Ablynx « Terug naar discussie overzicht

ABLYNX Q4, worden de verwachtingen waargemaakt?

1.399 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
altijd blijven proberen
1
Laatste kwartaal van 2017 aangebroken, in afwachting van de persberichten.
Succes allemaal!
K. Wiebes
0
Het ligt er maar net aan, hoe hoog die verwachtingen zijn ;)

Nog maar even een speculatiefje ("het" is nu toch weg ;p).

Wannéér Capla de goede resultaten uit de Titan-studie kan bevestigen of zelfs overtreffen.

Wannéér de door Eddy genoemde vergoedingen, bij benadering zouden kunnen worden gerealiseerd.

Wannéér Shire, via z'n kant en klare, uitgebreide(re) netwerk, betrekkelijk snel ca. 6.000 van de geschatte 7.500 jaarlijkse "gevallen" in de VS, de EU, Canada en Japan zou kunnen bereiken.

Wanneer de gemiddelde vergoeding ca. 70.000 euro zou zijn, met een winstmarge van 40%.

Dan krijg je het volgende: 6.000 x 70.000 x .4 = 168MLN winst.

9 Keer die winst is ca. 1,5MLD; terwijl Aby's actuele beurswaarde ca. 750MLN is.

En de koers zou dus m.i. snel, fors hoger moeten, willen we de (eventuele) vruchten van 171 nog kunnen plukken.
de tuinman
0
Morgen dan maar....?
Bij goede resultaten zullen inderdaad overname geruchten ook mee gaan spelen.
Lama Daila
0
Ab­lynx komt met cru­ci­a­le test­re­sul­ta­ten

Het is zover: Ab­lynx ABLX -1.56% maakt de cru­ci­a­le test­re­sul­ta­ten be­kend voor capla­ci­zu­mab, het po­ten­tiële mid­del het po­ten­ti­eel mid­del tegen de zeld­za­me bloed­ziek­te TTP. De bi­o­tech­groep om­schrijft de data van de derde en laat­ste test­fa­se als 'po­si­tief'.

Be­leg­gers kij­ken al lan­ger reik­hal­zend uit naar die re­sul­ta­ten, omdat capla­ci­zu­mab voor de Gen­te­naars het eer­ste mid­del op de markt moet wor­den. CEO Edwin Moses laat weten ge­sterkt door de re­sul­ta­ten 'vast­be­ra­den' is 'zo snel mo­ge­lijk' markt­toe­la­ting te ver­krij­gen voor het mid­del.
Spreidstand
0
ABLYNX DEELT POSITIEVE TOPLINE RESULTATEN MEE VAN DE FASE III HERCULES STUDIE MET CAPLACIZUMAB VOOR DE BEHANDELING VAN VERWORVEN TTP

GENT, België, 2 oktober 2017 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] deelde vandaag positieve topline resultaten mee voor de Fase III HERCULES studie met caplacizumab, de Vennootschap's anti-vonWillebrand factor (vWF) Nanobody® dat ontwikkeld wordt voor de behandeling van verworven trombotische trombocytopenische purpura (aTTP).

Behandeling met caplacizumab bovenop de standaardbehandeling resulteerde in een statistisch significante vermindering in tijd tot respons van het aantal bloedplaatjes (p<0,01), het primair eindpunt van de studie, en een preventiemaatstaf om verdere microvasculaire trombose te voorkomen. Patiënten op caplacizumab maakten, op elk gegeven tijdstip tijdens de studie, 1,5 keer meer kans om respons op het aantal bloedplaatjes te bereiken, dan patiënten die met placebo werden behandeld.

De Fase III HERCULES studie bereikte eveneens de eerste twee belangrijke secundaire eindpunten. Behandeling met caplacizumab resulteerde in een vermindering van 74% in het percentage patiënten met aTTP-gerelateerde sterfte, terugval van aTTP, of minstens één ernstig trombo-embolisch voorval tijdens de behandeling met het onderzoeksgeneesmiddel (p<0,0001), waarbij de terugvallen het belangrijkste aandeel hadden in het bereiken van dit eindpunt. Bovendien was het percentage van patiënten met een terugval van aTTP in de gehele studieperiode (inclusief de opvolging van 28 dagen na het beëindigen van de behandeling met het onderzoeksgeneesmiddel) 67% lager in de caplacizumab groep dan in de placebo groep (p<0,001), waarbij de duurzaamheid van het behandelingseffect werd aangetoond.

Analyse van het derde secundair eindpunt toonde aan dat er geen met caplacizumab behandelde patiënten waren waarbij de behandeling niet aansloeg, waar dit wel het geval was voor drie met placebo behandelde patiënten (p=0,057).

De analyse van het vierde secundair eindpunt toonde een trend tot een snellere normalisatie van de orgaanschade merkers (lactaatdehydrogenase, cardiale troponine I en serumcreatinine) in patiënten die met caplacizumab werden behandeld.

Op basis van de topline data is het veiligheidsprofiel van caplacizumab consistent met het werkingsmechanisme en de resultaten van de Fase II TITAN studie. Het aantal en de aard van de gerapporteerde bijwerkingen (Treatment emergent adverse events - TEAE's) waren gelijkaardig in beide behandelingsgroepen. Ernstige TEAE's kwamen vaker voor in de placebo groep, en dit is te wijten aan het percentage patiënten die een terugval van aTTP hadden. In overeenstemming met het werkingsmechanisme van caplacizumab, was het percentage patiënten met een bloedinggerelateerd TEAE hoger in de behandelingsgroep met caplacizumab dan in de placebo behandelingsgroep (66,2% versus 49,3%). De meeste bloedinggerelateerde TEAE's waren mild of matig in ernst. Er waren drie doden in de placebo groep en geen in de caplacizumab groep tijdens de behandelingsperiode met het studiegeneesmiddel. Eén patiënt in de caplacizumab groep stierf in de vervolgperiode na het voltooien van de behandeling met het studiegeneesmiddel, en dit werd door de onderzoeker beoordeeld niet gerelateerd te zijn aan het studiegeneesmiddel.

Caplacizumab is in volledige eigendom van Ablynx en de vandaag gerapporteerde data zullen gebruikt worden ter ondersteuning van het registratieproces voor caplacizumab in Europa en de VS.
Spreidstand
0
Dr Robert K. Zeldin, Chief Medical Officer bij Ablynx, reageerde:
"Patiënten met aTTP lopen risico op aanzienlijke morbiditeit en vroegtijdige sterfte. Wij geloven dat deze positieve Fase III studie resultaten het potentieel van caplacizumab bevestigen om tegemoet te komen aan de hoge onvervulde medische nood in de behandeling van aTTP en om een beduidende impact te hebben op het leven van de getroffen patiënten. We analyseren de data verder en kijken ernaar uit om de resultaten te delen met de regelgevende instanties en de wetenschappelijke gemeenschap."

"We danken de studie deelnemers en hun families, alsmede de onderzoekers en medewerkers die hebben bijgedragen aan deze studie."

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder bij Ablynx, voegde eraan toe:
"Ik ben verheugd met dit resultaat gezien het al onze overtuigingen versterkt dat caplacizumab het leven van aTTP patiënten kan veranderen. Dit is een heel belangrijke mijlpaal voor het bedrijf omdat het ons Nanobody platform verder valideert en aantoont dat we in staat zijn om geneesmiddelen te ontdekken en te ontwikkelen die een echt verschil maken voor de samenleving. Deze resultaten sterken ons in onze vastberadenheid om zo snel mogelijk markttoelating te verkrijgen zodat caplacizumab spoedig beschikbaar wordt voor patiënten die lijden aan deze ernstige ziekte waarvoor momenteel nog geen goedgekeurd geneesmiddel beschikbaar is."

Professor Marie Scully, toonaangevende TTP specialiste aan University College Hospital in Londen en Investigator in de HERCULES studie, verklaarde:
"De resultaten van deze mijlpaalstudie vormen een belangrijke doorbraak in de behandeling van patiënten met aTTP. Zij zullen onze benadering van hoe we de acute fase van deze ziekte aanpakken baanbrekend veranderen, en dit op het moment wanneer patiënten het grootste risico lopen op orgaanschade, terugval en sterfte."

Beleggers conference call en webcast informatie
Ablynx zal vandaag om 16u00 Belgische Tijd een conference call/webcast houden. De webcast is toegankelijk via deze link. Om deel te nemen aan de Vraag & Antwoord sessie, gelieve het telefoonnummer +32 (0)2 620 01 38 te vormen, met bevestigingscode 4097559. Kort nadien zal er een herhaling van de webcast beschikbaar zijn op de Ablynx website: www.ablynx.com/news/events-presentati...

Over HERCULES
De HERCULES studie rekruteerde 145 patiënten en is de grootste gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde Fase III studie uitgevoerd in patiënten met aTTP. Patiënten met een acute episode van aTTP werden 1:1 gerandomiseerd om ofwel caplacizumab of placebo te krijgen als aanvulling op de standaardbehandeling (dat wil zeggen dagelijkse plasmaferese [PEX] en immuunsuppressie). Patiënten kregen een intraveneuze bolusinjectie van 10mg caplacizumab of placebo, gevolgd door dagelijkse onderhuidse injecties tot 30 dagen na de laatste dagelijkse PEX. Indien aan het einde van deze behandelingsperiode bleek dat er nog altijd onderliggende ziekteactiviteit was, wat wijst op een dreigend risico op terugval, dan kon de behandeling worden verlengd, per periode van zeven dagen, tot maximaal 28 additionele dagen. Patiënten werden nog opgevolgd gedurende 28 dagen na voltooiing van de behandeling.

Een vervolgstudie van drie jaar (NCT02878603) met patiënten die hebben deelgenomen aan de HERCULES studie boekt vooruitgang en zal de veiligheid op lange termijn en werkzaamheid van caplacizumab, en van herhaalde toediening van caplacizumab, verder evalueren, alsook de impact van aTTP op lange termijn karakteriseren.

Over caplacizumab
Caplacizumab is een bivalent anti-vWF Nanobody dat in 2009 de Status van Weesgeneesmiddel verkreeg in Europa en de Verenigde Staten. Caplacizumab blokkeert de interactie tussen ultra-grote vWF (UL-vWF) multimeren met de bloedplaatjes en heeft daardoor een onmiddellijk effect op de aggregatie van de bloedplaatjes en de resulterende vorming en accumulatie van kleine bloedklonters die ernstig bloedplaatjestekort en orgaan- en weefselschade veroorzaken in aTTP. Dit onmiddellijk effect van caplacizumab heeft het potentieel om de patiënt te beschermen tegen de verschillende manifestaties van de ziekte, terwijl het onderliggende ziekteproces hersteld wordt.

In februari 2017 werd, gebaseerd op de Fase II TITAN studie resultaten, een aanvraag tot vergunning voor het in de handel brengen (Marketing Authorisation Application - MAA) ingediend bij het Europees Geneesmiddelenagentschap (European Medicines Agency - EMA) voor goedkeuring van caplacizumab ter behandeling van aTTP[1]. In juli 2017 heeft Ablynx Fast Track status ontvangen van de Food and Drug Administration (FDA) voor caplacizumab voor de behandeling van aTTP[2]. Resultaten van de Fase III HERCULES studie zullen naar verwachting de MAA verder ondersteunen, alsook de in 2018 geplande vergunningsaanvraag voor biologische middelen (Biologics License Application - BLA) in de Verenigde Staten. Bij goedkeuring door de regelgevende instanties, zal caplacizumab het eerste geneesmiddel zijn specifiek aangewezen voor de behandeling van aTTP.

Over aTTP
aTTP is een zeldzame, acute, levensbedreigende bloedstollingsziekte. De ziekte wordt veroorzaakt door verminderde activiteit van het ADAMTS13 enzyme waardoor de UL-vWF multimeren niet meer worden gesplitst (vWF is een belangrijk eiwit betrokken in het bloedstollingsproces). Deze ULvWF multimeren binden spontaan met bloedplaatjes, wat resulteert in ernstige trombocytopenie (zeer laag aantal bloedplaatjes) en vorming van bloedklonters in de kleine bloedvaten doorheen het lichaam[3], hetgeen leidt tot ischemie en wijdverspreide orgaanschade[4].

Niettegenstaande de huidige standaardbehandeling van dagelijkse plasmaferese en immuunsuppressie, zijn aTTP episodes nog steeds geassocieerd met een sterftecijfer tot 20%, waarbij de meeste overlijdens binnen de 30 dagen na diagnose plaatsvinden[5]. Daarnaast lopen de patiënten een risico op acute thrombo-embolische complicaties (bijv. beroerte, hartinfarct) en op een terugval van de ziekte. Bij sommige patiënten slaat de behandeling niet aan3, wat de kans op overleven van een acute episode van aTTP aanzienlijk verkleint. Op lange termijn hebben de patiënten een verhoogd risico op hoge bloeddruk, ernstige depressie en vroegtijdige dood[6].
nmgn
0
de tuinman
0
Lama Daila
1

m.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/Ab...

Ab­lynx klaar voor lan­ce­ring eer­ste me­di­cijn
© Ablynx
Bi­o­tech­be­drijf Ab­lynx heeft de laat­ste hin­der­nis ge­no­men op weg naar hon­der­den mil­joe­nen omzet per jaar.

Ab­lynx heeft de laat­ste patiënten­stu­die voor zijn me­di­cijn Capla­ci­zu­mab met suc­ces door­staan. Capla­ci­zu­mab is een me­di­cijn tegen TTP, een acute en do­de­lij­ke bloed­ziek­te.

De ziek­te is zeer zeld­zaam en treft we­reld­wijd amper 8.000 men­sen per jaar. Bij patiënten klit­ten bloed­plaat­jes samen waar­door zich bloed­klon­ters vor­men, zuur­stof­trans­port be­lem­merd wordt, throm­boses ont­staan en vi­ta­le or­ga­nen be­scha­digd raken.

Patiënten die op spoed bin­nen­ko­men, krij­gen stan­daard ge­du­ren­de en­ke­le dagen vers bloed­plas­ma toe­ge­diend. Maar dat slaat niet bij ie­der­een aan, met vaak de dood tot ge­volg. Met capla­ci­zu­mab als extra me­di­cijn kan het aan­tal dagen be­han­de­ling en hos­pi­ta­li­sa­tie ver­min­derd wor­den en blij­ken ook ern­sti­ge aan­doe­nin­gen als be­roer­tes, hart­in­farc­ten of long­em­bo­lie veel min­der voor te komen.

De (fase 3) stu­die op 145 patiënten le­ver­de po­si­tie­ve re­sul­ta­ten op. Patiënten be­han­deld met capla­ci­zu­mab heb­ben:

50 pro­cent meer kans op een snel­le­re nor­ma­li­sa­tie van de bloed­plaat­jes.
74 pro­cent min­der kans op 'ster­ven, her­val­len of een ern­sti­ge aan­doe­ning'. In de pla­ce­bo­groep waren er bij­voor­beeld 3 sterf­ge­val­len en 28 patiënten die her­vie­len na nor­ma­li­sa­tie. Bij be­han­de­ling met capla­ci­zu­mab waren die cij­fers res­pec­tie­ve­lijk 0 en 3.
Dit is een zeer be­lang­rij­ke mijl­paal. Deze re­sul­ta­ten ver­ster­ken onze vast­be­ra­den­heid om zo snel mo­ge­lijk goed­keu­ring te krij­gen om ons me­di­cijn te com­mer­ci­a­li­se­ren.

Edwin Moses,

CEO Ab­lynx

'Dit is een zeer be­lang­rij­ke mijl­paal', aldus CEO Edwin Moses in een pers­be­richt. 'Deze re­sul­ta­ten ver­ster­ken onze vast­be­ra­den­heid om zo snel mo­ge­lijk goed­keu­ring te krij­gen om ons me­di­cijn te com­mer­ci­a­li­se­ren.'

Ab­lynx denkt in de zomer van vol­gend jaar groen licht te krij­gen van het Eu­ro­pees Ge­nees­mid­de­le­na­gent­schap. In de Ver­e­nig­de Sta­ten zal het nog wat lan­ger duren.

Mas­se­ren

Het be­drijf heeft Capla­ci­zu­mab op eigen hout­je - zon­der steun van een ander far­ma­be­drijf - ont­wik­keld en zal ook zelf in­staan voor de ver­koop. Door­dat de bloed­ziek­te TTP zeer zeld­zaam is, is de ont­wik­ke­ling en com­mer­ci­a­li­se­ring be­hap­baar voor klei­ne­re bi­o­tech­be­drij­ven. Ab­lynx is al be­gon­nen met de markt te mas­se­ren. Het heeft en­ke­le 'me­di­cal li­ai­son of­fi­cers' aan­ge­wor­ven in Duits­land, Frank­rijk en het VK die de ziek­te op de kaart moet zet­ten bij art­sen.

Duur me­di­cijn

Top­man Moses ver­wacht dat het mid­del op de piek meer dan 400 mil­joen euro omzet zal op­le­ve­ren. Hij gaf eer­der aan dat het een vrij duur me­di­cijn zal wor­den, met een prijs van mis­schien wel 175.000 dol­lar in de VS en 85.000 euro in Eu­ro­pa. 'Dat zijn grote be­dra­gen. We zijn ons be­wust van de druk op over­heids­bud­get­ten voor ge­nees­mid­de­len maar we zijn ook over­tuigd van de toe­ge­voeg­de waar­de van ons me­di­cijn', zei hij eind 2016.

02 ok­to­ber 2017 08:01
© De Tijd

Jan De Schamp­he­lae­re
pardon
0
quote:

de tuinman schreef op 2 oktober 2017 08:30:

ATH staat op 15,91.
Gaan we erdoor heen??
Misschien even er doorheen daarna terug.
Dit word een moeizame kwestie om het middel te vermarkten,de markt is gewoon te klein om hier overal verkopers voor in te zetten.
Dit word niets als ze dat zelf gaan doen,dit moeten ze in handen geven van een groot Pharmabedrijf die overal in de wereld al verkoopteams heeft zitten.

de tuinman
0
quote:

pardon schreef op 2 oktober 2017 08:35:

[...]Misschien even er doorheen daarna terug.
Dit word een moeizame kwestie om het middel te vermarkten,de markt is gewoon te klein om hier overal verkopers voor in te zetten.
Dit word niets als ze dat zelf gaan doen,dit moeten ze in handen geven van een groot Pharmabedrijf die overal in de wereld al verkoopteams heeft zitten.

Mas­se­ren

Het be­drijf heeft Capla­ci­zu­mab op eigen hout­je - zon­der steun van een ander far­ma­be­drijf - ont­wik­keld en zal ook zelf in­staan voor de ver­koop. Door­dat de bloed­ziek­te TTP zeer zeld­zaam is, is de ont­wik­ke­ling en com­mer­ci­a­li­se­ring be­hap­baar voor klei­ne­re bi­o­tech­be­drij­ven. Ab­lynx is al be­gon­nen met de markt te mas­se­ren. Het heeft en­ke­le 'me­di­cal li­ai­son of­fi­cers' aan­ge­wor­ven in Duits­land, Frank­rijk en het VK die de ziek­te op de kaart moet zet­ten bij art­sen.
Tom3
0
Blij dat ik terug gekeerd was naar het aandeel op Euro 12. De verkoop van het middel in Europa zal nog wel even op zich laten wachten Prijsonderhandelingen duren gemiddeld minimaal 1 jaar. In de VS gaat dat veel sneller. Zal er niet van opkijken dat de verkoop in de VS sneller op gang komt als hier. Het is dan ook van niet te onderschatten betekenis dat het hier om fase 3 resultaten gaat waar je direct in de VS mee uit de voeten kunt.
de tuinman
1
Ik ben ook wel benieuwd of Capla in de toekomst breder inzetbaar is.
Misschien vertellen ze daar nog iets over om 16.00.
K. Wiebes
0
"Trend tot snellere normalisatie van orgaanschade merkers"

Met het oog op de mogelijke hoogte van de vergoeding had ik daar graag een wat stelligere uitspraak gezien. Eens luisteren wat de CC hierover
leert.
[verwijderd]
0
GLPG zou met een nieuwsbericht als vandaag met minimaal 5 euro stijgen he Pardon .

Mensen al eens gerealiseerd dat GLPG zelfs nog geen enkele fase 3 heeft afgerond , waar dus nog van alles fout kan gaan . ( werd bij Ablynx ook gezegd tot vandaag toe )

Denk dat Ablynx nu wel eens recht heeft op een behoorlijke inhaalslag ,.

1.399 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 872,24 -11,83 -1,34% 12:16
AMX 920,31 -10,98 -1,18% 12:15
ASCX 1.214,85 -14,74 -1,20% 12:00
BEL 20 3.797,19 -56,55 -1,47% 12:15
Germany40^ 17.780,60 -245,98 -1,36% 12:15
US30^ 37.690,78 -7,88 -0,02% 11:03
US500^ 5.050,74 -10,12 -0,20% 11:34
Nasd100^ 17.681,18 -12,48 -0,07% 11:35
Japan225^ 38.513,62 -184,14 -0,48% 10:37
WTI 84,56 -0,50 -0,59% 12:15
Brent 89,77 -0,49 -0,54% 12:15
EUR/USD 1,0631 +0,0006 +0,06% 12:16
BTC/USD 63.160,63 -3.052,28 -4,61% 12:15
Gold spot 2.374,72 -8,43 -0,35% 12:16
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 100,600 -0,200 -0,20% 11:56
UNILEVER PLC 44,140 -0,130 -0,29% 11:55
KPN 3,370 -0,013 -0,38% 11:54
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,890 -1,630 -6,39% 11:56
RANDSTAD NV 47,040 -1,490 -3,07% 11:55
ASMI 584,800 -18,400 -3,05% 11:56

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront