MDxHealth « Terug naar discussie overzicht

Koers MdxHealth naar 0 euro

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
De dood heeft ook een oorzaak

MDxHealth, dat sinds kort twee diagnostische testen op de markt heeft, wijst onder andere naar de orkanen Harvey en Irma die de activiteiten van het bedrijf in Texas en Florida hebben belemmerd. 'We zien vaker dat het klimaat een impact heeft op onze business. Als mensen niet naar het ziekenhuis gaan, komen er bij ons ook geen opdrachten binnen', aldus financieel directeur Jean-Marc Roelandt.
Biobert
0
Ja, als je ziek bent kun je inderdaad beter thuis blijven, maar geldt dat ook voor een rit naar het ziekenhuis? Heel vreemd.
[verwijderd]
0
MdxHealth; over en sluiten.

ps overal waar Coucke een belang in heeft, moet je verre van blijven
Joseph K.
0
Maar nee dat is niet zo! Dit is heel interessant... Dit is een fout in de melding van de fsma die rechtgetrokken is.
De BVBA Marcofin heeft in juli die opties aanboden gekregen... dit werd echter nooit gemeld...
Wat wel gemeld werd was de uitoefening van die 250000 opties. Dat was blijkbaar fout... want die melding is nu verdwenen...
Nu begrijp ik eindelijk wat er gebeurd is.
[verwijderd]
0
Ben benieuwd naar het einde van mdxhealth. Zal de koers daadwerkelijk naar nul gaan of wordt het bedrijf opgeknipt, van de beurs gehaald etc. Etc.

Ik hoor het wel. In iedergeval geen koers van 47€.
Biobert
0
quote:

inspirator schreef op 2 november 2017 12:42:

MdxHealth; over en sluiten.

ps overal waar Coucke een belang in heeft, moet je verre van blijven
MDxHealth: ik word er ziek van.
[verwijderd]
1
Tom3
0
quote:

de speurneus schreef op 15 november 2017 22:51:

Ben benieuwd naar het einde van mdxhealth. Zal de koers daadwerkelijk naar nul gaan of wordt het bedrijf opgeknipt, van de beurs gehaald etc. Etc.

Ik hoor het wel. In iedergeval geen koers van 47€.
Euro 4,70 komt voor euro 47. Ik begrijp dat je inmiddels stil leeft van de winst op je Galapagos aandelen. Heeft Gala al 1 medicijn goedgekeurd gekregen? Ik acht het neerwaarts risico daar groter dan bij MDxH. MDxH noteert thans voor een uitverkoopprijs die zelfs bij een fire sale zal worden gerealiseerd van haar assets. Goede producten zijn goud waard in een groeiende markt voor een bedrijf met voldoende slagkracht.
[verwijderd]
0
Inspirator had u gewaarschuwd.

Einde oefening.

Blijf ver weg van alles wat een relatie heeft met Marc Coucke.
TradeFish
0
quote:

inspirator schreef op 28 december 2017 09:14:

Inspirator had u gewaarschuwd.

Einde oefening.

Blijf ver weg van alles wat een relatie heeft met Marc Coucke.
je bent me er eentje.. en ik maar wachten op de 47.. fijne dagen!
[verwijderd]
0
quote:

inspirator schreef op 2 november 2017 12:42:

MdxHealth; over en sluiten.

ps overal waar Coucke een belang in heeft, moet je verre van blijven
Het bewijs......

Belg Coucke krijgt megaclaim van Perrigo

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Amerikaanse farmaceut Perrigo eist 1,9 miljard euro van de Belgische zakenman Marc Coucke en het fonds Waterland. Volgens de Amerikanen heeft Coucke frauduleus gehandeld bij de verkoop van Omega Pharma, schrijven diverse Belgische kranten maandag.

Perrigo kocht dat farmaciebedrijf in 2014. Achteraf zou zijn gebleken dat de financiën van Omega Pharma mooier voorgesteld waren. Coucke zou dat hebben gedaan door kunstmatige omzet te creëren en door te rommelen met de schuldenpositie.

Perrigo heeft zijn claim recent ingediend bij een arbitragecommissie, aldus bronnen aan de kranten. Een panel van arbiters moet nu uitmaken of het echt om fraude gaat of eerder om het met boekhoudkundige trucjes opsmukken van de jaarrekening. Dit is een ingewikkeld proces dat waarschijnlijk nog tot 2021 duurt.

Coucke diende ook al een tegenclaim in, waarvan de omvang onbekend is. Hij zegt dat Perrigo niet te goeder trouw handelde bij de overname van Omega Pharma. De Belgische zakenman is via investeringsmaatschappij Alychlo tevens grootaandeelhouder van de Nederlandse uitbater van skihallen SnowWorld.

BelgFre
0
uitspraak wss ergens 2021,,,
tegen dan mdx mss van beurs gehaald door overnemer...
OF
betaald coucke mss die claim met verkoop van mdx aandelen
en de rest zet hij dan op zijn spaarrekening...
[verwijderd]
0
Laat Coucke zijn eigen tent financieren.

Koers MdxZhealth gaat morgen halveren.

MDxHealth wil vers kapitaal ophalen
Woensdag 21 maart 2018 18:17
Grootaandeelhouders staan achter emissie.
(ABM FN-Dow Jones)MDxHealth heeft woensdag nabeurs een kapitaalverhoging aangekondigd.
Het biotechbedrijf wil het maatschappelijk kapitaal met maximaal 20 procent verhogen door de uitgifte van nieuwe aandelen via een private plaatsing. De stukken zullen voornamelijk worden geplaatst bij institutionele, gekwalificeerde of professionele beleggers.
Tartessos
0
MDxHealth onder de loep genomen
Analyse
door Martin Crum
gepubliceerd 20 apr 2018 om 09:30


Beleggers die al wat langer op de beurs actief zijn, kennen MDxHealth wellicht nog onder de oude bedrijfsnaam: OncoMethylome Sciences. Zo ging het bedrijf althans tot 2010 door het leven.
Diagnostische tests op kanker
Het op Euronext Brussel genoteerde bedrijf is gefocust op tests die speuren naar prostaat- (2) en blaaskanker (1). SelectMDx is een urinetest die het risico op een agressieve vorm van prostaatkanker voorspelt met een nauwkeurigheid van 98%.

ConfirmMDx test, met 96% nauwkeurigheid, op prostaatkanker via weefselonderzoek. AssureMDx is een urinetest die met 99% betrouwbaarheid kan vaststellen of er sprake is van blaaskanker.
En dan is er ook nog InformMDx, een weefseltest die kan vaststellen of er bij een aanwezige tumor sprake is van een agressieve, danwel niet-agressieve variant. De commerciële uitrol van dit product is net gestart.

De kost gaat, zoals wel vaker in deze sector, voor de baat uit. Hoewel MDxHealth een stevige focus heeft op commercialisatie van de diagnostische tests, moet er vooralsnog geld bij.
Beleggers die (nog) meer achtergrond informatie van de producten van MDxHealth willen, kunnen terecht bij een column van Marcel Wijma: dat leest u hier.
FY17 cijfers
Als we naar de cijfers van MDxHealth kijken, zien we in ieder geval omzet: een stevig toenemende omzet zelfs. Zo werd er in 2015 nog een omzet behaald van $17,7 miljoen, in 2016 steeg dat fors tot $30 miljoen en over FY17 verscheen een omzet van $40,5 miljoen in de boeken.
Over die FY17 omzet valt nog op te merken dat $28 miljoen kwam uit de producten van MDxHealth en en $12 miljoen uit hoofde van een betaling van Exact Sciences voor het gebruik van patenten van MDxHealth.
Belangrijker dan wat er onderaan de streep verschijnt qua resultaat, is de cashflow, of bij dit soort bedrijven de cash burn. De operating cashflow lag in FY15 op -/- $14,4 miljoen, FY16 op -/- $16,6 miljoen en het afgelopen jaar op -/- $10,5 miljoen.
Private placement á €3,60 p/a
Dat bedrijven als MDxHealth (nog) in een fase van cash burn zitten, is verre van ongebruikelijk. Het betekent echter wel dat er dus een beroep op de kapitaalmarkt (lees: aandeelhouders) moet worden gedaan om de aanloopverliezen op te vangen.
De jongste emissie dateert van vorige maand: het bedrijf wist €36 miljoen (omgerekend circa $44 miljoen) op te halen bij beleggers, waaronder enkele professionele partijen op een koers van €3,60. Daarmee is het aantal uitstaande aandelen (afgerond) inmiddels uitgekomen op 60 miljoen.
Er zat ultimo 2017 nog $16,8 miljoen in kas, dus met de succesvolle private placement van eind maart erbij geteld MDxHealth kan weer even voort. Hoe lang exact laat zich relatief lastig voorspellen.
Een forse patentvergoeding zoals het afgelopen jaar het geval was maakt een aanzienlijk verschil, evenals de snelheid waarmee de producten van het bedrijf geaccepteerd worden. MDxHealth zal mogelijk in 2H19 nog een nieuwe kapitaalronde doen.
Het grote voordeel van een (recente) emissie, in dit geval een private placement dus, is dat er een nieuwe pricing plaats vindt. Professionele partijen kunnen, op basis van de meest recente cijfers en inzichten, aangeven hoeveel aandelen zij tegen welke koers willen afnemen (accelerated book building).
Dergelijke marktparticipanten zijn kritisch en hebben de benodigde kennis in huis om tot realistische inschattingen te komen over de toekomstperspectieven. En dat geldt dan toch als een steuntje in de rug voor de vele particuliere beleggers in MDxHealth.
Sterke start van het jaar
Het maken van taxaties voor een bedrijf als MDxHealth is tamelijk lastig. Het bedrijf zélf is optimistisch voor wat betreft de vooruitzichten qua omzetgroei voor FY18 maar rept daarbij niet over winstgevendheid.
Ten tijde van de private placement liet het management wel weten dat zowel de omzet als de volumes in de hoge double digits waren gegroeid over de eerste twee maanden van 2018.
Met de nodige slagen om de arm komen wij tot de volgende taxaties, waarbij als uitgangspunten geldt:
De omzet over FY18 met 19% en over FY20 met 22% zal groeien, waarbij géén rekening wordt gehouden met mogelijke patentbetalingen door Exact Sicences of andere partijen.
De kostenbasis van FY17 (€42,5 miljoen) als fixed wordt gecalculeerd.
Er geen grote wijzigingen plaatsvinden qua interest en/of belastingdruk.


(€ mln)
Sales
Op. Cashflow
Net P&L
FY15A
17,6
-14,4
-14,5
FY16A
30,0
-16,6
-13,1
FY17A
40,5
-10,5
-12,3
FY18E
33,3
-13,0
-15,6
FY19E
40,7
-12,2
-14,0

MDxHealth zal dinsdag 24 april met de Q1 cijfers komen. Vooraf had het bedrijf alvast een leuke opsteker te melden: SelectMDx (prostaatkankertest) is per heden opgenomen in het Nederlandse DRG vergoedingensysteem. Een belangrijke opsteker voor het bedrijf wat de acceptatie, vooral in Europa, sterk ten goede zal komen.
Disclaimer: Crum heeft geen positie in bovenvermeld fonds.

POSITIEF
We zijn positief over dit aandeel. Eventueel eerste positie innemen
Positief op 20 apr 2018 om 09:30
MDxHealth oogt kansrijk dankzij de productenrange die daadwerkelijk een nuttige (lees: snellere en kostenbesparende) toevoeging binnen de gezondheidszorg vormen. Het aandeel is ook bovengemiddeld riskant, maar heeft in ieder geval al tastbare producten en dito omzet. Een beperkte (!) positie innemen rond de €3,70 is verantwoord, maar alleen voor beleggers die de hoge risico's niet schuwen.
[verwijderd]
0
quote:

inspirator schreef op 28 december 2017 09:14:

Inspirator had u gewaarschuwd.

Einde oefening.

Blijf ver weg van alles wat een relatie heeft met Marc Coucke.
Reminder.
JACKY CHAN
0
quote:

inspirator schreef op 5 september 2018 19:03:

[...]

Reminder.
Is misschien net iets voor Marc C. om deze volledig in te palmen.
Umi1
0
quote:

inspirator schreef op 5 september 2018 19:03:

[...]
Blijf ver weg van alles wat een relatie heeft met Marc Coucke.

Reminder.
ja kijk maar naar Mithra, Smartphoto, Fagron, Ter Beke, Lotus bakeries...
[verwijderd]
0
quote:

inspirator schreef op 28 december 2017 09:14:

Inspirator had u gewaarschuwd.

Einde oefening.

Blijf ver weg van alles wat een relatie heeft met Marc Coucke.
MdxHealth wordt pennystock.

Penny Stocks
Penny stocksCentjesaandelen of penny stocks zijn aandelen die behoren tot de smallcapfamilie.

Maar in tegenstelling tot normale smallcaps, hebben ze als extra eigenschap dat ze weinig kosten op de beurs.

Met ‘weinig’ bedoelen we niet dat ze laag gewaardeerd staan of dat het minder transactiekosten met zich meebrengt om ze aan te kopen, maar eerder: dat ze optisch goedkoop lijken.

Officiële definitie penny stocks

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn centjesaandelen niet enkel aandelen die minder dan 1 euro waard zijn. Het kunnen ook aandelen zijn die onder 5 euro noteren. Tenminste, volgens de officiële definitie van de SEC (Securities and Exchange Commission).

Niettemin wordt deze definitie niet door elke investeerder aangenomen. Er zijn veel grote bedrijven wier aandelen minder dan 5 euro waard zijn, maar die daarom nog geen echte penny stocks zijn.

Het Wilde Westen van de beurs

Meeste individuele investeerders beschouwen centjesaandelen als het Wilde Westen van de beurs: een ongetemd gedeelte van de beleggingswereld, ver verwijderd van de glimmer en glammer van WallStreet en de bijhorende media-aandacht die grote aandelen dagelijks krijgen.

De winsten en verliezen binnen de wereld van centjesaandelen kunnen zeer spectaculair zijn. Doch zal je er niets over horen op traditionele kanalen zoals CNBC of Kanaal Z. De koersstijgingen en -dalingen van penny stocks zijn vaak zeer willekeurig en hebben geen invloed op de werkelijke economie.

Slechte reputatie

Centjesaandelen hebben een slechte reputatie gekregen omdat er in het verleden vaak bedrog gepleegd is met dit soort van aandelen. Denk maar aan de Wolf Of WallStreet, die centjesaandelen verkocht aan nietsvermoedende beleggers terwijl hij wist dat ze niets waard waren. Hij verkocht penny stocks aan beleggers enkel en alleen om een (grotere) commissie op te strijken.

Bovendien is het grootste gevaar van penny stocks dat er zich een pump-and-dump-scenario voordoet. Dit is een vorm van oplichting waarbij eigenaars van penny stocks deze massaal promoten, vaak met valse informatie, via websites, e-mail en/of sociale media om andere mensen dezelfde aandelen te laten kopen waardoor deze stijgen (de pump).

Wanneer het centjesaandeel vervolgens tientallen procenten stijgt, dan verkopen de promotors hun aandelen. Hierdoor daalt de waarde van het aandeel weer en blijven heel wat onwetende beleggers met verliezen achter (de dump).

Penny stocks die niet genoteerd zijn op een officiële beurs lopen het meeste gevaar op een pump and dump, omdat het moeilijker is voor investeerders om erachter te komen of de inschatting van de waarde van hun aandeel juist is. Penny Stocks worden meestal OTC (over-the-counter) verhandeld of via de pink sheets.
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront