Slot koers Arcelor Mittal eind december 2017

109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kerncentrale
0
quote:

gpjf schreef op 16 december 2017 11:47:


[...]

Voda en NewKidinTown zijn belanghebbenden en alhoewel Voda uiteraard degene is geweest die het spelletje heeft opgestart en uitstekend als beheerder is opgetreden, zou ik als medesponsor en geen enkele kans om winner te worden gewoon willen zeggen dat we in deze situatie Demenkovets geloven ( geldt niet voor alle Russen ? grapje hoor ) en mee laten doen .


Oftewel populair vertaald: g e n d e r n e u t r a a l
aandeeltje!
0
Echter wie doelbewust op het randje speelt, gaat er soms overheen. Dan werkt het ook niet om te zeggen ik had nog wat seconden, want dan had je eerst moeten kijken wat het randje is. ik heb de zomertijd nog op mijn klokje in de keuken staan. Daar kan ik,helaas geen beroep op doen. :-)
Smoker
0
quote:

Demenkovets schreef op 16 december 2017 07:28:


[...]

Volgens mijn realtime klok had ik nog diverse seconden over na versturen. Als dat zo is klaag ik IEX aan voor het hanteren van een foutieve timestamp :p


No worries,

Tenminste als het aan mij ligt :P Vond dat jullie een mooi showtje hebben opgevoerd en dat waardeer ik! Aangezien dat dit ook de laatste keer is, vind ik dat de spanning het niet mag winnen van de inzet ;)

Groet Smoker

Demenkovets
0
De IEX site is er zelf ook nog niet helemaal zeker van zie ik, bij elke posting staat een exacte tijd op de minuut vermeld, maar bij mijn opgave juist helemaal niks :P
NewKidInTown
0
In de hitte van de strijd loopt de spanning verder op, niet zo gek natuurlijk, behalve "de eer", gaat het om "veel geld".....
En de volgorde van de "doorkomst op de eindstreep" is nog lang niet bekend, wie weet eindigen de echte kanshebbers wel achteraan in het peleton, misschien helemaal vooraan, we weten het pas over twee weken.

Wat ik me dan weer afvraag, is of we de regels van het spel echt strikt gaan toepassen, zeg maar, "met het mes op tafel" (1) of toch "soepeltjes een beetje marchanderen" (2). Dit ook in het licht van, na in het verleden o.a. bij mij zelf het soepel toepassen van de tijdslimiet, en daarna de uitspraak van de spelleider, dat dat toen uitzonderlijk was, en "vanaf NU" (toen dus), strikt zouden worden toegepast. En dan kun je ook nog een onderscheid maken tussen de "letter van de wet" en de "geest van de wet", zie verder.

(1) - "met het mes op tafel", strikt toepassen. Er is dan geen enkele verdere discussie mogelijk. Onze spelleider Voda en Demenkovets vallen beide af voor de laatste etappe want:
- Demenkovets, om twee redenen: de opgave kwam te laat binnen. Punt. Ten tweede, zie verder bij Voda:
- Voda (en ook Demenkovets) hebben hun opgaven in eerste instantie als "losse" postings gedaan en dan volgt: "voda schreef op 30 nov 2017 om 21:13: - Losse koersdoelen, zonder de lijst te kopieren, doen NIET mee." Het vervolgens wijzigen van hun oorspronkelijke posting is pas op 16-12-2017 definitief gedaan. Hiermee zou, wat we alle drie probeerden, nl op het allerlaatste moment opgeven en zo de medespelers geen voordeel geven van het strategisch opgeven tov de anderen, betekenisloos zijn geworden. De "geest van de wet" is dan overtreden, opgeven TOT 16-12-2017.

(2) - "soepeltjes een beetje marchanderen" of niet muggeziften, zo je wilt. Geen verder uitleg nodig denk ik.


Overigens, als de echte kanshebbers niet in de punten vallen, dan is er "niets aan de hand".


Ik mis op dit moment nog een duidelijke visie van onze spelleider. Pfff, niet gemakkelijk hoor, zo'n simpel spelletje, er komt bijna altijd veel meer bij kijken dan de hoeveelheid werk van alles bijhouden, door onverwachte gebeurtenissen of situaties die je voortijd niet hebt voorzien. Dan hebben we al wel vaker gezien hier, bijvoorbeeld de beurscompetitie NL van vorig jaar.
Kerncentrale
0
quote:

voda schreef op 30 november 2017 21:13:


Beste lezers, AM lotgenoten (aandeelhouders), en andere bezoekers,

Vandaag een nieuwe opening voor de maandelijkse nieuwe wedstrijd wie het beste de slotkoers van 31 december 2017 kan raden.
Vanaf heden kan een koersdoel genoemd worden voor de slotkoers van 29 december 2017.
De regels zijn simpel.

Het format van meedoen is simpel:

€ 23.00 Poster naam (Dit is een voorbeeld).
€ 23.50 Poster 2 (Dit is een voorbeeld).


Gelieve de voorgaande lijst te kopieren, en je eigen naam toe te voegen, laagste koersdoel eerst, hoogste laatst.
- Geef geen koers op die al eerder in de lijst staat. Indien er toch, per abuis een dubbele koers wordt opgeven, mag dit nog 1x veranderd worden.
- Losse koersdoelen, zonder de lijst te kopieren, doen NIET mee.
- Er kan maar 1x een koersdoel opgegeven worden. Latere mutaties worden niet toegestaan.
- Geen andere posters toevoegen!
- Iedere unieke deelnemer voeg ik toe aan mijn eigen maandoverzicht. (Dit ter controle van de lijst)
- Uiteindelijk komen hier 10 maandwinnaars uit, en de bijbehorende punten.
- Op het eind van ieder maand overzicht komt ook een cumulatief jaaroverzicht.

Ik zal regelmatig "toezicht" houden. En tussen lijstjes plaatsen, indien nodig.

De eind datum voor inzending is 15 november 2017 (23.59 uur).

De november maand lijst en gecumuleerd jaaroverzicht zijn op deze draad terug te zien:

www.iex.nl/Forum/Topic/1347715/2/Slot...

Succes allemaal.

Met vriendelijke groet,
VodaIk wil geen olie op het vuur gooien hoor maar?......

Oh Newkidintown dit kost je een bier aan mij op het volgende feestje. ;->
gpjf
0
quote:

gpjf schreef op 16 december 2017 11:47:


[...]

Voda en NewKidinTown zijn belanghebbenden en alhoewel Voda uiteraard degene is geweest die het spelletje heeft opgestart en uitstekend als beheerder is opgetreden, zou ik als medesponsor en geen enkele kans om winner te worden gewoon willen zeggen dat we in deze situatie Demenkovets geloven ( geldt niet voor alle Russen ? grapje hoor ) en mee laten doen .


Ik val in herhaling maar laat het management dit nou maar beoordelen , wie betaalt, bepaalt . Zo is dat toch in deze wereld ?
Kerncentrale
1
M A A R: Voda heeft zijn slotkoers keurig volgens de regels... Om 23.59 uur ingeleverd volgens de laatste lijst!
Dat op dezelfde tijdstip Newkidintown ook de lijst inleverde 23.59 uur kon Voda niet voorzien en NIET zien. Hierbij geldt dan de uitzonderingsregel dat in dit geval de heren keurig volgens de regels hebben gehandeld maar de regels niettoegepast kunnen worden omdat zij niet in deze situatie als zodanig kunnen worden geïnterpreteerd als uitgevoerd.

Beide heren met beide koersen dienen dus toegelaten te worden!

Dan de situatie met Demenkovets:

Aangezien de moderator gevlucht is vanwege het geweld dat om 23.59 losbarste en zich een minuut achter de kerstboom heeft verschuild geldt in dit geval OVERMACHT. Wettelijk houdt dit in dat in deze situatie geldt: in een situatie van OVERMACHT geldt de uitslag zoals hij zou zijn geweest indien dit niet was voorgevallen!

Alledrie de heren DOEN mee.


Wasgetekend Kerncentrale.
(Ja, ik heb een advocatenopleiding vroeger gevolgd, hoe weten jullie dat?)
NewKidInTown
0
Biertje mag je van mij hebben, weet alleen niet waarom ? (behalve dat je een aardig mens bent)

quote:

Kerncentrale schreef op 17 december 2017 11:21:


M A A R: Voda heeft zijn slotkoers keurig volgens de regels... Om 23.59 uur ingeleverd volgens de laatste lijst!
Dat op dezelfde tijdstip Newkidintown ook de lijst inleverde 23.59 uur kon Voda niet voorzien en NIET zien.....


Voda heeft z'n opgave NIET volgens de regels binnen de gekopieerde lijst ingeleverd maar als aparte opgave zonder kopieren en later NA 24.00 uur, nadat ik ze erop had gewezen, ALSNOG de posting gewijzigd, NIET z'n voorspelling als zodanig.

En Demenkovets idem maar was al te laat. En idem z'n posting gewijzigd NA 24.00 uur.
NewKidInTown
0
quote:

gpjf schreef op 17 december 2017 11:06:Ik val in herhaling maar laat het management dit nou maar beoordelen , wie betaalt, bepaalt . Zo is dat toch in deze wereld ?


"wie betaalt, bepaalt" dat geeft mij dan weer een comfortabel gevoel. wie betaalt, bepaalt ook nog met twee T's, dat zie je zo vaak anders :-)
Kerncentrale
0
gpjf
0
quote:

NewKidInTown schreef op 17 december 2017 11:47:


[...]

"wie betaalt, bepaalt" dat geeft mij dan weer een comfortabel gevoel. wie betaalt, bepaalt ook nog met twee T's, dat zie je zo vaak anders :-)


Zo valt er op deze zondag weer wat te lachen NewKidinTown en Kerncentrale ! Beetje humor is nooit weg
gpjf
0
Zojuist een wegseminar terug gekeken bij DFT met o.a. John Beyer ( ja ik weet het , ze denken allemaal dat ze er verstand van hebben } . Toch even een paar dingen er uit. Het gros van de mensen (60 % ) denkt dat de AEX naar 600 gaat in 2018. John Beyer , de Commerzbank geeft aan dat we eind van het jaar ergens tegen de 563 zouden zitten met een koersdoel verwachting voor 2018 van 620 en voor 2019 naar een alttime high richting 702. Nou ik zal al blij zijn met die 563 voor de AEX want dat profiteert AM er toch ook van, hoop ik.
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 17 december 2017 11:53:


....Ik verwacht (niet voorspel) AEX op 565 het jaar uit.

BAM ook een paar, 3 tot 6 procentjes erbij.


maar voor 563 doe ik het ook hoor
Kerncentrale
0
quote:

gpjf schreef op 17 december 2017 12:16:


[...]

Zo valt er op deze zondag weer wat te lachen NewKidinTown en Kerncentrale ! Beetje humor is nooit weg


Ik...(even wachten, moet mijn neus snuiten, man dat is al de 14e keer vandaag, word er moe van)..neem aan dat dit positief bedoeld is, kan toch? Nee, niet kan toch, ik ga van deze laatste uit en die is positief!
Kerncentrale
0
quote:

NewKidInTown schreef op 17 december 2017 12:50:


[...]

maar voor 563 doe ik het ook hoorJouw verwachting voor eind 2017 op 563 steun ik helemaal NewKidinTown.
Hoop toch zo dat dit dat zal lukken! Voor jouw misschien 2 tot 3% Bam erbij en bij Arcelor die toch over het algemeen met de tendens meegaat minstens 3 tot 4%, zal ongeveer €27,17 uitkomen.
Mooi toch? Iedereen blij. .... Nou ja, bijna iedereen dan.
Smoker
0
Gewoon wat TA geneuzel ;)

Als we boven de 560 willen geraken dan hebben we een slot boven de 553 nodig.
Ja, duuuhhhhh Ga er niet teveel over uitweiden :P

Dan AM, Vrijdag is gap gesloten en hebben we bijna mijn steun getest op 25,917
tegelijk is een gap ontstaan omhoog! Voor komende week is dus belangrijk de 25,92 en de 26,33. Onder de 25,92 zou een verslechtering betekenen naar 25,26 :(
Als we boven de 26,33 geraken ga ik uit van 1e koersdoel het sluiten van de gap 26,63 om daarna op te stomen naar 27,396 ;)

Kortom, er zijn nog genoeg kansen voor een ieder van ons. De grote jongens gaan hun boeken sluiten en de particulier wil hoger. Lagere volatiliteit en grotere uitslagen. Wens iedereen alvast fijne feestdagen. Ik ga de warmte opzoeken ben de kou in dit kikkerlandje beu!

Groet Smoker
Bijlage:
voda
0
Even de spelleiding hier.

Mijn deelname was, net zo als de deelname NewKidInTownop het randje 23.59. Logisch dat ik niet eerst kon wachten op de lijst van NewKidInTown, om deze te kopieren en aanpassen.
Trouwens, wie weet had hij het vergeten kunnen zijn.

Demenkovets is natuurlijk een grensgeval. Zijn opgave kwam een aantal seconden te laat binnen. Iemand die precies om 24.00 post, krijgt geen "time-stamp".
En ja, de klok van de IEX loopt iets voorruit op de atoomtijd.

Het was een zéér spannend einde, en ik ga niet moeilijk doen over seconden werk.

Het was de laatste opgave van het jaar. Ik kan wel zeggen dat de belangstelling de laatste maanden wat achteruitliep, mede ook door het koersverloop van Arcelor? Wie weet.
Hierbij de laatste lijst, 19 deelnemers met een gemiddeld koersdoel van 27.26.

Koers_ Poster
€ 25,95 raarmaarwaar
€ 25,98 Kerncentrale
€ 26,12 NewKidInTown
€ 26,25 Florida7
€ 26,44 Demenkovets
€ 26,65 voda
€ 26,95 NvanW
€ 26,96 Steel biter
€ 27,10 gpjf
€ 27,20 Partner
€ 27,27 alblas 100
€ 27,38 aandeeltje!
€ 27,50 Zeun
€ 27,60 Smoker
€ 27,89 EmVe77
€ 28,15 Svenniex
€ 28,44 JvG04
€ 28,70 Ruuduniek
€ 29,50 Reserve Belg


gpjf
0
[quote alias=Kerncentrale id=10500340 date=201712171337]
[...]

Ik...(even wachten, moet mijn neus snuiten, man dat is al de 14e keer vandaag, word er moe van)..neem aan dat dit positief bedoeld is, kan toch? Nee, niet kan toch, ik ga van deze laatste uit en die is positief!
[/quote


Je lichte twijfels kwamen waarschijnlijk door je verkoudheid maar mijn opmerking was zeker positief bedoeld ! Beterschap !
109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mrt 2020 17:35
Koers 8,337
Verschil -0,358 (-4,12%)
Hoog 8,700
Laag 8,177
Volume 7.348.888
Volume gemiddeld 8.154.378
Volume gisteren 9.243.879