Forum: TomTom » TomTom in 2018 » Pagina: 52 | Belegger.nl

TomTom in 2018

5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
TomTom gaat niet overal op in en communiceert niet via het toch wat oppervlakkige en ongenuanceerde Twitter, maar wel tijdens officiele gelegenheden zoals de CES. Mocht daar twijfel over bestaan.
Advocaat van de Duivel
1
quote:

BackFire4 schreef op 4 jan 2018 om 20:52:


[...]

Zie je zelf ook niet dat de Duitsers HERE hebben gekocht om er, samen met strategische partners die ze middels een aandelenbelang aan zich binden, de nieuwe standaard voor de auto-industrie van te maken? Precies zoals na de aankoop te verwachten viel en volgens mij zelfs hardop uitgesproken is.


De Duitsers hebben Here gekocht uit defensieve overwegingen...ze hadden een overeenkomst daarmee en wilden voorkomen dat de boek in Chinese handen zou komen.
Voordat ze die stap waagden hebben ze rondgesnuffeld bij T2....maar zeer waarschijnlijk van Harold c.s. te horen gekregen dat 3 miljard niet genoeg was (is nog geen 15 euro per aandeel). Vervolgens Here gekocht en vanaf het moment dat ze tot de conclusie zijn gekomen dat er 600 mio in moest om de boel technisch up to date te krijgen zijn ze op zoek naar partners. Kennelijk hebben ze geen zin BAD om die 600K geheel zelf te betalen.

Die partners zijn lastig te vinden in het buitenland behalve dan Intel dat buitengewoon close is met BMW. Dus wat is er dan eenvoudiger dan je Duitse toeleveranciers onder druk zetten en ze mee laten betalen aan jouw project.
Dat is wat je nu ziet en waardoor iedereen in paniek is.

Rustig afwachten... de endgame is inderdaad begonnen en wie weet wat er allemaal gebeurt? Wij in ieder geval niet want dat wordt niet verteld!
Struin
0
quote:

Prop. schreef op 4 jan 2018 om 21:22:


De enige reden waarom ik vandaag ben ingestapt is dat het totale beurswaarde van het bedrijf nog geen 2 miljd waard is.

Dit is onder gewaardeerd en gaat echt wel een keer tot uitdrukking komen, hoop ik!


Zo zie ik het niet, blijkbaar zijn veel aandeelhouders ongerust, vandaag een hoge omzet met een flinke daling. Normaliter herstelt een koers later op de dag, zeker als het nieuws is bezonken. Helaas blijft het onzeker. Ben bang voor een verdere daling. Ik ben ook op 8,68 ingestapt met 2000 stuks dus hoop op betere tijden. 1200 Euro verlies binnen een dag voelt niet goed!!!!
holenbeer
0
quote:

Muppet_Waldorf schreef op 4 jan 2018 om 14:32:


[...]

Hi db8r.

Ik heb HMMJ bij Lynx gekocht. Weet niet zeker of degiro ze ook kan leveren, maar bij Lynx heb je meer ordersoorten. Bijvoorbeeld een trailing stop, zodat ze automatisch verkocht worden als de boel gaat crashen. Het gaat zo hard omhoog, al dagen, dat het haast wel een keer moet corrigeren, zoals dat heet.

Dus Medical Marihuana bij Lynx. Is blijkbaar legaal geworden in canada, vandaar de explosie.

p.s.: dit is wel heftig off-topic voor dit forum, hoop dat het blijft staan totdat jij het gelezen hebt.

Ik heb er ook een stel gekocht, ze waren 7 % goedkoper. Na deze afstraffing gaan zoveel mensen een blowtje doen, dat moet goedkomen.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Muppet_Waldorf schreef op 4 jan 2018 om 15:30:


[...]
Hahaha, gelijk heb je, want wat jij post zal wel donders veel impact hebben op de koers.

Ach, ik wilde Geert Schaaij eens nadoen, eerst kopen en er dan over lullen. Had vandaag niet veel effect, moet ik zeggen -:)
gerrit 69
0
Hierbij de analyse van Ad Nooten op 18 december met de grafieken.
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/pag/T...
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/TOM2-...

In de daggrafiek rechts ziet u dat het aandeel vorige week naar beneden door voorgaande bodems rond € 8,80 en € 8,50 is gebroken. Klikt u op de grafiek dan krijgt u overigens een grotere versie ervan. Met deze daling is een eind gekomen aan het patroon van hogere bodems dat ik in november besprak. Het beeld is hierdoor in negatieve zin veranderd.
Ik ga op zoek naar potentiële steunniveaus. Een ervan is bereikt, dat is de stippellijn rond € 8,35 door de bodem uit juni van dit jaar in de weekgrafiek links. Andere mogelijke steunniveaus zijn Fibonacci niveaus van de stijging juli 2016 - november 2017 rond € 8 (50%) en € 7,50 (61,8%). Het is de komende tijd zaak om te volgen of bij een van deze drie grenzen € 8,35, € 8 of € 7,50 eventueel een bodem tot ontwikkeling komt, om vervolgens aan de hand daarvan verder te kijken. Dit is wat op grond van de huidige stand van zaken kan worden gezegd. Het is een tussenfase, waarin we moeten wachten op nieuwe aanwijzingen om het verloop op te beoordelen. -Ad Nooten-
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Xynix schreef op 4 jan 2018 om 16:51:


Een misschien wel heel vergezochte variant van het zoeken van synergievoordelen en het creëren van een krachtige Europese evenknie van Google zou de volgende kunnen zijn.

De Duitsers verkopen hun resterende belang in HERE aan.....

TomTom!

Die daarmee een groter dan 50% belang krijgt wordt en sturing kan geven aan het integratieplan voor de platforms.

Die verkoop zal in het kader van de financierbaarheid dan mogelijk de vorm van een aandelenruil krijgen. DAT zou pas spectaculair zijn!

En op zich zit er strategische logica in. Niemand is gebaat bij een Europese "catfight". Euro-Chinese allianties hebben misschien wel de toekomst om totale Amerikaanse dominantie te voorkomen.
...

Ik snap de logica, máár:
- Vinden de mededingingsautoriteiten dat goed?
- OEM's willen dual choice hebben.

Het enige wat dat laatste in de toekomst zou kunnen doorbreken is dat elke mapmaker an sich te weinig klanten heeft om voldoende data voor gecrowdsourde HD-maps binnen te krijgen. Maar dat kan opgelost worden door uitruil van data, het vereist geen fusie of overname.

Paulus29
0
quote:

gerrit 69 schreef op 4 jan 2018 om 22:01:


Hierbij de analyse van Ad Nooten op 18 december met de grafieken.
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/pag/T...
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/TOM2-...

In de daggrafiek rechts ziet u dat het aandeel vorige week naar beneden door voorgaande bodems rond € 8,80 en € 8,50 is gebroken. Klikt u op de grafiek dan krijgt u overigens een grotere versie ervan. Met deze daling is een eind gekomen aan het patroon van hogere bodems dat ik in november besprak. Het beeld is hierdoor in negatieve zin veranderd.
Ik ga op zoek naar potentiële steunniveaus. Een ervan is bereikt, dat is de stippellijn rond € 8,35 door de bodem uit juni van dit jaar in de weekgrafiek links. Andere mogelijke steunniveaus zijn Fibonacci niveaus van de stijging juli 2016 - november 2017 rond € 8 (50%) en € 7,50 (61,8%). Het is de komende tijd zaak om te volgen of bij een van deze drie grenzen € 8,35, € 8 of € 7,50 eventueel een bodem tot ontwikkeling komt, om vervolgens aan de hand daarvan verder te kijken. Dit is wat op grond van de huidige stand van zaken kan worden gezegd. Het is een tussenfase, waarin we moeten wachten op nieuwe aanwijzingen om het verloop op te beoordelen. -Ad Nooten-Al die TA malloten komen ondertussen mijn strot uit. Voor TomTom hebben zij alleen maar narigheid en NOG lagere koersen in petto. Precies zoals consigliere Peter Wakkie het dolgraag ziet.

Mark12
0
quote:

Paulus29 schreef op 4 jan 2018 om 22:21:


[...]
Al die TA malloten komen ondertussen mijn strot uit. Voor TomTom hebben zij alleen maar narigheid en NOG lagere koersen in petto. Precies zoals consigliere Peter Wakkie het dolgraag ziet.
Idem. Lijntjes trekken obv het verleden en volstrekt irrelevante/foutieve/gewijzigde aannames. Hoe teken je een dag als vandaag in, in een speelveld dat zich niet laat tekenen?
Mark12
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 4 jan 2018 om 22:25:


Slappe lul allemaal

Dietert, ouwe plumpudding! Ga toch lekker naar bed, je moet bekaf zijn na deze slopende dag.
gerrit 69
0
quote:

Paulus29 schreef op 4 jan 2018 om 22:21:


[...]


Al die TA malloten komen ondertussen mijn strot uit. Voor TomTom hebben zij alleen maar narigheid en NOG lagere koersen in petto. Precies zoals consigliere Peter Wakkie het dolgraag ziet.

Ad Nooten geeft alleen maar een eventuele bodem aan voor het aandeel TomTom.
Hij geeft geen waarde oordeel over het aandeel.
Natuurlijk is het frustrerend dat TT in een goede beurs niet positief meedoet.
Normaal gezien verwacht ik zelf rond de € 8,00 een redelijke steun.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

harrysnel schreef op 4 jan 2018 om 18:18:


[...]

BdB, als je vandaag kijkt naar het volume en ziet dat de koers -5% doet op een groene beurs dan moet je concluderen dat dit nieuws als een onaangename verrassing komt. Dat jij en ik weten dat er meer kanten aan dit verhaal zitten, zoals dat toen het Bosch persbericht kwam over RRS er al gesproken werd over feit dat dit in kaarten van verschillende partijen toegepast kan worden en dat daarbij een rol voor TT is weggelegd, dat voorkomt geen koersdaling als de meerderheid van de beleggers dit niet meeneemt. Of dat een verkoop aan Bosch ook betekent dat de Duitsers zelf afbouwen.....daar hoor ik niemand over.

Het is de taak van IR om dit soort nieuws te managen. Dus: doe voor dat Bosch met bericht komt over deelneming in HERE er als TomTom een tweet/bericht uit dat de samenwerking met Bosch goed verloopt en dat je “samen uitkijkt naar de CES”. Laat vooraf zien dat de relatie met Bosch goed is.

Het is volkomen van de pot gerukt dat vandaag Bosch haar best moet doen om te bevestigen dat de relatie met TomTom nog goed is. Het is de taak van IR/Management om te voorkomen dat hier überhaupt twijfels over kunnen ontstaan.

Het feit dat TT zelf nooit de onzekerheid “voorkomt” (zie Harman gedoe rond CES 2016 en ook MobilEye dat jaar die wel even kaarten zouden maken) maakt dat TT nu een marketcap heeft van nog geen E2 miljard daar waar een maaltijdbezorger met verwaarloosbare omzet als TakeAway.com 2,2 miljard waard is.

TomTom is van >E12 gezakt obv twijfels over de noodzaak van HAD Maps voor SDC. Wat zegt Goddijn? Uhhhhhm....uhhhhhhm het is nog onzeker hoe het technische plaatje eruit zal zien in de toekomst.

Dus: nee vandaag moet er geen persbericht uit om te reageren op een stap van concurrent/partner. De communicatie moet bij een bedrijf zo duidelijk zijn dat dit soort nieuws geen impact heeft op koers. Dat TT vandaag 5% zakt ipv stijgt vanwege feit dat Maps belangrijke asset zijn.......dat geeft aan dat TomTom op dit gebied volledig faalt en naar mijn mening is dit bewust.

Harry, we zijn het eens over het in het algemeen falende IR-beleid van TT. Vermoedelijk ook over het overdreven paniekerig reageren door beleggers vandaag, aangemoedigd door draaikont Josti V.

Het punt is of TT er van te voren al van wist (ik denk van niet, althans niet in detail en qua timing), en of ze perse vandaag al hadden moeten reageren. Zo van: "De samenwerking met Bosch verandert niet en loopt prima."
Gelukkig zei partner Bosch dat zelf al. Wel zo prettig.

moneymaker_BX
0
quote:

Mark12 schreef op 4 jan 2018 om 22:37:


[...]Dietert, ouwe plumpudding! Ga toch lekker naar bed, je moet bekaf zijn na deze slopende dag.


Ja mister Nobody doe ik
Mark12
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 4 jan 2018 om 22:46:


[...]

Ja mister Nobody doe ik

Welterusten Dietertttt.
holenbeer
0
bekeken
0
quote:

DerksVisie schreef op 4 jan 2018 om 19:42:


Kan iemand mij uitleggen waarom TomTom totaal niet op zoek naar kapitaal is maar HERE wel?


Here is niet op zoek naar kapitaal. Het belang van 2x 5% wordt overgenomen van Audi, BMW en Daimler, dus Here krijgt geen dubbeltje uit deze transactie.
BillTurf
1
Dat de oprichters van TT zelf veel aandelen bezitten lijkt me voor het bedrijf een aanbeveling. Maar dat hoeft niet persé ook gunstig voor de koers te zijn. En dat is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Het lijkt eerder of TT zelf en/of de grootaandeelhouders belang hebben bij een lage koers. En die gedachte stelt mij niet gerust.


DerksVisie
0
let op oud nieuws:

newsroom.intel.com/news-releases/inte...

Maar bijzonder dat er precies 1 jaar later (op de dag nauwkeurig) een nieuwe aankondiging is geweest.
5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 11-dec-19 17:35
Koers 9,400
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 9,418
Laag 9,303
Volume 274.774
Volume gemiddeld 505.400
Volume gisteren 274.774