TomTom in 2018

5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beperktedijkbewaking
1
quote:

visje schreef op 5 januari 2018 14:21:


@bdb, ik noemde je eens hbs'er :-), ....... zou ik niet durven hoor :-)

Ach, ik kan veel hebben. Maar die meneer besloot er een discussie mee, bij gebrek aan beter kennelijk. Dat vind ik puur zwak.

Groet van een HBS-er.
trend follower
1
quote:

seren schreef op 5 januari 2018 14:07:


[...]

de waarde van de assets (== de HD Maps) misschien nog niet
maar de waarde van de contracten, de deferred revenue en de revenue per product wordt wel veel minder mistig

dat is in ieder geval wel de bedoeling:

Summary of IFRS 15
Objective
The objective of IFRS 15 is to establish the principles that an entity shall apply to report useful information to users of financial statements about the nature, amount, timing, and uncertainty of revenue and cash flows arising from a contract with a customer. [IFRS 15:1] Application of the standard is mandatory for annual reporting periods starting from 1 January 2018 onwards. Earlier application is permitted.


Stukje van PWC over de mogelijke impact van IFRS 15.
Dit zorgt voor meer transparantie omtrent de posten deferred revenue en de uiteindelijk te verwachten cash flows.


Toegenomen schattingen en toelichtingseisen

IFRS 15 vereist veel nieuwe informatie en managementinschattingen in de toepassing van het vijfstappenplan. Enerzijds leidt dit tot meer ruimte om de economische realiteit te verantwoorden, maar tegelijkertijd stelt dit meer eisen aan de benodigde informatie en onderbouwing van gemaakte keuzes. Hiervoor is het belangrijk dat u op tijd over de juiste informatie beschikt en de juiste analyse maakt.

Ook zijn de huidige toelichtingseisen rondom omzetverantwoording nog beperkt, maar bevat de nieuwe standaard een forse uitbreiding voor zowel de verantwoorde omzet als de nog te verantwoorden omzet en de daaruit voortkomende kasstromen. De toelichtingsvereisten in de standaard z?n zowel kwalitatief als kwantitatief van aard.

De nieuwe standaard kan grote impact hebben op uw systemen, processen, controls, contracten, remuneratie- en bonusregelingen, relaties met investeerders en belastingen. Daarom doet u er goed aan nu al te beoordelen wat de consequenties z?n voor de bedr?fsvoering. Zo voorkomt u verrassingen als u straks moet voldoen aan de nieuwe regels en kunt maximaal gebruik maken van de aanlooptijd naar de toepassing van de nieuwe standaard. IFRS 15 is minder ver weg als u denkt indien u nieuwe informatie moet verzamelen, en contracten, systemen en processen moet aanpassen.

zie volledige link
actueel.pwc.nl/themas/wet-en-regelgev...
Dokus
1
Pim1954
0
quote:

Meryntje schreef op 5 januari 2018 14:14:


[...]

Iemand die jou een domme rukker noemt, moet wel een enorm groot denkraam hebben. Zó groot dat er ook een groot hoofd bij hoort. Zó groot, dat daar ook een enorm groot ego bij hoort. Zó groot, dat ik hem maar niet serieus neem.

Groet uit Grunn.


Bijvoorbeeld Harold!
Of misschien is het wel Taco die hier even duidelijkheid over geeft (omdat hij net een spoedcursus hierover heeft gevolgd)
Iemand die op dit nieuwsbericht commentaar geeft, sinds 2004 hier lid is maar nog nooit iets had gezegd, en nu opeens overal vanaf weet en zich hiermee bemoeid?

Taco toevallig in dienst bij tomtom vanaf 2004 of eerder?
Marcooo20
1
Alle berichten dat het management het aandeel lager wil zetten is echt onzin. Focus ligt op het bouwen van het bedrijf. Zelf verwacht ik veel van de komende 3 maanden. TomTom zal meer duidelijkheid geven over (normale) automotive contracten (korte termijn wpa) en HD map/ RoadDNA contracten (lange termijn wpa). En uiteraard stopt Sports als businessunit wat de wpa ook gunstig gaat beïnvloeden.
Pim1954
0
quote:

Marcooo20 schreef op 5 januari 2018 14:39:


Alle berichten dat het management het aandeel lager wil zetten is echt onzin. Focus ligt op het bouwen van het bedrijf. Zelf verwacht ik veel van de komende 3 maanden. TomTom zal meer duidelijkheid geven over (normale) automotive contracten (korte termijn wpa) en HD map/ RoadDNA contracten (lange termijn wpa). En uiteraard stopt Sports als businessunit wat de wpa ook gunstig gaat beïnvloeden.


Hoezo onzin?

Niet het artikel gelezen uit de Telegraaf van Peter Wakkie?
Hij adviseert bedrijven om de koers niet te hoog te laten gaan in koers, ivm overname.
Overname wat tomtom specifiek al die jaren NIET wilde.

Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend, dan is het een eend!

Tomtom wil ABSOLUUT een lage koers, in ieder geval niet een te hoge, en daar doen ze aantoonbaar alles aan!
Niet voor niks dat Goddijn zei: 8 euro is een faire prijs van het aandeel.

Et voila, de koers werd vakkundig en kunstmatig van 9,95 naar 7,95 gebracht.

Precies 2 euro eraf.
Toeval?
moneymaker_BX
0
Slot 8.50
Nabeurs nieuws verkoop Consumertak/////?????
Maandag voorbeurs CES mega goed bericht ik hoop op TESLA
visje
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 5 januari 2018 14:33:


[...]
Ach, ik kan veel hebben. Maar die meneer besloot er een discussie mee, bij gebrek aan beter kennelijk. Dat vind ik puur zwak.

Groet van een HBS-er.Fijne dag Han, (han was het toch), groet
Juun
0
quote:

visje schreef op 5 januari 2018 14:50:


[...]

Fijne dag Han, (han was het toch), groet

Fout,
Han is het toch
Hij is niet dood, hij leeft, dus geen verleden tijd gebruiken voor onze gewaardeerde BDB.
Dokus
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 5 januari 2018 14:33:


[...]
Ach, ik kan veel hebben. Maar die meneer besloot er een discussie mee, bij gebrek aan beter kennelijk. Dat vind ik puur zwak.

Groet van een HBS-er.ook even in de spiegel kijken! jij begint met "geneuzel" terwijl de beste man probeert (en de tijd neemt) te antwoorden op jou
Sweaty Bollocks
0
www.autoweek.nl/nieuws/autobouwers-mo...

Autofabrikanten zullen moeten fuseren als ze straks willen concurreren met techgiganten als Google en Apple. Die werken aan zelfrijdende auto's en hebben daar veel meer geld voor in kas. Daardoor is een nieuwe fusiegolf in de autobranche op komst, voorspelt accountants- en adviesfirma KPMG. Het bureau heeft gesproken met ongeveer 900 topmensen uit de auto- en technologiebranche.

Uit het onderzoek blijkt dat de 50 grootste autobouwers samen een waarde hebben van 20 procent van de totale waarde van de vijftien grootste techbedrijven. In 2010 was dat nog 40 procent.

Automerken hebben de afgelopen jaren al enkele grote fusies meegemaakt. Zo gingen Daimler-Benz en Chrysler in 1998 samen. Ze vormden DaimlerChrysler, maar het huwelijk hield slechts een paar jaar stand. Chrysler ging failliet en werd opgeslokt door Fiat. Peugeot, Citroën en Opel vallen ook onder één moederbedrijf. Renault, Nissan en Mitsubishi werken nauw samen in een alliantie.

KPMG voorspelt ook dat door de opkomst van deelauto's het aantal autodealers de komende jaren flink zal afnemen. De grote trend van de afgelopen jaren was elektrisch rijden, in de komende jaren zullen brandstofcellen opkomen, met auto's die bijvoorbeeld rijden op waterstof.
Sweaty Bollocks
0
Ook de busjes van PSA gaan als een dolle. Lijkt mij toch weer goed nieuws voor TomTom, dat met PSA samenwerkt met het wagenparkbeheer:

www.autoweek.nl/nieuws/psa-zet-600-va...

Na anderhalf jaar blijft de vraag naar de middenklasse bestelwagen van Citroën en Peugeot zo groot, dat er voor mei dit jaar een vierde productieteam wordt klaargestoomd. Daarmee hoopt PSA het antwoord op de sterke vraag naar de modellen te hebben.

In bestelvorm staan de busjes bekend als Citroën Jumpy en Peugeot Expert. Bieden zij enkel ruimte aan passagiers, dan gaat het om de Citroën SpaceTourer en Peugeot Traveler. Het viertal wordt in het Franse Hordain geproduceerd. Voor die fabriek staan er nu 600 nieuwe vacatures open. PSA is namelijk bezig met het creeëren van een vierde productiegroep, bestaande uit onder andere productiemedewerkers, vorkheftruckbestuurders, onderhoudstechnici, automatiseringsdeskundigen en supervisors van productiesystemen. Voor minimaal 18 maanden kan het nieuwe team aan de slag met de productie van de Peugeots en Citroëns.

Ook krijg de nachtdienst meer bestaansrecht. Na twee tijdelijke periodes van eerst 6 en daarna 12 maanden, blijft deze ploeg nu vast bestaan. Buiten Europa worden de Peugeot Expert en Citroën Jumpy sinds oktober 2017 ook in Latijns-Amerika geproduceerd en zal in het eerste kwartaal van 2018 de productielijn in Rusland van start gaan.

Dutchy Ron
0
To help meet these needs, HERE Technologies, a global leader in digital mapping and location services, and Unifly, the leading provider of Unmanned Traffic Management (UTM) software, are teaming up to jointly enable airspace maps for drones.

globenewswire.com/news-release/2018/0...
Dutchy Ron
0
The Japanese automaker Toyota has partnered with a startup, Luminar, that is developing a solid-state lidar system capable of creating a high-definition 3D map of the vehicle's surroundings out to 200 meters -- considered the minimum for forward visibility at highway speeds.

Read more: www.leftlanenews.com/toyota-shows-thi...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Dokus_ schreef op 5 januari 2018 15:05:


[...]
ook even in de spiegel kijken! jij begint met "geneuzel" terwijl de beste man probeert (en de tijd neemt) te antwoorden op jou

Daar heb je een punt. Maar hij bleef praten in onbegrijpelijk vakjargon.
Dat vind ik arrogant. Doe maar je best om dingen uit te leggen, dan doe ik als HBS-b-er ook mijn best om het te begrijpen.
Dutchy Ron
0
De volgende goudzoeker Innoviz

Our precise and sophisticated sensing technology enables us to provide a superior algorithmic layer that can use deep learning to turn 3D vision into critical driving insights, such as in the areas such as HD mapping and SLAM. So we are working towards developing the full autonomous software stack.

www.just-auto.com/interview/ces-innov...
5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 apr 2020 17:35
Koers 7,670
Verschil +0,115 (+1,52%)
Hoog 7,995
Laag 7,580
Volume 632.963
Volume gemiddeld 827.533
Volume gisteren 450.573