Hoe groot is de kans dat KPN overgenomen wordt of fuseert ?

14 Posts
gpjf
0
Ik geloof zeker niet in een overname van kpn door een Chinese of andere Aziatische /exotische partij, Daar zal de politiek niet mee akkoord gaan. Desalniettemin sluit ik steeds meer niet uit dat KPN opgeslokt wordt in de consolidatieslag die in de telecom wereld plaatst vindt. We zien al tijden dat de koers amper van zijn plaats komt en sterk het gevoel geeft op zijn plaats gehouden te worden om niet-uit de pas te lopen. Misschien is het wel aardig nu het aandeel al een tijdje vrij saai is, te brainstormen over dit onderwerp . Wat zouden mogelijk kandidaten kunnen zijn? Telefonica,Orange ,samenwerking met Belgacom, Deutsche Telecom . Ook Kpn heeft jaren geleden al eens gezegd dat er maar ruimte is voor 3 partijen in Nederland waarbij ze zichzelf overigens als één van die partijen zag. Ik denk dat hun positie in de afgelopen jaren niet sterker op is geworden en zij iets moet doen om een vuist te kunnen maken tov de andere partijen. Enfin laat je visie maar eens horen want voorlopig blijft het nog stil rond dit aandeel. Ibarra moet eerst de zaakjes op een rijtje zetten en zal niet vóór het vertrek van Blok al stappen zetten.


lokeend
1
Carlos Slim is een hele goede vriend van AT&T-topman Randall Stephenson, wellicht heeft Randall Carlos tijdens het golfen de gouden tip gegeven.
En vandaar de positie die Slim heeft in KPN en de overnamepoging van Slim
BBman
0
Slim heeft ook al eens aangegeven dat hij zijn belang van 21(?)% wil verkopen......
Denk dat je het dichter bij huis moet zoeken....Belgacom, Deutsche Telekom, Telefonica...
gpjf
0
De politiek zal zeker zijn invloed hebben in de positie van kpn maar ook de zaak niet tegenhouden zoals bij Slim. Daarom denk ik aan samenwerking met een Europese club van één Europa en daar binnen de ruimte om als politiek grensoverschrijdende afspraken te maken
BBman
0
quote:

gpjf schreef op 22 februari 2018 08:29:


De politiek zal zeker zijn invloed hebben in de positie van kpn maar ook de zaak niet tegenhouden zoals bij Slim. Daarom denk ik aan samenwerking met een Europese club van één Europa en daar binnen de ruimte om als politiek grensoverschrijdende afspraken te maken


klinkt logisch
Smakkie
0
AIVD heeft een te groot (veiligheids)belang om dit over te dragen asn een buitenlandse partij. Bijv overname fox iT door KPN maakt een verkoop onwaarschijnlijker. Op de achtergrond gebeurt er meer dan wij weten en zien. Ben er overigens van overtuigd dat het aandeel dit jaar 20% zal stijgen. Bij verdere daling zal ik mijn positie vergroten.
gpjf
0
Die veligheidsbelangen begrijp ik maar dat geldt natuurlijk ook voor andere landen binnen Europa en als we toch streven om voor onze veiligheid binnen Europa één gezamenlijk beleid te voeren en met name op het terrein van digitale technologie / communicatie dan zal dit nooit een breekpunt zijn volgens mij. Dat ligt uiteraard anders voor een Mexicaan of een Aziatische grootheid.
Kaspersky
0
Ik denk voor de komende jaren 0%. Ik zit sinds 2011 in KPN en ik verwacht geen overname op korte termijn; tenzij KPN stopt met het leveren van diensten aan de overheid. Als aan die voorwaarde wordt voldaan is de kans bijna 100%; met een verwachte waarde van €4,00-€4,20.
xof
0
Ik denk dat de DutchDiscount nog geldt en idd uit veiligheidsoverwegingen geen buitenlandse investeerders. Binnen EU, is DT de sterkste en minst bedreigend, maar zij zijn al aanwezig op de NL markt.

De kans op overname is dus laag. Uitbreiding dienstverlening ohgv G5, hosting en security zie ik grote kansen met de overheid als bescherming. Het blijft een saai maar degelijk dividend aandeel.

Carlos wil er vanaf, die Hollanders achter de dijk geven hem geen kans.
Kaspersky
0
Carlos heeft zijn belang al flink verlaagd; wel jammer.. ik had meerdere keren wel een overname verwacht. Nederland is niet echt een open markt :(

edit*: voor dividend wel een leuk aandeel om "erbij" te hebben. Op de zakelijke markt staat KPN sterk.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 jul 2020 11:31
Koers 2,426
Verschil +0,017 (+0,71%)
Hoog 2,463
Laag 2,425
Volume 2.170.181
Volume gemiddeld 18.004.564
Volume gisteren 10.722.532