Forum: TomTom » TomTom september 2018 » Pagina: 89 | Belegger.nl

TomTom september 2018

4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Agatan
0
PLUSJE
1
moneymaker_BX
0
Ik verwacht herstel richting de 6.50
Hopelijk gaat een grote partij heel snel een bod doen op TomTom het liefst Apple of Microsoft in de bandbreedte van 11/12 Euro
~Justin~
1
quote:

vreemd vermogen schreef op 20 september 2018 08:39:


Toch snap ik Renault ea wel. Als ik een nieuwe auto zou kopen met de keus gratis navigatie of een geavanceerd systeem, dan kies ik ook voor het eerste. Zit nog maar weinig op de weg. 9 van de 10 routes kan ik wel dromen en voor die enkele keer raadpleeg ik wel Google maps. En zo er veel meer mensen/automobilisten. Dus ook de andere carmakers zullen dit gaan aanbieden. Dat is bijna zeker.


Google maps is niet gratis.

Hun tarieven in b-to-b (en daar praten we hier over) zijn met duizenden procenten gestegen.

Kleine web developers betalen nu zelfs duizenden euro’s per maand.

De verandering in het verdienmodel van Google betekent ook het einde van ‘gratis’

En autofabrikanten betalen liever met geld dan met data.
EIF
0
pwijsneus
1
quote:

*Justin* schreef op 20 september 2018 08:29:


[...]

Dat kan ook een kans zijn in plaats van ‘extra pijnlijk’. Laten ze maar 100% van de auto’s in onderkant segment van internet voorzien en android met de mogelijkheid om de auto continu te updaten. Dan kan tomtom aan die auto’s services verlenen.

De renault-nissan-mitsubishi alliantie zegt:

“While a range of Alliance vehicles will share the Android platform, each brand will have flexibility to create a unique customer interface and specific features on top of the common Android platform.”De kans is dat TomTom nu eindelijk geforceerd gaat nadenken over de structuur van het bedrijf. Zichzelf onderbrengen onder een ander dak zou verstandig zijn. Een beursexit is ook een idee, dan stel je de onderneming niet zo bloot aan deze grillen van de markt. Pure tijdverspilling. Of je kunt de wake-up call negeren, of "de sector" een signaal geven om vervolgens door te modderen en je eigen ondergang tegemoet te zien.

Allemaal kansen!!
Accuboor
0
quote:

Wipo schreef op 20 september 2018 00:02:www.bloomberg.com/news/articles/2018-...


Mooi!

En Android komt China niet in...

Een eventuele Chinese overname is nu ook niet meer tegen te houden met zoveel concurrentie. I
Sunshine Band
0
quote:

Agatan schreef op 20 september 2018 08:52:


Goddijn en public belachelijk neer gezet door presentatoren RTLZ

Dat heeft Goddijn toch echt zelf gedaan
Xynix
2
Justin, jij straalt ook een beetje uit dat je nog "in denial" bent. Het gaat echt niet goed komen als het roer niet zeer drastisch om gaat. Herstellen als na Google 1.0 zal niet meer mogelijk zijn. Als TomTom niet weer heel snel geloofwaardig wordt gaat het alle lopende en aanstaande tenders verliezen omdat ze geen continuïteit kunnen garanderen. Wat dan razendsnel een self-fulling prophesy wordt. Want zonder deals staat op termijn ook het fundament ter discussie: de probe-data.

Er is gewoon echt geen andere weg denkbaar dan razendsnel onderbrengen bij Microsoft, Baidu of Apple. Alle signalen dat HG "in denial" blijft gaan het alleen maar slechter maken.
pwijsneus
0
quote:

Accuboor schreef op 20 september 2018 08:58:


[...]
Mooi!

En Android komt China niet in...

Een eventuele Chinese overname is nu ook niet meer tegen te houden met zoveel concurrentie. I


De deal met Baidu is dat er kennis wordt uitgewisseld. Baidu levert zelf (HD)maps, en verdient daar nu al geld mee binnen China. De markt daarbuiten zou evt voor TomTom zijn.

Chinese overnames zijn extreem lastig, de wetgevers in de VS en EU moeten dit goedkeuren, en dat is zeker op dit moment een dingetje. Iets met intellectueel eigendom.
VanillaSky
1
quote:

pwijsneus schreef op 20 september 2018 08:57:


[...]

De kans is dat TomTom nu eindelijk geforceerd gaat nadenken over de structuur van het bedrijf. Zichzelf onderbrengen onder een ander dak zou verstandig zijn. Een beursexit is ook een idee, dan stel je de onderneming niet zo bloot aan deze grillen van de markt. Pure tijdverspilling. Of je kunt de wake-up call negeren, of "de sector" een signaal geven om vervolgens door te modderen en je eigen ondergang tegemoet te zien.

Allemaal kansen!!


Eens, ik vrees alleen dat Harold zich er weinig van aantrekt. Hij ziet zijn bedrijf als NOG leidend en denkt niet dat andere fabrikanten de controle op willen geven.
Hij is inderdaad in Denial en onaantastbaar in zijn positie. Ben bang dat hij gewoon stug doorgaat en als er nog een paar klanten voor Google kiezen dan valt het kwartje wel - het is zo naief te denken dat er niemand zal volgen.

Daarna hebben we dan te maken met een 'nieuwe realiteit' en moet de koek door 3 of meer verdeeld worden. Conclusie Automotive under review en wederom in transitie op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen.

Benjamin G.
3
"Analist Jos Versteeg van Insinger Gilissen noemde de samenwerking van de drie autofabrikanten met Google "desastreus" voor de Nederlandse navigatiespecialist. "TomTom heeft altijd gezegd dat autofabrikanten geen Google in hun auto willen, omdat ze dan hun waardevolle gebruikersdata ook kwijt zijn."

Extra pijnlijk is volgens Versteeg dat Google nu in zee gaat met de onderkant van de automarkt, precies het deel van de automarkt waar TomTom zich op richt. Eerder gingen de Duitse autofabrikanten in het bovenste segment van de markt, te weten Audi, BMW en Daimler, al aan de haal met de TomTom-rivaal Here.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon."


Dat de onderkant van de automarkt sneller geneigd is met een partij als Google samen te werken kan ik wel begrijpen. Zonder die kennis en vaardigheden is hun bestaansrecht in de autonome markt stukken lager. Nu hebben ze een kans een sprong voorwaarts te maken.

Zonder mijn hoofd in het zand te willen steken. Een android besturingssysteem (dat bedoeld is om de auto gebruiksvriendelijk te maken) zegt naar mijn indruk nog niets over de informatie die de auto nodig heeft om autonoom te rijden. Dat betekent dat GoogleMaps gebruikt kan worden door een particulier maar de auto de HD kaarten met relevante informatie van TomTom nodig heeft. Let wel ik ben geen techneut op dit vlak.

Duidelijk is dat in de deal met Google de fabrikanten er niet voor hebben gekozen apps van derden toe te staan. Wat dat ook moge betekenen.

nieuws.nl/economie/20180919/tomtom-we...

"Onze orderinstroom voor automotive was vorig jaar 400 miljoen euro. Dit jaar is de omzet van automotive iets meer dan de helft van dat bedrag.” Wat staat hier?! Orderinstroom en omzet zijn twee verschillende zaken. Is dit een positieve ontwikkeling of juist niet. @MartinMartin is dit in lijn met de geprognotiseerde cijfers?

Veel problematischer vind ik de conclusie dat TomTom zich volgens Versteeg richt op de onderkant van de markt. Een conclusie waarvan ik me afvraag of die klopt. En als die klopt dan leidt dat ertoe dat TomTom naar de buitenkant wordt gedrukt. In mijn visie is de positie om data te verwerken cruciaal. In het geval van Renault-Nissan-Mitsubishi betekent dat zij als organisatie en bedrijf vervloeien met het bedrijf Google, totdat Google besluit de drager van hun ICT platform zelf te maken.

Veel belangrijker is wellicht de afgeleide van de conclusie van Versteeg dat TomTom in de bovenkant van de markt blijkbaar niets te zoeken heeft. Dit betekent dat zij nergens een cruciale positie verwerven om data te verwerken waar de producten van TomTom op zijn gebaseerd, of dat op z'n minst een belangrijk deel van de toegevoegde waarde van die producten bepaald.

Kortom ik wil niet het één zwaarder aanzetten of het ander bagatelliseren. Ik ben nog steeds op zoek naar een preciezere duiding.
~Justin~
0
quote:

Xynix schreef op 20 september 2018 09:02:


Justin, jij straalt ook een beetje uit dat je nog "in denial" bent. Het gaat echt niet goed komen als het roer niet zeer drastisch om gaat. Herstellen als na Google 1.0 zal niet meer mogelijk zijn. Als TomTom niet weer heel snel geloofwaardig wordt gaat het alle lopende en aanstaande tenders verliezen omdat ze geen continuïteit kunnen garanderen. Wat dan razendsnel een self-fulling prophesy wordt. Want zonder deals staat op termijn ook het fundament ter discussie: de probe-data.

Er is gewoon echt geen andere weg denkbaar dan razendsnel onderbrengen bij Microsoft, Baidu of Apple. Alle signalen dat HG "in denial" blijft gaan het alleen maar slechter maken.


Ik vind dat calimero denken. Zij zijn groot en ik is klein. TomTom is al honderd keer dood gewaand door allerlei profeten (en figuren als Jos V die nu menen hun gelijk te halen). Natuurlijk zijn er risico’s maar ook kansen.
[verwijderd]
1
quote:

Eurowin schreef op 20 september 2018 09:08:


Van Google verlies je het altijd.....
de markt is ook voor andere partijen te groot om 'lijdzaam' toe te zien dat Google hem overneemt.
Gigantische klap voor TT maar hopelijk (ref post Xynix) wel het moment om de rest van de markt in beweging te zetten waarbij TT nog steeds unieke assets heeft die voor de andere partijen van groot belang zijn. Let the battle begin
tatje
1
Ik denk dat de ING het zegt, zoals ik denk dat het is !

""ING neemt het juist op voor de Amsterdammers. Het nieuws is zeker negatief, maar volgens de ING-analisten is de reactie op de markt overdreven. Dat Renault en de anderen het besturingssysteem van Google gaan gebruiken wil niet meteen zeggen dat de kaarten van TomTom niet meer in de auto's van deze merken komen.
Op de langere termijn wordt de waarde van TomTom bovendien bepaald door het succes van de kaart die het bedrijf bouwt voor zelfrijdende auto's. Dit is een compleet andere markt en TomTom bouwt hier al jaren aan een product waar het bedrijf zelf claimt mee voorop te lopen. Hoe ver Google is met zo'n kaart, die live moet worden gebouwd en bijgewerkt, weet niemand.
De grote impact van het nieuws illustreert de onzekerheid bij beleggers over TomTom. In juli kreeg de koers ook al een duw naar beneden op het nieuws dat Apple zijn kaartenapp - waarvoor TomTom informatie aanlevert- van de grond af opnieuw gaat opbouwen. Toen kort daarna de kwartaalcijfers verrassend positief uitvielen, veerde het aandeel weer op. ""

Metabletica
Interview FD Overbeek-CEO HERE 19 juni 2017; “En TomTom kan HERE dan wel zien als zijn belangrijkste uitdager, andersom ziet Overbeek dat anders. Hij noemt TomTom 'een zeer respectabel bedrijf', maar zijn blik is gericht op de grote Amerikaanse techreuzen Google, Apple en Uber.”

En dan zijn er hier nog mensen, die geloven dat TT het renault nieuws uit de krant heeft, grapje toch.

Het grote geld bemoeit zich met alles wat er straks in de auto zit, van SDC navigatie tot infotainment.

En tegen het grote geld kan TT niet alleen op, dus de Reuters uitspraak is weer actueel, zou ik zeggen.

Reuters: TT heeft de DB ingeschakeld om te helpen bij de verkoop van het hele bedrijf of een minderheids aandeel.

De uitspraak van Reuters is actueler dan OOIT.
4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 feb 2020 17:35
Koers 10,694
Verschil +0,126 (+1,19%)
Hoog 10,786
Laag 10,560
Volume 711.478
Volume gemiddeld 510.227
Volume gisteren 793.985