TomTom september 2018

4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
andrejes
1
quote:

Voetballen schreef op 20 september 2018 12:46:


[...]
Het zijn de expiratiebelangen voor morgen die een stuk hoger liggen. Heel soms, nu dus, werkt dat dus positief voor ons uit. Het zal nog wel stuk meer omhoog gaan, want van 6 of 6,5 gingen ze vast niet uit.

daar kan wel eens gelijk mee krijgen.
Brouwer285
1


Quote uit de Financial Times van 18 September:

In 2016 the Alliance struck a deal with Microsoft to launch “next-generation technologies to advance connected driving experiences worldwide”.

While the deal will still see many of the back-end functions of its new vehicles running on Microsoft’s Azure cloud systems, the consumer apps in the car will all come from Google under the new agreement, although consumers will be able to download alternative operating systems.
Stille vennoot
1
Van 8.50 naar 6.50 nu.
Goddijn bedankt, dit kost me nog steeds tienduizend +
en ja ik moet daar minimaal 1 jaar voor werken om dat bij elkaar te sparen.
kortom , TT en HG doe ook eens iets voor de kleine aandeelhouder en laat eens heel duidelijk aan de wereld zien waar je staat en waar je heen gaat etc..En kom niet met oneliners bij crashende koers...pak de buhne verdorie
boem!
3
Lijkt veel op gevalletje Apple zo vlak voor de cijfers.
De omzetten die de laatste 3 dagen behaald zijn echter van een heel andere orde.

Wie heeft er dit keer de onrust veroorzaakt?

De koers zal richting 3q verder herstellen naar 8 euro , waarna die cijfers het verdere koersverloop zullen bepalen ipv de hier op het forum veel ten tonele verspreide valse/gespeelde emotie.
F814
1
quote:

harrysnel schreef op 20 september 2018 12:18:


[...]

Prima. Dus is het zaak om in het geval van dergelijk nieuws over de samenwerking van een bestaande klant met een (toekomstige) concurrent alvast een reactie te hebben liggen. Want daling van koers ——> nieuws moet wel slecht zijn gezien daling ——> daling van 30% = voortbestaan in gevaar, definitieve doodsteek, verdienmodel aangetast ———> analisten zien daling en verlagen koersdoelen koers daalt verder ——> “populaire media” die niet persé over financieel nieuws schrijven gaan werknemers vragen “of het nog een beetje gaat” ——> mensen die beurs niet volgen vragen of ik in TT belegd heb en of ik denk dat ze het gaan redden.

Je kunt de toenemende marge bij TT, verschuiving van hardware naar software, positieve cashflow met meer dan E200mln in kas aan het eind van jaar, het orderboek Automotive van meer dan E400mln, de keuze van Daimler Trucks (eigenaar HERE) voor TT Telematics die gisteren bekend werd etc. allemaal wegflikkeren want de koers daalt 30% omdat 1 van je klanten het besturingssysteem Android kiest voor bepaalde modellen/regio’s met beschikbare Maps/Traffic en dat gefaseerd gaat invoeren.

Dus bereid je voor op dergelijk nieuws vanuit concurrent. En zeg dan iets met strekking:

TT levert geen besturingssysteem voor in de auto. Onze oplossingen draaien op Android en wij voorzien graag in de behoefte om Android gebruikers te helpen om van A naar B te komen. Renault is een goede klant en wij werken er voortdurend aan om deze relatie goed te houden zodat we in toekomst samen met deze partij perfect kunnen inspelen op de behoeften van bestuurders wereldwijd...Ik noem maar wat. De twee minuten die ik nodig had om hierover na te denken, dat is toch ook wel op te brengen door iemand van IR?

Zoiets simpels.....maar zelfs dat zit er niet in. Ik lees: TomTom weigert commentaar te geven op de ontwikkelingen.


En daarom ga je -30% en is je hele imago naar de knoppen. Bij beleggers die op E12 hoorden dat een onafhankelijk TT te prefereren viel boven verkoop. Bij analisten die meegingen in je zelfstandige scenario en koersdoel hebben van E14/E14,5 en nu voor l#l staan bij koers van E6. Bij de populaire media die je bedrijf maar wat graag verder onderuit halen. Bij je werknemers die met waardeloze opties zitten en zich zullen afvragen of het zin heeft bij dit kneusje van de sector te blijven werken terwijl er strijd is om goed personeel. Bij je sectorgenoten waar de concurrenten je af kunnen doen als irrelevant bij tenders door te wijzen op je geringe marketcap en klanten zich zorgen maken over continuïteit van relatie.


Dit alles laat je dus als management/IR zomaar gebeuren. Als dit geen opzet is dan ben je ala manager geen knip voor de neus waard en nog niet eens geschikt om met Koninginnedag een kraampje op de vrijmarkt te runnen.


Taco maakt het nog even erger door te refereren aan Google 2009 toen de koers onder E10 ging terwijl dat 1,5 jaar eerder nog E60 was. Wil hij daarmee aangeven dat de daling van 30% slechts het begin is en dat we 80% lager gaan? Dat hij het dus ziet zakken naar E1. Wat een l#lhannes 1e klas.

Vervolgens komt ZKH Goddijn met een mededeling dat het een “wake-up call” is voor de sector ipv hand in eigen boezem te steken. Als er verdorie 1 CEO is geweest die geen zicht op zijn eigen bedrijf heeft gehad en de boel in het honderd heeft laten lopen dan is het deze prutser die zijn vrouw heeft laten doorhobbyen terwijl alle seinen op rood stonden met de ondergang van GoPro en FitBit. “Nee hoor, wij doen dan iets goed want de horloges en camera’s lopen prima” (BNR interview).... Dat deze man de term “wake-up call” durft te gebruiken terwijl hij al jaren ligt te slapen geeft aan dat hij nooit in de spiegel kijkt.

Onkunde of smerig spel? Ik denk het laatste want ik kan me niet voorstellen dat er zulke incapabele mensen als Goddijn en Taco functioneren op deze aardkloot.
Bedankt @harrysnel,

Al mijn ergernissen weer keurig verwoord.
[verwijderd]
0
quote:

Brouwer285 schreef op 20 september 2018 12:47:
Quote uit de Financial Times van 18 September:

In 2016 the Alliance struck a deal with Microsoft to launch “next-generation technologies to advance connected driving experiences worldwide”.

While the deal will still see many of the back-end functions of its new vehicles running on Microsoft’s Azure cloud systems, the consumer apps in the car will all come from Google under the new agreement, although consumers will be able to download alternative operating systems.

thx, neem aan dat met Alliance Renault-Nissan-Mithu wordt bedoeld ? dan zouden beide systemen naast elkaar kunnen bestaan/opereren
Brouwer285
1
Lijkt mij wel ja, mogelijk Apollo OS voor de Aziatische markt, HD en andere componenten van TT via Azure.
phelli
0
Tsja, hoe kan iemand blij zijn? Zeker als je aandeel al 10jr volgt? Zeker vergeten dat we van over de Eur 50 nu in de 6 staan. Prachtig rendement alleen jammer dat het negatief is. Misschien dat ik dom ben, maar rekenen kan ik nog wel.
Succes, je zal het nodig hebben.
Peter76
0
3 analisten hebben koersdoel 6,-.Aandeel staat inmiddels op 6.50. Deze koersadviezen zullen binnenkort wel herzien worden.
Brouwer285
0
Laat maar, ik ben geen fan van dit forum, laat TT gewoon zijn werk doen is mijn advies, vooralsnog zie ik in de google deal geen probleem, en ga er vanuit (en hoop) dat TT niets los zal laten over toekomstige technologie voor misschien wel de Renault Alliance. Mensen die voor 50 in het PND bedrijf gestapt zijn moeten gewoon een keer beseffen dat het huidige TT een totaal ander bedrijf is geworden. Succes:)
McLeentel
0
quote:

Peter76 schreef op 20 september 2018 13:15:


3 analisten hebben koersdoel 6,-.Aandeel staat inmiddels op 6.50. Deze koersadviezen zullen binnenkort wel herzien worden.

Geeft aan hoeveel waarde je aan die adviezen moet hangen.
Die komen altijd achteraf met adviezen.
Lekker makkelijk.
Heb je m.i. echte helemaal niets aan.
Opus135
2
Prachtig weer @harrysnel. Ik zat er al even op te wachten. Vooral de alternatieve reactie is spot-on! Twee minuutjes de tijd nodig gehad. Wat zouden de IR-mensen, "professionals", zo gemiddeld beuren? Als outsider, weliswaar behoorlijk ingevoerd, doe jij onvergelijkbaar beter. Scheelt een half miljard beurswaarde (als momentopname weliswaar). Zou je dan voor wat simpele soortgelijke diensten een miljoentje (habbekrats) aan TomTom kunnen vragen? Schiet sneller op dan kapitalisatie op aandelen in ieder geval.

Maar ik vermoed geen kwade opzet. Gewoon extreem sukkelig, zoals altijd. Wel geloof ik erin dat men qua inhoud, de producten (muv Sports) en diensten inhoudelijk veel professioneler en slimmer is en hopelijk ook qua zicht op het wereldwijde speelveld (de tienjarige turn-around, heel stug, wijst in die richting).
VanillaSky
1
Wijze conclusies trekt die Taco toch:

TomTom vreest wel voor de orderportefeuille, maar nog niet voor de omzet, liet financieel topman Taco Titulaer woensdag weten. "Maar het is nooit goed nieuws als een concurrent dingen verkoopt aan klanten van ons. We moeten goed ons best gaan doen".


Nou laat ze hun best gaan doen om de Toko te verzilveren hun best doen om tot groei te komen zijn ze al een decennium die de transitie inmiddels lang is mee bezig.
vreemd vermogen
0
Het wordt tijd dat Harold de boel eens gaat omdraaien. Geen ingehuurde kapitein op zijn schip maar een 1ste klas bestuurder voor z'n bedrijf. Ben alleen bang dat ie dan gauw letterlijk op de klippen terecht komt.
Dokus.
0
quote:

McLeentel schreef op 20 september 2018 13:20:


[...]
Geeft aan hoeveel waarde je aan die adviezen moet hangen.
Die komen altijd achteraf met adviezen.
Lekker makkelijk.
Heb je m.i. echte helemaal niets aan.


klopt, hetzelfde als met dat TA geneuzel! allemaal achteraf gelul.

Probleem is alleen dat veel mensen dat achteraf gelul volgen waardoor de koers er toch (nogmaals) op reageert
Was here
1
Gelukkig zijn er nog mensen die kunnen rekenen. De huidige koers staat 1 euro boven de waarde van Telematics en cash. Die laatste euro cash loopt er wel in ivm het huidige orderboek.

De maps blijven een enorme waarde vertegenwoordigen. Dit in verband met schaarste. Of het nu Amazon, apple, microsoft of baidu is, ze ze hebben maar 1 keus.
Accuboor
0
quote:

Was here schreef op 20 september 2018 15:07:


Gelukkig zijn er nog mensen die kunnen rekenen. De huidige koers staat 1 euro boven de waarde van Telematics en cash. Die laatste euro cash loopt er wel in ivm het huidige orderboek.

De maps blijven een enorme waarde vertegenwoordigen. Dit in verband met schaarste. Of het nu Amazon, apple, microsoft of baidu is, ze ze hebben maar 1 keus.

We staan binnen no time weer boven de 7,50
Leiwand
0
In 2014 heeft Google zich ingekocht voor $1B bij Appl met Google Play Store.
Nu in 2017 vermoedt men dat Google $3B betaalt om de default searchmachine te blijven.
Ik denk dat Renault Corp zwak is geworden voor het grote geld: Google heeft zich ingekocht met zijn Android. Google was bang de grote boot te missen en heeft een voet tussen de deur gekregen.
Hier valt niet mee te concurreren en ik vraag me af of dit eerlijke concurrentie is.

Men heeft geen idee, maar dan ook geen idee wat Google betekent. Alle data, ook de data van apps van derden wordt weggesluist naar Google Servers t.b.v. BIG DATA.
Daar valt niets of heel weinig tegen te doen. Een optie is data encryptie, maar dat zou Google niet toestaan.En een tweede mogelijkheid is een systeem, b.v. QNX van Blackberry, waar meerdere opsys (b.v. IOS, Android, Windows en Linux) op draaien. Hier heeft Android geen invloed op het totale gebeuren. De systemen zijn onafhankelijk van elkaar.

Velen hebben geen idee wat Google aan data verzamelt. Het antwoord is ALLES, maar dan ook ALLES.

Uit een artikel van 30 dec 2016----al weer 2 jaar oud
They Are Watching You
Android is a Google OS. Google has access to every part of the device down to the last sensor. “To better serve its customers”, Google collects, transmits, stores and processes overwhelming amounts of data including personal and sensitive information. In particular, Google stores your browsing history (Chrome) and Google search requests (Chrome or any other browser if you are signed in to your Google Account); it syncs your logins and passwords, has access to your Gmail messages, contacts, call logs and text messages. Google Drive is available to store your files and backups, while Google Photos is there to take care of your photos. Google logs and transmits information about nearby cellular towers, Wi-Fi and Bluetooth networks, which helps the company track your location even if high-accuracy and battery-hogging GPS receiver is turned off.

Location data is of particular interest. Let’s have a look what Google uses your location data for.
====
What About the Users?
Users are sharing their personal data with Google for a reason. In exchange for sharing their email, they receive a convenient and innovative mail service for free. In exchange for sharing their location data, they receive access to numerous services. By sharing call logs with Google, users can quickly restore their calls when they replace their handset. The list goes on. However, everything has its price, and you’re naturally paying for all these services with your very own privacy.

Besides, constant location requests put a toll on your phone’s battery. It’s not that much of a toll these days as Google mastered background collection of location data without waking your phone too often or using too much of its hardware. Notably, other companies are much less gentle with your phone’s battery.

articles.forensicfocus.com/2016/12/30/who-why-what-android-spying/
Pieterbell
3
quote:

harrysnel schreef op 20 september 2018 12:18:


[...]

Prima. Dus is het zaak om in het geval van dergelijk nieuws over de samenwerking van een bestaande klant met een (toekomstige) concurrent alvast een reactie te hebben liggen. Want daling van koers ——> nieuws moet wel slecht zijn gezien daling ——> daling van 30% = voortbestaan in gevaar, definitieve doodsteek, verdienmodel aangetast ———> analisten zien daling en verlagen koersdoelen koers daalt verder ——> “populaire media” die niet persé over financieel nieuws schrijven gaan werknemers vragen “of het nog een beetje gaat” ——> mensen die beurs niet volgen vragen of ik in TT belegd heb en of ik denk dat ze het gaan redden.

Je kunt de toenemende marge bij TT, verschuiving van hardware naar software, positieve cashflow met meer dan E200mln in kas aan het eind van jaar, het orderboek Automotive van meer dan E400mln, de keuze van Daimler Trucks (eigenaar HERE) voor TT Telematics die gisteren bekend werd etc. allemaal wegflikkeren want de koers daalt 30% omdat 1 van je klanten het besturingssysteem Android kiest voor bepaalde modellen/regio’s met beschikbare Maps/Traffic en dat gefaseerd gaat invoeren.

Dus bereid je voor op dergelijk nieuws vanuit concurrent. En zeg dan iets met strekking:

TT levert geen besturingssysteem voor in de auto. Onze oplossingen draaien op Android en wij voorzien graag in de behoefte om Android gebruikers te helpen om van A naar B te komen. Renault is een goede klant en wij werken er voortdurend aan om deze relatie goed te houden zodat we in toekomst samen met deze partij perfect kunnen inspelen op de behoeften van bestuurders wereldwijd...Ik noem maar wat. De twee minuten die ik nodig had om hierover na te denken, dat is toch ook wel op te brengen door iemand van IR?

Zoiets simpels.....maar zelfs dat zit er niet in. Ik lees: TomTom weigert commentaar te geven op de ontwikkelingen.


En daarom ga je -30% en is je hele imago naar de knoppen. Bij beleggers die op E12 hoorden dat een onafhankelijk TT te prefereren viel boven verkoop. Bij analisten die meegingen in je zelfstandige scenario en koersdoel hebben van E14/E14,5 en nu voor l#l staan bij koers van E6. Bij de populaire media die je bedrijf maar wat graag verder onderuit halen. Bij je werknemers die met waardeloze opties zitten en zich zullen afvragen of het zin heeft bij dit kneusje van de sector te blijven werken terwijl er strijd is om goed personeel. Bij je sectorgenoten waar de concurrenten je af kunnen doen als irrelevant bij tenders door te wijzen op je geringe marketcap en klanten zich zorgen maken over continuïteit van relatie.


Dit alles laat je dus als management/IR zomaar gebeuren. Als dit geen opzet is dan ben je ala manager geen knip voor de neus waard en nog niet eens geschikt om met Koninginnedag een kraampje op de vrijmarkt te runnen.


Taco maakt het nog even erger door te refereren aan Google 2009 toen de koers onder E10 ging terwijl dat 1,5 jaar eerder nog E60 was. Wil hij daarmee aangeven dat de daling van 30% slechts het begin is en dat we 80% lager gaan? Dat hij het dus ziet zakken naar E1. Wat een l#lhannes 1e klas.

Vervolgens komt ZKH Goddijn met een mededeling dat het een “wake-up call” is voor de sector ipv hand in eigen boezem te steken. Als er verdorie 1 CEO is geweest die geen zicht op zijn eigen bedrijf heeft gehad en de boel in het honderd heeft laten lopen dan is het deze prutser die zijn vrouw heeft laten doorhobbyen terwijl alle seinen op rood stonden met de ondergang van GoPro en FitBit. “Nee hoor, wij doen dan iets goed want de horloges en camera’s lopen prima” (BNR interview).... Dat deze man de term “wake-up call” durft te gebruiken terwijl hij al jaren ligt te slapen geeft aan dat hij nooit in de spiegel kijkt.

Onkunde of smerig spel? Ik denk het laatste want ik kan me niet voorstellen dat er zulke incapabele mensen als Goddijn en Taco functioneren op deze aardkloot.

Top, mooi verwoord Harry en inderdaad verwacht ik ook dat met name Harold een smerig spel speelt (als voormalig bankier weer deze gast donders goed hoe de hazen moeten lopen), niet voor niets is @TT er als de kippen bij, om positieve geruchten de kop in te drukken en houden zich muisstil wanneer het aandeel wordt geschoren.

In vroegere tijden werden dit soort lieden in de openbaarheid dagenlang aan het schavot bevestigd om daarna met pek en veren de stad uit te jagen.
Deze vorm van genoegdoening is er tegenwoordig jammer genoeg niet meer bij en kunnen we nog van geluk spreken als er uiteindelijk alsnog in stilte wordt afgerekend!
TomTom 25
0
Er os iig te zien aan de koers, een wel heel negatief scenario ingeprijst....veel lager zal het niet gaan, want dan ben je bijna failliet verklaard.....de assets zijn al meer waard nu....
4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2020 17:35
Koers 7,640
Verschil +0,015 (+0,20%)
Hoog 7,770
Laag 7,590
Volume 220.396
Volume gemiddeld 719.822
Volume gisteren 365.206