Forum: Arcelor Mittal » Arcelor Mittal September 2018 » Pagina: 6 | Belegger.nl

Arcelor Mittal September 2018

890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
03har
1
quote:

tukker51 schreef op 6 sep 2018 om 09:31:


[...]

Denk toch dat doorgaan van de deal beter is voor AM voor de langere termijn.


Klopt Tukker, niet doorgaan zou een flinke aderlating betekenen voor AM.
Hij heeft al hoogovens stilgelegd in Spanje en Frankrijk gebaseerd op de productie van ILVA. Ook in Oost Europa liggen nog wat eenheden die niet meer van deze tijd zijn en niet meer kunnen. Niet doorgaan van de koop zou voor een probleem in warmgewalst materiaal worden. Een ander/nieuwbouw project opzetten in Europa zal moeilijk gaan.En uitbreiding begint met vloeibaar staal.

Onderhandelingen zijn vannacht om 5.00 uur gestopt, men gaat zich beraden over een concept overeenkomst, druk lijkt van de ketel.
Mittal heeft toegezegd om 10.700 werknemers over te nemen waarvan de laatsten in 2023.
Vanmiddag om 13.30 gaan de onderhandelingen weer verder.

Har.
aandeeltje!
0
Het gaatbgewoon door, niemand kan terug. Dit is slechts om de laatste scherpe kantjes eraf te halen en iedereen heg gevoel te geven dag het maximale bereikt en met opgeheven hoofd de transactie - gegeven situatie en alternatieven - als ok kan beschouwen.
Thc har voor uodate!
Ruuduniek
0
als de koers met enige regelmaat met gemak een euro kan dalen, waarom niet 1 euro up
tukker51
0
quote:

Peter Markus schreef op 5 sep 2018 om 15:21:


[...]Hoi Tukker,
Fijn van je te horen.
Ik ben ook weer eens ingestapt op € 24,67


Groet PM

Goede timing Peter.
En nu?
Heb je gekocht voor de LT of voor de korte termijn handel?

Ik loop zelf steeds in de val dat ik dit soort aankopen voor de KT doe, maar ze vervolgens vasthoud omdat ze zo mooi op winst staan.
En na een daling is de winst weer wel en kan ik niet bijkopen.

Gisteren daarom toch maar eens op de verkoopknop gedrukt met Aegon (5,27) alleen vanochtend zitten treuzelen waardoor de mogelijke handelswinst bijna verdampt is.
(Kan nu 3 cent per aandeel pakken. Moet ik misschien toch doen. Nog steeds een leuk bedrag))
rene l
2
Eergisteren was het slappe dinsdag, gisteren was het gehakdag, en vandaag hebben we super-donderdag, maar, ja, de dag is nog lang en met Mittal is er nooit een moment van verveling.

Tja, wat is nu de reden voor de opvallende stijging, is het de aflossing van de obligatie of is er bij bepaalde mensen toch voorkennis over Ilva en wordt er gesjoemeld achter voor ons dichte deuren.

Het is net als bij mijn huisbank Isnietgoed, wat een zooitje, en zaterdag hebben we notabene een grootste opening van een nieuw pand bij ons in het dorp.
De gevestigde orde zal wel uitgenodigd zijn, toch probeer ik gewoon om er binnen te sluipen om mij tegoed te doen aan gratis drank.

Op de bekende beleggerssite beursaap.nl heb ik zonet een duister bericht gelezen dat de deal met Ilva inderdaad beklonken is.

Har wordt aangesteld als plantmanager, snuf 14 wordt voorman smederij en gaat het ijzer smeden als het heet is, en Peter schijnt hoofd bodemonderzoek/sanering te worden.
Ze zoeken nog een financiele man, dit lijkt mij een ideale klus voor Hans.

De omzetten zijn nog steeds laag, net als overigens de k/w.
Vanmorgen las ik nog dat amateurbeleggers op IEX een enquete in hebben mogen vullen over wie volgens hun de toppers en afbraakfondsen voor de komende horror-maand op de Aisniks worden.
Zo te lezen is er massaal gereageerd en gek genoeg heeft niemand Mittal genoemd.
Is het dan zo dramatisch gesteld met de interesse dat geen hond het vakje met Mittal aangeklikt heeft.

Dit kan toch niet waar zijn IEX !!!
Zag R.
2
'Arcelor en bonden akkoord over Ilva'

Gepubliceerd op 6 sep 2018 om 11:38 | Views: 156 | Onderwerpen: staal

ROME (AFN/RTR) - Staalgigant ArcelorMittal heeft een akkoord gesloten met Italiaanse vakbonden over de voorwaarden voor de overname van staalfabrikant Ilva. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De twee partijen zouden de overeenkomst later in de middag officieel bekendmaken.

De bonden zijn het naar verluidt eens geworden over het aantal werknemers dat na de overname in dienst van ArcelorMittal blijft. Het akkoord zou ook voorzien in 250 miljoen euro hulp van de Italiaanse regering, bedoeld om werknemers aan te moedigen vervroegd ontslag te nemen.

ArcelorMittal, met beursnotering in Amsterdam, kwam vorig jaar als meest geschikte overnamepartij uit de bus voor Ilva. Die onderneming kwam in acute geldnood na een groot vervuilingsschandaal in de Zuid-Italiaanse stad Taranto.

De nieuw aangetreden vicepremier Luigi di Maio plaatste dit jaar plots kanttekeningen bij de beoogde overname en eiste nieuw onderzoek het biedingsproces. De deadline voor een definitief fiat uit Rome vervalt vrijdag.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-060918-166/Arce...

Mountainlion
0
Sinds de deal met Ilva is het aandeel AM -1.3 % gezakt ?
Ik denk dat het nog even moet neerdalen dat nieuws,
en we toch met een mooie plus, de dag uit gaan.
Ik hoop slot op € 25,30 en morgen de week uit met € 25,75- € 26,00
Robinspanje
0
quote:

Mountainlion schreef op 6 sep 2018 om 13:24:


Sinds de deal met Ilva is het aandeel AM -1.3 % gezakt ?
Ik denk dat het nog even moet neerdalen dat nieuws,
en we toch met een mooie plus, de dag uit gaan.
Ik hoop slot op € 25,30 en morgen de week uit met € 25,75- € 26,00


Hopen = verkopen! Maar ik hoop het toch ook!
voda
1
Update: ArcelorMittal akkoord met Italiaanse bonden rondom Ilva - media

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft met de Italiaanse vakbonden een akkoord weten te bereiken rondom een sociaal plan voor het personeel van Ilva, de staalfabriek die Arcelor wil inlijven. Dit heeft persbureau Reuters donderdag gemeld op basis van mededelingen door de Italiaanse vice-premier Luigi Di Maio.

Die gaf aan dat de regeering er als gevolg van de deal met de bonden geen reden meer ziet de transactie te blokkeren. "De overeenkomst betekent dat het niet in hete publieke belang is om de overname tegen te houden", aldus de vice-premier.

De staalreus heeft volgens Reuters met de bonden overeenstemming bereikt over de afvloeiing van 2.800 van de in totaal 13.500 werknemers bij Ilva waar het bedrijf in maart 2017 het hoogste bod van 1,6 miljard euro op deed.

Voor deze personeelsreductie wordt volgens Reuters 250 miljoen euro vrijgemaakt.

Van overheidswege werd destijds bezwaar gemaakt tegen de deal, maar de overeenkomst van vandaag neemt nu de mogelijkheid om de acquisitie te blokkeren door Rome weg.

Ilva kwam een tijd gelden in problemen en stond op het punt om zonder geld te komen te zitten.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde donderdag op een rood Damrak 0,8 procent hoger op 25,04 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
uitzender
0
nu nog dat het definitief is Voda want dit was om 11.55 uur al geplaatst door Zag R, maar het goede nieuws kan niet vaak genoeg gezegd worden Voda.
Hopelijk vandaag nog formele bevestiging en reageert de beurs positief
de volharder
1
quote:

rene l schreef op 6 sep 2018 om 11:38:De gevestigde orde zal wel uitgenodigd zijn, toch probeer ik gewoon om er binnen te sluipen om mij tegoed te doen aan gratis drank.

Op de bekende beleggerssite beursaap.nl heb ik zonet een duister bericht gelezen dat de deal met Ilva inderdaad beklonken is.

Har wordt aangesteld als plantmanager, snuf 14 wordt voorman smederij en gaat het ijzer smeden als het heet is, en Peter schijnt hoofd bodemonderzoek/sanering te worden.
Ze zoeken nog een financiele man, dit lijkt mij een ideale klus voor Hans.

Dit kan toch niet waar zijn IEX !!!

René jij lijkt mij uitstekend geschikt als public-relations manager. Niet alleen voor wat betreft je kwaliteiten met je wekelijkse opbeurende commentaren maar een goed pr-manager laat zich ook regelmatig zien op allerlei festiviteiten waar drank en hapjes gratis zijn.
voda
2
Nu-Iron withdraws bid for ArcelorMittal steel plant in Trinidad

News Day reported that Nu-Iron Unlimited withdrew its USD 20 million bid for the former ArcelorMittal steel plant on Friday because of bureaucratic hold ups. A source told Newsday the company, which had been waiting on approval from the Ministry of Finance for a foreign investor licence, had finally got fed up of being asked to provide assurances to the state. The bid period closed at the end of September. Nu-Iron won the bid, but the lock-out period, preventing other bids, kept being extended to facilitate the approval process. After five extensions, it finally ended on Friday. Nu-Iron's parent company, US-based Nucor, did not respond to Newsday's request for comment.

President of the Steel Workers Union of TT (SWUTT) Christopher Henry said he also heard the report of the withdrawal but is yet to confirm it. He said “It is speculation at this time. If it is true, we are asking the Government to get involved and ensure that Macarri Steel is the preferred purchaser. They are offering the workers their jobs back, as well as to build three more plants.”

Another company, Macarri Steel Holdings Ltd, in April, made a USD 27 million bid to purchase the plant but had not been entertained since the official bid period had already closed. One of Macarri’s directors, TT businessman Unanan Persad, said Macarri is now hoping it gets to bid, creating employment for former workers, some of whom are still unemployed since the ArcelorMittal plant closed.

The plant, located in the Point Lisas Industrial Port Development Corporation (Plipdeco), was shuttered in March 2016 and put in liquidation.

Source : News Day
voda
2
US DoE recognizes ArcelorMittal for leading energy management efforts

ArcelorMittal received two notable honors from the US Department of Energy (DOE) at the annual Better Buildings Summit held August 21-23 in Cleveland and co-hosted by the Advanced Manufacturing Office’s Better Plants Program. ArcelorMittal Cleveland was formally recognized for attaining DOE’s 50001 Ready designation for the facility’s energy management system. ArcelorMittal Cleveland is the first integrated steelmaking facility in the country to receive the 50001 Ready designation. ArcelorMittal USA, a DOE Better Plants partner since 2013, was also announced as a 2018 winner of the department’s “Better Practice Award” for the company’s Energy Management Toolbox.

Both honors support ArcelorMittal USA’s pledge to the DOE’s Better Plants program to improve energy intensity – the amount of energy used to produce a ton of steel – across 12 facilities by 10 percent by 2023. Since ArcelorMittal was created in 2006, the USA business has saved more than $257 million each year due to an array of energy saving measures. These measures have been as simple as installing LED lights and as complex as installing combined heat and power systems, which produce electricity to use on site, as well as heat and steam to use in the manufacturing process.

The 50001 Ready program recognizes facilities that voluntarily practice ISO 50001-based energy management. It focuses on significant energy users and encourages facilities to develop systems and methods to be more energy efficient.

To receive the 50001 Ready designation, the DOE provided a tool, the 50001 Ready Navigator, through which ArcelorMittal Cleveland self-assessed its progress in four energy topic areas: planning, energy review, continual improvement and system management. The facility also pledged to maintain a formal business practice around energy.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
1
Arcelor wordt ook genoemd, aan de min kant welliswaar!

Mei, juni, juli, augustus, september...

Er zit iets in de lucht?

Video: Beursexperts 5e maand op rij somber gestemd

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn voor september voor de vijfde opeenvolgende maand somber gestemd, aldus analist Corné van Zeijl van Actiam. De analist licht toe.

www.youtube.com/watch?v=9QHC5XZp0tU

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
More Balls
0
quote:

voda schreef op 6 sep 2018 om 15:51:


Arcelor wordt ook genoemd, aan de min kant welliswaar!

Mei, juni, juli, augustus, september...

Er zit iets in de lucht?

Video: Beursexperts 5e maand op rij somber gestemd

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn voor september voor de vijfde opeenvolgende maand somber gestemd, aldus analist Corné van Zeijl van Actiam. De analist licht toe.

www.youtube.com/watch?v=9QHC5XZp0tU

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserveddank Voda , maar wat bedoel/denk je met " er zit iets in de lucht" ?
uitzender
0
nog steeds rond een procent in de plus ik ben benieuwd hoe de verdere reactie is aan de overkant op Ilva nieuws en de overige cijfers van vandaag.
Ilva lijkt me meer dan goed nieuws en reden op een forse koersstijging
890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 11-dec-19 17:35
Koers 15,784
Verschil -0,042 (-0,27%)
Hoog 15,924
Laag 15,594
Volume 4.767.317
Volume gemiddeld 7.800.292
Volume gisteren 5.698.465