Worden de U.S. Fed rente verhogingen de strop om de nek van de Italiaanse banken en vervolgens de E.U.?
Het is niet de eerste keer dat ik waarschuw voor de Italiaanse rente (curve) als signaal aan de €urocraten/E.C.B./regulaire banken/ schuldeisers.
Inmiddels is de Italiaanse 10 jaar rente 3% hoger dan de Duitse en tendeert naar 4%.
Met de enorme staatsschuld van €.2.300 miljard wordt dat een tijdbom van formaat.
Voeg daarbij het te financieren begrotingstekort van 2,4% voor 2019 en de dal vaart van de €. staat vast.
Dat de Italiaanse regering haar inwoners wil paaien met belasting voordelen, indien zij staats obligaties kopen, is een veeg teken.
Het is van tweeën een, of de E.U. gaat uiteenvallen in meerdere blokken, of er komt een E.U. dictatuur, welke een financiële belasting gesel met zich meebrengt met sociale onrust.
En dat ook nog met de huidige financiële valuta en schulden crisis van opkomende landen zoals, Turkije,Argentinië,India, Indonesië,Zuid Afrika, Brazilië en niet te vergeten China!
Thans worden de contouren, waarvoor ik dit jaar meermaals gewaarschuwd heb, via forse obligatie en aandelen koersen/verliezen op de financiële markten, zichtbaar.
Het gerommel met de energie transitie/auto industrie, dure bouwkosten, voedselprijzen, belastingen en hoge olie noteringen (in $) en handels restricties, doen daar nog een schep bovenop.
Het hele €. drukpers beleid van de E.U. en haar vazal de E.C.B. is door de negatieve bij verschijnselen een grote mislukking geworden en gaat uiteindelijk, de belasting betaler ruïneren.
De vraag is of de bevolking dat slikt, echter het geschiedkundig verleden, geeft hier geen positief antwoord op.
Zijn de edelmetalen toch een betere beveiliging?