Forum: TomTom » TomTom nov '18 BUY (of bye?) » Pagina: 237 | Belegger.nl

TomTom nov '18 BUY (of bye?)

8.136 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 ... 403 404 405 406 407 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pwijsneus
1
quote:

~Justin~ schreef op 15 nov 2018 om 17:06:


Nederlandse kaartenmaker TomTom houdt 'Open Mind' op deals, zegt CEO

Van Ania Nussbaum (Bloomberg) -

Nederlandse digitale kaartenmaker TomTom NV is open voor meer samenwerking met automakers en technologie bedrijven, maar het toekomstige succes van het bedrijf hangt niet af van grote samensmeltingen, aldus Chief Executive Officer Harold Goddijn.

Binnen de auto-industrie "veranderen dingen en we willen blijven openstaan,"zei hij in een interview op donderdag in Parijs. Toch voegde de CEO toe: "Wij zijn een onafhankelijk bedrijf en wij bloeien deels omdat we het neutrale Zwitserland van kaarten technologie zijn."

Speculatie over TomTom is de afgelopen maanden als een werveling gegaan
autofabrikanten en technologiebedrijven werken samen om autonoom te worden en functies te bieden in voertuigen.

Het besluit van het Nederlandse bedrijf om zijn telematicaparkbeheer heeft ook de brand aangewakkerd, met TMT Finance rapportage van ongevraagde biedingen om het hele bedrijf te kopen, kwam van minstens drie private equity-bedrijven tijdens het proces. "Wat te koop is, is alleen het telematica-bedrijfsonderdeel" zei Goddijn en weigerde commentaar te geven op wat hij 'geruchten' noemde.

‘Grootste kans'
TomTom heeft er vertrouwen in de desinvestering van Telematics in het eerste kwartaal van 2019. Sterke interesse in de divisie die is gericht op voertuiggerelateerde gegevens en intelligentie voor verbonden autoservices "betekent niet dat we het kunnen verkopen, maar het ziet er goed uit, "zei hij.

Bij het verkopen van telematica zal TomTom zich concentreren op locatie technologie omdat "dat is waar de grootste kans is," voegde hij toe.

De Nederlandse fabrikant heeft zijn focus verlegd naar het in kaart brengen van klanten sloot zijn toegewijde persoonlijke navigatiesystemen voor degenen ingebouwd in smartphones. Maar die markt is ook opgestoten dezelfde krachtige concurrenten waaronder Apple Inc., dat is ook het bouwen van een aangepaste kaarteninfrastructuur.

De meest recente tegenvaller voor TomTom was het schrappen van een deal met Volvo Cars. Dit volgde op een verhuizing in september door Renault SA en associeert Nissan Motor Co. en Mitsubishi met Google's Android-besturingssysteem en kaarten, effectief uitfaseren van een samenwerking met het Nederlandse bedrijf in de meeste regio's.

De CEO veegde die zorgen opzij en wees naar een pijplijn van projecten. Het bedrijf rekent op de komst van nieuwe toepassingen rond autonoom rijden voor passagiers, te introduceren al in 2021. Het heeft ook een high definitie kaart aanbieden voor een vrachtwagen maker in 2019 die zal helpen
brandstof besparen.

Goddijn ziet het bedrijf ongeveer 850 miljoen genereren euro ($ 961 miljoen) aan inkomsten dit jaar, vergeleken met 1,7 miljard euro in 2007. De brutomarges zullen bijna zijn verdubbeld
vergeleken met een decennium geleden.

“Kunnen we teruggaan naar 1,7 miljard euro? Ik denk dat we dat kunnen, "hij zei. "We zijn oke. We worden niet gedwongen om iets stoms te doen, wij hebben geen haast."TomTom kan enkel terug naar de 1,7 miljard als het onder een dak zit als bv. Microsoft of Intel. Zelfstandig is dit klinklare lulkoek.

Het is wel de quote die PE graag wil horen om het hele bedrijf over te nemen.

"We zijn oke. We worden niet gedwongen om iets stoms te doen, wij hebben geen haast."

TomTom is een distressed seller, ze moeten nota bene Telematics - het tafelzilver verkopen - omdat Google en start-ups het hele businessmodel voor langere termijn in de war aan het schoppen zijn.

Er moet staan, nu is TomTom nog oke. We hebben nu nog voor het uitkiezen waar we onszelf aan verkopen, en dat moet zsm maar uiterlijk binnen 3 jaar voordat de koek al is verdeeld.

Wat een flutinterview.
DerksVisie
1
quote:

harrysnel schreef op 15 nov 2018 om 17:27:


Autobouwers willen niet afhankelijk zijn van 1 partij voor onderdelen. Dat was al het geval voor de "ouderwetse" navigatie en Inmiddels gaat het over zelfrijdende auto, ADAS eigenschappen gekoppeld aan HDMaps, connectiviteit, Smart City etc.

Grote techbedrijven als Apple en Microsoft willen voor hun Mapping niet afhankelijk zijn van Google. Baidu heeft TT nodig voor Apollo.

Als Maps nu nog belangrijker zijn dan vroeger, zowel voor Autobouwer als Tech, is de draai die Goddijn gemaakt heeft zeer bedreigend nu hij ineens een verkoop van het hele bedrijf niet langer uitsluit. Wake up call voor sector. Deze houding van Goddijn is nieuw. Niet alleen voor ons beleggers maar ook voor de klanten van TT is het nieuw dat het bedrijf te koop staat.

Baalt Goddijn werkelijk dat Renault met Google flirt? Of is dit gewoon aan de sector laten zien dat er gevaar dreigt en dat er contracten met TomTom afgesloten moeten worden als klanten een zelfstandig TomTom in stand willen houden? Baalt Goddijn dat klanten tot op heden zo vrijblijvend met TomTom samenwerken en wil hij nu concrete contracten voor HDMaps afdwingen met dit "Google-gedoe"?

Als bovenstaande de onderliggende tactiek is dan reageer je met opzet knullig op dit Renault/Toyota-Google nieuwtje. Tegelijkertijd zet je potentiële/huidige klanten onder druk om nu deals af te sluiten door voor het eerst sinds de verkoop van Here te stellen dat je niet persé vasthoudt aan een onafhankelijk scenario voor TomTom.

Was dat zetje nodig om in toekomst €1,7 miljard omzet weer te halen?

Zomaar een gedachte die opkwam. Het liefst zie ik nog steeds dat de opmerkingen van Goddijn over het zelfstandig goed presteren ingegeven zijn om niet over te komen als een distressed seller van het gehele bedrijf.


Ik denk dat de stoute droom van HG is om alsnog verder te kunnen met een zelfstandig TomTom. Maar mochten er meer klanten weglopen dan zal hij eieren voor zijn geld kiezen. In ieder geval goed dat hij zegt geen haast te hebben, want "Waarmee" kan hij haast hebben? Om het bedrijf te verkopen natuurlijk.

DD12
1
life=live
0
die man is werkelijk een verschrikking voor de aandeelhouders, en recent nog blaten dat hij een hogere koers wilt
Go4profit
1
Vandaag heeft Harold jullie geen dienst bewezen, de man kan het bedrijf niet loslaten dat blijkt opnieuw en dat terwijl dat voor de aandeelhouders het beste zou zijn.
tatje
1
Het zal wel aan mij liggen, heb constant muziek in de oren :-)

""De CEO veegde die zorgen opzij en wees naar een pijplijn van projecten. Het bedrijf rekent op de komst van nieuwe toepassingen rond autonoom rijden voor passagiers, te introduceren al in 2021. Het heeft ook een high definitie kaart aanbieden voor een vrachtwagen maker in 2019 die zal helpen
brandstof besparen.""

""“Kunnen we teruggaan naar 1,7 miljard euro? Ik denk dat we dat kunnen, "hij zei. "We zijn oke. We worden niet gedwongen om iets stoms te doen, wij hebben geen haast."

Wat een andere Harold, bij FY 2018 had hij het over een omzet van 800.
Terwijl er al forumleden ( waaronder ik ) waren, die richting de 850 gingen.

NIBC zei van 850 bij Q3 is aan de zuinige kant.

Die 800 was onderdeel van het spel.

De uitlatingen van Harold, de laatste 4 weken, duiden op een andere richting in het spel.

1,7 miljard omzet, ik denk dat we het kunnen.

Ik denk het ook, voor mij is alleen de vraag stand alone samenwerkingen of een overname.

Als je 1,7 miljard durft te verdedigen, dan heb je toch top kaarten, bij pokeren is dat zo.

Moet nog kijken wat de koers heeft gedaan, eigenlijk interesseert het me niet, dat interview van Harold bij Bloomberg wel :-)

Gewoon mijn mening en geen advies :-)
life=live
1
No-nonsense
2
quote:

Xynix schreef op 15 nov 2018 om 17:10:


Het wordt echt dringend tijd dat Microsoft het roer in handen pakt met een royaal vijandig bod waarmee ze de free float direct mee krijgen. Anders gaat dit nog zolang door etteren dat de strategische kansen van een Azure-/maps-platform ernstig schade oplopen.

Ze moeten HG uit zijn stoel wegkopen voordat die met zijn kortzichtige eigen belang de boel verder verkloot. Als ze er niet samen uitkomen maken ze vanzelf Goolge tot de lachende derde.

Wat is dan dat Azure-maps-platform? Volgens de Wikipedia bestaat Azure uit volgende onderdelen
Windows Azure
SQL Database[2]
Azure AppFabric
Live Mesh
SharePoint Services & Dynamics CRM Services: nu onderdeel van Windows Online Services of BPOS[3]

Waaronder valt dan dat maps-platform en welke dienst(en) biedt men daarop dan aan? Wat is de huidige omzet en hoe strategisch is het voor Microsoft?
Is er iemand die daar iets zinnigs over weet, of valt het verbinden van MS met TT onder de categorie "de klok wel horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt"?
Accuboor
0
Het is gewoon belangrijk dat je niet uitstraalt dat je moet/wil verkopen. Doorgaan is het alternatief, anders ben je aan het bedelen...

Barclays helpt hem daarbij. De melding mbt TTT is er moet nog een schepje geld bovenop anders is er geen deal... Ook slim...
RickBreda
1
Ik ga uit van een rookgordijn Goddijn?
Hij wil druk zetten op biedende partijen en zegt gewoon, TomTom is goud voor de toekomst, toptijden ( omzetten) komen terug dus ik ( Goddijn) heb geen haast!
Masr diegene die een goed t( toekomstig) reeel bod doet (>€20,00) is spekkoper.

Zou zomaar kunnen.
jalivia
0
[quote alias=~Justin~ id=11231352 date=201811151740]
TMT FINANCE NU:

“KPN PLOTS ASSET SALE”
??????????????????????????????????????
Hoop....
0
Gelukkig heb ik de tijd tot Jan en maart.
Snap de koers nu niet...in ieder geval niet positief.
recital
0
Goddijn: 'Alleen Telematics staat te koop'

Alleen TomTom-onderdeel Telematics staat te koop. Dat zegt topman Harold Goddijn in een interview met persbureau Bloomberg.

Drie private-equitypartijen hebben volgens vakblad TMT Finance een ongevraagd bod op heel TomTom gedaan, nadat het bedrijf zijn divisie voor wagenparkbeheer te koop heeft gezet. Op deze 'geruchten' wilde Goddijn niet reageren.

'We floreren onder andere omdat we het Zwitserland van de kaartenindustrie zijn', tekende Bloomberg op uit de mond van Goddijn. Wel zei de topman dat hij 'onbevooroordeeld' wil blijven.

TomTom verwacht de verkoop van Telematics snel af te ronden. Het navigatiebedrijf fd.nl/beurs/1278519/goddijn-alleen-te... op het eerste kwartaal van volgend jaar.
pwijsneus
0
We kennen TomTom van een ultra-conservatieve outlook. Dit jaar was dat niet anders.

Tot 2 keer toe moest de FY_outlook weer ietsje verhoogd worden. En nu opeens denkt Goddijn de omzet te kunnen verdubbelen. Dit is enkel wat PE partijen willen horen om de heel TomTom over te nemen?

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Consortium TomTom
0
quote:

~Justin~ schreef op 15 nov 2018 om 17:31:


De inhoud van het verhaal is niet slecht, maar Goddijn ramt wel in één keer een hoop fantasie (rond overname) er uit


Maar de verkoop van telematics blijft nog wel fantasie. Waar gaan ze het voor verkopen. Dat is een. En als dat bedrag ruim boven het miljard is, kijken we weer verder.
~Justin~
0
Wie had destijds het volledige tmt finance bericht?

Kan diegene kijken wat er staat over KPN?
Go4profit
0
quote:

recital schreef op 15 nov 2018 om 17:44:


'We floreren onder andere omdat we het Zwitserland van de kaartenindustrie zijn', tekende Bloomberg op uit de mond van Goddijn. Wel zei de topman dat hij 'onbevooroordeeld' wil blijven.


Floreren ?
2,9 miljard voor TA betalen en dat o.a met geld van aandeelhouders en deels verbrand en nauwelijks werkelijke nettowinst per aandeel maken en vanaf de IPO nooit dividend betaalt.
Noemt Harold dat floreren ?
Oh ja jaren geleden gaf hij steeds aan het TomTom aandeel is een groeiaandeel ja dat heeft de markt gezien...……...not dus !
moneypocket
0
quote:

Accuboor schreef op 15 nov 2018 om 17:38:


Het is gewoon belangrijk dat je niet uitstraalt dat je moet/wil verkopen. Doorgaan is het alternatief, anders ben je aan het bedelen...

Barclays helpt hem daarbij. De melding mbt TTT is er moet nog een schepje geld bovenop anders is er geen deal... Ook slim...


Accuboor...precies en juist beschreven! Als je moet verkopen zal een lagere prijs worden afgesproken.
~Justin~
0
quote:

Penge_miner schreef op 15 nov 2018 om 17:50:


[...]

Floreren ?
2,9 miljard voor TA betalen en dat o.a met geld van aandeelhouders en deels verbrand en nauwelijks werkelijke nettowinst per aandeel maken en vanaf de IPO nooit dividend betaalt.
Noemt Harold dat floreren ?
Oh ja jaren geleden gaf hij steeds aan het TomTom aandeel is een groeiaandeel ja dat heeft de markt gezien...……...not dus !


Dat is achteruit kijken. Blijkbaar ziet hij veel kansen/deals

Bovendien toont tomtom dit jaar 2 outlook upgrades, winstgroei en cash aanwas tot 200 mio.

Ze maken nu cash-wise ongeveer 100 miljoen winst bij tomtom
8.136 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 ... 403 404 405 406 407 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-sep-19 15:40
Koers 10,942
Verschil +0,090 (+0,83%)
Hoog 10,970
Laag 10,728
Volume 221.997
Volume gemiddeld 460.639
Volume gisteren 358.333