Forum: BAM Groep » BAM December 2018. Feestmaand Super Strong Buy » Pagina: 28 | Belegger.nl

BAM December 2018. Feestmaand Super Strong Buy

3.411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
boldie
0
quote:

popie schreef op 5 december 2018 14:05:


Beursupdate: Weinig cadeaus voor beleggers op rood Damrak
afhankelijk of je koop bijkoopt;)
popie
1
quote:

boldie schreef op 5 december 2018 14:07:


de 1250 vind dat we te hard herstellen

Herstellen ????
[verwijderd]
0
quote:

Beurs2019 schreef op 5 december 2018 12:39:


De sluisdeuren komen morgen aan en ik hoop van harte dat daar veel positieve publiciteit uit voortkomt omdat dat meer dan terecht zou zijn. De zeesluis in IJmuiden is een immense gebeurtenis, die geplaatst kan worden in het rijtje Deltawerken, Afsluitdijk en Hollandse zeeweringen. Het is fantastische reclame voor Nederland en in het bijzonder voor BAM.

Het heerlijk avondje is gekomen.
HenkdeV
0
quote:

Faustian Pact schreef op 5 december 2018 13:07:


[...]

Nou, nee hoor.

Eigen aandelen inkopen betekent niet dat er minder aandelen uitstaan.
Hooguit minder aandelen verhandelbaar op de beurs maar het totaal aantal aandelen blijft gelijk, zo ook de wpa. Een eventuele inkoop is niet van invloed op de wpa.Inkoop eigen aandelen
Als een bedrijf een ruime kas heeft kan er kortweg voor worden gekozen om schulden af te lossen, een overname van een andere bedrijf te doen, extra (super)dividend uit te keren of over te gaan tot het inkoop van eigen aandelen.

Met de inkoop van eigen aandelen kunnen bedrijven de koers van hun aandelen kunstmatig beïnvloeden. Dit komt eigenlijk door twee verschillende oorzaken.+++++++++++++++++++++ Zo is het aan de ene kant het dividend per aandeel dat omhoog gaat en aan de andere kant het aantal aandelen dat natuurlijk terug zal lopen.++++++++++++++++++++++++++

Dividend
Het dividend dat een bedrijf uitkeert is over het algemeen afhankelijk van de nettowinst. Op basis van de nettowinst wordt er een bepaald bedrag gereserveerd, dat men uit zal betalen aan dividend. Dit is als het ware een bedrag dat men uitkeert aan de aandeelhouders, als zijnde een soort persoonlijke winst. De aandeelhouders zijn namelijk eigenaar van het bedrijf en ontvangen op die manier een deel van de winst die er is gemaakt.++++++++++++++++ Wanneer het bedrijf er voor kiest om tot de inkoop van eigen aandelen over te gaan neemt het aantal aandelen af+++++++++++++++++ en zal het te verdelen bedrag aan de andere kant in principe gelijk blijven. Het dividend wordt zo over minder aandelen verdeeld, waardoor het bedrag per aandeel hoger zal worden. Zo kan de koers van het aandeel op gaan lopen, aangezien aandeelhouders het over het algemeen prettig vinden om een mooi dividend te ontvangen.

Aantal aandelen
Wanneer een bedrijf er voor kiest om over te gaan tot de inkoop van eigen aandelen neemt het aantal aandelen op de markt natuurlijk af. Dit betekent dat de waarde van het bedrijf op dat moment minder is geworden wanneer men uitgaat van de totale waarde van de som van alle aandelen die er op de markt beschikbaar zijn. Om die reden is het bedrijf in principe ondergewaardeerd. Om die reden zal er over het algemeen een stijging van de koers van het aandeel plaatsvinden, zodat het kleinere aantal aandelen de oude waarde van het bedrijf weer zal reflecteren. Dit is echter geen garantie.

Nadelen
Uiteraard is er ook een keerzijde, met het inkopen van de eigen aandelen wordt ook het eigen vermogen naar beneden gebracht waardoor de verhouding tot de schulden kan verschuiven. Hierdoor kan een bedrijf een risicovollere investering worden, wat een koersdaling tot gevolg kan hebben. Daarnaast wordt het ook wel eens door sommige beleggers uitgelegd als gebrek aan groeivisie,
HenkdeV
0
Het resultaat van een aandeleninkoop
Als een bedrijf eigen aandelen inkoopt heeft het twee opties. Het kan ervoor kiezen de aandelen op te heffen, of om de aandelen te parkeren in een aparte poel met de mogelijkheid ze later opnieuw uit te geven en daarmee opnieuw geld op te halen. In het laatste geval komen aandelen als Treasury Stock op de balans. Treasury Stock aandelen hebben geen stemrecht, ontvangen geen dividend en worden niet meegenomen om de winst per aandeel te berekenen. Kortom, ze doen niet meer mee met de overige aandelen.

Met een aandeleninkoop gebruikt het bedrijf cash om eigen aandelen in te kopen. Het totaal aantal uitstaande aandelen verkleint hierdoor, waardoor de overige aandelen belangrijker en meer waard worden. Dezelfde taart is in feite in grotere stukken verdeeld. Bestaande aandeelhouders bezitten hierdoor een groter deel van het bedrijf en maken aanspraak op een groter deel van de winst en het dividend. Dit wordt toegelicht in het volgende voorbeeld.

Stel, een bedrijf bestaat uit 1 miljoen aandelen en maakt ieder jaar 1 miljoen euro winst. Het keert jaarlijks 150.000 euro dividend uit. De winst per aandeel komt hiermee op 1 euro en het dividend op 15 cent per aandeel. Nu besluit dat bedrijf een deel van de winst te gebruiken om eigen aandelen in te kopen. In totaal worden er 50.000 aandelen ingekocht. Na deze transactie zijn er geen 1 miljoen, maar 950.000 uitstaande aandelen. De winst per aandeel stijgt hierdoor naar 1,052 euro en het dividend per aandeel wordt 15,8 cent. Zonder dat de totale winst is toegenomen of het dividend is verhoogd zorgt de aandeleninkoop ervoor dat de winst per aandeel en het dividend per aandeel toenemen. Als gevolg zal de koers van het aandeel stijgen. Dit klinkt natuurlijk erg goed en dat is het ook, maar zoals je hierna zult lezen kan een aandeleninkoop bij verkeerd beleid tot kapitaalvernietiging leiden.
HenkdeV
0
'ECB zint op afscheid van goedkoop geld'

FRANKFURT - De Europese Centrale Bank (ECB) denkt na over manieren waarop het huidige beleid van goedkoop geld kan worden beëindigd. Beleidsmakers praten al over verschillende voorstellen om die transitie zo pijnloos mogelijk te laten verlopen, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De ECB houdt de rentetarieven al tijden op een historisch laag niveau. Die lage tarieven waren bedoeld om de economie te stimuleren na de crisis. Sinds de ECB had aangekondigd het opkoopprogramma voor obligaties te beëindigen, vragen beleggers zich af wanneer de rentes weer eens worden opgeschroefd. Tegelijkertijd bestaat de vrees dat banken minder snel bereid zijn geld uit te lenen als geld duurder wordt.

Om voor een zachte landing te zorgen, zouden beleidsmakers onder meer hebben voorgesteld om aanvankelijk alleen de depositorente te verhogen. De gesprekken bevinden zich naar verluidt nog in een vroeg stadium en komen daarom waarschijnlijk niet aan bod tijdens de vergadering van ECB-bestuurders volgende week.

Voor goedkoop moet je naar de ECB, voor gratis geld naar BAM:-)))).
[verwijderd]
0
quote:

HenkdeV schreef op 5 december 2018 15:32:


'ECB zint op afscheid van goedkoop geld'
.................. meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

Voor goedkoop moet je naar de ECB, voor gratis geld naar BAM:-)))).

Wat een wereld. De ECB zegt het zelf niet maar Reuters meldt het wel ......op basis van ingewijden.
[verwijderd]
0
Voor hen die (niet) in een eindejaarsrally geloven het navolgende:
DE AFGELOPEN 10 JAAR IS DE AEX EINDEJAARS ALTIJD GESTEGEN !
Dat is natuurlijk geen garantie maar wel een belangwekkend weetje voor de belegger.
OnoMatopee
0
Michielve
1
Bam binnen een jaar weer naar de 5 euro. Net als in 2014/2015 van 1.70 naar de 5 euro. Nu met betere cijfers, maar veel onzekerheden zoals die rare Trump, Ijmuiden en de Brexit. Geloof echt wel dat het weer goed komt met Bam.
Wellicht krijgt John Bijer nu wel gelijk.
OnoMatopee
0
quote:

Beurs2019 schreef op 5 december 2018 16:16:


Vervelend Ed en waar krijgt John Bijer (?) gelijk in?
matte glazen bol
[verwijderd]
0
OnoMatopee
0
quote:

Beurs2019 schreef op 5 december 2018 16:19:


Ed, weet jij hoe ik een grafiekje uit Tradebox kan kopiëren en hier plaatsen?
dat kan alleen met een screenshot als je de grafiek maximaliseert
boldie
0
quote:

MopperTopper schreef op 5 december 2018 17:01:


Tis weer feest met koers BAM.

Wat een feestweek....

sinterklaas en kerst bij elkaar. top voor aankoopjes op lange termijn.
3.411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 feb 2020 10:03
Koers 2,410
Verschil -0,200 (-7,66%)
Hoog 2,600
Laag 2,374
Volume 4.300.251
Volume gemiddeld 1.704.256
Volume gisteren 2.177.283