Galapagos december 2018

4.894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 » | Laatste
Sparrow2
0
Toch vreemd dat eens de Euronext we eerst een significante daling zagen een uur voor sluiting en na sluiting een upswing zien op de NASDAQ. Beseffende dat het zwaartepunt van aandelen van Galapagos in Europa ligt.
egeltjemetstekel
0
quote:

BLOO7 schreef op 28 december 2018 18:35:


[...]

Egeltje we hebben een deal.
Of ze laten de beurskoers zijn normaal gang gaan en ongekende nieuwe hoogtes verkennen in 2019, of we steunen Onno zodat hij niet hoeft te verkopen onder de 300 euro per aandeel.


Hup Gala Hup.
ik steunde onno zoiezo al.
MrBerth
0
quote:

Sparrow2 schreef op 28 december 2018 18:44:


Toch vreemd dat eens de Euronext we eerst een significante daling zagen een uur voor sluiting en na sluiting een upswing zien op de NASDAQ. Beseffende dat het zwaartepunt van aandelen van Galapagos in Europa ligt.


Omdat de nasdaq van -0,3% rood naar 0,4% groen ging. Galapagos ging met de nasdaq mee omhoog, zoals gala tot 17u met de nasdaq mee omlaag ging.
voda
8
Uitgelicht: Galapagos ziet jaarwinst vervliegen

(ABM FN-Dow Jones) Voor Galapagos was 2018 een enerverend jaar en dat is terug te zien in de koersontwikkeling, die met de nodige pieken en dalen verliep.

Tot halverwege deze maand stond het Belgische-Nederlandse biotechbedrijf nog op een stijging van ruim 20 procent voor heel het jaar. In september was dat zelfs ruim 30 procent. Daar is nu, richting het eind van 2018, niets meer van over. Op jaarbasis lijkt het aandeel Galapagos inmiddels zelfs wat te gaan verliezen, met nog slechts een halve beursdag voor de boeg.

En dat terwijl 2018 zeker geen slecht jaar was voor Galapagos. Het bedrijf zette stappen met zijn ontstekingsremmer filgotinib en andere potentiële medicijnen. Bovendien werd in Amerika 300 miljoen dollar opgehaald met een aandelenuitgifte waarmee een toch al goed gevulde kas extra werd gespekt.

Maar er waren ook teleurstellingen. Zo leverde de ontwikkeling van therapieën tegen taaislijmziekte, of cystic fibrosis (CF), geen geweldige resultaten op en nam Galapagos daarom afscheid van dit CF-programma.

Taaislijmziekte programma naar AbbVie

Eind juni maakte Galapagos bekend dat de Amerikaanse farmareus AbbVie zich mogelijk terug zou trekken uit de samenwerking om potentiële behandelingen tegen taaislijmziekte te ontwikkelen.

Dat voelde als een flashback naar drie jaar eerder, toen AbbVie hetzelfde deed met filgotinib. CEO Onno van de Stolpe erkende dat de alliantie met het Amerikaanse bedrijf "niet echt lekker" verliep en dat er waarschijnlijk geen toekomst was voor de samenwerking.

In oktober kwam inderdaad een eind aan de CF-alliantie, toen Galapagos besloot het gehele programma over te dragen aan AbbVie voor 45 miljoen dollar en maximaal 200 miljoen dollar aan mijlpaalbetalingen en eventuele royalty's in de toekomst.

Een goede deal, concludeerde analist Peter Welford van Jefferies, omdat één van de onderzoeksstudies binnen het CF-programma teleurstellende resultaten had laten zien.

Op koers met filgotinib

Met ontstekingsremmer filgotinib boekte Galapagos dit jaar wel goede voortgang. Het bedrijf behaalde samen met zijn Amerikaanse partner Gilead Sciences alle belangrijke onderzoeksdoelen in een Fase 3 studie die het middel test als potentieel medicijn tegen reuma.

"Filgotinib werd over het algemeen goed verdragen in de FINCH 2 studie, zonder nieuwe veiligheidssignalen, en in lijn met eerdere onderzoeken met filgotinib. De behandelings-gerelateerde bijwerkingen en ernstige ongewenste voorvallen waren meestal mild of gematigd", zo stelde Galapagos in september. Volgens analist Welford van Jefferies, die filgotinib als een potentieel 'blockbuster' medicijn ziet, waren de onderzoeksresultaten boven verwachting en KBC Securities noemde deze "op alle fronten positief". Filgotinib kan volgens Jefferies een piekomzet van 6 miljard dollar halen.

Ondertussen zat de concurrentie ook niet stil. Zo was AbbVie de eerste die een aanvraag deed bij Amerikaanse en Europese toezichthouders voor het vermarkten van zijn eigen ontstekingsremmer upadacitinib. Verrassend is dat volgens analisten echter niet en het hoeft ook geen probleem te zijn voor Galapagos en Gilead.

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen is van mening dat de onderzoeksresultaten van filgotinib vooralsnog dusdanig goed zijn dat het middel vermoedelijk "best in class" wordt. In dat geval zijn artsen en patiënten vermoedelijk wel bereid om over te stappen van AbbVie's middel, dat naar verwachting dus eerder op de markt zal zijn, naar dat van Galapagos.

Andere onderzoeksstudies

Naast de ontwikkelingen rond filgotinib, zette Galapagos ook stappen met andere programma's. Het bedrijf startte een nieuwe studie met MOR106, een antilichaam tegen matige tot ernstige eczeem. Ook gaat het in de ontwikkeling van dit middel samenwerken met het Zwitserse Novartis. Dat betaalt voor alle commerciële rechten op de producten die uit de onderzoeken voortkomen 95 miljoen euro aan Galapagos en partner MorphoSys. De mijlpaalbetalingen kunnen daarbij oplopen tot maximaal 850 miljoen euro. De royalty's zouden tussen "de lage-10 en de lage-20 procent” liggen.

Verder kreeg Galapagos in de VS een zogenaamde fast track-status voor GLPG1972/S201086, een potentieel medicijn voor de behandeling van patiënten met artrose. Met deze fast track-status krijgt Galapagos mogelijk voorrang van de US Food and Drug Administration bij de beoordeling van een vergunningsaanvraag voor een New Drug Application. GLPG1972/S201086, dat Galapagos ontwikkelt in samenwerking met Servier, heeft het potentieel om als eerste medicijn het verloop van de ziekte artrose te veranderen.

Financiën prima op orde

Over de financiën hoefde Galapagos zich dit jaar zeker geen zorgen te maken. Naast de opbrengst uit de overdracht van het taaislijmziekteprogramma naar AbbVie en de aangekondigde samenwerking met Novartis, werd in september met succes 300 miljoen dollar opgehaald in de Verenigde Staten. Galapagos gaf bijna 2,6 miljoen zogenoemde American Depositary Shares, of ADS, uit tegen een prijs van 116,50 dollar per stuk.

Die opbrengst spekte een toch al goedgevulde kas van het bedrijf, wiens kaspositie eind september 2018 op ruim 1,3 miljard euro stond. Geld dat deels gebruikt kan worden om onderzoeksstudies binnen het longfibrose programma uit te voeren, volgens analisten van KBC Securities. In oktober startte Galapagos inderdaad een klinisch onderzoek met een tweede potentiële behandeling tegen deze longaandoening. Na GLPG1690, dat zich reeds in een Fase 3 onderzoek bevindt, wordt nu ook GLPG1205 getest. Het derde kandidaatmedicijn, GLPG3499 zit nog in een preklinische fase.

Wat brengt 2019?

In 2019 zal opnieuw veel worden gespeculeerd over een overname van Galapagos door een grote farmareus, zoals samenwerkingspartner Gilead, dat een belang heeft van ruim 12 procent. In 2019 krijgt Gilead een nieuwe topman die wellicht een poging gaat wagen.

Beschermd tegen een overname is Galapagos momenteel niet. Onder Belgische wetgeving kunnen aandeelhouders zich alleen verzetten tegen een overnamepoging wanneer ze een belang hebben van meer dan 10 procent. De andere grote aandeelhouder in Galapagos, Van Herk Investments, verkleinde zijn belang in november juist tot minder dan 10 procent; naar 9,91 procent.

Galapagos zelf zal ondertussen aan de weg blijven timmeren om de droom van topman Van de Stolpe waar te maken; uitgroeien tot een zelfstandig Europees farmaconcern, dat niet bezwijkt onder een overnamebod van een grote farmareus.

Het volgende richtpunt voor beleggers is een presentatie op de jaarlijkse JPMorgan Healthcare Conference, op 9 januari. Op 21 februari volgen de jaarcijfers van Galapagos.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
StofkeVN
0
quote:

Acht schreef op 28 december 2018 15:06:


[...]

www.investing.com gebruik ik nu.Maar vond google finance voor een snel en overzichtelijk overzicht beter maar dat bestaat niet meer...


Ik gebruik Google finance nog zonder problemen
egeltjemetstekel
3
Dit is écht de allereerste keer dat zelfs mooiweer wel eens TE HOOG zou kunnen zitten in de eindejaarskoerspoll. Dit is iets wat ik me echt nooit voor had kunnen stellen. Ik had me ook een eindejaarsrally voorgesteld maar tot op heden is die helaas uitgebleven.
Zoziejemaar dat niemand dit aandeel (op korte termijn) écht kan voorspellen. Hoedanook: lange termijn toekomst blijft prachtig!!
mooiweer
1
En dit zijn de winnaars eindjaarspoll:

Lowcost €85
Mooiweer € 93,00 zelfstandig(Bod € 160,00)
Northside €96,00 (na eerder in het jaar piek €120)

De rest kansloos hopelijk doen jullie je huiswerk voor 2019 iets beter!
egeltjemetstekel
1
quote:

mooiweer schreef op 28 december 2018 21:56:


En dit zijn de winnaars eindjaarspoll:

Lowcost €85
Mooiweer € 93,00 zelfstandig(Bod € 160,00)
Northside €96,00 (na eerder in het jaar piek €120)

De rest kansloos hopelijk doen jullie je huiswerk voor 2019 iets beter!

alsof jij huiswerk gedaan hebt zeg. En er dichter in de buurt zitten dan anderen is een ding, maar je zit nog steeds niet precies exact op de juiste aandeelwaarde.
Maar toch: van harte gefeliciteert!
mooiweer
2
quote:

egeltjemetstekel schreef op 28 december 2018 22:01:


[...] alsof jij huiswerk gedaan hebt zeg. En er dichter in de buurt zitten dan anderen is een ding, maar je zit nog steeds niet precies exact op de juiste aandeelwaarde.
Maar toch: van harte gefeliciteert!


Thnx ik neem een reep chocolade:)
egeltjemetstekel
0
quote:

mooiweer schreef op 28 december 2018 22:06:


[...]

Thnx ik neem een reep chocolade:)
groot gelijk!
Mippert
0
2e dag op rij:

ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag twee van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Galapagos was met een winst van 0,5 procent de sterkste stijger. Aegon was met een verlies van 1,0 procent de sterkste daler.

Aegon (-1,0%)
ArcelorMittal (-0,1%)
ASML (-0,9%)
Galapagos (+0,5%)
ING Groep (-0,8%)
Philips (-0,2%)
RELX (+0,1%)
Royal Dutch Shell (-0,5%)
Unilever (-0,4%)

Euro/dollar: 1,1449
Elvisfan
0
wat de koers betreft, is 2018 geen fantastisch jaar voor GLPG; we zullen Finch 1 en 3 moeten afwachten
Geneve
0
quote:

Elvisfan schreef op 28 december 2018 23:16:


wat de koers betreft, is 2018 geen fantastisch jaar voor GLPG; we zullen Finch 1 en 3 moeten afwachten


Understatement of the year
Madagaskar
0
harvester
8
quote:

Tagomago schreef op 29 december 2018 09:25:


De benadrukking dat ovds
Een betoog houdt op de conferenti
opmerkelijk!


Ik heb nog nooit gehoord van een betoog van een CEO op een investor conferentie waarin een bestuurswisseling wordt aangekondigd.

Nee, dat is daar niet de plaats voor. Bovendien heeft Onno altijd gezegd dat hij aanblijft tot er een product op de markt komt. Verder lijkt hij mij kerngezond, dus uit die hoek zie ik ook geen risico.

Hij wil Galapagos ook zo lang mogelijk zelfstandig houden, omdat hij denkt dat bij Zelfstandigheid de research beter loopt.

Wat veel en veel waarschijnlijker is, is dat Galapagos een distributie partner heeft gevonden voor de US distributie rechten in Osteo Artritis.
Die distributie past gezien de massaliteit van de patiëntenpopulatie niet bij de beoogde omvang van de eigen salesforce.

In het laatste interview heeft hij benadrukt dat de analisten te weinig aandacht aan OA geven in hun analyses. Dat is nog steeds niet echt goed opgepikt. OA is een miljardenmarkt. Servier en Galapagos maken samen goede voortgang in de laatste fase van het onderzoek.
Ik denk dat er meerder partijen zich hiervoor gemeld hebben voor een bedrag dat ver uitgaat boven wat analisten in hun koersdoelen hebben opgenomen.
Aangezien vele partijen daar zijn kan hij daar ter plekke de keuze maken en het tekenen van een overeenkomst aankondigen.

Een andere mogelijkheid zou zijn de melding van de start van de volgende fase van Toledo.

Ook kan er een voor de investeerders belangrijke toevoeging kunnen zijn in het onderzoeksveld van Galapagos.
4.894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 jun 2020 10:55
Koers 175,650
Verschil -1,400 (-0,79%)
Hoog 179,550
Laag 173,850
Volume 212.948
Volume gemiddeld 624.466
Volume gisteren 431.479