ASML

5 Posts
pakket
1
92% kopers , nog steeds op ASML. Terwijl de koers vanaf juli dit jaar al met 25% is gedaald.
Ik herinner mij Jim Tehupuring van probeleggen. Met opzet geen hoofdletter... met zijn column in de DFT in juli. ASML was een koopje en ging dik boven de 200 euro binnenkort. Wat heb je het dan mis... Precies op de top zo,n column schrijven . En zulke mensen noemen zichzelf financieele expert.
Maar ook ...https://www.telegraaf.nl/financieel/2559059/column-met-opties-inspelen-op-herstel-asml door ook al zo,n zogenaamde expert JUSTIN BLEKEMOLEN. 14 sept geschreven : met opties inspelen op hertel ASML. Hoe vaak moet je dat nu vertellen dat handelen in opties puur speculeren is !! Heeft niks met beleggen te maken!!
Er komt steeds meer slecht nieuws over ASML als je door het verhaal leest van Moody,s : Kredietwaardigheid gaat van Positief naar stabiel!! Dat is een downgrading van je welste!!
Staking bij ASML www.studio040.nl/asml-medewerkers-sta... Onvrede onder het personeel is fnuikend voor je bedrijf!!
En opkomende concurrentie !! www.telegraaf.nl/financieel/2907758/w...
Geen monopolie positie meer!!
Negatief nieuws sluipt in de koers van het aandeel ASML. Pas wanneer de koers onder de 50 euro daalt, en misschiem wel 25 euro krijg je een rieële afspiegeling. Zie eens naar de koers van finance.yahoo.com/quote/NVDA/ NVIDIA. Een dramatische koersdaling na een winstwaarschuwing . Een concurrent in de zelfde branche.pakket
0
Als je optie koopt moet je jezelf eens afvragen waar je geld, inzet, blijft. Deze inzet, geld, blijft in het circuit bij de banken. De banken zien precies onder welke opties veel vermogen zit. Zij kunnen met hun liquide middelen de markt zodanig bespelen dat de optie, waar veel vermogen onder zit, waardeloos afloopt. Hun strategie is geslaagd wanneer dat vermogen naar hun kant toe kantelt. Winst voor de bank. En de argeloze persoon is een illusie rijker. Een illusie is een schijnbare werkelijkheid of een onjuist idee van de werkelijkheid. Het beeld dat iemand van de werkelijkheid heeft is gebaseerd op diens waarnemingen via de zintuigen en verwerking van deze signalen in de hersenen. Illusies zijn dus gebaseerd op foutieve waarnemingen van reële externe prikkels.Zo kan een particulier nooit verdienen op de optiebeurs. De enigste die wint is de Bank. Winnen kun je maar verliezen zul je, is een bekende gezegde op de optiebeurs.

[verwijderd]
0
Hey Eppo, dat zijn geen huichelachtige positieve berichtjes. Ik weet niet of dat wel door de beugel kan hier.

Dat met Moody's heb je in ieder geval goed gezien. Ik twijfelde, maar dat niemand net dat aspect opmerkte zei eigenlijk al genoeg.

Nou, ik ben weer hiernaast want ome Roloff(&Co)zal wel zo terug zijn van de kapper en dan kunnen we weer 'gezellig' doen over een of ander 'positief' niemandalletje dat 'ie ergens opduikelt.

Een tip voor als je ook even daar komt kijken: De SOX is héél belangrijk.

Groet

pakket
1
Weet je wat niet door de beugel kan? De valse berichten die journalisten in de media rondstrooien en daar nooit eens voor gestraft worden! Je hoort er nooit meer wat van als ze helemaal verkeerd zitten. Wij kunnen soms door een onjuist denkbeeld dermate worden misleid dat wij ons leven lang in de vergissing blijven volharden en nooit de werkelijke toestand beseffen. Iedereen moet zo langzamerhand weten dat banken er niet zitten voor jou en mij..
Mangy_Scoundrel
0
quote:

Eppo schreef op 13 december 2018 13:08:


De banken zien precies onder welke opties veel vermogen zit.


Niet alleen de banken hebben die informatie, jij (en ik) ook.

Je kunt gewoon op Euronext de "open interest" van alle optieseries zien.
derivatives.euronext.com/nl/products/...
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001 00:00
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0