Forum: Galapagos » Galapagos januari 2019 » Pagina: 99 | Belegger.nl

Galapagos januari 2019

5.418 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 267 268 269 270 271 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mippert
0
Sentiment
0
Zelfs al zou de koers nog dagen rond de 90 blijven, er zit op termijn iets geweldigs aan te komen.
Voor wie verkocht heeft, is het nog knap moeilijk, wanneer weer in te stappen, want voor je het weet staat de koers weer euro's hoger
spitfighter
0
quote:

Jonge_belegger schreef op 10 jan 2019 om 11:08:


[...]
Zou goed kunnen. Ben overigens zelf blij indien we nipt groen sluiten na al het geweld de laatste dagen en opening/DL vanmorgen op € 88,50. Hoe hoger hoe beter natuurlijk, maar (teveel) hebzucht is ook niet goed.

Wanneer heeft de koers vandaag op €88,5 gestaan? Dat heb ik kennelijk volledig gemist.
Trikkie Dikkie
0
quote:

spitfighter schreef op 10 jan 2019 om 12:51:


[...]
Wanneer heeft de koers vandaag op €88,5 gestaan? Dat heb ik kennelijk volledig gemist.


Vlak na opening; kijk maar op de grafiek.
Mippert
0
quote:

Trikkie Dikkie schreef op 10 jan 2019 om 12:56:


[...]

Vlak na opening; kijk maar op de grafiek.


Ze probeerden mij turbo's 87,50 te pakken te krijgen, maar ze vingen alleen de stoplosses op de aandelen.

Gelukkig was ik zo alert om 'mijn eigen' stoplosses eraf te halen, voor opening, anders was is ze kwijt geweest.
spitfighter
0
quote:

Trikkie Dikkie schreef op 10 jan 2019 om 12:56:


[...]

Vlak na opening; kijk maar op de grafiek.

Ik vond het niet terug op de grafiek op investing.com. Het zal wel zo zijn, heb deze morgen pas om 9h10 naar de koers gekeken.
Trikkie Dikkie
0
quote:

Mippert schreef op 10 jan 2019 om 12:59:


[...]

Ze probeerden mij turbo's 87,50 te pakken te krijgen, maar ze vingen alleen de stoplosses op de aandelen.


Het is imho bloedlink wat jij doet, maar goed, als je er wat aan kan verdienen: ieder z'n ding!
Jonge_belegger
0
quote:

spitfighter schreef op 10 jan 2019 om 13:00:


[...]
Ik vond het niet terug op de grafiek op investing.com. Het zal wel zo zijn, heb deze morgen pas om 9h10 naar de koers gekeken.

Was direct na opening. Bij Investing.com zie je het dagbereik en daar staat de €88,54. Niet meer naar kijken, wordt zojuist een nieuwe DH neergezet ;)
Effect sorteren
0
Voorbeurs heb ik bij TO van 91,06 al mijn Turbo's 87,50 verkocht en die met lagere SL gehalveerd. nadat de beurs open ging op 90,50 euro 60 aandelen verkocht en op 91,16 nog eens 40. Op de Turbo's heb ik verlies geleden want die had ik nog maar net aangeschaft. Al met al sta ik nog op 4000 winst deze maand met een begin van 14.000 maar het was gisteren op papier even 6000 euro.

Nu ik zie dat het dumpen wel meevalt (tot nu toe), iets dat ik wel vreesde heb ik op veel lagere SL mijn turbo's weer verdubbeld.

Had gisteren de eerst spike tot 93,50 gemist en mezelf beloofd bij de eventuele volgende te verkopen. Toen ging de bel en vertelde de buurvrouw dat haar vriend veel pijn had van de uitgezaaide kanker en dat dat een enorme tegenvaller was omdat een en ander de goede kant leek op te gaan. Nog tijdens haar bezoek ging de bel opnieuw en er kwamen 2 vrienden een zaag en wat hout ophalen dat voor hun klaar stond. Toen ik de tijd had om weer achter de computer te zitten was de daling al ingezet. Zonde, die bezoekjes hebben me veel geld gekost. Misschien niet de volle 2000 maar wel een gedeelte. Als daghandelaar moet je eigenlijk de hele dag tot je beschikking hebben.
Iemand die bij een baas werkt kan ook niet zomaar even een paar uur met vrienden koffie drinken.
Maar iemand zoals ik heeft ook werk alleen wordt dat niet geloofd. Volgens hen heb ik altijd tijd.

Maar het is mijn eigen schuld ik had beter voor mezelf moeten opkomen, maar dat kan ik niet en al helemaal niet in het bovenstaande geval.

Laat het maar weer een les zijn. Laat mij met rust............
Mippert
0
quote:

Trikkie Dikkie schreef op 10 jan 2019 om 13:02:


[...]

Het is imho bloedlink wat jij doet, maar goed, als je er wat aan kan verdienen: ieder z'n ding!


Ach, hoe hoger de stoploss, hoe minder die dingen kosten.
Mr Greenspan.
2
quote:

Piet2010 schreef op 10 jan 2019 om 12:25:


Ik raak er steeds meer van overtuigd dat Gilead helemaal geen overnamebod gaat doen. Die kans hebben ze al lang laten lopen. Net als wij zijn ook zij er van overtuigd dat de resultaten van Finch 1 en 3 goed zullen zijn en dat Filgotinib op de markt komt. Verdere derisking is in feite niet nodig. Mogelijk maken ze de overweging dat ze het beste van Galapagos kunnen profiteren door ze gewoon hun gang te laten gaan. Ook Gilead weet wel dat wanneer ze Galapagos opslokken de kans groot is dat er veel minder voortgang komt en dat goede mensen gaan lopen. Een goede relatie met Galapagos onderhouden en de rechten kopen op nieuwe producten tegen een goede prijs is mogelijk de beste strategie. De trein bij Galapagos blijft dan goed draaien en Gilead zit in de voorste wagon. Laat ons met rust is dus misschien wel meer bedoeld tegen andere partijen dan tegen Gilead.


Hmm Gilead gaf aan dat een licentie op filgotinib de enige manier was om van dit middel te kunnen profiteren. Gilead wilde eigenlijk geen stand-still en Galapagos heeft een stand-still bedongen van 2 jaar. Inmiddels was de koers in die 2 jaar aanzienlijk gestegen (en door de uitgifte van aandelen, de marktkapitatisatie nog veel meer). Bij de koers van destijds was het sowieso een zeer aantrekkelijk ook zonder de resultaten af te wachten.
Volgens Onno wilde Gilead na de stand-still de resultaten van Finch 1 en 3 afwachten voordat ze een bod gingen doen (dat gaf hij vorig jaar al aan nadat de stand-still was afgelopen). Ik zie verder niet in waarom hij continu die zorg uit als Gilead inderdaad geen interesse heeft.
Ik vroeg hem vorig jaar wat als Gilead een voorstel doet om filgotinib uit te kopen en jullie beloven daarna met rust te laten. Hij antwoordde daarop, Gilead wil veel meer dan filgotinib, ze zijn geïnteresseerd in al onze programma's
Ik weet niet of Gilead welkom is in de voorste wagon wat betreft andere programma's. Vooralsnog was het de bedoeling een andere grote partner in huis te halen voor een ander programma. Ik denk dat Onno Gilead niet te veel invloed wil laten hebben. En daarnaast wil hij sowieso zo min mogelijk licenties afgeven, en binnen een zo kort mogelijke termijn een dusdanige verkooporganisatie gaan opbouwen dat Galapagos zelf alles naar de markt gaat brengen en zelf moleculen van andere in licentie neemt.
durobinet
0
quote:

Effect sorteren schreef op 10 jan 2019 om 13:17:
Laat het maar weer een les zijn. Laat mij met rust............


En blijf vooral bij ons!
MrTrumpHimself
0
OA, IPF, Filgotinib, Toledo
Galapagos heeft zeker de middelen en kennis om in meerdere indicaties marktleider te worden en of blockbusters te krijgen en het is daarom ook gewoon zonde om galapagos voor een habbekrats te verkopen.
Een overname vanuit Gilead's positie voor puur filgotinib is volgens mij kansloos als je de rest van de pijplijn meerekent.

Zou Galapagos OA niet kunnen licenseren in Amerika aan Gilead? Is Gilead's honger misschien gestild, hebben ze meteen een verkoopnetwerk in Amerika, en met hun huidige riante kaspositie moeten ze toch een goede deal kunnen onderhandelen?
Sirlander
0
quote:

egeltjemetstekel schreef op 10 jan 2019 om 13:56:


Het ware goud van galapagos is toch nog steeds de target discovery engine.

is dat dezelfde die ze gebruiken in Space Mountain, Euro Disney?
egeltjemetstekel
1
quote:

Sirlander schreef op 10 jan 2019 om 13:57:


[...]
is dat dezelfde die ze gebruiken in Space Mountain, Euro Disney?
alleen voor de heeeeeel fantasierijken is dat zo denk ik.
Sirlander
0
quote:

egeltjemetstekel schreef op 10 jan 2019 om 14:00:


[...] alleen voor de heeeeeel fantasierijken is dat zo denk ik.

ik dacht het wel ;)
Ronster
5
Een hersenspinsel van mijn kant m.b.t. licenties / overname door Gilead.

Gilead heeft, zoals Mr. Greenspan. hierboven ook aangeeft in zijn post, interesse in verschillende andere programma's van Gala naast Filgo. Deze interesse is dus uitgesproken en zal over onderhandeld zijn / wordt nog steeds over gesproken. Daarnaast lijkt het mij ook niet ondenkbaar dat een complete overname is besproken in dit hele verhaal.

Gala zal in het geval van licenties het onderste uit de kan willen. Gezien het bewezen onderzoeksplatform, de voortgang van deze studies (relatief ver en zelfstandig ontwikkelt!) en de marktomvang in het geval van toelating van deze medicijnen. Wanneer hierover een deal wordt gesloten tussen beide partijen met persbericht tot gevolg met financiële details zal dit de koers van het aandeel galapagos uiteraard flink omhoog sturen.

In dit scenario snijdt Gilead zichzelf in de vingers om een overname te gaan doen. Zij hebben dan immers met een eigen deal gezorgd voor een fors hogere koers van het aandeel, waarbij wij als aandeelhouders ook een hogere overnameprijs verwachten.

Mijn conclusie op basis van dit verhaal is eigenlijk vrij simpel:
1. Er komen geen deals met Gilead, omdat zij een overname (vijandig) willen plaatsen. Belangrijk is natuurlijk dat Gala geen andere partner(s) binnen weet te hengelen voor de medicijnen... Dan schiet de koers alsnog omhoog.
2. Gilead gaat voor een lange termijn samenwerking en neemt licentie(s) op de medicijnen die zij graag samen met Gala willen verder ontwikkelen. Een overname wordt dan een stuk duurder en onrealistischer in mijn ogen.

Iemand die hier anders over denkt of aanvulling heeft hoor ik graag!
5.418 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 267 268 269 270 271 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20-jan-20 17:37
Koers 212,200
Verschil +5,700 (+2,76%)
Hoog 212,300
Laag 204,600
Volume 482.254
Volume gemiddeld 590.409
Volume gisteren 551.071