GrandVision 2019

110 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
voda
0
'Ontslag Benelux-directeur Grandvision'

Gepubliceerd op 16 jan 2019 om 15:12 | Views: 1.588

GrandVision 16:33
18,88 +0,20 (+1,07%)

HAL Trust 16:28
134,40 +1,20 (+0,90%)

SCHIPHOL (AFN) - De directeur van de Benelux-tak van optiekketen Grandvision mag ontslagen worden. Dat bepaalde de rechter in Utrecht eind december, blijkt uit een onlangs gepubliceerde uitspraak waar RTL Z over schrijft. Leo van Welij was al eind april vorig jaar op non-actief gesteld nadat verschillende werknemers van het Belgische kantoor van Grandvision hadden geklaagd over zijn gedrag.

Van Welij zou onder meer regelmatig dronken op zijn werk zijn verschenen en enkele keren agressief gedrag hebben vertoond. Ook deed hij volgens de klachten aan vriendjespolitiek en heerste er een angstcultuur. Van Welij meende dat zijn personeel zich van hem wilde ontdoen. Hij stelde niet dronken maar oververmoeid te zijn geweest. Ook vond hij dat er ten onrechte van een klokkenluidersprocedure gebruik was gemaakt om over hem te klagen.

De rechter besloot dat Grandvision Van Welij wel mocht worden ontslagen omdat er sprake is van een duurzaam verstoorde arbeidsrelatie. Wel wordt de ontslagdatum begin april. Tot die tijd krijgt hij zijn salaris van ruim 28.000 euro bruto per maand uitbetaald. Ook krijgt van Welij een ontslagvergoeding van 29.750 euro.
voda
0
Beursblik: acties gele hesjes schaden omzet GrandVision

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Grandvision NV
18,95 -0,04 -0,21 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De omzetontwikkeling van GrandVision heeft in het afgelopen kwartaal last gehad van de acties van de gele hesjes in Frankrijk. Dat verwachten analisten van ABN AMRO en KBC Securities.

Dinsdag voorbeurs publiceert GrandVision een trading update over het vierde kwartaal van 2018. "De optiekketen geeft dan alleen de groeipercentages van de omzet. Ze geven geen absolute omzetcijfers. Dat is vrij uitzonderlijk", zei analist Robert Jan Vos van ABN AMRO tegen ABM Financial News.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities verwacht dat de acties van de gele hesjes een impact zullen hebben op de omzet in Frankrijk, omdat consumenten hun aankopen hierdoor hebben uitgesteld. Volgens Vandenberghe is Frankrijk goed voor 17 procent van de geconsolideerde omzet. Ook voor Amerika en Azië neemt Vandenberghe een iets voorzichtiger houding aan, na drie "zeer solide" kwartalen.

Vos denkt net als Vandenberghe dat de protestacties de omzet van GrandVision geschaad zullen hebben. "Frankrijk is een heel belangrijk land voor het bedrijf. Door alle tumult rond de acties van de gele hesjes zullen ze veel klanten zijn misgelopen", vreest Vos.

KBC Securities verlaagde de omzetprognose voor het volledige boekjaar 2018 en de EBITDA-ramingen met enkele tienden van een procent. De jaaromzet zou volgens KBC in 2018 zijn uitgekomen rond 3,7 miljard euro, een plus van 8,4 procent op jaarbasis. De aangepaste EBITDA wordt door KBC geraamd op 594 miljoen euro, een stijging van 7,5 procent.

ABN AMRO verwacht over het vierde kwartaal een omzetgroei van 3,4 procent en voor het hele jaar van 7,9 procent. Daarmee komt de omzet volgens analist Vos in het afgelopen kwartaal uit op 901 miljoen euro en voor het gehele jaar op iets meer dan 3,7 miljard euro.

KBC Securities heeft een Houden advies voor GrandVision, met een koersdoel van 20,00 euro. ABN AMRO hanteert een koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro.

Het aandeel GrandVision noteerde maandag vrijwel onveranderd op 18,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Stephan010
0
Hoe kan dat nou, een omzetwaarschuwing en GVNV plust gewoon 3.07% ?
En nog een downgrade van JP Morgan!! Andere aandelen voorbeeld aannemen van GVNV.
GrandVision: naar €21.50 van €23 - JP Morgan
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 22 januari 2019 15:03:


Hier het linkje naar het persbericht van GrandVision : investors.grandvision.com/static-file... .


Het persbericht van GrandVision laat zien waarom de beurskoers omhoog gaat :
GrandVision laat groei zien. Minder dan gehoopt, maar wel groei.
Minder meer, zogezegd. Maar wel meer ..

Greetzzz
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 22 januari 2019 15:06:


[...]
Het persbericht van GrandVision laat zien waarom de beurskoers omhoog gaat :
GrandVision laat groei zien. Minder dan gehoopt, maar wel groei.
Minder meer, zogezegd. Maar wel meer ..

Greetzzz


Een helder stukje uitwerking : www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/om... .

voda
0
Beursblik: autonome groei GrandVision onder verwachting

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Grandvision NV
19,35 0,47 2,49 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De autonome omzetgroei van GrandVision in het vierde kwartaal van 2018 was iets onder verwachting. Dit schreef Morgan Stanley dinsdag in reactie op de voorlopige resultaten van de uitbater van optiekketens.

De autonome groei van 2,1 procent werd geraakt door een lagere bijdrage uit nieuwe winkels en lagere omzetten van franchisenemers. De vergelijkbare groei van 2,9 procent was redelijk in lijn met de verwachtingen, volgens de analisten van de Amerikaanse bank.

Het G4 segment werd geraakt door een zwakkere omzetontwikkeling in Frankrijk en Duitsland, maar de rest van Europa deed het relatief sterk, volgens Morgan Stanley. De regio's Americas en Azië stelden teleur.

GrandVision scherpte dinsdag ook de outlook aan en verwacht nu een groei van de aangepaste EBITDA tussen de 5 en 7 procent. Dat was eerder nog "in de hoge enkelcijferige" regionen. Volgens Morgan Stanley zal dit ertoe leiden dat de consensus van analisten ook wordt aangepast. "Die groei zal met circa 2 procent neerwaarts worden bijgesteld", aldus de analisten. Momenteel ligt de consensus op 7 procent groei.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op GrandVision met een koersdoel van 21,50 euro.

Het aandeel sloot maandag 0,6 procent lager op 18,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
GrandVision presteert onder verwachting

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft de omzet in het vierde kwartaal en over heel 2018 minder sterk zien groeien dan verwacht. Dit bleek uit de voorlopige omzetcijfers van de uitbater van optiekketens dinsdag voorbeurs.

De omzet steeg in 2018 met 7,9 procent, waar analisten van KBC Securities gemiddeld rekenden op een omzetgroei van 8,4 procent. Bij constante wisselkoersen was afgelopen jaar sprake van een omzetgroei van 10,3 procent.

Kijkend naar het vierde kwartaal kwam de omzetgroei uit op 3,2 procent, waar analisten van ABN AMRO 3,4 procent hadden voorzien. De omzet bij constante wisselkoersen steeg in de laatste drie maanden van het jaar met 4,4 procent.

Evenwel toonde GrandVision zich tevreden. "Ik ben blij aan te kunnen tonen dat 2018 het sterkste jaar qua omzetgroei was sinds 2015", aldus CEO Stephan Borchert. Hij benoemde onder meer de stappen die zijn gezet om de online omzet te laten groeien.

In het vierde kwartaal kwam de autonome groei uit op 2,1 procent, terwijl dit in heel 2018 3,9 procent was. Deze groeivertraging was volgens GrandVision het gevolg van een hoger aantal winkels dat dicht moest en een lagere bijdrage van nieuwe winkels.

In Frankrijk was sprake van de sterkste vergelijkbare groei, met name dankzij een sterke oktobermaand, maar tegen het eind van het jaar ondervond GrandVision wel wat last van de zogenoemde 'gele hesjes' protesten in het land. In Duitsland vertraagde de vergelijkbare omzetgroei in het vierde kwartaal, na een sterk derde kwartaal met sterke promotiecampagnes.

Outlook aangescherpt

GrandVision gaf dinsdag aan dat de aangepaste EBITDA-groei in 2018 vermoedelijk uitkomt tussen de 5 en 7 procent, gerekend tegen constante wisselkoersen. Bij de resultaten over de eerste 9 maanden in oktober, gaf het bedrijf nog aan een groei te verwachten in de "hoge enkelcijferige" regionen.

Het aandeel GrandVision sloot maandag 0,6 procent lager op 18,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
GrandVision neemt Charlie Temple over

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Grandvision NV
19,27 -0,25 -1,28 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision neemt online brillenwinkel Charlie Temple over. Dit maakte GrandVision nabeurs bekend.

Volgens GrandVision is Charlie Temple de leidende online speler in de Benelux met een scherp prijsaanbod.

Charlie Temple zal zelfstandig blijven opereren, zegt GrandVision, en Leon Planken blijft de CEO. Wel krijgt Charlie Temple de kans om synergievoordelen te realiseren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: GrandVision doet met Charlie Temple goede overname

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft met de overname van Charlie Temple een positieve stap gezet. Dit viel dinsdag op te maken uit een commentaar van ING op de acquisitie door GrandVision.

ING wees er dinsdag wel op dat de online leverancier van benodigdheden voor het oog, als lenzen, zonnebrillen en monturen, nog maar kort bestaat, sinds 2016, maar in deze korte tijd wel erg snel heeft kunnen groeien. ING vond dat ontnuchterend, dat een nieuwe speler schijnbaar zo snel kan groeien. Aan de andere kant is het volgens de analisten goed om te zien dat GrandVision een succesvolle speler koopt.

ING beschouwde de online markt waar Charlie Temple in actief is nog altijd als zeer gefragmenteerd. Het bedrijf betreedt ook de Duitse markt en ING schat in dat dat proces nu veel sneller en efficiënter kan verlopen nu het bij GrandVision aan boord is.

Charlie Temple heeft geen winkels. ING raamt het personeelsbestand op circa zeventig. Met een brutomarge van zestig tot zeventig procent voor aftrek van marketingkosten, is dit een winstgevende overname.

ING hanteert voor het aandeel GrandVision een koopadvies met een koersdoel van 27,00 euro.

De koers van het aandeel GrandVision noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 19,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
pielsje
0
quote:

Trader schreef op 13 februari 2019 11:14:


Tijd voor herstel?



Met veel volume ineens..
voda
0
GrandVision koopt Spaanse optiekketen

Gepubliceerd op 20 feb 2019 om 07:27 | Views: 893

GrandVision 11:08
19,68 +0,02 (+0,10%)

MADRID (AFN) - Optiekconcern GrandVision koopt de Spaanse opticienketen Óptica2000 van warenhuisketen El Corte Inglés. Dat bevestigde de onderneming woensdag, na berichtgeving van zakenkrant Cinco Días.

Met de overname komen 106 filialen in Spanje en twee vestigingen in Portugal in handen van het moederconcern van onder meer EyeWish en Pearle. De winkels zijn meestal gevestigd in de warenhuizen van El Corte Ingles. GrandVision is al actief in Spanje met MasVision.

Óptica2000 werd opgericht in 1976 in Barcelona en is de op drie na grootste speler in het land. In boekjaar 2017 werd een omzet behaald van 83 miljoen euro. Financiële details over de deal werden niet verstrekt.
Trader
0
Zou het dan eindelijk tijd zijn voor een positief vervolg van de koers na de jaarcijfers?
Trader
0
AMSTERDAM (AFN) - Optiekbedrijf GrandVision heeft het afgelopen jaar een hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Onder de streep resteerde bij het moederbedrijf van onder meer Pearle wel een lager bedrag dan een jaar geleden. Dit is althans de gemiddelde verwachting van kenners die zijn geraadpleegd door persbureau Bloomberg.

GrandVision komt woensdag met zijn resultaten naar buiten. De analisten gaan in doorsnee uit van een omzet van 3,7 miljard euro voor 2018. Een jaar daarvoor was dat 3,5 miljard euro. Dit komt neer op een groei van ruim 6 procent. Het optiekbedrijf kondigde onlangs aan een groei van 7,9 procent te verwachten voor het afgelopen jaar, op basis van voorlopige cijfers.

Marktvorsers ramen verder dat GrandVision zijn bedrijfsresultaat (ebitda) naar 580 miljoen euro opvoert, tegen 552 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde naar verwachting 226 miljoen euro, tegen 249 miljoen euro een jaar eerder.

GrandVision profiteert van meerdere overnames. Zo rondde het optiekbedrijf de overname van het Britse Tesco Opticians, dat een netwerk van 209 winkels heeft in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, eind 2017 af. Ook werd het belang in het Zwitserse Visilab verdubbeld. Deze toevoegingen aan de portefeuille zouden een positieve bijdrage leveren aan het resultaat van het afgelopen jaar, maar maken de vergelijkingsbasis volgens ING lastig.
voda
0
Beursblik: minder groei voor GrandVision verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Grandvision NV
19,72 0,06 0,31 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft de groei in 2018 vermoedelijk zien teruglopen, onder meer vanwege de impact van de 'gele hesjes'-protesten in Frankrijk, marketingkosten in Duitsland en een zwakker consumentensentiment in het Verenigd Koninkrijk vanwege Brexit. Dit voorspellen analisten en bleek eerder al uit de voorlopige omzetcijfers die de uitbater van optiekketens in januari bekendmaakte.

Toen scherpte GrandVision ook de eigen verwachting voor de aangepaste EBITDA-groei aan naar een bandbreedte van 5 tot 7 procent, waar men eerder nog rekende op een groei in de hoge enkelcijferige regionen.

Analisten van ING rekenen voor 2018 op een aangepaste EBITDA van 594 miljoen euro, tegen 552 miljoen euro in 2017. Dit zou een groei betekenen van 7,7 procent en dus boven de outlook van GrandVision.

Bij de voorlopige cijfers in januari maakte de onderneming reeds bekend dat de omzet in 2018 met 7,9 procent is gestegen. In 2017 kwamen de opbrengsten uit op 3.450 miljoen euro. Bij constante wisselkoersen was afgelopen jaar sprake van een omzetgroei van 10,3 procent, tegen 5,6 procent in 2017.

Kijkend naar het vierde kwartaal kwam de omzetgroei uit op 3,2 procent en bij constante wisselkoersen op 4,4 procent. Autonoom was sprake van een omzetgroei van 2,1 procent. Deze groeivertraging was volgens GrandVision het gevolg van een hoger aantal winkels dat dicht moest en een lagere bijdrage van nieuwe winkels.

ING verwacht verder een nettoschuld van 696 miljoen euro aan het eind van 2018 en kapitaaluitgaven ter waarde van 207 miljoen over heel het jaar. GrandVision komt woensdag voorbeurs met de volledige jaarcijfers. Het aandeel noteerde dinsdag 0,3 procent hoger op 19,72 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Trader
0
AMSTERDAM (AFN) - Optiekbedrijf GrandVision heeft de stijgende lijn in 2018 vast weten te houden gezien de groei van omzet. De winst viel lager uit. Het bedrijf zelf sprak van een overgangsjaar, vooral omdat ook de tijd werd genomen om eind 2017 overgenomen ketens waaronder Tesco Opticians in de bedrijfsvoering in te passen. De overnamehonger van het bedrijf was vorig jaar naar eigen zeggen dan ook iets minder in vergelijking met eerdere jaren.

GrandVision sloot het jaar af met een omzet van 3,7 miljard euro. Dat betekende een omzetgroei van bijna 8 procent op jaarbasis. Op eigen kracht boekte de onderneming bijna 4 procent groei. De nettowinst daalde van 249 miljoen euro naar 237 miljoen euro. GrandVision benadrukt dat het een jaar eerder een eenmalige meevaller had van 38 miljoen euro als gevolg van een herwaardering.

GrandVision zag het aantal winkels met 94 toenemen tot 7095 in totaal. Het bedrijf wil zijn aandeelhouders belonen met een dividend van 0,33 euro per aandeel.

Onlineverkoop

GrandVision zegt in Azië en in Noord- en Zuid-Amerika de winstgevendheid significant te hebben verbeterd. Dat komt onder meer door de schaalvergroting in Mexico en Turkije. Die stap heeft zich volgens topman Stephan Borchert nu duidelijk uitbetaald.

In Duitsland en Zwitserland stak GrandVision tijd en moeite in de onlineverkoop. Zo werd het Zwitserse Linsenmax overgenomen en werd in Duitsland Lenstore gelanceerd. In Portugal werd een proef gedaan met een zogeheten omni channel-concept. In Nederland werd onlinespeler Charlie Temple overgenomen. De totale onlineverkopen van GrandVision stegen met 60 procent.

Politieke en economische onzekerheden

GrandVision benadrukt dat politieke en economische onzekerheden hier en daar voor de nodige uitdagingen kunnen zorgen, omdat ontwikkelingen hand in hand gaan met het sentiment van consumenten. De onderneming houdt vast aan de eerder gestelde doelen van minstens 5 procent omzetgroei op de middellange termijn. Daarvan moet minstens 3 procent op eigen kracht komen, minstens 1 procent door nieuwe winkels te openen en zeker 1 procent door kleinere overnames. Het bedrijfsresultaat moet in lijn met de omzet meegroeien.
110 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 mei 2021 17:35
Koers 26,700
Verschil +0,250 (+0,95%)
Hoog 26,800
Laag 26,550
Volume 57.604
Volume gemiddeld 87.854
Volume gisteren 139.313