Fugro 2019

11.210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pauper
0
quote:

Pauper schreef op 10 april 2019 17:35:


[...]

Gecondoleerd, en welkom bij de club.Ik zeg dat tegen een ieder die in het spinnenweb van Fugro springt.
Zelf zit ik muurvast,...kom er niet meer uit los.

Dividenhunter
1
Olieprijs bijna op $ 72 ,- Go FUGRO Go Die gaat vandaag weer naar de € 9,50
let maar op.

Ik ben wel een beetje klaar met dat negatieve sentiment hier ....

Kom op think Positive
Pauper
0
quote:

Dividenhunter schreef op 12 april 2019 11:35:


Olieprijs bijna op $ 72 ,- Go FUGRO Go Die gaat vandaag weer naar de € 9,50
let maar op.

Ik ben wel een beetje klaar met dat negatieve sentiment hier ....

Kom op think Positive


Bijzonder dat iemand met zo'n alias in het Fugroweb is gesprongen.

A3aan
0
quote:

Pauper schreef op 12 april 2019 11:51:


[...]

Bijzonder dat iemand met zo'n alias in het Fugroweb is gesprongen.
Kan die Chinees van jou niet wat opdrachten verstrekken aan Fugro? Mijn belang wil nog steeds niet renderen.
Pauper
0
quote:

A3aantje schreef op 12 april 2019 13:01:


[...]

Kan die Chinees van jou niet wat opdrachten verstrekken aan Fugro? Mijn belang wil nog steeds niet renderen.


Dies momenteel druk bezig met ASML zegtie.
Snap ook niet waarmee.
Shortsqueezer
2
quote:

IQ schreef op 11 april 2019 18:12:


[...]
Drie keer in korte tijd CEO vervangen is geen luxe, duid zeker op problemen die ook niet naar buiten zijn gebracht.


(flauw) woordje vooraf ( ik maak ook wel eens n spelfoutje maar ik kan t niet laten): je reactie duidt er niet op dat je in staat ben om de markt te duiden, laat staan dat je verstand hebt van duiten;)

Hey @IQ, who's side are you on? Ben je
1) een gedesillusioneerde Fugro aandelenbezitter, of
2) een shorter die paniek komt zaaien?

Ik houd het voorlopig op het eerste omdat ik uitga van positieve bedoelingen tot het tegendeel bewezen/ veel aannemelijker is. In dat geval bewijs je jezelf (en de Fugro mede-eigenaren) geen dienst met je aanhoudend negatieve berichtgeving. Kritiek mag natuurlijk, maar wanhoop blijven uiten, waar is dat goed voor? Trek dan je conclusies...

Daarnaast ben je dan mogelijk ook iemand die uit blinde paniek rond het laagste punt, of bij een gematigde olieprijs daling, gaat verkopen. Daarmee shorters precies in de kaart spelend. Ontegenzeggelijk trekken die momenteel alles uit de kast om de wanhoop waaraan jij ten prooi bent gevallen, te vergroten. Ik vind het ook frustrerend en zie liever nú een passende koers (hoger mag ook;) dan morgen.

De feiten zijn dat shorters zeer waarschijnlijk op flinke winst staan (hoeveel blijft speculatie, gezien het heimelijke karakter ervan en het ontbreken van gegevens over intraday trades). En dat ze die zullen willen optimaliseren, wat niet gaat lukken als ze allemaal tegelijk naar de uitgang rennen en gaan coveren. Én dat de koers van Fugro ongeveer gelijk staat als toen de olieprijs > 50% lager noteerde! Terwijl (zie iex review en andere analisten) de consensus is dat een claimemissie vl écht van de baan is, én er substantieel meer opdrachten in uitvoering zijn dan destijds (zij het wellicht van bescheiden omvang maar het opwaarts potentieel neemt met de gestegen olieprijs enkel toe).

Vandaar dat ze het wapen van de wanhoop gebruiken (lees: véél geld inzetten). Om bij het eerste zuchtje tegenwind (dalende olieprijs), zo stiekem mogelijk te coveren. Niet voor niets zijn hun posities de laatste weken bij behoorlijke olieprijs stijging (contrair dus) uitgebreid. Maar toch durven ze niet zóveel geld op het spel te zetten dat de koers echt flink daalt. Dat zegt mij dat de veer op bijna maximale spanning staat, men zoekt een stille aftocht. Beleggers met een state of mind als jij zouden hen op hun wenken kunnen bedienen door idd te verkopen als de olieprijs ff 10% zakt. Niet doen dus! Zoals net aangetoond is er nog minstens ruimte voor 50% olieprijs daling om eenzelfde koers te rechtvaardigen.

Mijn mening zal inmiddels bekend zijn: shorten is legaal maar zou dat niet moeten zijn. Dus partijen die het instrument gebruiken neem ik om die reden niet veel kwalijk. Naar mijn overtuiging vindt er wel degelijk coördinatie plaats tussen enkele van die partijen om een ongereguleerde shortsqueeze zo mogelijk te voorkomen, hetgeen weer wél zeer kwalijk is. Diegenen die mij betichten van conspiracy-denken verwijs ik naar de Libor casus, of zeer recent nog, de plaatsing van Mexicaanse Bonds door zeer 'gerespecteerde' banken. Need I say more?

Verdeel-en-heers is waarmee particulieren sinds mensenheugenis uit elkaar gespeeld worden. Shorten is zo'n instrument dat dat vermogen heeft, aangezien het een normale koersontwikkeling in de weg staat. De intra-dag correlatie van het Fugro aandeel met de olieprijs b.v. zou veel sterker moeten zijn in een eerlijke, gezonde markt.

Dit alles wil zeker niet zeggen dat shorters niet tot capitulatie gedwongen kunnen worden. Dat vereist verenigde krachten van hoopvolle/ dappere particulieren die stand houden en zich niet gek laten maken maar naar de fundamentals blijven kijken. Sommigen zijn wat dapperder dan anderen (die alleen wachten op 'zeer zwarte cijfers'), maar er bestaat een kritiek omslagpunt waarbij voldoende mensen voldoende moed verzameld hebben.

Naar mijn mening is dat punt niet ver weg omdat zoals gezegd 'de veer maximaal gespannen lijkt' en de fundamentals alleen maar verbeteren. D.w.z. dat de kans op een shortsqueeze reëel is. En dat deze dan ook behoorlijk potent zal zijn gezien het hoge % shorts. De wat minder dappere 'zwarte cijfer belegger' is dan wel te laat. Let wel, shorters zullen het niet in één dag opgeven en ze hebben nog wel wat winst te verbranden (al doen ze dat niet graag natuurlijk). Maar in de loop van dagen/ weken kan het tij zodanig keren dat ze elkaar(s afspraken) ook niet meer vertrouwen en voor zichzelf zo snel mogelijk de nooduitgang zoeken.

In een poging u wat meer inzicht te bieden in hoe particulieren hun steentje bij kunnen dragen om dit te bespoedigen, zie onderstaand lijstje (meer tips altijd welkom!):

1) Luister naar uzelf en niemand anders. Kies vol overtuiging voor Fugro (st, mt of lt), of blijf ervan weg. Sta dapper voor uw keuze en zaai geen paniek.
2) Verkoop alléén met winst, hoe klein ook!!! (om evt. lager weer in te stappen. De huidige koers rechtvaardigt dat u daarop kunt wachten, neerwaarts potentieel is niet groot). Het is voor shorters nl zeer irritant als zij dat intradag-ritje niet kunnen maken omdat u het voor ze hebt weggekaapt. Het vergroot hún wanhoop.
3) Koop weinig of géén derivaten maar aandelen! Aangezien shorters op korte termijn in staat zijn de onderliggende waarde (het aandeel) te manipuleren, kunnen ze een route uitstippelen om uw opties/ turbo's 'uit te tikken' en die van henzelf te laten renderen. Daar vangen ze waarschijnlijk nog het meest mee, gezien de hefboom die erop zit. Uiteraard openen en sluiten ze die posities intraday, zodat helemaal niemand dit uit het AFM register kan opmaken! Long aandelen stuwt direct de koers, long derivaten niet (alleen uitgesteld, als t er überhaupt van komt).

Ik hoop echt dat voldoende mensen dit in gaan zien en ernaar handelen, en niet alleen omdat het mijn rendement ten goede zou komen. Maar omdat wij particulieren anders altijd worden uitgespeeld en ik graag het recht zie zegevieren!

So 'nuff said, have a great weekend & let's go squeeze 'm all!
IQ
1
Shortsuqeezer: Mooi verhaal alleen ver buiten de realiteit gedacht, wachten namelijk al twee jaar op de door u voorspelde zoeken naar de uitgang door de shorters, bij een koers van 14,40€ werd dat al voorspeld, gaat natuurlijk best wel gebeuren, maar aanleiding daarvoor zal toch door grote opdrachten in combinatie van zware cijfers zijn, hoe positiever kan er geschreven worden door veel analisten dan wat de laatste maanden in gebeurd, hoeveel meer adviezen zijn er nodig dat de koers mogelijk heel makkelijk boven de 15€ zou kunnen oplopen, natuurlijk zal het best wel eens gaan gebeuren, mogelijk bij overname gerichten, maar deze zeer lage koers worden de shorters ook niet zenuwachtig en bouwen gewoon hun short positie verder op. Voor de goede orde zit er dik in tegen een gemiddelde koers van 11,40€, gelukkig, weet dat er velen zijn die veel eerder gekocht hebben en zelfs boven de 20€ erin zitten, mijn tijd komt best wel, heb ook geduld, maar ben wel een realist en heb ervaring genoeg om aan de koers beweging te zien dat er meer speelt bij de shorters dan resultaten en opdrachten, waarom blijft de koers rond het advies koersdoel van ABN-AMRO hangen, met welke bericht er ook is geplaatst, hoe positief dan ook, de koers groeit heel ff op en dan komt de dag erna weer de correctie naar rond de 9€, nogmaals heb de tijd en heb gelukkig het geld niet nodig, maar inderdaad wordt er weleens heel erg moe van om te zien hoe die koers van Fugro gemanipuleerd wordt.
Pauper
1
Forumgangers die het negativisme niet snappen, die zitten zelf nog geen 2 jaar vast in het Fugroweb.

Die zijn al vrolijkvliegend in het web gedoken, en spartelen nu nog een beetje.

Ik heb ook gesparteld aannhet begin en dacht dat het wel meeviel, maar hoe meer ik tegenstribbbelde, hoe vaster ik kwam te zitten in de handen van de Shorters :(
ff_relativeren
0
3 short meldingen. 3x omhoog.

Och-Ziff Management Europe gaat van 1,58% naar 1,60%.
AHL Partners gaat van 2,32% naar 2,41%.
Marshall Wace gaat van 2,42% naar 2,51%.
IQ
0
quote:

ff_relativeren schreef op 12 april 2019 18:11:


3 short meldingen. 3x omhoog.

Och-Ziff Management Europe gaat van 1,58% naar 1,60%.
AHL Partners gaat van 2,32% naar 2,41%.
Marshall Wace gaat van 2,42% naar 2,51%.


Nu wachten op een koersdoel van ABN-AMRO, wat zal het worden?????????
Pauper
0
quote:

Dividenhunter schreef op 12 april 2019 11:35:


Olieprijs bijna op $ 72 ,- Go FUGRO Go Die gaat vandaag weer naar de € 9,50
let maar op.

Ik ben wel een beetje klaar met dat negatieve sentiment hier ....

Kom op think Positive


Ik heb opgelet, maar in geen verste verte 9,5 gezien.
Ik weet nu ben jij nog positief,...
Welkom in het web.

speelmetvuur
0
Dankzij de shorts kan ik elke maand voor 800 euro goedkoop blijven inkopen :)
Van mij mogen ze nog wel een half jaar de koers manipuleren. Liefst naar nog lagere regionen. Heb mijn verwachtingen naar een koers van 15 half 2020 staan. Enkel onverhoopte slechte jaarcijfers en 1'e kwartaalcijfers of slecht nieuws als fraude kan mij doen besluiten om mijn positie te sluiten. Is dat met verlies jammer dan, probeer ik het met een ander fonds. Ik blijf dan niet plakken en ook niet jammeren om mijn verlies. Hoort er bij; jou win some and you loose some. Alleen winnen lukt NIEMAND. Zelfs de grootste bewierrookte belegger heeft recent tig miljard verloren op zijn Heinz portefeuille. Jankt ook niet. Jankers kunnen echt beter stoppen anders ga jr echt helemaal naar de klote; blijven zitten tot je quitte staat, of bijkopen om je gemiddelde aankoopprijs omlaag gaat. Dit terwijl de koers maar 1 richting kent en dat is naar beneden.
speelmetvuur
0
Voor de volledigheid; zit dus met vertrouwen long in Fugro. Daarnaast, ook met vertrouwen, long in PostNL en Kiadis. In alle drie een gelijkwaardige positie in euros. Kiadis verwacht ik met winst te sluiten in q3 2019, Fugro q3 2020, en post in q4 2021. Kijk das helder.
[verwijderd]
0
quote:

schuinsmarcheerder schreef op 11 april 2019 11:33:


[...]

Laat me raden? Vanaf €7,14???
In mijn administratie zie ik koop op 16,59, 13,22, 9,83 en nu dus 9,14 euro. Waarom jij 7,14 denkt, begrijp ik niet?
IQ
0
Klaag niet ik constateer alleen, geef dus de feiten weer, niet mer en niet minder, realistisch analyse en geen technische analyse want dat laatste laat ik aan deskundige over.
Dalon
0
Noordzee wordt grote bouwplaats voor windmolens, stuk van nieuwsuur. Werk voor Fugro.

Shortsqueezer
0
quote:

speelmetvuur schreef op 13 april 2019 15:30:


Dankzij de shorts kan ik elke maand voor 800 euro goedkoop blijven inkopen :)
Van mij mogen ze nog wel een half jaar de koers manipuleren. Liefst naar nog lagere regionen. Heb mijn verwachtingen naar een koers van 15 half 2020 staan…(knipknipknip)...


Beste 'speelmetvuur', heel goed dat u vol overtuiging in het aandeel Fugro bent gestapt! En dat u niet kinderachtig bereid bent om soms ook wat verlies te incasseren, is m.i. een noodzakelijke voorwaarde om überhaupt aan beleggen te denken.

Echter om nu de shorts te bedanken voor uw lage instapmogelijkheid, wat ik wel vaker zie hier, geef aan dat u eigenlijk ook maar de helft van het verhaal overziet. Mensen als 'IQ' en 'Pauper' geven niet voor niets aan dat zij enkele maanden/jaren geleden ook verleid zijn door de onderwaardering die shortposities gecreëerd hebben. U zou er ook van kunnen leren i.p.v. termen als 'jankerts' te gebruiken. Overigens zijn dat wel aanhouders(/winnaars?) U geeft aan dat uw VERWACHTING is dat uw posities in enkele maanden/ kwartalen winnend zullen zijn, en dat u anders bereid bent uw VERLIES te incasseren.

Als dát uw 'strategie' is, maakt het u eigenlijk tot niets meer of minder dan een gokker. Kan ook leuk zijn, maar daar hebben we ook casino's voor. Shorters proberen ons allemaal tot gokkers te maken, door een reële koersvorming met voldoende correlatie met marktfactoren in de weg te staan. BELEGGEN ZOU ZICH MOETEN VERHOUDEN TOT GOKKEN, ALS POKER TOT DOBBELEN. Kennis van zaken zou u in staat moeten stellen de zaken beter in te schatten dan ongeïnformeerde gokkers. Met die kennis en strategie zult in u volgens de Wet v.d. Grote Getallen rendement maken (enorme pechvogels daargelaten).

U kunt natuurlijk een gelukkige hand hebben, maar op langere termijn mag u erop rekenen dat dat geluk niet zal aanhouden. Gezien de fondsen die u in porto heeft denk ik dat u idd op korte termijn nog wel eens geluk kunt hebben. Maar het blijft koffiedik kijken. Bovendien speelt u met uw berichten shorters 100% in de kaart. Wanneer iedereen hier bereid zou zijn om met VERLIES zijn posities te sluiten, en er óók nog zijn capitulatie-DATUM bij gaat vermelden, wordt het hen wel heel gemakkelijk gemaakt!

Ik kwam eigenlijk om te reageren op 'IQ' maar wilde u dit toch graag meegeven: je kunt met geluk tegen een klapper van > 50% aanlopen (tja, geluk is met de ...). Maar tegen dit shorters-geweld is maar één winnende strategie, zowel voor u individueel als voor ons particulieren als collectief! Daarom raad ik u ten zeerste aan om de DRIE AANBEVELINGEN uit mijn vorige bericht op u in te laten werken (wellicht heeft u er zelfs nog een aanvulling op!?). De reden waarom uw strategie dezelfde zou moeten zijn als de mijne kunt u in mijn volgend bericht aan IQ lezen.

Uiteraard wens ik u ook veel geluk, maar vooral veel wijsheid toe!

So join us & let's go squeeze 'm all!
Bakkiekoffie
0
quote:

speelmetvuur schreef op 13 april 2019 15:30:


Dankzij de shorts kan ik elke maand voor 800 euro goedkoop blijven inkopen :)
Van mij mogen ze nog wel een half jaar de koers manipuleren. Liefst naar nog lagere regionen. Heb mijn verwachtingen naar een koers van 15 half 2020 staan. Enkel onverhoopte slechte jaarcijfers en 1'e kwartaalcijfers of slecht nieuws als fraude kan mij doen besluiten om mijn positie te sluiten. Is dat met verlies jammer dan, probeer ik het met een ander fonds. Ik blijf dan niet plakken en ook niet jammeren om mijn verlies. Hoort er bij; jou win some and you loose some. Alleen winnen lukt NIEMAND. Zelfs de grootste bewierrookte belegger heeft recent tig miljard verloren op zijn Heinz portefeuille. Jankt ook niet. Jankers kunnen echt beter stoppen anders ga jr echt helemaal naar de klote; blijven zitten tot je quitte staat, of bijkopen om je gemiddelde aankoopprijs omlaag gaat. Dit terwijl de koers maar 1 richting kent en dat is naar beneden.


Elke maand 800 euro inkopen dan heb je al een hele stapel van die aandelen.
Tussentijds verkopen zal nauwelijks rendement opleveren lijkt me.
Of mis ik iets? Je blijft hamsteren?
11.210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 12:27
Koers 3,520
Verschil -0,272 (-7,17%)
Hoog 3,776
Laag 3,438
Volume 2.385.175
Volume gemiddeld 2.847.851
Volume gisteren 2.466.082