Sif Holding 2019

528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hjs64
0
quote:

Slnc schreef op 26 september 2019 16:48:


dat advies was gister dus lijkt me niet

Waarom niet? Ik denk dat de meeste beleggers overdag gewoon op hun werk zitten, dus dat soort adviezen pas 's avonds zien en dus pas de volgende dag kunnen handelen.
BultiesBrothers
0
Met wat voor redenen wordt deze advies verlaging beargumenteerd? Is dit ergens terug te vinden?
voda
0
Sif werkt aan Japanse fabriek - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
12,20 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif wil een productiefaciliteit in Japan openen en zoekt naar partners. Dit schreef de Japanse krant Nikkei.

De kosten voor de faciliteit worden geschat op 200 miljoen tot 300 miljoen euro, aldus de krant.

Halverwege september meldde Sif al een verkoopkantoor in Japan te openen.

De Japanse overheid heeft 11 locaties geselecteerd waar mogelijk offshore windmolenparken worden ontwikkeld.

"Om snel en adequaat te kunnen reageren, is op 5 september een verkoopkantoor in Japan geopend", aldus de Roermondse funderingsspecialist eerder deze maand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
quote:

BultiesBrothers schreef op 27 september 2019 00:40:


Met wat voor redenen wordt deze advies verlaging beargumenteerd? Is dit ergens terug te vinden?

Advies van ABN Amro over Sif Holding
Beurshuis ABN Amro
Aandeel Sif Holding
Datum 25 september 2019
Advies Houden
Koersdoel n.b.


Detail advies
(Trivano.com) - Op 25 september 2019 hebben de analisten van ABN Amro hun beleggingsadvies voor Sif Holding (SIFG; ISIN: NL0011660485) verlaagd van "kopen" naar "houden".

De analisten legden geen koersdoel vast.

Op 28 augustus 2019 publiceerde Sif Holding halfjaarcijfers.

www.trivano.com/aandeel/advies-abn-am...
voda
0
Sif bouwt geen Japanse fabriek

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
12,34 0,14 1,15 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif wil geen eigen productiefaciliteit in Japan openen. Dit liet de Roermondse funderingsspecialist vrijdag weten, nadat de Japanse krant Nikkei schreef dat Sif een productiefaciliteit wil openen, waarmee 200 miljoen tot 300 miljoen euro is gemoeid.

Volgens Sif heeft de Japanse krant topman Fred van Beers verkeerd begrepen en geciteerd.

Een woordvoerder van Sif zei tegen ABM Financial News dat het geen eigen fabriek wil bouwen, maar lokale partners zoekt en indien die een fabriek bouwen Sif kan bijstaan met kennis en eventueel materieel.

Halverwege september meldde Sif een verkoopkantoor in Japan te hebben geopend.

De Japanse overheid heeft 11 locaties geselecteerd waar mogelijk offshore windmolenparken worden ontwikkeld.

"Om snel en adequaat te kunnen reageren, is op 5 september een verkoopkantoor in Japan geopend", aldus de Roermondse funderingsspecialist eerder deze maand.

De woordvoerder van Sif zei vrijdag dat de benadering van de Japanse markt hetzelfde blijft.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Windmolenmakers schrappen honderden banen

Door ANP Producties
2 uur geleden in FINANCIEEL

Kopenhagen - De Deense windmolenmaker Vestas zet een streep door 590 arbeidsplaatsen in zijn thuismarkt en Duitsland. Het bedrijf wil zich aan een veranderende marktvraag aanpassen door zijn productenaanbod te herschikken. Branchegenoot Siemens Gamesa liet eerder deze week al weten tot 600 banen te schrappen vanwege uitdagende marktomstandigheden.

In de windmolensector is een verschuiving gaande. De vraag naar windmolens op land daalt. Steeds meer opdrachtgevers, in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, willen windmolens op zee bouwen. Windmolenmakers die zich meer specialiseren in windmolens op land worstelen daarom met een dalende vraag. Vestas richtte zich tot nu toe zowel op zee als op land, vandaar dat het bedrijf zijn werkwijze bijstelt.
dot100
1
Info van afgelopen zondag over Sif, vanaf 7.50 min.
Info voor wat het waard is, maar mag niet ontbreken op dit forum.
www.business-class.nl/nl/uitzendingen...
-------------
Over Sif in het kwartaalbericht juni 2019 van Antaurus het volgende:
-------------

Investment Case: Sif Holding

Sif Holding is een nieuwe positie in het fonds. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van funderingen voor offshore windturbines. Het bedrijf produceert stalen funderingspalen, ofwel ‘monopiles’. Monopiles kunnen worden toegepast tot waterdiepte van 60 meter. Zo’n 30% van de wereldwijde offshore windmolens steunt op monopiles die door Sif geproduceerd zijn. Daarnaast produceert Sif ook offshore funderingen voor olie- en gasplatformen, wat normaliter 10-20% van de jaarlijkse omzet beslaat.

De verwachting is dat de markt voor offshore wind het komende decennium flink zal blijven groeien. Toonaangevend adviesbureau WoodMackenzie verwacht dat de capaciteitsuitbreiding van offshore windmolens in Europa over de periode 2018 – 2027 circa 4,8 gigawatt per jaar zal bedragen. Dit zou betekenen dat de markt ongeveer zal verviervoudigen in tien jaar tijd.

De groei wordt gedreven door overheden die door de klimaatdoelstellingen van 2030 het aandeel van duurzame energie flink willen laten groeien. Naast Europa zien we ook de eerste offshore windparken in Amerika van de grond komen.

Meer dan 80% van de offshore windparken kiest als funderingstechniek momenteel voor monopiles. De monopile industrie is een quasi duopolie: Sif en haar Duitse concurrent EEW hebben ongeveer 80% van de markt in handen. Als marktleider met ruim 40% marktaandeel beschouwen wij Sif als uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de sterke groeivooruitzichten.

Op de kortere termijn zien we de meest concrete projecten in onder andere Frankrijk. Dit land is momenteel een achterblijver wat betreft duurzame energieopwekking en moet haar eerste offshore windpark nog bouwen. Wij denken dat Sif goede kansen heeft om het eerste project (Saint-Nazaire) te winnen. Voor de rest staan in het Nederlands energieakkoord ambitieuze plannen voor windparken waarvoor Sif goed gepositioneerd is, zoals project Hollandse Kust. In de Verenigde Staten hangt een opdracht boven de markt van een groot windpark voor de kust van Massachusetts (Vineyard Wind).

Sif heeft geanticipeerd op deze groei door zo’n € 90 miljoen te investeren in een nieuwe locatie op de Maasvlakte 2 in Rotterdam, die sinds 2017 operationeel is. De andere productielocatie bevindt zich in Roermond. Daarnaast investeert Sif in 2019 en 2020 € 40 miljoen in nieuwe coatinghallen en in capaciteit om te voldoen aan de vraag naar monopiles met grotere diameters en dunnere wanden. Hiermee verstevigt Sif in onze ogen haar marktleiderschap.

Met de vele opdrachten in het vooruitzicht is het waarschijnlijk dat de productiecapaciteit van Sif de komende jaren goed gevuld zal zijn. Dit moet leiden tot een hoge winstgevendheid. Daarnaast verwachten wij dat het investeringsniveau na 2020 flink zal afnemen. Verder behoeft Sif weinig werkkapitaal aangezien deze gelden getrokken kunnen worden uit de financiering van het desbetreffende windpark. Hierdoor verwachten wij dat de vrije kasstroom na 2020 significant zal toenemen. Onze verwachting is dat de vrije kasstromen van Sif over de periode 2019 – 2023 ruimschoots de helft van de huidige marktkapitalisatie zullen bedragen. Wij beschouwen de huidige waardering dan ook als zeer aantrekkelijk. Sif zal een groot deel van de vrije kasstroom als dividend uitkeren aan haar aandeelhouders.

Sif is eind 2016 voor € 14 per aandeel naar de beurs gebracht door de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria (opgericht door Peter Visser). Egeria bezit momenteel nog steeds 56% van het aandelenkapitaal. Het aandeel is het laatste jaar ruim 40% gedaald omdat onder andere de industrie kampte met een tijdelijke afname van nieuwe projecten. Door de gedaalde koers en de sterke vooruitzichten vinden wij het daarom nu een interessant moment om deze positie op te nemen.

Het AEF heeft in de eerste jaarhelft van 2019 rond de huidige koers een positie opgebouwd in Sif.
BultiesBrothers
0
Is er trouwens al meer bekend over de mogelijke vertraging wbt het vineyard en de gevolgen voor Sif? Ik dacht te menen dat ze toentertijd hadden gezegd dat ze binnen 4 a 5 weken meer duidelijkheid konden verschaffen.

"In de komende weken moet Vineyard Wind duidelijkheid verschaffen of die marge voldoende is. Sif verwacht daar binnen vier tot zes weken meer over te kunnen zeggen"

www.iex.nl/Nieuws/ANP-210819-080/Vert...
dot100
0
Als Trump een vinger in de pap heeft, is de uitkomst onzeker. Deze site houd ik al een tijdje in de gaten. Mooi gedetailleerd.
www.nsenergybusiness.com/projects/vin...
Overigens is er de komende jaren werk voldoende voor Sif, ook als dat project niet zou doorgaan.
hjs64
0
Ach, dat project gaat wel door, wordt wellicht wat naar de toekomst geschoven tot Trump weg is. Kunnen ze andere opdrachtgevers blij maken dat ze eerder kunnen leveren.
Guus_Geluk
0
AMSTERDAM - In 2008 benoemde Time Magazine hem tot ’Held van het Milieu’. Zijn strijd voor hernieuwbare energie werd omarmd door Barack Obama en leidde tot een subsidie-infuus van 150 miljard dollar voor Amerikaanse windmolens en zonneparken. Maar trots voelt Michael Shellenberger allang niet meer. Als het aan de Californiër ligt, bouwt Nederland tien kerncentrales en zweren we wind en zon voorgoed af. „Ik bepleit een wereldwijd moratorium op nieuwe windparken.”

www.telegraaf.nl/nieuws/1952637810/bo...
DeZwarteRidder
0
Egeria Industrials AG - Sif Holding N.V. - Roermond

Hieronder vindt u informatie uit het register substantiële deelnemingen en bruto shortposities. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Datum meldingsplicht 31 okt 2019
Meldingsplichtige Egeria Industrials AG
Uitgevende instelling Sif Holding N.V.
Inschrijving handelsregister 13016026
Plaats Roermond
------------------------------------------------------
Verdeling in aantallen (longpositie)
Soort aandeel Aantal aandelen Aantal stemmen Kapitaalbelang Stemrecht Wijze van beschikken Afwikkeling
Gewoon aandeel 12.592.655,00 12.592.655,00 Reëel Reëel Middellijk
(GKSE HOLDING B.V.)
---------------------------------------------------------------------
Procentuele verdeling (longpositie)
Soort aandeel Totale deelneming Rechtstreeks reëel Rechtstreeks potentieel Middellijk reëel Middellijk potentieel
Kapitaalbelang 49,38 % 0,00 % 0,00 % 49,38 % 0,00 %
Stemrecht 49,38 % 0,00 % 0,00 % 49,38 % 0,00 %
hjk2
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 november 2019 08:32:


Egeria Industrials AG - Sif Holding N.V. - Roermond

Hieronder vindt u informatie uit het register substantiële deelnemingen en bruto shortposities. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Datum meldingsplicht 31 okt 2019
Meldingsplichtige Egeria Industrials AG
Uitgevende instelling Sif Holding N.V.
Inschrijving handelsregister 13016026
Plaats Roermond
..


Gekocht van PE Visser (zelfde dag gemeld).
En wie is founding partner van Egeria Industrials? Peter Visser.
Lijkt op een vestzak broekzak transactie.
voda
0
Sif verwacht voor vierde kwartaal productie van 47 kiloton met marges vergelijkbaar met tweede kwartaal
07:06
*Sif orderboek voor 2021 en daarna 108 kiloton
07:06
*Sif orderboek 2020 245 kiloton
07:05
*Sif productie derde kwartaal 46,0 kiloton, was 19,0 kiloton
07:05
*Sif EBITDA derde kwartaal 1,8 miljoen euro, was 1,1 miljoen euro negatief
07:05
*Sif bijdrage derde kwartaal 21,1 miljoen euro, was 11,4 miljoen

Bron Binck
Mijn Vriend
0
Highlights Q3:

High tender and contracting activity:
Contract win for Vineyard windfarm USA (84 monopiles, 103 Kton)
Contract win for zones 2-4 of Hollandse Kust Zuid windfarm in The Netherlands and post- Q3 also the win of zone 1 of Hollandse Kust Zuid (total project 140 monopiles, 136 Kton)
First contract with DEME for new Sif marshalling- service on Maasvlakte 2- hub and lease of additional 20 hectares
Opening of sales- office Japan
Delay by US federal authority BOEM of Vineyard project for undefined period of time
Key figures:

Year-to-Date (YTD)1 contribution increased to €66.6 million (€57.0 million YTD 2018)
EBITDA Year to Date increased to €14.6 million (€13.0 million YTD 2018)
Operating Working Capital at end of Q3 2019 -€8.2 million (€28.4 million at end of Q3 2018)
Net Debt excluding IFRS 16 at end of Q3 2019 €19.2 million (€43.1 million at end of Q3 2018)
Throughput of 46 Kton brings Year to Date production to 140 Kton (100 Kton YTD Q3 2018)
95% for offshore wind
5% for offshore oil & gas & other
Order book 47 Kton for Q4 2019, 245 Kton for 2020 (including 103 Kton for Vineyard) and 108 Kton for 2021.
In € million YTD 2019 YTD 2018 Change
YoY Q3 2019 Q3 2018
Contribution 66.6 57.0 16.8% 21.1 11.4
EBITDA (adjusted2) 14.6 13.0 12.3% 1.8 -1.1
Kton production 140.0 100.0 40.0% 46.0 19.0
Order book in Kton at 7 November 2019 For remainder 2019 For 2020 For 2021 and beyond
Contracted 47 165 108
Exclusive negotiation 0 80 0
Total for the year 47 2453 108
Comment from Fred van Beers, CEO of Sif-Group:

Tender activity and order intake were strong in the third quarter of 2019 with large project- wins and satisfactory pricing- levels. Improved pricing levels also applied to the projects at hand at the start of the third quarter. However, both the pressure on this quarter’s production capacity as a consequence of the delayed Borssele 3+4 project and production issues, caused planning problems and a less efficient production. With multiple projects at hand and tight delivery schedules, production- lines repeatedly required conversion. This resulted in production of 46 Kton at much higher than precalculated manhours and overtime. This impacted this quarter’s contribution margin. For the final quarter of 2019 we expect an equal utilization with production anticipated at 47 Kton and contribution margins at least at Q2 2019 levels.

The outcome of 2020 remains uncertain with limited clarity on timing of the Vineyard project. We are still in talks with the client on different scenarios ranging from full delay of the project to manufacture of part of the order in 2020. Further news on timing is not expected before December 2019 but with the passing of time it becomes less likely that Vineyard will lead to production in 2020. For 2021 we already booked 108 Kton following the recent addition of the 4th part of Hollandse Kust Zuid in The Netherlands. With increasing ambitions of various countries and high tender activity, we expect good utilization from 2021 onwards.

528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mrt 2020 17:35
Koers 8,300
Verschil -0,300 (-3,49%)
Hoog 8,570
Laag 8,150
Volume 24.690
Volume gemiddeld 50.914
Volume gisteren 22.371