Corbion « Terug naar discussie overzicht

Corbion 2019

125 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
CS69
1
CorbionLogo_FC_tagline_turquoiseXL
Corbion heeft een gloednieuwe fabriek in Gorinchem geopend voor de productie van azijnpoeder. Dit poeder verkoopt de ingrediëntenproducent als clean label alternatief voor synthetische additieven om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren.

Het poeder is onderdeel van de Verdad-productlijn van Corbion: additieven op basis van azijn, fermentatieproducten en andere natuurlijke ingrediënten. “De azijnpoederoplossingen van Corbion zijn erg effectief in het verbeteren van de veiligheid en de shelf life van talloze voedingsmiddelen”, aldus Peerbooms.

Investering

De nieuwe fabriek is een flinke investering voor Corbion, die hiermee de continuïteit en kwaliteit van het azijnpoeder wil garanderen voor de klant. “We willen nog betere manieren ontwikkelen om de eigenschappen van azijn als natuurlijk conserveringsmiddel te benutten,” zegt Ruud Peerbooms, senior vice-president Food bij Corbion. “Door onze azijnproductie grotendeels in house te verplaatsen kunnen we dat veel beter en efficiënter voor elkaar krijgen.”

Clean label

Peerbooms verwacht dat de vraag naar clean label additieven alleen maar zal groeien. “De clean label beweging is geen trend meer. Azijnpoeder is van groot belang voor de toekomst van duurzame, clean label conserveringsmiddelen.”
postpaul
0
Interessant, met 2,08% de op één na grootste dagstijger in de Midcap. Dat hadden we al een tijdje niet gezien. En met bovengemiddelde omzet, mooi!
voda
0
Wat meer info:

Corbion start azijnpoederfabriek in Gorinchem

Corbion-vestiging in GorinchemFoto: Peter Hilz/Hollandse Hoogte

Biochemieconcern CRBN€24,96-2,12% heeft op zijn industrieterrein in Gorinchem een fabriek geopend voor de productie van azijnpoeder. Het investeringsbedrag, dat niet nader wordt genoemd, is volgens het bedrijf 'aanzienlijk'. Het azijnpoeder, onder de merknaam Verdad, is volgens Corbion een alternatief voor synthetische additieven om de houdbaarheid van voedingsmiddelen - met name vleesproducten - te verbeteren. Op de vinding heeft Corbion eind 2016 patent verworven.

Fermentatie
De azijnpoederproducten van Corbion worden geproduceerd door fermentatie. Ze moeten 'fabrikanten van voedingsproducten helpen te reageren op de wens van consumenten die kiezen voor producten met ingrediënten die ze begrijpen', zegt Ruud Peerbooms, de tweede man bij Corbion-divisie Food. Het is een 'niet genetisch gemodificeerd' product, zo stelt het bedrijf in een persbericht. Het wordt onder meer gebruikt als conserveringsmiddel in vlees en dranken.

'Clean label'
Corbion presenteert het als 'clean label', wat staat voor voedingsproducten met etiketten met herkenbare 'natuurlijke' ingrediënten en weinig tot geen E-nummers. 'De door consumenten gedreven clean-labelbeweging is geen trend meer', aldus Peerbooms.

Tot nu toe betrok Corbion voor zijn klanten azijnpoeder van derden. 'Het clean label is een fenomeen dat blijft. Azijnpoeder is een sleutel in de toekomst van clean-labelhoudbaarheidsoplossingen voor voeding. Het is een strategische productlijn die hard groeit. Daarin willen we onze positie zeker stellen en uitbouwen.'

Het aan het Damrak genoteerde Corbion, waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam staat, was in 2017 goed voor een omzet van €892 mln, met een bedrijfsresultaat (ebitda) van €164 mln. De divisie voedingsingrediënten beslaat 76% van de omzet. Daarvan zijn de vleesingrediënten goed voor een omzet van €170 mln. Corbion is in Thailand samen met het Franse Total een fabriek voor bioplastic (PLA) gestart.

fd.nl/ondernemen/1284883/corbion-star...
Bijlage:
pfaas
0
interview met Frederik Feddes, vice president Biochemicals

www.biobasedworldnews.com/leaders-int...

Maakt onder meer melding van:

One example of co-creation is our new SENTIALL product line. SENTIALL is based on our biotechnology and provides unique benefits like the controlled release of active ingredients and nutrients to improve efficiency and/or reduce waste. These controlled release technologies are already used widely in our pharmaceutical and biomedical business but can now be applied to other industries like agrochemicals (to release nutrients in fertilisers or active ingredients in pesticides) or even in the construction industry, where we can now release self-healing agents to repair cracks in concrete.
pfaas
0
Artikel over ontwikkelingen in de markt voor algenproducten. Niet verrassend dat Corbion hier opnieuw DSM tegenkomt.CTO Marcel Wubbolts komt uit dezelfde school.

www.feednavigator.com/Article/2019/01...
ToniPantaloni
0
Mogelijk wat overname fantasie vanwege onderstaand bericht?

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Na twee kleine aankopen voor DSM, kan het speciaalchemiebedrijf ook naar grotere overnames kijken. DSM heeft namelijk een sterke balans waardoor de onderneming zo'n aankoop goed aan zou kunnen, schrijven analisten van Baader.

Het recente vergroten van het belang in Yantai Andre Pectin laat zien dat DSM zijn voedingstak versterkt. Een week eerder ging het speciaalchemiebedrijf al een joint venture aan met Nenter voor het produceren van vitamine E.

Baader heeft een buy-advies voor DSM. Het aandeel DSM stond dinsdag rond 10.10 uur 0,2 procent hoger op 83,80 euro.
pfaas
0
Een overname hangt al jaren in de lucht, maar ondanks alle M&A activiteiten in de afgelopen jaren zijn er geen concrete aanwijzingen. Corbion zou een snoepje moeten zijn voor heel veel grotere concerns. Het levert een prima cash flow op. Is innovatief en ondernemend. Weet alleen niet of het management er op zit te wachten. DSM is een gedoodverfde kandidaat, maar wat te denken van DowDupont?

De koersontwikkeling stagneert al enige tijd en de dagelijkse omzetten in Corbion aandelen wijzen ook niet op oplopende speculaties. Voorlopig ga ik maar uit van autonome ontwikkeling en een gunstige ontwikkeling van de winst per aandeel.
Het eerste kwartaal 2019 is wat dat betreft een reuze belangrijke indicator. Het vierde kwartaal 2018 zal minder een indicatie kunnen zijn, onder meer wegens de sluiting van de fabriek in Brazilie.
pfaas
1
Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Corbion verlaagd van 31,80 naar 30,80 euro bij handhaving van het koopadvies.

Volgens analisten van Berenberg heeft het aandeel Corbion enkele pittige maanden achter de rug, met een koersdaling van circa zestien procent sinds juli, terwijl de bredere Europese chemiesector twaalf procent prijsgaf.

Zorgen over de sector werden volgens analisten gedreven door bedrijfsspecifieke factoren, waaronder wisselkoersen, tijdelijke tegenwind op het gebied van grondstoffenprijzen en een herstructurering bij de bakkerijdivisie.

Volgens Berenberg is de winstdaling van Corbion geen reden om minder optimistisch te zijn over het bedrijf. Corbion investeert namelijk flink in toekomstige groeiaanjagers als algen en polymelkzuur, zo merkten de analisten op. Gezien de gunstige regulering in de Europese Unie, ziet Berenberg een duidelijk pad om via deze investeringen verder te groeien.

De analisten mikken daarbij op een winst per aandeel voor de lange termijn die 1,5 keer hoger ligt dan die van vergelijkbare spelers binnen de sector voor voedingsingrediënten. Nu wordt Corbion nog met een korting verhandeld van 17 procent ten opzichte van sectorgenoten, aldus Berenberg.
pfaas
1
Onder de titel "Algal oil in salmon a hit, only needs scale to go mainstream" een lezenswaardig artikel met een beknopt overzicht van de ontwikkelingen in de markt.

Onder meer de volgende stelling:

"Algal oil producers have a significant first mover advantage. But in the medium-term future, they will face stiff competition from agricultural companies Cargill and Nufarm, which are developing genetically modified canola plants that are rich in DHA."

Zie www.undercurrentnews.com/2019/02/12/a...
pfaas
0
Na weken van hele lage omzetten zien we vandaag een ander beeld. Om 10.45 al 31.805 aandelen verhandeld.
Woensdag publiceert Corbion de jaarcijfers.
pfaas
0
pfaas
1
BERGEN, Norway, March 5, 2019 /PRNewswire/ -- Corbion, the global market leader in algae-based food ingredients and BioMar, the leading innovator in sustainable aquaculture feeds, announced today at the North Atlantic Seafood Forum that over 350,000 tons of fish feed with AlgaPrime™ DHA has been delivered to Norwegian salmon farmers since 2016. AlgaPrime™ DHA is the leading sustainably produced, algae-based source of long-chain omega 3s. For more than 2 years, AlgaPrime™ DHA has been incorporated into fish feed in Norway, enabling farmers to improve the omega-3 content and reduce the fish-in fish-out ratio of farmed salmon.

Volledige bericht:https://www.prnewswire.com/news-releases/growing-adoption-of-algaprime-dha-is-improving-omega-3-content-of-farmed-fish-and-accelerating-sustainable-aquaculture-300806346.html
voda
0
Beursblik: licht hogere omzet Corbion verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Corbion
27,20 -0,14 -0,51 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Corbion laat woensdag voorbeurs over 2018 naar verwachting een licht gestegen omzet zien bij een onderliggend operationeel resultaat dat onder druk stond. Dit bleek dinsdag uit de mediane verwachting van analisten die Corbion aan ABM Financial News ter beschikking stelde.

De omzet van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën over 2018 komt in deze prognose uit op 893,9 miljoen euro tegen 891,7 miljoen euro in 2017.

Het operationeel resultaat exclusief eenmalige posten wordt verwacht uit te komen op 132,3 miljoen euro tegen 164,1 miljoen euro een jaar eerder.

Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO is woensdag geïnteresseerd in indicaties voor positieve resultaten voor de nu nog verlieslatende joint ventures van de onderneming en het vermogen van Corbion om de capaciteit te vullen van de gereed gekomen fabriek in Thailand waar biologisch afbreekbaar plastic geproduceerd gaat worden in een joint venture met Total.

De koers van het aandeel Corbion noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
pfaas
0
Q4 rapport Corbion is in lijn met de verwachtingen, maar blinkt niet uit in positieve vergezichten. In de oude business valt Bakery nog steeds tegen. Maar wat met name tegenvalt is de volgende passage over de toekomstige groeibriljantjes in Innovation Platform :

"Visible progress on the EBITDA loss versus 2018 will be relatively limited as 2019 will incur the full year consolidation impact of the loss-making algae plant in Orindiúva, Brazil (the former SB Renewable Oils joint venture) versus only 7 months in 2018. The EBITDA loss is not expected to exceed € -35 million in the year."

Corbion investeert tientallen miljoenen in deze activiteiten. Als ik het goed begrijp zullen de commerciele meeropbrengsten bij Total Corbion en Terravia niet voldoende zijn om 5 maanden verliezen te compenseren bij de fabriek in Brazilie. Een belangrijk deel van de verwachte verbetering van de resultaten moet uit deze hoek gaan komen. Dat schiet niet op in 2019. Hopelijk lees ik deze passage verkeerd. Is het management hier misschien super terughoudend in haar vooruitzichten?

Wellicht later vanmorgen meer duidelijkheid tijdens de persconferentie.
pfaas
0
Begrijp uit reacties in de markt dat vooral de voorgenomen uitbreiding van lactic acid productie positief wordt uitgelegd. Vandaar dat de koers weer oploopt, na een vervelend negatieve start.
pfaas
0
In de conference call bevestigt management dat de Innovation Platform EBITDA in 2020 flink verbetert door hogere lactic acid sales en hogere verkopen van DHA, eiwit en special products. in 2021 dan breakeven.

PLA is break even bij 33% bezetting. Dat wordt het doel dit jaar. Management denkt dat dit haalbaar is.
pfaas
0
Het FD vat de Lactic Acid investeringen als volgt samen:

"Corbion, gespecialiseerd in ingrediënten voor brood, vlees en in biochemie, gaat dit jaar circa €30 mln investeren in uitbreiding van zijn melkzuurproductie."

"Het biochemiebedrijf loopt zich daarmee warm voor een grotere investering van €150 mln over twee jaar in een nieuwe, technologisch geavanceerde melkzuurfabriek, mogelijk in Europa."

" Corbion verruimt zijn melkzuurproductie in eerste aanleg al met 50.000 ton per jaar."
"De nieuwe, vanaf 2021 te bouwen fabriek zou een capaciteit van 125.000 ton melkzuur per jaar moeten krijgen. "..even de kat uit de boom te kijken. De markt voor zijn bioplastic is nog jong en de ontwikkeling ervan onzeker."..
125 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 dec 2023 17:35
Koers 16,620
Verschil -0,730 (-4,21%)
Hoog 17,380
Laag 16,160
Volume 261.669
Volume gemiddeld 95.191
Volume gisteren 144.912

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront