Akzo Nobel 2019

490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
SDV70
0
klinkt niet echt overtuigend, zoals ik eerder aangaf, dit blijft een saai aandeel. vanaf dat PPG een bod deed op Akzo t/m heden heeft het aandeel niks gepresteerd.
Broer Konijn
0
quote:

SDV70 schreef op 11 april 2019 19:33:


klinkt niet echt overtuigend, zoals ik eerder aangaf, dit blijft een saai aandeel. vanaf dat PPG een bod deed op Akzo t/m heden heeft het aandeel niks gepresteerd.


Misschien interessant de rendementen na dat bod er eens bij te pakken en u te verbazen.....

Fijn weekend, BK
SDV70
0
Beste Broer Konijn,

Pak de rendementen van alle andere aandelen er eens bij na het bod van PPG. Dan zul je zien dat je na het bod van PPG beter uit Akzo had weg kunnen blijven.
Broer Konijn
0
quote:

SDV70 schreef op 13 april 2019 15:52:


Beste Broer Konijn,

Pak de rendementen van alle andere aandelen er eens bij na het bod van PPG. Dan zul je zien dat je na het bod van PPG beter uit Akzo had weg kunnen blijven.


Heeft u daar de dividenden en stock split bij meegerekend?
Als je eea omrekent (en dat is inderdaad best een klus) kom je met Akzo mijns inziens op een mooi rendement en dicht bij het PPG bod. Er zullen vast fondsen zijn die het nog beter hebben gedaan maar ik stapte in na het bod en ben tevreden over m’n rendement.

Ik twijfel wel over komende periode omdat ik in de meldingen meen te zien dat Singer/Elliot aan het verkopen is. Heb nog wel de verwachting dat er dit jaar een Amerikaanse of Aziatische aap uit de Akzo mouw kan komen.

Ik wens u geluk, gezondheid, wijsheid en mooie rendementen, BK

voda
0
Boetes dreigen voor Akzo wegens zoutwinning

Gepubliceerd op 15 apr 2019 om 16:28 | Views: 26

Akzo Nobel 16:18
80,00 -0,13 (-0,16%)

AMSTERDAM (AFN) - De zoutproducenten AkzoNobel, Nedmag en Frisia hebben een dwangsom opgelegd gekregen wegens misstanden bij de zoutwinning. Toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) had daar al eerder mee gedreigd, omdat de bedrijven onvoldoende rekening zouden houden met de omgeving rond de mijnen.

Volgens SodM hebben de bedrijven diesel gebruikt bij de zoutwinning zonder de juiste documentatie. In Nederland wordt diep onder de grond zout gewonnen door het zout met zoet water te mengen en op te pompen. Er wordt een laagje diesel in de holtes gepompt om te zorgen dat ze minder snel beschadigen. Dat is wel aan regels gebonden vanwege het risico op bodemverontreiniging.

De drie zoutbedrijven krijgen nu tot 1 september om een veiligheidsrapport op te stellen. Voor iedere week dat de overtreding duurt, geldt een dwangsom van 55.000 euro met een maximum van 550.000 euro.
Pommeke
0
Zijn de verkopers al vertrokken naar alle ministeries die ons hystorisch patrimonium moeten beheren?
Zowel Nederland als de rest van Europa.

Akzo heeft toch "brandwerende" en "brandvertragende" verven voor houtconstructies?

Blijkbaar worden deze nergens gebruikt.
In België kennen ze compartementering, sprinklers als ze door de brandweer aangesloten worden.
éénmaal het vuur goed vertrokken is, is het nog moeilijk te stoppen.
Een vuurwacht kennen ze schijnbaar alleen in de pertochemie.
De goedkoopste aannemer krijgt voorrang bij uitvoering van dakwerken.
Watertekort, waterdruk boven de 10 meter, ...
Is toch gekende leerstof dacht ik.
Waarom nog steeds vlammen gebruiken bij dakwerken?
Roofing kan je ook kleven met bitume en is zeker zo effectief dan branden.
Stof, duivendrek, ... is brandbaar materiaal.
Elektriciteitsleidingen zijn tegenwoordig ook aan normen onderworpen.
Schilderen maar zou ik zeggen.
:)
Broer Konijn
0
Verfproducent PPG kampt met moeilijke markt
Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 13:35 | Views: 541

Akzo Nobel 14:45
80,35 +0,30 (+0,37%)

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries had afgelopen kwartaal last van uitdagende economische omstandigheden, waarbij de vraag vanuit de industrie naar bepaalde producten van het bedrijf afnam. Ook werden de opbrengsten gedrukt door negatieve wisselkoerseffecten.

De omzet zakte tot ruim 3,6 miljard dollar, van bijna 3,8 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Onder de streep hield de branchegenoot van het Nederlandse AkzoNobel 312 miljoen dollar over, waar een jaar terug nog een nettowinst van 334 miljoen dollar in de boeken ging. PPG handhaafde zijn eerder gestelde prognoses voor het hele jaar.
voda
0
'AkzoNobel verbetert resultaten'

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 10:31 | Views: 935

Akzo Nobel 13:52
79,78 -0,47 (-0,59%)

AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal naar verwachting iets betere resultaten neergezet in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Uit een analistenraming die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd blijkt onder meer dat de winst en omzet volgens de kenners hoger uitvallen. Akzo opent woensdag de boeken.

Volgens de analisten zal Akzo een omzet van ruim 2,2 miljard euro in de boeken hebben gezet. Dat was vorig jaar nog minder dan 2,2 miljard euro. Het bedrijfsresultaat komt volgens de consensus uit op dik 243 miljoen euro, circa 34 miljoen meer dan in het eerste kwartaal van 2018. De operationele winst stijgt met 37 miljoen euro tot ruim 145 miljoen euro.

Het gaat overigens om resultaten uit voortgezette activiteiten na de afgeronde verkoop van Specialty Chemicals, dat vorig jaar werd omgedoopt tot Nouryon. Akzo verkocht zijn chemiedivisie onder druk van aandeelhouders, na vergeefse pogingen van het Amerikaanse PPG Industries om AkzoNobel in zijn geheel in te lijven.

China

Beleggers zullen bij de cijfers onder meer geïnteresseerd zijn in de prestaties op de Chinese markt. Het concern had in heel 2018 te maken met afnemende verkopen in China, na een bijzonder sterk 2017.

Analisten reageerden bij de jaarcijfers in februari verder enigszins lauwtjes op de graadmeters voor de winstgevendheid. Kenners wezen er toen ook op dat het bedrijf vaag bleef in zijn vooruitzichten vanwege macro-economische onzekerheden en aanhoudende stijgingen van grondstoffenkosten. Ook dat zullen nu dus aandachtspunten zijn, evenals mogelijke nieuwe details over het in oktober aangekondigde kostenbesparingsprogramma van 200 miljoen euro. Akzo wilde onder meer dubbelingen in de leveringsketen aanpakken.
SDV70
0
Broer Konijn
0
Vlakke omzet voor AkzoNobel
Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 07:29 | Views: 507
Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten
07:29 - Vlakke omzet voor AkzoNobel
Akzo Nobel 23 apr
79,67 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal een vrijwel onveranderde omzet behaald, met een hoger resultaat. Het verkoopvolume bij AkzoNobel ging omlaag, maar het bedrijf kon dit compenseren door prijsstijgingen.
De omzet bedroeg bijna 2,2 miljard euro, net als een jaar eerder. Volgens AkzoNobel is het eerste kwartaal traditioneel minder sterk dan andere periodes in het jaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 19 procent tot 248 miljoen euro. AkzoNobel zag het verkoopvolume met 7 procent dalen, mede door een lagere verfverkoop in China en zwakkere verkoop van lakken voor de autosector.
Daarnaast kampte het bedrijf met hogere grondstofprijzen. De materiaalkosten gingen met 77 miljoen euro omhoog in het afgelopen kwartaal. AkzoNobel verwacht dat inflatie bij grondstofprijzen in de eerste helft van dit jaar zal aanhouden, hoewel in mindere mate dan in 2018.
Chinese markt
Het concern is bezig de hogere materiaalprijzen te compenseren door kostenbesparingen, die in het afgelopen kwartaal uitkwamen op 38 miljoen euro. De onderneming kwam in oktober met een kostenbesparingsprogramma van 200 miljoen euro. Volgens AkzoNobel zijn ,,robuuste'' prijsinitiatieven en besparingsprogramma's op hun plaats om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden.
Het gaat om resultaten uit voortgezette activiteiten na de afgeronde verkoop van Specialty Chemicals, dat vorig jaar werd omgedoopt tot Nouryon. AkzoNobel verkocht zijn chemiedivisie onder druk van aandeelhouders, na vergeefse pogingen van het Amerikaanse PPG Industries om AkzoNobel in zijn geheel in te lijven.
Topman Thierry Vanlancker verklaarde in een toelichting dat de Chinese markt voor decoratieve verven weinig verandering liet zien, maar dat de rest van de wereld bij deze activiteiten goed draaide. AkzoNobel staat verder op de uitkijk naar kleinere overnames die bijdragen aan het behalen van de strategische doelstellingen. Grotere deals worden overigens niet uitgesloten, aldus Vanlancker.
Broer Konijn
0
Adviezen
Ahold Delhaize: naar €19 van €20 en houden - Deutsche Bank
Ahold Delhaize: naar €21,90 van €23,70 en houden - Bryan & Garnier
Ahold Delhaize: naar €24,60 van €25,40 en kopen - Kepler Cheuvreux
Ahold Delhaize: naar €24 van €25 en kopen - HSBC
Akzo Nobel: naar €80 van €71 en houden - KBC
W-0803
0
quote:

Broer Konijn schreef op 24 april 2019 11:23:


Adviezen
Ahold Delhaize: naar €19 van €20 en houden - Deutsche Bank
Ahold Delhaize: naar €21,90 van €23,70 en houden - Bryan & Garnier
Ahold Delhaize: naar €24,60 van €25,40 en kopen - Kepler Cheuvreux
Ahold Delhaize: naar €24 van €25 en kopen - HSBC
Akzo Nobel: naar €80 van €71 en houden - KBC

KBC 24 apr Houden € 80,00
ING 24 apr Houden € 90,00
voda
0
Beursblik: AkzoNobel ruim onder verwachting

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De eerste kwartaalcijfers van AkzoNobel waren ruim onder de verwachting. Dit zei ING woensdag in reactie op de cijfers.

De EBIT steeg weliswaar met 9,6 procent naar 163 miljoen euro, maar lag ruim 10 procent onder de analistenconsensus.

Het eerste kwartaal is traditioneel niet zo sterk voor AkzoNobel, aldus de analisten. Toch duiden de resultaten waarmee de verf- en chemiespecialist woensdag kwam in combinatie met een EBIT van 1.031 miljoen euro waarop analisten voor 2019 rekenen, op een mogelijk onhaalbare consensus.

De analisten van ING verwachten daarom dat de winstramingen voor dit jaar met zo'n 5 procent zullen worden verlaagd.

ING heeft een Houden advies en een koersdoel van 90,00 euro op AkzoNobel.

Het aandeel daalde woensdagochtend met 2,8 procent tot 77,48 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Beursblik: inspanningen AkzoNobel gewaardeerd

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal een aangepaste operationele winst behaald die redelijk in lijn was met hetgeen KBC Securities had voorzien, maar wel onder de algemene consensus. Dit schreef analist Wim Hoste in een reactie.

De EBIT kwam uit op 163 miljoen euro, waar Hoste rekende op 164 miljoen euro. De analistenverwachting lag evenwel op 182 miljoen euro. De omzet steeg fractioneel tot 2.185 miljoen euro, waar Hoste mikte op 2.210 miljoen euro en de consensus op 2.200 miljoen euro.

Verder waardeert Hoste "de inspanningen van Akzo Nobel om de winstgevendheid te verhogen door kostenbesparingen en prijsverhogingen, wat de margegroei zal versnellen", aldus de analist. Over de doelstelling om in 2020 een operationele winst te behalen die 15 procent van de omzet omvat, de zogenoemde Return on Sales, is Hoste voorzichtiger dan AkzoNobel zelf.

KBC Securities heeft een Houden advies op AkzoNobel en een koersdoel van 80,00 euro. Volgens Hoste is de waardering van het aandeel op dit moment "fair".

Woensdagochtend daalde het aandeel AkzoNobel 2,6 procent tot 77,62 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Brinky68
0
Alle koersdoelen ten spijt...markt denkt er anders over. Ondanks alle zoethoudertjes; conversie, extra dividend, inkoop aandelen. Maandag dividend er nog af. Wat bood PPG ook al weer? :-)
voda
0
Hogere resultaten AkzoNobel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van 2019 een hogere aangepast bedrijfsresultaat behaald terwijl de omzet fractioneel steeg. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de resultaten over het afgelopen kwartaal.

"De bedrijfsresultaten in dit traditioneel rustige kwartaal moedigen ons aan", zei CEO Thierry Vanlancker in een toelichting. AkzoNobel sprak wel van macro-economische onzekerheid en voelde de tegenwind van hogere grondstofprijzen, waarbij de variabele kosten 77 miljoen euro hoger uitkwamen. AkzoNobel verwacht dat dit in de rest van de eerste jaarhelft aanhoudt.

De omzet steeg licht, van 2.176 miljoen naar 2.185 miljoen euro, maar bleef onder de analistenverwachting van ruim 2.200 miljoen euro.

"Decorative Paints liet een goed momentum zien en alle onderdelen van Performance Coatings boekten een hogere winst, behalve Automotive en Specialty Coatings als gevolg van orderpatronen", lichtte AkzoNobel de resultaten toe.

De aangepaste EBITDA steeg van 209 miljoen naar 248 miljoen euro en kwam daarmee boven de consensus uit van 243,2 miljoen euro. De aangepaste operationele winst, of EBIT, werd voorzien op 181,9 miljoen euro maar bleef steken op 163 miljoen euro. Dat was wel een stijging van 9 procent ten opzichte van het resultaat van 149 miljoen euro een jaar eerder.

Onder de streep bleef een nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders over van 65 miljoen euro. De winst per aandeel inclusief desinvesteringen daalde van 1,00 tot 0,28 euro. Uit voortgezette activiteiten bedroeg de winst per aandeel 0,46 euro, een stijging van maar liefst 30 procent.

Outlook

Voor 2019 rekent AkzoNobel op eenmalige kosten die zijn gerelateerd aan de strategie om de winstgevendheid op te krikken, zei het concern in februari al bij de jaarcijfers. Die kostenbesparingen kwamen in het eerste kwartaal uit op 38 miljoen euro. Het concern kondigde in oktober 2018 kostenbesparingen van 200 miljoen euro aan. AkzoNobel mikt met deze inspanningen op een operationele winst die in 2020 15 procent van de omzet omvat.

"We blijven zeer sterk gefocust op onze transformatie en de realisatie van onze Winning together: 15 by 20 strategie", aldus topman Vanlacker woensdag.

Het terug laten vloeien van in totaal 6,5 miljard euro aan aandeelhouders, ligt op koers, aldus het bedrijf dat verder streeft naar een schuldratio van 1 tot 2x tegen het eind van 2020.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag 0,7 procent lager op 79,67 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
W-0803
0
Broer Konijn
0
Analistenadvies luidt:

Randstad: van Conviction Buy List en naar €65 van €64 - Goldman Sachs
ABN Amro: naar €22 van €23 - Deutsche Bank
AkzoNobel: naar €90 van €84 - Deutsche Bank
W-0803
0
Alle Akzo adviezen vanaf 24 april op een rijtje:

KBC: houden € 80,00
J.P. Morgan: underweight € 78,00
ING: houden 90,00
Goldman Sachs: kopen € 100,00
490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 mei 2020 17:35
Koers 73,380
Verschil +0,720 (+0,99%)
Hoog 73,380
Laag 72,500
Volume 255.219
Volume gemiddeld 1.356.118
Volume gisteren 486.430