Forum: AkzoNobel » Akzo Nobel 2019 » Pagina: 23 | Belegger.nl

Akzo Nobel 2019

479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Broer Konijn
0
Winst PPG Industries valt iets lager uit
Gepubliceerd op 17 okt 2019 om 13:19 | Views: 931
Akzo Nobel 16:42
84,19 +0,16 (+0,19%)

PITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfmaker PPG Industries heeft het voorbije kwartaal iets minder winst gemaakt op een nagenoeg vlakke omzet. De onderneming was onder meer 30 miljoen dollar kwijt aan milieuheffingen en reorganisatielasten, wat het resultaat drukte.

PPG, dat eerder probeerde het Nederlandse AkzoNobel in te lijven, sloot het derde kwartaal af met een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 366 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder 368 miljoen dollar.

De omzet van de onderneming kwam uit op 3,8 miljard dollar. Dat bedrag was nagenoeg gelijk aan de opbrengsten een jaar eerder. Op basis van gelijke wisselkoersen viel de omzet 2 procent hoger uit, geholpen door hogere prijzen die PPG rekent voor zijn producten. Ook het effect van overnames en desinvesteringen pakte voor de omzet van PPG positief uit. Daartegenover stonden gedaalde volumes
Broer Konijn
0
Akzo Nobel - Bulls back in business
Het duurde even voordat de bulls in de
gaten kregen wat wij van hen verwachten,
namelijk witte candles in een uptrendfase.
Vorige week al een eerste stap in de juiste
richting, deze week wordt een prima
vervolg gegeven. Swingteller op +2, RSI
ruim boven de 50-lijn, de Up-status is
valide, het vizier kan worden gericht op
de recente top op 87,40. Het proces van
hogere toppen en hogere bodems krijgt
hierdoor een prima vervolg. Al met al
positieve vooruitzichten zolang de koers
boven de Fibo zone op 82+ beweegt.
Conditie: Up.
Coaching: de grafiek nodigt trendbeleggers
uit om te zoeken naar koopmomenten.

www.bnpparibasmarkets.nl/globalassets...
Broer Konijn
0
'AkzoNobel voert zijn resultaten op

12:23 - 'AkzoNobel voert zijn resultaten op'
Akzo Nobel 14:02
82,99 -1,01 (-1,20%)

AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel zet in het derde kwartaal een hogere omzet en winst in de boeken. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd. AkzoNobel komt woensdag met een kwartaalupdate.
Het aangepaste operationele resultaat (ebit) neemt volgens de analisten toe tot 302 miljoen euro van 243 miljoen euro vorig jaar. De cijfers zijn overigens niet helemaal vergelijkbaar, want AkzoNobel heeft zijn resultaten over het afgelopen jaar niet met terugwerkende kracht aangepast aan de nieuwe boekhoudregels IFRS 16. Die gelden vanaf dit jaar. Volgens analisten van Deutsche Bank verbeterde het verfconcern zijn winstmarge het afgelopen kwartaal dankzij een goede prestatie met decoratieve verven en industriële coatings.
Onder de streep blijft waarschijnlijk zo'n 181 miljoen euro over. Een jaar geleden was dat 149 miljoen euro op basis van voortgezette activiteiten. Bij de totale nettowinst was ook nog het resultaat van de voormalige speciaalchemietak van AkzoNobel meegeteld. Die divisie wisselde in 2018 van eigenaar en kreeg de naam Nouryon. Concurrent PPG, dat eerder op AkzoNobel aasde, rapporteerde over het voorbije kwartaal een winstdaling op jaarbasis.
Derde kwartaal
De omzet komt volgens de schattingen in het derde kwartaal uit op 2,4 miljard euro, ten opzichte van 2,3 miljard euro in dezelfde meetperiode een jaar geleden op basis van de oude boekhoudstandaard. Bij de kwartaalomzet in 2018 werd de speciaalchemietak al wel buiten beschouwing gelaten.
Marktvorsers bij Deutsche Bank verwachten op regionaal niveau hogere inkomsten uit Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Kenners bij Bloomberg Intelligence hebben een tegengestelde visie. Zij waarschuwen voor vertragende vraag in Azië en Europa en benadrukken dat Amerikaanse consumenten als de enige overblijvende groep nog voor de groei van verfbedrijven zorgen.
Het blijft verder spannend of AkzoNobel een deelnemer wordt in een overnamestrijd die er in de verfsector aan zit te komen, aldus Deutsche Bank. De naam van het Nederlandse bedrijf werd genoemd als een mogelijke koper van rivaal Axalta. Topman Thierry Vanlancker weersprak echter de geruchten. Onlangs werd bekend dat een groep investeerders samen met PPG gesprekken voert over een overnamebod op Axalta
Akzo Nobel
100% zegt kopen
Broer Konijn
0
IEX vandaag:

ABN Amro: naar €18 van €19 - Deutsche Bank
AkzoNobel: naar hold van buy (€85) - KBC
ArcelorMittal: naar €18 van €31 (buy) - ING
Takeaway: naar €86 van €91 - JP Morgan
Flow Traders: naar naar €25,50 van €28 (buy) - UBS
voda
0
Resultaatverbetering voor AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van 2019 iets meer omzet behaald en het operationeel resultaat flink zien toenemen. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers die het verf- en chemiebedrijf publiceerde.

De omzet steeg op jaarbasis van 2.326 miljoen naar 2.398 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 2.363 miljoen euro. De volumes daalden met 4 procent, maar er was wel sprake van een positieve prijs/mix van 4 procent en een bijdrage door acquitities van 1 procent.

Dit leverde een aangepaste EBITDA op van 387 miljoen euro, 28 procent meer dan de 303 miljoen euro vorig jaar. Hier lag de consensus op 386,0 miljoen euro.

Volgens topman Thierry Vanlancker zijn de verbeteringen in het derde kwartaal voor een groot deel het gevolg van voortdurende prijsinitiatieven en kostenbesparingsprogramma’s.

De nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders liep terug van 301 miljoen, inclusief 152 miljoen euro uit afgestoten activiteiten, naar 162 miljoen euro uit alleen voortgezette actviteiten. De aangepaste winst per aandeel uit voortgezette activiteiten kwam uit op 0,79 tegen 1,18 euro over het derde kwartaal van 2018.

Het rendement op verkopen van de divisie Decorative Paints bedroeg 13,8 procent en voor Perfomance Coatings was dit 13,7 procent. Dit was een jaar terug respectievelijk 12,1 en 12,2 procent.

Interimdividend

AkzoNobel kondigde woensdag verder een interimdividend aan van 0,41 per aandeel AkzoNobel.

Aandeleninkoop

Daarnaast werd een nieuw aandeleninkoopprogramma aangekondigd met een omvang van 500 miljoen euro dat moet worden afgerond in de eerste helft van 2020.

Outlook

Voor de rest van 2019 verwacht het concern een gunstig effect uit de inflatie bij ruwe grondstoffen.

Verder signaleerde AkzoNobel per regio en segment verschillen in vraagtrends en sprak het woensdag van een onzekere economische omgeving.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op een groen Damrak 1,3 procent lager op 81,61.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Huppeldepepup
0
quote:

voda schreef op 23 okt 2019 om 07:41:


Resultaatverbetering voor AkzoNobel


Waar zit jij eigenlijk niet in?
voda
0
quote:

Huppeldepepup schreef op 23 okt 2019 om 07:57:


[...]
Waar zit jij eigenlijk niet in?

Dat ik op een forum post wil niet zeggen dat ik daar ook aandelen van heb.
Mijn huidige positie: Pharming en Galapagos.
Huppeldepepup
0
quote:

VP 1958 schreef op 21 okt 2019 om 14:52:


Binnen 10 j is het einde oefening voor Akzo

Visionair?
Broer Konijn
0
AkzoNobel plukt vruchten van kostenbesparing
Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 07:20 | Views: 952
Artikel
Reacties (1)
Gerelateerde instrumenten
07:20 - AkzoNobel plukt vruchten van kostenbesparing
Akzo Nobel 22 okt
81,61 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Verfproducent AkzoNobel heeft in de afgelopen periode de winst met bijna een kwart opgevoerd. Het bedrijf deed dat op een iets hogere omzet en wijst met betrekking tot de verbetering vooral naar kostenbesparingen. Volgens topman Thierry Vanlancker heeft Akzo "goede stappen gezet richting ons doel voor 2020".
Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) bedroeg in het derde kwartaal 300 miljoen euro. Vorig jaar was dat in dezelfde verslagperiode nog 243 miljoen euro. Netto bleef er 162 miljoen euro winst over.
De omzet was met 2,4 miljard euro 3 procent hoger dan een jaar eerder. Het rendement op die verkopen kwam bovendien hoger uit, op 13,8 procent. Dat had te maken met een betere prijsmix voor de verkochte verf. Die compenseerde een iets lagere vraag. AkzoNobel heeft daarbij relatief weinig last van de teruggang in de autosector. Het verfbedrijf is volgens topman Thierry Vanlancker in die branche niet zo sterk vertegenwoordigd.
Interne transformatie
De stijging van de prijzen van grondstoffen, die de laatste jaren een bron van zorgen was, kwam ten opzichte van een jaar geleden vrijwel tot stilstand. In het lopende kwartaal verwacht AkzoNobel zelfs te kunnen profiteren van gunstige effecten op dat vlak.
Vanlancker hamerde er verder op dat AkzoNobel zich richt op de interne transformatie. Grote fusies en overnames ziet hij daarom op dit moment niet zitten. "We kijken uiteraard naar alle strategische mogelijkheden, maar zien nu vooral kansen met kleine overnames die makkelijk in te passen zijn." In het Amerikaanse Axalta, dat door branchegenoot PPG wordt begeerd, heeft AkzoNobel momenteel geen interesse. Enkele jaren geleden praatte AkzoNobel nog met Axalta over een overname.
AkzoNobel kondigde verder aan meer eigen aandelen te gaan kopen. Een nieuw programma met een waarde van 500 miljoen euro moet in de eerste helft van volgend jaar afgerond zijn. Van het al lopende aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2,5 miljard euro is inmiddels 2,2 miljard euro ingekocht. Verder wordt er een interimdividend uitbetaald van 0,41 euro per aandeel.
Dividend Hunter
0
Data Interim-dividend Akzo Nobel:

Akzo keert over 2019 een cash interim-dividend uit van €0.41 per aandeel . In 2018 bedroeg het interim -dividend €0.37.

ex-dividenddatum :  vrijdag 25 oktober 2019
betaalbaarstelling :  woensdag 06 november 2019

Aanvullende info: dividendinfo.nl/akzo-nobel

Voor de complete dividendagenda 2019: dividendinfo.nl/
Happy
0
voda
0
'Resultaat AkzoNobel minder dan verwacht'

Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 08:52 | Views: 91

Akzo Nobel 22 okt
81,61 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kwartaalcijfers van verfmaker AkzoNobel bleven achter bij de verwachtingen. Een extra aandeleninkoopprogramma kan echter mogelijk helpen de aandelenkoers te ondersteunen. Dat stellen analisten van Baader (hold) in een reactie.

De neergang van het verkoopvolume van verf werd gecompenseerd door hogere prijzen. De marktvorsers twijfelen echter of AkzoNobel die hogere prijzen kan blijven vragen zonder marktaandeel in te leveren. Bovendien bieden de verslechterende wereldwijde economische omstandigheden ook voor AkzoNobel geen goede vooruitzichten.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op 81,61 euro.
Broer Konijn
0
Broer Konijn
0


Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
@TheDailyTurbo
AKZO toont een positief volatiel koersbeeld. Morgen in mijn Belegger column een uitgebreide analyse.....
9:29 a.m. · 23 okt. 2019·TweetDeck
Erny
0
quote:

Broer Konijn schreef op 23 okt 2019 om 11:42:


...positief volatiel koersbeeld.....


Positief volatiel ? Volatiel is i.h.a. negatief.
479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20-nov-19 17:35
Koers 88,090
Verschil +0,110 (+0,13%)
Hoog 88,100
Laag 87,180
Volume 676.049
Volume gemiddeld 683.303
Volume gisteren 576.260