Forum: Ahold » AHDEL 2019 | Belegger.nl

AHDEL 2019

793 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
netniet
0
Ik zie niemand die zich verbaasd over dekoers vandaag. Ik vind het nogal wat.Graag wat informatie waarom dit alles.
Erny
0
quote:

netniet schreef op 18 jul 2019 om 16:48:


Ik zie niemand die zich verbaasd over dekoers vandaag. Ik vind het nogal wat.Graag wat informatie waarom dit alles.

Paniek vanwege Sligro volgens Niels.
Brievenbus
0
quote:

Erny schreef op 18 jul 2019 om 20:13:


[...]
Paniek vanwege Sligro volgens Niels.


Ja, ik las het, maar, hoewel ik het heel vaak met hem eens ben, nu even niet; het was hoogstens een extra "excuus" om even gebruik van te maken bij de zwakte op de beurs vandaag (in Europa).
cees-10
0
quote:

Tibboel schreef op 18 jul 2019 om 22:18:


Binnenkort maakt ahold overname in VS bekend !


Er moet iets gebeuren; Ahold voelt in Nederland de hete adem van Jumbo in haar nek, die slag zie ik ze nog niet winnen en de vraag is wat er met het VS deel gaat gebeuren. Ik weet niet of Ahold voldoende slagkracht, kwalitatieve mensen aldaar heeft om zowel de online als fysieke concurrenten het hoofd te bieden.

Ook ik verwacht nieuws op korte termijn.
T.overdose
0
nos.nl/artikel/2294518-steeds-vaker-k...

Ahold volgt deze initiatieven met belangstelling "we staan er relaxed in"
Mijn hemel wat een houding. Dit kost al omzet en als Heineken en de Unies dit verder gaan ontwikkelen laat het zich raden wat dit met de omzet van AD NL doet...
alexnr75
0
@T.overdose

Succes pas later

"Hoe serieus dit allemaal gaat worden?" De onderzoeker van ABN Amro hoeft er niet lang over na te denken: "Dat ligt eraan. Consumenten geven ook aan dat ze niet zitten te wachten op tien leveranciers per week aan de deur. Maar stel dat grote fabrikanten - bijvoorbeeld Heineken, FrieslandCampina en Unilever - samen één platform opzetten en in één keer meerdere producten kunnen leveren, dán kan het interessant worden."

Dat platform is toch eigenlijk de supermarkt??
Leefloon
0
quote:

T.overdose schreef op 22 jul 2019 om 15:09:

Ahold volgt deze initiatieven met belangstelling "we staan er relaxed in"
Mijn hemel wat een houding. Dit kost al omzet

Inderdaad een zeer verstandige houding. Wat moet Albert Heijn Nederland met verliesgevende omzet, wanneer ze met deze Amsterdamse nichemarkt zouden moeten gaan concurreren?

Het lijkt mij meer iets voor mensen die vroeger op zondag bij een benzinestation of bij een snackbar last-minute bier gingen kopen, dus de gederfde omzet valt vermoedelijk mee.

In een gunstig geval leren consumenten hoe duur het is om last-minute bezorging aan huis te willen, met meer bereidheid om daarvoor te betalen, maar ook dan hoeft Albert Heijn niet nu verlies te gaan leiden op last-minute besteld bier.

Koffie bij de fabrikant kopen bestaat al jaren, ook online, en was eveneens nooit een noemenswaardige bedreiging. Dan betaal je per week bijvoorbeeld "maar" 9 euro voor 200 gram verse koffie: eenhoorn.eu/nl/regio/koffiepost (lijkt mij geen wezenlijke concurrentie voor de markten van Albert Heijn; andere prijzen, andere hoeveelheden, iets anders kwaliteit).
T.overdose
0
@ Alex, een online shop ja. Het gaat mij vooral om de houding van AD. Kom op zeg, AD neemt deze A-producten al decennia van deze fabrikanten af en dan reageer je zo? (er staat overigens geen reactie van Unilever in) Enfin er is weinig nieuws naar buiten gebracht sinds de 1e kwartaalcijfers en dan word ik ongeduldig.
Leefloon
0
quote:

alexnr75 schreef op 22 jul 2019 om 15:20:

Dat platform is toch eigenlijk de supermarkt??

Ongeveer. Je zou kunnen denken aan specialisatie richting spoedbarbecues of vergeten kinderpartijtjes, met alleen artikelen zoals bier, wijn, saus, salades, chips, cola, braadworsten, ijsjes en knakworstjes, maar ook dat zal een randstedelijke nichemarkt blijven. Het assortiment van een dure, luxe snackbar, en dan maar hopen dat de buren de dure bezorger is opgevallen. Supermarkten staan er veel beter voor, wanneer men gaat samenwerken met één "voorkant". Een supermarkt met DC moet dat goedkoper kunnen, met hooguit het opplussen van het online assortiment om wat meer luxe te verkopen. Als supermarkten online willen verkopen en bezorgen. Dat is, met supermarkttarieven, in principe verliesgevend.
Leefloon
0
quote:

T.overdose schreef op 22 jul 2019 om 15:39:

AD neemt deze A-producten al decennia van deze fabrikanten af en dan reageer je zo?

Ook verstandig. Als het zo ver is, en het volwassen concurrentie zou zijn, speelt een andere houding pas bij de inkoop. Nu zou Albert Heijn met een soort misplaatste arrogantie moeten doen alsof het de markt bepaalt, terwijl Albert Heijn evengoed aan dergelijke concurrentie doet. Bijvoorbeeld door de bevoorrading via meerdere, concurrerende vervoerders te doen. Omgekeerd eenzelfde verhouding, zonder dat zo'n vervoersbedrijf gaat reageren tegen Albert Heijn.

Zou het werken, dan zou het ook een beetje raar zijn om Heineken te gaan willen "verbieden" om geld te verdienen met retail (van Heineken), met als alternatief het verdienen van (misschien minder) geld met retail (van Albert Heijn).

Trendy Amsterdams metropolisme in een zomerse komkommertijd? Ik ben het eens met de reactie van AH, en verwacht niet dat dit heel veel toekomst heeft. Te duur, te kleine doelgroep, te milieubelastend, en makkelijk te kopiëren en te verbeteren wanneer het wel aanslaat. Dat je dan wel luxer bier kunt bestellen bij AH, dat dan met een ander type bierfiets razendsnel wordt bezorgd. Ik zie weinig reden om zoiets nu al verliesgevend op te gaan zetten, en verwacht dat andere retailers er meer last van hebben. IJs van Unilever in plaats van softijs van de snackbar. Een beetje dat marktsegment, verwacht ik althans. Komkommertijd...
793 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-jul-19 09:56
Koers 20,530
Verschil +0,165 (+0,81%)
Hoog 20,615
Laag 20,470
Volume 411.923
Volume gemiddeld 3.033.896
Volume gisteren 3.924.138