Forum: Tesla Motors Inc. » Zelfrijdende Tesla volgend jaar | Belegger.nl

Zelfrijdende Tesla volgend jaar

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Forecast2006
0
PALO ALTO (AFN/RTR) - Tesla begint al volgend jaar met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's in enkele staten in de Verenigde Staten. Dat beloofde Tesla-topman Elon Musk tijdens een beleggersdag. De introductie zou veel eerder zijn dan bij concurrenten. Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.

De fabrikant van elektrische auto's onthulde een nieuwe microchip waarmee een auto zonder een bestuurder kan rijden. De investeringen in zelfrijdende auto's zijn momenteel volgens de topman ,,zowat de belangrijkste kostenpost voor Tesla''. Musk beweert dat zijn bedrijf momenteel de enige autobouwer is met technologie waarmee auto's volledig autonoom kunnen rijden.

Kenners onderscheiden meerdere niveaus van zelfrijdende auto's, waarvan een auto in het hoogste niveau op alle terreinen en onder alle omstandigheden zelf kan rijden. Musk beweert dat de zelfrijdende Tesla dat niveau kan halen. Volgens experts kan het nog echter jaren duren voordat voertuigen zonder enige menselijke tussenkomst veilig op wegen kunnen rijden. Ook omdat toezichthouders en overheden de technologie nog moeten goedkeuren, wat een tijdrovend proces is.

Concurrentie

Meerdere autobouwers en technologiebedrijven zoals Google-zusterbedrijf Waymo, Mercedes-moederbedrijf Daimler en taxidienstaanbieder Uber, werken ook aan volledig zelfrijdende auto's. Daimler en Uber, die samenwerken op dat vlak mikken op ,,het begin van het volgende decennium". Veel andere fabrikanten en ontwikkelaars zien het niet voor 2025 gebeuren.

Tesla wil met zijn taxidienst geen nieuw taxibedrijf starten, maar een autodeelplatform. Daarmee kunnen Tesla-eigenaren geld verdienen door hun auto, zelfstandig rijdend, aan anderen te verhuren via een platform van Tesla. Musk noemde daarbij Uber en Airbnb als voorbeelden.
voda
0
Musk: Volgend jaar zijn er een miljoen zelfrijdende taxi’s van Tesla

Tesla wil volgend jaar ruim een miljoen zelfrijdende taxi’s op de weg hebben in de Verenigde Staten. Dat beloofde topman Elon Musk gisteren bij een beleggersdag. Volgens hem zijn investeringen in zelfrijdende auto’s momenteel ‘zowat de belangrijkste kostenpost’ van zijn organisatie. Het is erg onzeker of Musk zijn ambitie waar kan maken.

Lex de Bruijn 23-04-19, 11:25

De fabrikant van elektrische auto’s onthulde direct een nieuwe microchip waarmee een auto zonder bestuurder zou kunnen rijden. Musk beweert dat zijn bedrijf momenteel de enige autobouwer is met technologie die dit mogelijk maakt.

Lees ook
Van robottaxi tot loopauto
Lees meer
Tesla's worden nu al grotendeels zelfrijdend dankzij nieuwe computer
Lees meer

Volgens Musk beschikken alle Tesla-auto’s nu al over alles wat nodig is om autonoom te rijden. Er moet volgens hem alleen nog een verbetering van de software plaatsvinden, waarna de zelfrijdende taxi's begin volgend jaar de weg op kunnen.

Niveaus
Kenners onderscheiden meerdere niveaus van zelfrijdende auto’s, waarvan een exemplaar in het hoogste niveau op alle terreinen en onder alle omstandigheden zelf kan rijden. Musk beweert dat de zelfrijdende Tesla dat niveau kan halen.

Volgens experts kan het echter nog jaren duren voordat voertuigen zonder enige menselijke tussenkomst veilig op wegen kunnen rijden. Ook omdat toezichthouders en overheden de technologie nog moeten goedkeuren, en dat is een tijdrovend proces.

Concurrentie
Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald. Als het hem echter lukt begin volgend jaar de zelfrijdende taxi's op de weg te hebben, zou dat een flinke tik zijn voor de concurrentie.
Meerdere autobouwers en technologiebedrijven, zoals Google-zusterbedrijf Waymo, Mercedes-moederbedrijf Daimler en taxidienstaanbieder Uber, werken ook aan volledig zelfrijdende auto’s. Daimler en Uber, die samenwerken op dat vlak, mikken op ‘het begin van het volgende decennium’. Veel andere fabrikanten en ontwikkelaars zien het niet voor 2025 gebeuren.

www.ad.nl/auto/musk-volgend-jaar-zijn...
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-okt-19 21:59
Koers 256,990
Verschil -4,980 (-1,90%)
Hoog 262,800
Laag 255,100
Volume 5.753.666
Volume gemiddeld 7.064.625
Volume gisteren 8.021.180