Forum: Bitcoin en andere cryptocurrencies » Facebook Libra | Belegger.nl

Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Facebook Libra

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
'Visa, Mastercard en PayPal steunen Facebooks nieuwe cryptomunt'
14 juni 2019 08:10 Laatste update: 46 minuten geleden

Facebook heeft overeenkomsten getekend met onder meer Visa, Mastercard, PayPal, Uber en Booking.com voor de cryptomunt 'Libra', die het bedrijf volgende week lanceert. Dat meldt The Wall Street Journal.

Dertien financiële spelers, techgiganten en e-commercebedrijven investeren samen zo'n tien miljoen dollar (8,8, miljoen euro) in het consortium dat over de cryptomunt zal gaan, melden bronnen aan de Amerikaanse krant. Het geld zal gebruikt worden om de munt te ontwikkelen.

Het is een opmerkelijke investering, aangezien de betaalbedrijven directe concurrenten zijn van een digitaal betalingssysteem dat via Facebook loopt. De munt zal waarschijnlijk in 2020 beschikbaar komen voor de bijna 2,4 miljard mensen die actief zijn op Facebook, Messenger en WhatsApp. Hoe de munt precies gaat werken, is nog niet bekend.
Door: NU.nl Beeld: AFP
Leefloon
0
Waarschijnlijk net zo nutteloos en duurst als andere cryptomeuk, en het Amerikaanse advertentiebedrijf kijkt mogelijk gratis met al je transacties mee. Commercieel is er dan wel wat ruimte en/of budget om de slechte eigenschappen te verhullen.

Wie het leuk vind om mee te laten kijken bij alle aankopen, die beveel ik het betaald meedoen aan anoniemere, relevante marktonderzoek aan. Het kopen van "geld" met zeer liquide geld kost eigenlijk altijd geld, wat ook Facebook niet zomaar kan oplossen, en wat een zinloze conversie is.
DeZwarteRidder
0
Kritiek uit VS en Europa op cryptomunt Facebook

Facebook krijgt kritiek vanuit de Verenigde Staten en Europa op zijn plan om vanaf 2020 de cryptomunt Libra op de markt te brengen. Voorzitter van de financiële commissie van het Huis van Afgevaardigden Maxine Waters heeft opgeroepen te wachten met de plannen tot de autoriteiten hun onderzoek hebben afgerond.
Techredactie 19-06-19, 16:05

De Democrate beschuldigt Facebook ervan zijn expansie op een ongecontroleerde manier voort te zetten en zijn impact op het leven van zijn gebruikers te vergroten.

Ook Patrick McHenry, de hoogst geplaatste Republikein in de financiële commissie, is kritisch. ,,We weten dat er veel vragen niet beantwoord zijn over de reikwijdte en de omvang van het project. Er moet onder meer gekeken worden of de munt Libra beantwoordt aan de financiële wetgeving en welke impact ze kan hebben op het financiële systeem”, zegt hij.

Ook in Duitsland klinkt er kritiek. Parlementslid van Die Grünen Danyal Bayaz verklaarde dat de beslissing van Facebook druk zet op de centrale banken en de financiële toezichthouders, en stelde dat verzekerd moet worden dat het betaalmiddel goed gereguleerd wordt. ,,Het ontwerp ervan mag niet in handen zijn van een privébedrijf dat tot vandaag niet onderworpen wordt aan financiële controles.”
Illegale praktijken

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire verklaarde aan Le Capital dan weer dat hij garanties wil vragen aan Facebook, onder meer dat de munt niet zal kunnen worden gebruikt om terrorisme of andere illegale praktijken te financieren.

Gebruikers van de nieuwe cryptomunt zullen op hun smartphone over een digitale portefeuille, ‘Calibra’, beschikken, die direct geïntegreerd is door Facebook in zijn diensten Messenger en WhatsApp. De munt moet toelaten om goederen te kopen of geld door te sturen met hetzelfde gemak als het versturen van een berichtje. Gebruikers zullen er rekeningen mee kunnen betalen, shoppen op het web, of zelfs met het openbaar vervoer reizen. De kracht van Libra ligt vooral in het aantal mensen dat van Facebook gebruikmaakt.
DeZwarteRidder
0

Betalen via Facebook, overmoed of meesterzet?

Mark Zuckerberg lanceert een eigen munt, de libra. Hij heeft 2,4 miljard potentiële gebruikers. Daarmee is hij meteen een speler van formaat.
DeZwarteRidder
0
De Libra is meer dan een Facebookmunt

De cryptovaluta van Facebook, de Libra, heeft nog een lange weg te gaan maar kan baanbrekend worden. De Libra is een initiatief van 28 grote ondernemingen zoals Visa, Spotify, Booking.com, Vodafone en Uber. Het argument van Facebook om 1,7 miljard mensen zonder bankrekening toegang te bieden tot betaalmogelijkheden, is echter met een korreltje zout te nemen. Telecombedrijven doen dit immers eveneens via de mobiel. Toch heeft de Libra zeker kansen. De munt zal gedekt worden door kortlopende staatsobligaties en dat geeft meer vertrouwen en minder bewegelijkheid dan bij de bitcoin. Bovendien bieden de 2,7 miljard particulieren en de 90 miljoen bedrijven die op Facebook actief zijn een grote klantenbase en dus een potentieel goede verhandelbaarheid. Door het imago van Facebook heerst er echter wantrouwen. Misbruik van privacygevoelige informatie blijft immers een risico, ondanks de samenwerking met wetgevers en consumentenorganisaties.
Auteur: Ineke Valke
Skater
0
De dollar wordt toch ook bijna exclusief gebruikt voor oorlogsvoering en bevoorraden van terroristen en andere rebellen die aan dezelfde kant strijden als de grootste houders van dollars? Waarom dan meteen die Libra niet vertrouwen?
Ik krijg er overigens een Hydra gevoel bij...
DeZwarteRidder
0

Het verhaal van Facebooks cryptomunt libra is misleidend

Expert | Het verhaal achter cryptomunt libra is misleidend en kan een bedreiging worden voor ons monetaire systeem, vindt Theo Kocken, hoogleraar risicomanagement.
tampi
0
Ik vond een filmpje waarin de verschillen tussen Libra en Bitcoin in zeer heldere Jip & Janneke taal worden uitgelegd (aan het Amerikaans congres).

Spoel het filmpje door naar tijdstip 11:32.
www.youtube.com/watch?v=uxhS8Bdddak

Wie had dat trouwens 10 jaar geleden gedacht dat Bitcoin op het hoogste niveau wordt besproken. En wie had het gedacht dat een jonge vrouw aan een paar oude mannen in het Amerikaans congres moet uitleggen wat een cryptomunt is.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21-jul-19 18:57
Koers 9.263,7500
Verschil -146,3800 (-1,56%)
Hoog 9.890,6300
Laag 9.241,5100
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0