Euronext « Terug naar discussie overzicht

Nieuwe website Euronext

12 Posts
Leefloon
0
Zijn er toevallig al die hebben uitgezocht hoe je bij de nieuwe website van Euronext gegevens (quotes, orderboek, historische prijzen, equities directory) kunt downloaden, met bijvoorbeeld WGET? Welke URLs, welke form-gegevens, en wat daar in te vullen?

Het datumformaat bij historische prijzen lijkt alvast verbeterd, met startdate & enddate als YYYY/MM/DD in plaats van een Unix-tijdsaanduiding.
Leefloon
0
Handig; bij Euronext Lissabon staan alvast de koersen van 10 juli:

"CTT CORREIOS PORT";PTCTT0AM0001;CTT;"Euronext Lisbon";EUR;2.026;2.026;1.985;2.018;10/07/19;BST;919518;1843373.967
voda
1
Het downloaden gaat niet zo goed meer. Je kan niet alle recods downloaden (in enkele stappen) Voorheen kon je maximaal 1000 records per laden.

Wie weet een andere manier on data te downloaden?

Bij voorbaat dank voor enige hulp.
Leefloon
0
Onjuist, voda. Bijvoorbeeld: live.euronext.com/en/products/equitie...

Dan denk je misschien alleen de Brusselse Expert Market te ontvangen, maar je krijgt EOD-gegevens van alle noteringen. In de gevraagde enkele stappen, via de download-"knop" die rechtsboven de gegevens te vinden is. Er zitten fouten in, zoals een "-" als openingskoers of de volgende dag als datum. Meldt zulke fouten gerust bij Euronext.

Nog steeds gezocht: de manier om onder meer dit met bijvoorbeeld WGET te downloaden, zonder de pagina met een browser of ander zwaar geschut te hoeven bezoeken.
Cézan
0
quote:

Leefloon schreef op 8 juli 2019 18:22:

Zijn er toevallig al die hebben uitgezocht hoe je bij de nieuwe website van Euronext gegevens (quotes, orderboek, historische prijzen, equities directory) kunt downloaden, met bijvoorbeeld WGET? Welke URLs, welke form-gegevens, en wat daar in te vullen?

Het datumformaat bij historische prijzen lijkt alvast verbeterd, met startdate & enddate als YYYY/MM/DD in plaats van een Unix-tijdsaanduiding.
Interessant! Vorige versie heb ik zelfs nog nooit gezien. IEX.nl vind/vond ik al informatief genoeg.
Nieuwe lay-out ziet er idd fraai uit, eyecatcher.

www.euronext.com/nl

Leefloon
0
quote:

Cézan schreef op 2 augustus 2019 07:59:

Nieuwe lay-out ziet er idd fraai uit, eyecatcher.
Zoals gebruikelijk gaat dat "mooie" wel ten koste van de snelheid, en vooral van de functionaliteiten. Ik ben nog steeds (passief) aan het uitzoeken hoe je historische gegevens, quotes, orderboeken, stamgegevens en eindedagsgegevens automagisch kunt downloaden. Geen gezeur, hoor. Kwestie van prioriteit, uiterlijk of functioneel. Een verbetering is geen Flash meer, en bijna niets is gestopt met werken. Vergeleken met andere beurzen is de website overigens nog steeds superieur, ook wanneer die beurs een handelssysteem van Euronext gebruikt (Luxemburg). Fouten in gegevens komen mede aan de oppervlakte doordat die gegevens beschikbaar zijn gemaakt door Euronext. Dan liever foutjes dan een gesloten oester.
Cézan
0
Om op je 1e bericht terug te komen. Misschien dit, nog niet uitgeprobeerd maar at first sight klinkt het niet gek. Toevallig ontdekt. Wel bekend moeten zijn met Excel.

pctipvandedag.nl/realtime-koersen-excel/

Heb je iig iets om uit te vogelen.
^^ :)
marique
1
Bij de vorige versie had ik een aantal proefporto's. Kon ik met enkele muisklikken ook downloaden in mijn eigen werkblad.

Kan mijn proefporto's nu nergens meer vinden. Heb meerdere keren via email gevraagd hoe dat zit. Geen antwoord.

Wat ik vooral mis, ook bij de oude versie, is een overzicht van aandelen per index met daarbij koersen, volumes e.d. zoals je die ook op andere sites aantreft.

De site ziet er gelikt uit met allerlei kleurtjes, vakjes, blokjes e.d.
Maar het is een doolhof geworden. Heb nog lang niet alles kunnen vinden wat ik voorheen wel kon vinden.
Leefloon
0
quote:

Cézan schreef op 2 augustus 2019 10:07:

Heb je iig iets om uit te vogelen. ^^ :)
Allahzijdank ontwikkelt Microsoft hun zooi niet voor mijn technische omgeving, maar kan zelfs binnen hun omgeving een gespecialiseerd downloadprogramma met minimale overhead wel worden gebruikt. Bovendien verspil je dan geen tijd aan het overhevelen van gegevens uit een spreadsheet, met eigen eigenaardigheden, naar een specifiek ander bestandsformaat. De merknaam Excel en de gegevens bron zijn voor sommigen iets te simpel, en voor velen niet. Prima dus om het te noemen! Maar voor sommigen onvoldoende. Zelfs wanneer Excel met een scriptje is aan te sturen. Een WGET.EXE voor Windows bestaat, dus dat is geen technische beperking.

Vroeger, toen ... de website van Euronext functioneel laagdrempelig beter toegankelijker was, kon je met www.euronext.com/nyx_eu_listings/pric... bijvoorbeeld de AEX-indexen van heel 2018 downloaden. Of kon je op eenzelfde manier een webformulier invullen en digitaal op de Download-knop duwen. Dat moet nu vermoedelijk indirect, met moeilijkere tussenstap(pen). Als het nog kan.

Euronext heeft als uniek voordeel, ook vergeleken met de appel en ei die koersinfo kost, dat Euronext alles bij elkaar de beste gegevenskwaliteit heeft. Het gaat buiten handelsuren daarenboven over duizenden (kleine) downloads per dag, dus niet iets dat je stuk voor stuk eventjes met het handje en webbrowser doet. Of dat je dan maar accepteert dat andere bronnen gegevens "afronden". Voor vele toepassingen goed genoeg, maar niet voor iedereen.
Leefloon
0
quote:

marique schreef op 2 augustus 2019 10:23:

Wat ik vooral mis, ook bij de oude versie, is een overzicht van aandelen per index met daarbij koersen, volumes e.d. zoals je die ook op andere sites aantreft.
Euronext levert aan gegevens verrijkende data vendors, dus de kans dat Euronext op het eigen platform volwaardig gaat concurreren met eigen klanten is niet zo groot. Het is al heel wat dat je via de indexsamenstelling automagisch gratis zelf zo'n pagina had kunnen samenstellen met bijna real-time koersinformatie, omdat de samenstelling hyperlinks naar de onderliggende waardes bevatte.

Overigens zijn en waren websites niet geschikt voor het gratis volgen van de beurs. De stoerste koersinformatie is goedkoop genoeg om dat terug te kunnen verdienen, en anders heb je daar waarschijnlijk weinig aan. In theorie is het meer iets voor een koffiepauze of zo, om hooguit 3x per dag even een eigen overzichtje of zo te maken. Als je al geen IP-ban krijgt, als je tig keer per minuut een server bestookt.

O ja, de Expert Market is nu dus één van de ingangen om de hele Equity Directory te downloaden. In beeld alleen de Expert Market, maar bij een download alles. Bij indexen speelt dat probleempje niet: live.euronext.com/en/markets/indices/...
marique
1
quote:

Leefloon schreef op 2 augustus 2019 14:17:

(...)
In theorie is het meer iets voor een koffiepauze of zo, om hooguit 3x per dag even een eigen overzichtje of zo te maken. Als je al geen IP-ban krijgt, als je tig keer per minuut een server bestookt.
(...)
Ben niet zo'n koersenjager. Downloaden ten hoogste 1x per week, in het weekend.

Leefloon
0
quote:

marique schreef op 2 augustus 2019 15:29:

Ben niet zo'n koersenjager. Downloaden ten hoogste 1x per week, in het weekend.
Wat geschikt is, hangt echt van de toepassing af. Bijvoorbeeld wel of niet de slordigheid van op duizendtallen afgerond omzetten in stuks van andere gratis gegevensbronnen. Zelfs voor statistieken op weekbasis kan het wenselijk zijn dat dagelijkse gegevens correct zijn, wat verder weinig met hijgerig koersenjagen te maken heeft.

Via Euronext downloaden moet wel dagelijks, omdat een doorsnee gebruiker anders de historie met webformulieren per individuele notering zou moeten gaan downloaden. Bij voorkeur is dagelijks 3x per dag, met 3 verschillende bronnen bij Euronext, om fouten eruit te halen.Fouten komen voor, ook op weekbasis.

Voor hoogfrequent downloaden is en blijft de website van Euronext ongeschikt. Je kon of kunt de AEX-index er redelijk real-time volgen, maar dan betaal je de prijs wanneer het spannend wordt. Euronext is geschikter voor EOD-gegevens. Echte koersenjagers kunnen maar beter ergens betalend klant worden, zonder dagelijks verplicht ergens gratis te moeten gaan prutsen.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 jun 2022 17:35
Koers 77,540
Verschil -0,660 (-0,84%)
Hoog 77,940
Laag 76,920
Volume 73.175
Volume gemiddeld 135.030
Volume gisteren 72.017

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront