Forum: PostNL » PostNL augustus 2019 » Pagina: 118 | Belegger.nl

PostNL augustus 2019

4.167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 205 206 207 208 209 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Makita
1
quote:

Toekomstbeeld schreef op 14 aug 2019 om 10:37:


www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...

Jaja, gematigd consistent..... en ondanks dat beleid toch 18% volume daling.

DEUTSCHE post pakt per 1 juli j.l. de toegestane volledige 10% erbij en denkt "we zien wel waar het schip strand".

Postnl denkt dan "mooi moment om die 1 miljard briefjes in duitsland te verkopen voor een habbekrats".

Ja RvC mag wel bovenop pimmetje zitten en dagelijks vragen naar de behaalde marges. Ook geen investeringen meer zonder sluitende business case met zekerheden.
Eurowin
0
DEUTSCHE post pakt per 1 juli j.l. de toegestane volledige 10% erbij en denkt "we zien wel waar het schip strand".


Ja, maar zit Herna niet, dat is het verschil..
Phantasist
0
Een tijdje niet meer echt gereageerd. Ik zie veel nieuwe namen voorbij komen, welkom deelgenoten in het PostNL avontuur.

Velen voor jullie zitten zoals ik LT hierin. Zelf sta ik op € 2,67 break-even en heb ik veel gemiddeld op de dipjes rond € 1,50 - € 1,60.

Uiteindelijk komt het goed met PostNL de vraag is niet of maar wanneer?
Bio-belegger
0
quote:

maurice 1971 schreef op 14 aug 2019 om 10:49:


€1,60 komt weer langs deze week!!
Ik hoop het echt, bijkopen en weer een ritje naar boven maken. Vandaag ook weer mooie bijkoopmomenten!
Beursspeculant
1
quote:

maurice 1971 schreef op 14 aug 2019 om 10:49:


€1,60 komt weer langs deze week!!


Ja wordt je loon weer gestort deze week?
Koindraak
0
quote:

Beursspeculant schreef op 14 aug 2019 om 10:30:


[...]

Iedereen moet die 2 euro eerst nog zien. En daarna hoger graag! Naar 3 van ING of 3,40 van KBC graag!


Waar moet die 3 euro vandaan komen dan ? Overname sandd (meer omzet maar meer verlies) of die paar doosjes die ze meer bezorgen?? Er zijn meer nadelen dan voordelen aan de gang bij pnl dus een verdere daling is ook te verwachten
POSTNLTT
0
Het is te hopen dat de handelsbesprekingen China/vs eindelijk eens laten zien, dat men allebei water bij de wijn wil doen, al vrees ik hiervoor. Als er maar duidelijkheid komt tussen deze twee kemphanen.
Geven allebei geen krimp wat dat betreft, en dat geeft onzekerheid aan de beurs, en dat is dan ook niet goed voor PostNL uiteindelijk.
Makita
0
Reken er maar op dat short weer flink aan het afbouwen is vandaag.

Waarom ook short blijven zitten in een bedrijf met een ev/ebitda19 van 2,9X. Terwijl het industriegemiddelde 6,5-7x EBITDA19 is en en PostNL operationele verbetering laat zien met verkoop internationaal en Sandd consolidatie.

Ik bekijk al die negatievelingen maar als handlangers van...
Beursspeculant
0
quote:

Koindraak schreef op 14 aug 2019 om 10:56:


[...]

Waar moet die 3 euro vandaan komen dan ? Overname sandd (meer omzet maar meer verlies) of die paar doosjes die ze meer bezorgen?? Er zijn meer nadelen dan voordelen aan de gang bij pnl dus een verdere daling is ook te verwachten


Geen idee, dat zijn de koersdoelen van ING en KBC.

Ik heb geen koersvoorspellingen of koersdoelen, ik kijk alleen naar de koersontwikkeling want dat is het enige waarmee je geld kunt verdienen. Niet met roepen op een forumpje dat bepaalde niveaus, of dat nu 1,50 of 2 of 3 is, gehaald gaan worden. Want dat weet niemand. Jij niet. Ik niet. Analisten niet.

De 2 of 3 euro wil ik wel graag zien. Net zoals jij kennelijk 1,50 nogal graag wil zien. Waarschijnlijk om te kopen, maar zodra je hebt gekocht zijn die ontwikkelingen bij postnl waarschijnlijk opeens een stuk minder negatief ;=)
painter75
0
dus je mag de prijzen omhoog doen, masr bang dat je dan helemaal geen kasrten meer worden verstuurd. mmm minder kaarten zelfde omzet =minder postbodes dus minder loonkosten! dus toch een sociale werkplaats ipv een beursgenoteerd bedrijf!
jakesnake
0
quote:

Hansbeleg schreef op 14 aug 2019 om 10:21:


Het blijft vervelend om te zien dat de sporters nog steeds met winst kunnen coveren. Ondanks de afname short zijn we nog niet eens in de buurt van de 2.50 waar we een tijdje terug op stonden. Dalen lukte veel beter dan herstellen ondanks de euforische stemming hier af en toe.

Ik vraag me ook nog steeds af hoeveel boter de ACM nu op zijn hoofd heeft. De UPD postzegelprijs mag van hen al meer dan 20% hoger liggen dan hij nu is. Dan moet je toch eindelijk eens kunnen begrijpen dat dit een heilloze weg is en dat de kosten over alle postverkeer moet worden verdeeld. Anders wordt de UPD zo duur dat er helemaal geen volume meer overblijft.

Dus, zoals we hier al jaren zeggen, moeten de zakelijke tarieven ( wat ook het meeste volume is) omhoog. Zelfs de VGP kwam al op dat idee. Maar daarvoor moet ook Sandd weg anders blijft er teveel druk op de zakelijke tarieven. Indien Sandd namelijk zelfstandig verder moet dan zullen ze marktaandeel moeten winnen, wat PostNL zich dan weer niet kan veroorloven.

Ergo de moordende concurrentie zet dan door. Maar Sandd gaat sowieso het loodje leggen, (zij hebben geen pakketten ter compensatie) hetzij via overname, hetzij via een faillissement in de komende jaren. Dus ACM loop niet zo te traineren en kom eens met een besluit, dan kunnen we verder met dit drama.

Ik ga toch nog maar steeds van een ja van de ACM uit en anders wordt het alsnog de politiek die ook de prijsverhogingen in de Telegraaf leest en ziet hoe hoog de nood is. En de kiezers moeten deze kosten ophoesten voor een UPD die zelfs volgens de ACM eigenlijk al niet meer rendabel is. Er moet gecompenseerd worden met de zakelijk post, dat meer dan 90% van het postvolume is en belachelijk laag geprijsd is tov de UPD.De vraag is: verwachten we dat de ACM nog meer boter op hun hoofd gaat smeren? Zo ja is dit al in de koers van Unilever ingeprijst?
Xynix
0
quote:

Makita schreef op 14 aug 2019 om 11:20:


Reken er maar op dat short weer flink aan het afbouwen is vandaag.

Dus jij denkt dat de rest van de markt zo teleurgesteld is over die ACM-mededeling dat die spontaan over elkaar heen buitelden om van 3%+ naar meer dan 2%- te gaan? En dat ondanks die volgens jou afbouwende shorts.

Scherp! Zo had ik dat nog niet bekeken.
Beursspeculant
0
quote:

jakesnake schreef op 14 aug 2019 om 11:23:


[...]

De vraag is: verwachten we dat de ACM nog meer boter op hun hoofd gaat smeren? Zo ja is dit al in de koers van Unilever ingeprijst?


HAHAHA, vandaag nog niet zo gelachen. Unilever wel +1,09% sterkste stijger, kan geen toeval zijn
Makita
0
quote:

Xynix schreef op 14 aug 2019 om 11:27:


[...]
Dus jij denkt dat de rest van de markt zo teleurgesteld is over die ACM-mededeling dat die spontaan over elkaar heen buitelden om van 3%+ naar meer dan 2%- te gaan? En dat ondanks die volgens jou afbouwende shorts.

Scherp! Zo had ik dat nog niet bekeken.

Daling m.i. veroorzaakt door shorts (ging allemaal iets te hard) om vervolgens gebruik te maken van de onzekerheid
alida1
0
ACM: PostNL mag postzegels 16,4% duurder maken
Hoe minder post er wordt verstuur, hoe hoger de tarieven van PostNL mogen zijn.
Hoe minder post er wordt verstuur, hoe hoger de tarieven van PostNL mogen zijn.Foto: Dijkstra
PostNL PNL€1,73-1,81% mag in 2020 de tarieven voor onder meer losse brieven en pakketten met 16,4% verhogen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald.

De tarieven van PostNL zijn aan wettelijke regels gebonden doordat het bedrijf is aangewezen als uitvoerder van de universele postdienst (upd). Die verplicht PostNL om een netwerk van brievenbussen te onderhouden en vijf dagen per week post te bezorgen.

De regels moeten ervoor zorgen dat consumenten en bedrijven niet te veel betalen voor de postbezorging. Aan de andere kant moet het voor PostNL mogelijk zijn om het basispakket aan postdiensten, waar brieven en pakketten onder vallen, rendabel te leveren.

Volgens ACM-bestuurslid Henk Don houdt de extra tariefruimte vooral verband met de verdere daling van het aantal poststukken en de inflatie. 'Hoe minder post verstuurd wordt, des te hoger de tarieven mogen zijn.'

Minder harde stijging
Dat PostNL de ruimte krijgt om de tarieven te verhogen, wil niet zeggen dat de postvervoerder deze neemt. Vorig jaar was de tariefruimte 14,2% hoger dan in 2018. Uiteindelijk steeg de postzegelprijs met 'slechts' 4,8%.

Ook dit jaar zal de prijs minder hard stijgen dan de ACM toestaat. 'De stijging zal in ieder geval ver onder de 16,4% liggen,' aldus PostNL. De tarieven voor 2020 worden later dit jaar vastgesteld. Het postbedrijf zal hiervoor een voorstel doen, dat door de ACM goedgekeurd moet worden.

Een postzegel kost op dit moment €0,83. In 2006 was dat nog €0,39. Hierna kostte het enkele jaren €0,44 om een brief te sturen waarna de tarieven geleidelijk stegen tot het huidige niveau.

Dalende marges
Omdat consumenten steeds minder post versturen, is het voor PostNL steeds duurder om de upd uit te voeren. Uit cijfers die PostNL woensdag bekendmaakte blijkt dat de marge — de verhouding tussen het bedrijfsresultaat en de opbrengsten van de uitvoering van de upd — in 2018 0,7% was. In 2017 was dat nog 6,5%.

Een belangrijke oorzaak hiervan is de daling van het aantal poststukken. De volumedaling van de post die valt binnen de upd daalde in 2018 met 18%. Voor alle post die PostNL bezorgde was dat 11%.

Fusie met Sandd
Deze daling toont volgens woordvoerder van PostNL Jochem van de Laarschot aan dat de overname met Sandd niet snel genoeg kan komen. 'Er zijn nu twee grote postnetwerken die door de daling van het aantal poststukken niet goed benut worden. Die infrastructuur is kostbaar. Door schaalvergroting kan deze beter benut worden.'

Op dit moment onderzoekt de ACM of het toestemming kan geven voor de overname van Sandd. De ACM heeft zorgen over de gevolgen die de fusie zou hebben voor de zakelijke postmarkt. Gaat de toezichthouder niet akkoord, dan kunnen de twee bedrijven aan de minister van Economische Zaken vragen de overname toch goed te keuren.

Bron FD
Xynix
0
quote:

Makita schreef op 14 aug 2019 om 11:29:


[...]
Daling m.i. veroorzaakt door shorts (ging allemaal iets te hard) om vervolgens gebruik te maken van de onzekerheid

Nog knapper van die shorts: èn een daling forceren èn afbouwen. En dat allemaal tegelijk. Het zijn tovenaars, dat zijn het!
Makita
0
En vergeet Norges niet, die zitten continue met 3% van het totaal aantal uitslaande aandelen in opties/futures te handelen. Kan maar zo zijn dat deze een ander belang heeft a.s. vrijdag...

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
4.167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 205 206 207 208 209 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 09-dec-19 17:36
Koers 1,961
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,961
Laag 1,930
Volume 3.403.995
Volume gemiddeld 4.940.309
Volume gisteren 3.403.995