Pharming oktober 2019

7.345 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 ... 364 365 366 367 368 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
poicephalus
0
quote:

Theo3 schreef op 17 oktober 2019 08:13:


Zolang ze beide zwijgen is er niets aan de hand deze mensen zijn toch ook niet gek, wie gaat er nu op zijn werk email berichten sturen naar zijn nieuwe werkgever. Dat doet geen mens. Hoe komen ze aan zijn email gegevens over het treffen in het hotel dat zal hij echt niet via een pc van zijn oude werkgever gedaan hebben, want dan kon hij beter meteen een bord om zijn nek gehangen hebben met het opschrift: Vanaf 23 september weg, op weg Naar Pharming 30 sept. En daaronder moet alleen nog wat data kopiëren voor pharming. Ze hebben toch geen betonnen muur voor hun hoofd.

Sorry dat ik het zeg, maar jij begrijpt niet veel van informatica
Chiddix
0
Doel van dr Chiao was uiteraard gegevens doorspelen naar Pharming. Volgens Pharming heeft men nog niets ontvangen of gezien. Dat kan.
ajax1954
1
dit gaat voorlopig niet goedkomen blijft boven de markt hangen maar moeilijk oordeel te vellen maar wel zeer verdacht allemaal ook statement van ceo .Ik ben blij afscheid genomen te hebben gisteren. Aandeel wordt prooi voor shorters en als het allemaal waar is, hetgeen niemand weet, is pharming ter ziele. Boetes op dit soort vergrijpen zijn gigantisch.
Trader T
1
quote:

husa schreef op 17 oktober 2019 07:25:


begrijp niet dat er geen concurentiebeding i het kontrakt van chiao staat. dan kon hij een tijd niet naar de concurentie overstappen.Concurrentie beding word over het algemeen door een rechter van tafel geveegd.
Hier in Ned. 99 van de 100 x. Misschien had hij een beding maar dat heeft geen invloed.
Ortwin
0
altijd iets met die Nederlandse biotech
afblijven van die überpopulaire aandelen onder 'kleine beleggers'
scam
Chiddix
0
Dr Chiao had de leiding bij het HAE project van CSL Behring. Een grote aanwinst ongetwijfeld voor Pharming , om hem in te lijven. Of Pharming iets heeft aan vitale info van CSL Behring via Chiao moet je kenner voor zijn.
Pharming werkt met konijnenmelk en Behring niet.
Beur
0
FD

Pharming-directeur beschuldigd van bedrijfsspionage

In het kort
Nieuwe medisch directeur zou bedrijfsgegeven van oud-werkgever meegenomen hebben.Koers Pharming daalt sterk. Pharming moet nu aantonen dat er geen gestolen informatie in zijn computersystemen is terug te vinden.

Het Australische farmabedrijf CSL Behring heeft zijn Nederlandse concurrent Pharming PHARM€1,11-- beschuldigd van bedrijfsspionage. Een voormalig werknemer, Joseph Chiao, zou 25 gigabyte aan data van CSL Behring hebben meegenomen met de bedoeling die door te spelen aan Pharming. Chiao trad deze maand bij Pharming in dienst als medisch directeur.

CSL Behring en Pharming zijn directe concurrenten. Beide ondernemingen verkopen medicijnen tegen een zeldzame aandoening, angio-oedeem, waarbij het weefsel in het gezicht of andere lichaamsdelen van een patiënt plotseling kan gaan zwellen.

Pharming bevestigd onderzoek
Pharming bevestigde woensdag dat een onderzoek loopt naar aanleiding van een aanklacht die het Australische bedrijf heeft ingediend bij een Amerikaanse rechter in Pennsylvania. In deze staat is het Amerikaanse hoofdkantoor van CSL gevestigd.

Pharming moet nu aantonen dat in zijn computersystemen geen vertrouwelijke CSL-informatie aanwezig is, zo meldt Sijmen de Vries, de ceo van Pharming. De Vries spreekt van een 'logische' gang van zaken. 'Als ik zou ontdekken dat er mogelijk informatie uit onze systemen was verdwenen, zou ik ook zo'n procedure in gang zetten.'

Chiao geschorst
In een persbericht meldde Pharming 'voor de goede orde' dat het bedrijf Chiao op geen enkele manier heeft aangespoord om gegevens van zijn voormalige werkgever te ontvreemden. 'Bovendien heeft Pharming geen CSL-informatie van Dr Chiao of enige andere bron ontvangen of gezien.'

Chiao is voorlopig geschorst, in afwachting van een hoorzitting bij de rechtbank. De voormalige werknemer van CSL Behring had onlangs bij Pharming gesolliciteerd en was daar aangenomen als medisch directeur. Chiao zou op de belangrijke Amerikaanse markt contacten onderhouden met artsen die patiënten met angio-oedeem behandelen.

Koers daalt
De koers van Pharming daalde woensdag op de Amsterdamse beurs met €0,15 op €1,11, een verlies van ruim 11%. Het nieuws over de juridische procedure kwam woensdag naar buiten door publicaties in de Australische media.

De markt voor medicijnen tegen angio-oedeem staat bekend als zeer competitief. Pharming en CSL Behring moeten het beide opnemen tegen marktleider Shire, dat inmiddels deel uitmaakt van het Japanse farmaconcern Takeda.

Misleiding
Pharming is eerder dit jaar door Shire beschuldigd van misleidende berichtgeving over onderzoek naar geneesmiddelen tegen angio-oedeem. Shire zag een klacht gehonoreerd: de Codecommissie Geneesmiddelenreclame oordeelde dat Pharming zich schuldig had gemaakt aan misleiding.
====================================================

We mogen toch wel aannemen dat wanneer Pharming inderdaad beschikt over gestolen CSL-informatie dit niet opgeslagen zal zijn in hun computersystemen. Dan zouden het wel een beetje domme boefjes zijn.
Pharminglover.
0
Spionage en andere soorten van malversaties om zelfverrijking , komen over de hele wereld voor. Dus ook in de miljarden industrie van de geneesmiddelen. Waarom zou Pharming een heilig boontje zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor CSL . Ik vindt de huidige ontstane situatie uiterst zorgwekkend . Ik zou iedereen aanraden er niet zomaar klakkeloos vanuit te gaan dat dit wel ff goedkomt. Het lan zomaar rap de verkeerde kant opgaan en dan vloeit er veel bloed bij de zeer drukke uitgang.
twopence
0
quote:

Pharminglover. schreef op 17 oktober 2019 08:13:


We moeten zeker afwachten.....maar de gebeurtenissen roepen vette dik rode vraagtekens op. Erg verontrustend
Bleef het maar bij die vraagtekens. Koers ook vet rood en vandaag weer verder.
Beur
0
According to US court documents obtained by The Australian Financial Review, CSL Behring accused Dr Chiao of emailing to his personal account and downloading to a thumb drive thousands of CSL Behring files of highly sensitive information about therapy outcomes, product development and business strategies.

CSL outlined that in the weeks leading up to September 23 when Dr Chiao resigned, he took confidential information from CSL servers. It noted that Dr Chiao played a central role in the development and medical affairs strategy associated with HAE therapies. Hereditary angioedema (HAE) is a rare genetic condition that causes swelling under the skin and lining of the gut and lungs.

The biotech claimed that on Sunday, September 22, Dr Chiao copied about 60 folders to a portable USB drive, and several thousand documents were copied.

"There is no reason to believe that tens of thousands of documents may have been copied," the court documents said.

Dr Chiao has been suspended pending the outcome of the court hearing.

Pharming has a long-term partnership with the China State Institute of Pharmaceutical Industry – a Sinopharm company – for joint global development of new products, including those to treat haemophilia A.

CSL chairman Brian McNamee said on Wednesday that the $114 billion company takes intellectual property security very seriously, while delivering an upbeat outlook confirming full-year guidance and helping to push the stock to a record high.

www.afr.com/companies/healthcare-and-...
Jager63
0
Pharming has a long-term partnership with the China State Institute of Pharmaceutical Industry – a Sinopharm company – for joint global development of new products, including those to treat haemophilia A.
emergo
0
quote:

PullTheTrigr schreef op 16 oktober 2019 13:07:


Topman De Vries noemt aantijgingen "bizar".
(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt naar bedrijfsspionage in Australië, maar noemt de aantijgingen "bizar". Dit liet CEO Sijmen de Vries van Pharming woensdag weten tegenover ABM Financial News.
Vanmorgen werd bekend dat het Australische CSL branchegenoot Pharming beschuldigt van bedrijfsspionage. Voormalig senior medical officer Joe Chiao van CSL zou tienduizenden documenten met gevoelige informatie hebben gestolen. Het betreft in totaal 25 gigabytes aan data.
De Vries bevestigde vanochtend tegenover ABM Financial News dat er een onderzoek loopt, waaraan Pharming "volledig meewerkt". De Vries noemde de aantijgingen "bizar" en "volledig ongegrond". "We zijn hier niet van gediend en het is absurde sensatiejournalistiek", aldus de topman, wijzend op een artikel in The Sydney Morning Herald die de zaak aan het licht bracht.
De Vries bevestigt dat Joe Chiao in dienst is bij Pharming in de Verenigde Staten, maar dat hij niet werkt aan het hereditair angio-oedeem. "Wij hebben niets met de zaak te maken en hebben niets gezien aan informatie die Chiao zou hebben meegenomen."
De Vries liet wel weten dat Chiao momenteel niet wordt ingezet in het licht van het lopende onderzoek. Over het onderzoek inhoudelijk gaf de topman geen commentaar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 16, 2019 03:03 ET (07:03 GMT)
© 2019 ABM Financial News. All rights reserved.
Tartessos
0
Beste mensen, alles is nu wel meerdere malen gezegd.
Er blijven een aantal feiten overeind:

1) Pharming moet nu aantonen dat in zijn computersystemen geen vertrouwelijke CSL-informatie aanwezig is, zo meldt Sijmen de Vries, de ceo van Pharming. De Vries spreekt van een 'logische' gang van zaken. 'Als ik zou ontdekken dat er mogelijk informatie uit onze systemen was verdwenen, zou ik ook zo'n procedure in gang zetten.'
2) Chiao geschorst
In een persbericht meldde Pharming 'voor de goede orde' dat het bedrijf Chiao op geen enkele manier heeft aangespoord om gegevens van zijn voormalige werkgever te ontvreemden. 'Bovendien heeft Pharming geen CSL-informatie van Dr Chiao of enige andere bron ontvangen of gezien.'

Pharming Sijmen de Vries doet wat hij zou moeten doen als hij onschuldig is.
Sijmen de Vries is de man er niet naar om dit spel, zo dom te spelen.
Het is heel erg normaal dat de juiste mensen bij de concurrent worden weggekocht.

CSL heeft groot commercieel belang. Vergeet dat nooit.
Laten we hier de negativiteit even parkeren en afwachten.
Ik denk dat er niets aan de hand is en je - vandaag nog - goedkoop aandelen pharming kan kopen.

Succes met het nemen van het besluit.


Beur
0
quote:

Jager63 schreef op 17 oktober 2019 08:51:


Pharming has a long-term partnership with the China State Institute of Pharmaceutical Industry – a Sinopharm company – for joint global development of new products, including those to treat haemophilia A.

Je bedoelt : een China-link? ;)
Dacht ik ook meteen maar gaat me iets te ver.
Zuurtje
0
Hopelijk vandaag weer groen! Pharming staat er gewoon goed voor!
Storm in een glas water! Pharming is mag ik aannemen geen debiel bedrijf wat zich met zulke praktijken bezig houdt!
7.345 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 ... 364 365 366 367 368 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 apr 2020 17:36
Koers 0,990
Verschil +0,012 (+1,21%)
Hoog 1,035
Laag 0,984
Volume 16.055.619
Volume gemiddeld 15.589.720
Volume gisteren 14.692.729