Forum: Heijmans » Vierde kwartaal 2019 » Pagina: 21 | Belegger.nl

Vierde kwartaal 2019

709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
salud
0
lokeend
0
quote:

salud schreef op 19 november 2019 11:26:


Hoe is het verschil in shortposities tussen Heijmans en BAM te verklaren?
Kan iemand mij dit uitleggen?


Hoi Salud, ik zit al in heijmans ik wacht nu tot dat de koers onder de 7 euro komt en hoop dat ik plukken bij kan kopen.
Zit ik dan ook short?
Weet jij hoe een shorter precies zijn geld verdiend?
Succes!
lokeend
0
Wat ik begrijp van short is dat er een short partij een pluk aandelen leent van de ander, en met deze partij aandelen gaat dumpen zodat de koers daalt.
De short partij hoopt dan dat er aandelen tegen een lagere koers dan tegen waarvoor ze de aandelen geleend hebben worden verkocht aan de shorter.
De short partij hoopt dus dat ze met een groter aantal aandelen tegen een lager tarief dan het aantal geleende aandelen kunnen terug leveren aan de uitlener.
Het verschil is volgens mij winst.
lokeend
0
Het doel van de uitlenende partij aan de shorter is dus om meer aandelen te vergaren tegen een lagere koers.
De vraag is waarom wil de uitlener van aandelen aan shorters meer aandelen in bezit hebben?
lokeend
0
Volgens mij kunnen de Short partijen ongestoord hun gang gaan zolang er maar geen werkelijk richtinggevend nieuws komt, iets van een goede uitkomst van de tennet kwestie, of goede jaarresultaten vanuit heijmans zelf, (2019,2020,2021) tot die tijd kan het nog meer omlaag met de koers m.i.
Dus misschien wel mee profiteren van de door shorters lagere koersen bij heijmans en weldegelijk door even bij te kopen!
Succes!
Japio_
0
quote:

salud schreef op 19 november 2019 11:26:


Hoe is het verschil in shortposities tussen Heijmans en BAM te verklaren?
Kan iemand mij dit uitleggen?


Als je verwacht dat de koers zal gaan dalen dan blijf je van een aandeel af
of neem je een short positie in. Ik vermoed dat bij Heijmans het eerste aan de hand is.
De verhandelbaarheid speelt een (kleine) rol want er moet op enig moment natuurlijk wel geleverd worden.
ro1946
0
quote:

ro1946 schreef op 19 november 2019 15:56:
quote:
jeepeepee schreef op 12 nov 2019 om 09:39:


[...]koop ze dan terug als je spijt hebt


Ik heb geen spijt, genoeg verdiend. En ik koop ze waarschijnlijk wel weer terug. Op € 7,50 of zo.
RD.

Nog even en ik kan weer.
RD.


En weer gekocht op gem. € 7,35. Waarschijnlijk ietsje te vroeg.
RD.
RD.
salud
0
@ro1946: Als ik uitga van de kosten bij DeGiro en ik koop voor € 1000 van die dingen en verkoop ze weer bij 14 cent winst dan maak je minus de transactiekosten (2x) nog geen 15 euro winst. (1,4 %)
Je moet dan wel met hele grote bedragen rommelen wil je goede kaas op je brood.
En je gokt natuurlijk ook wel eens mis .... ?
Alalalonglong
0
quote:

salud schreef op 20 november 2019 10:45:


@ro1946: Als ik uitga van de kosten bij DeGiro en ik koop voor € 1000 van die dingen en verkoop ze weer bij 14 cent winst dan maak je minus de transactiekosten (2x) nog geen 15 euro winst. (1,4 %)
Je moet dan wel met hele grote bedragen rommelen wil je goede kaas op je brood.
En je gokt natuurlijk ook wel eens mis .... ?Transacties van €1000 zijn natuurlijk onzinnig. Transactiekosten moet je ronde 0,1-0,2% moeten kunnen houden.
ro1946
0
quote:

salud schreef op 20 november 2019 10:45:


@ro1946: Als ik uitga van de kosten bij DeGiro en ik koop voor € 1000 van die dingen en verkoop ze weer bij 14 cent winst dan maak je minus de transactiekosten (2x) nog geen 15 euro winst. (1,4 %)
Je moet dan wel met hele grote bedragen rommelen wil je goede kaas op je brood.
En je gokt natuurlijk ook wel eens mis .... ?Van "die dingen" koop ik veel meer dan voor € 1.000, dus mijn winst is vele malen hoger dan waar jij mee komt.
En inderdaad, dat gerommel zorgt voor een dikke plak kaas, en zo nu en dan een biefstukje op mijn brood.
Als ik natuurlijk niet mis gok. En dat gebeurt helaas ook geregeld.
RD.
salud
0
@Er zijn mensen die "groot" denken. :) Voor mij is het een hobby die oplevert in plaats van kost.
Beleg met brood
0
Uitspraak van arbitrage zou in de tweede helft van 2019 volgen... Als we dat nou eens krijgen kunnen we ook dat hoofdstuk afsluiten en verder.
tradersonly
0
Plukje bijgekocht. Technisch wat oversold aan het geraken op meerdere indicatoren (Williams%R, stochastic slow)
tradersonly
0
PFAS-norm ruimer: lucht voor bouw N-Holland

De provincie heeft op honderd plekken in Noord-Holland gemeten hoeveel PFAS er in de grond zit. Daaruit blijkt volgens haar dat overal in Noord-Holland tot 1,5 microgram PFAS per kilo grond te vinden is.” Grond tot die waarde mag binnen de provincie Noord-Holland gewoon verplaatst worden”, meldt de provincie op de eigen site. De landelijke norm is 0,1 microgram, maar de provincie mag dit zelf aanpassen, aldus een woordvoerster.

-----------------


tradersonly
0
Europese Commissie: Nederland moet meer investeren

Nederland moet meer geld in de economie investeren, vindt de Europese Commissie. De begrotingsruimte wordt nu grotendeels gebruikt om de staatsschuld terug te brengen, maar net als Duitsland heeft Nederland "ruimte om nog meer te doen".

Dat zei vicevoorzitter Dombrovskis bij de presentatie van adviezen over de ontwerpbegrotingsplannen van de lidstaten van de eurozone. Nederland en Duitsland gebruiken hun begrotingsruimte al voor investeringen, dat vindt de Commissie "geruststellend".

Minister Hoekstra van Financiën werpt tegen dat het kabinet juist "zeer fors" investeert. "Het CPB en de Raad van State hebben het zelfs over een expansieve begroting. Het beeld dat we de hand op de knip houden strookt niet met de werkelijkheid." Meer extra geld gaat onder meer naar infrastructuur, jeugdzorg, lagere belastingen, de woningmarkt, defensie en onderwijs, stelt Hoekstra.

Geen overbodige luxe
"We zorgen natuurlijk wel dat de begroting in balans is zodat we niet meteen hoeven te bezuinigen als het slechter gaat met de economie. Naar verwachting geven we vanaf 2021 meer uit dan er binnenkomt, dus dat is geen overbodige luxe."

Nederland is al meerdere keren aangemoedigd om meer uit te geven. Vlak voordat Christine Lagarde, nu president van de Europese Centrale Bank, vertrok bij het Internationaal Monetair Fonds, riep ze de overheid op om meer uit te geven aan infrastructuur. In september riepen buitenlandse economen Nederland op de hand van de knip te halen.

Landen die hoge schulden hebben, zoals België, Frankrijk, Italië en Spanje zouden juist hun schulden moeten afbouwen, stelt de Commissie.
tradersonly
0
Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
@TheDailyTurbo
HEIJMANS mag steunen op 7,22 tot 7+ om rebound kansen aangereikt te krijgen.


--------

Heijmans
@heijmansnl
Hoe zet je een gebied weer op de kaart én bouw je voort op geschiedenis? Dat laten we zien met de Fenix I in Rotterdam. Vandaag nemen bewoners & ondernemers het in gebruik. Met collega Christiaan Cooiman nemen zij je mee door dit prachtige project. #trots youtu.be/vig98AermKY


--------


RWS Noord NL
@RWS_NN
·
5 u
Schakelen en doorpakken. Wil je meer weten over de samenwerking tussen de bouwcombinatie Heijmans-Dynniq en
@Rijkswaterstaat
op de #hoofdvaarweg #Lemmer - #Delfzijl? Check dan: heijmans.nl/nl/verhalen/hoe-staat-het... via
@HeijmansNL


-------------------

Joost van Gils
@joostawvangils
#Heijmans present op #WordldSmartCityCongres in Barcelona


----------------------


Realistische PFAS-norm voor Noord-Holland
(20 november 2019)
In de provincie Noord-Holland is de norm voor PFAS aanzienlijk verruimd. Grond die voldoet aan de ondergrens mag vrij verplaatst worden. De provincie biedt hiermee duidelijkheid en meer ruimte voor grondprojecten, zonder extra risico’s voor mens en milieu.

De provincie heeft op 100 plekken in Noord-Holland vastgesteld hoeveel PFAS in de grond zit. Daaruit blijkt dat overal in Noord-Holland tot 1,5 µg/kg PFAS in de grond zit. Grond tot die waarde mag binnen de provincie Noord-Holland gewoon verplaatst worden.

De provincie stelt ook een bovengrens vast voor PFAS. Wanneer meer PFAS wordt aangetroffen in de grond moet onderzoek gedaan worden naar saneringsmaatregelen. Deze bovengrens is verhoogd in vergelijking tot de grens die de provincie in 2017 heeft vastgesteld.

Gedeputeerde Leefbaarheid, Gezondheid en Milieu, Adnan Tekin: “Dit is goed nieuws voor iedereen die met grondprojecten bezig is. Het schept duidelijkheid en biedt gemeenten realistische kaders waarbinnen hergebruik van grond kan plaatsvinden.”

Regionale werkconferentie PFAS
De provincie doet een oproep aan gemeenten om op basis van de achtergrondwaarden hun bodemkwaliteitskaarten vast te stellen. De provincie overlegt met Noord-Hollandse gemeenten en het Noord-Hollandse bedrijfsleven om te inventariseren waar knelpunten zitten en wat er nodig is om deze op te lossen. Zodat overal in Noord-Holland de bouwprojecten weer van start kunnen.

PFAS
PFAS is een verzamelnaam voor poly- en perfluoralkylstoffen. Voorbeelden van PFAS zijn GenX, PFOA en PFOS. In de provincie Noord-Holland komt GenX niet voor. Om een realistische norm te kunnen bepalen is achtergrondwaardenonderzoek nodig. De achtergrondwaarde geeft aan welke concentraties PFAS op relatief schone plekken aanwezig is. De achtergrondwaarde van PFAS in Noord-Holland is bepaald op 1,5 microgram PFAS per kilogram.

Kijk voor meer informatie bij PFAS. Het achtergrondwaardenonderzoek van de provincie Noord-Holland is daar als download beschikbaar gesteld.


www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/...
Daexter
0
quote:

salud schreef op 19 november 2019 23:10:


@Daexter:Dus bij Heijmans bijna alleen maar gokken op "omhoog" ?
Wat naar nu... ;)Nou er is in elk geval niet een heel groot aantal partijen (zoals oa bij BAM) die belang heeft bij een koersdaling. een aandeel kan goedkoop lijken maar als er >10% shortpositie is, denken veel (semi) pros's dat het aandeel nog steeds duur is. Bij Heijmans is dit niet meer zo.

Desalniettemin denk ik niet dat we de bodem al gezien hebben. Zoals ik eerder met Lokeens eens was, is er nog steeds sprake van een downtrend. Ik had eerder voor mezelf een lijntje getrokken bij 7,40. daar zijn we nu onder gesloten, wat betekent dat er naar mijn idee een grote kans is dat we eerst richting het laagste punt van het jaar 7,12 zullen gaan en waarschijnlijk zelfs 6,90 of iets dergelijks alvorens we weer serieus omhoog gaan.

Dit alles uiteraard bij het ontbreken van nieuws. Als er eerst relatief goed nieuws komt ivm de arbitrage dan komen we rap in een uptrend terecht.
salud
0
"De politiek" kan zoveel wetten opleggen als ze wil en ook de "milieu drammers" kunnen tevreden geteld worden. Kost tijd en geld en een andere manier van denken.
Blijft het feit dat er steeds meer huizen nodig zijn en ook meer (andere) manieren om je van A naar B te kunnen bewegen. Samen met een stijgende zeespiegel en inklinkend land waaraan iets gedaan moet worden en een verder veranderend klimaat, een toenemende bevolking die andere eisen aan z´n leefomgeving stelt en een afnemende beschikbaarheid van natuurlijke bronnen......

Genoeg werk aan de winkel voor een aannemer die innovatief en vindingrijk is en die in samenwerking met de wetenschap en puur "gezond verstand" de handen uit de mouwen steekt om deze uitdagingen aan te gaan.

Ik denk dat Heijmans die flexibiliteit en kunde wel in huis heeft.
Bij mij liggen ze op de plank en een beetje stof maakt ze niet minder waard.
Daexter
0
quote:

salud schreef op 20 november 2019 19:51:


"De politiek" kan zoveel wetten opleggen als ze wil en ook de "milieu drammers" kunnen tevreden geteld worden. Kost tijd en geld en een andere manier van denken.
Blijft het feit dat er steeds meer huizen nodig zijn en ook meer (andere) manieren om je van A naar B te kunnen bewegen. Samen met een stijgende zeespiegel en inklinkend land waaraan iets gedaan moet worden en een verder veranderend klimaat, een toenemende bevolking die andere eisen aan z´n leefomgeving stelt en een afnemende beschikbaarheid van natuurlijke bronnen......

Genoeg werk aan de winkel voor een aannemer die innovatief en vindingrijk is en die in samenwerking met de wetenschap en puur "gezond verstand" de handen uit de mouwen steekt om deze uitdagingen aan te gaan.

Ik denk dat Heijmans die flexibiliteit en kunde wel in huis heeft.
Bij mij liggen ze op de plank en een beetje stof maakt ze niet minder waard.Zo denk ik er ook over. Af en toe beetje afstoffen, anders "stik"je nog in al dat stof :)
709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 jan 2020 10:50
Koers 7,270
Verschil -0,100 (-1,36%)
Hoog 7,520
Laag 7,260
Volume 79.392
Volume gemiddeld 161.601
Volume gisteren 146.526