Forum: Arcelor Mittal » ArcelorMittal say [YES] [No]VEMBER | Belegger.nl

ArcelorMittal say [YES] [No]VEMBER

1.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
de volharder
0
quote:

uitzender schreef op 15 nov 2019 om 09:43:


de toekomst voor Arcelor ziet er top uit en kunnen we weer fors omhoog met de koers.
Nu het moment om in te stappen want de trein gaat nu echt rijden.


Dit heb ik in de afgelopen 10 jaar al heel vaak gelezen, vooral dat van die trein
uitzender
0
ik ga er nog steeds van uit dat we vandaag minimaal 4 procent in de plus gaan met al dit goede nieuws een positieve outlook op diverse terreinen en volgende week dik boven de 16 euro staan.
voda
0
ArcelorMittal mag eindelijk Indiase miljardendeal afronden

Staalfabrikant ArcelorMittal MT€15,03+1,66% kan na een strijd van ruim anderhalf jaar een miljardendeal in India afronden. Het Indiase hooggerechtshof heeft het bedrijf toestemming gegeven om zijn failliete branchegenoot Essar Steel in te lijven voor €5,3 mrd.

Dat melden persbureaus Bloomberg en Reuters. Met de aankoop betreedt ArcelorMittal de snelgroeiende Indiase markt. Het bedrijf doet dat bovendien op een gunstig moment: de Indiase overheid is bezig om omgerekend tientallen miljarden euro's in infrastructuur te investeren, wat de vraag naar staal verder zal stimuleren.

Slepende overnamestrijd
Essar, de nummer vier op de Indiase staalmarkt achter onder meer Tata Steel, bezweek eind 2017 onder een miljardenschuld. ArcelorMittal troefde vervolgens in een biedingenstrijd een consortium rond de Russische bank VTB af.
De oprichters van Essar Steel, de broers Shashi en Ravi Ruia, weigerden zich daar echter bij neer te leggen en trachtten de verkoop via de rechter tegen te houden. Ook werd de zaak vertraagd door een juridische strijd tussen schuldeisers over de verdeling van de verkoopopbrengst.

Nieuwe faillissementswet
Het Indiase hooggerechtshof maakt nu een einde aan dat laatste conflict. Het hof heeft ArcelorMittal toestemming gegeven om de overnamesom voor Essar te betalen.
€1 mrd
ArcelorMittal betaalt circa €5,3 mrd voor de aankoop van Essar Steel. Daarna heeft het toegezegd nog een €1 mrd in de Indiase staalfabriek te investeren.

De uitspraak pakt gunstig uit voor Indiase banken, die gezamenlijk ruim €6 mrd aan het bedrijf hadden geleend. Zij krijgen nu zo'n 90% van hun geld terug, achtergestelde schuldeisers moeten het doen met een fors lagere uitkering.
De kwestie is in India van groot belang, omdat de afwikkeling van het faillissement van Essar Steel een van de eerste zaken is onder een nieuwe faillissementswet. De uitspraak van het hof schept dus een belangrijk precedent voor andere faillissementen en voor de verhoudingen tussen verschillende typen schuldeisers.

Italiaans conflict
De overname van Essar is een welkom succes voor ArcelorMittal. Het bedrijf heeft te kampen met verliezen door afnemende vraag en lage prijzen in Europa. Ook is het bedrijf in conflict beland met de Italiaanse regering over de overname van staalbedrijf Ilva.

ArcelorMittal blies de aankoop van de Ilva-fabriek in Zuid-Italië onlangs af, omdat het Italiaanse parlement Arcelor niet langer juridische immuniteit wil geven voor eerder milieuovertredingen door Ilva. Dat kwam het bedrijf op felle kritiek uit Rome te staan.
Ook hier dreigt een juridische strijd te ontstaan. De Italiaanse regering heeft gezegd ontbinding van het contract via de rechter te willen voorkomen. Arcelor heeft zelf dinsdag een rechtszaak aangespannen om het verkoopcontract juist ongedaan te maken.

fd.nl/ondernemen/1324508/arcelormitta...
1.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15-nov-19 13:20
Koers 15,024
Verschil +0,240 (+1,62%)
Hoog 15,244
Laag 14,924
Volume 2.696.309
Volume gemiddeld 7.996.059
Volume gisteren 7.912.834