Morefield Group « Terug naar discussie overzicht

Morefield - 2020: een mooie lege huls

1.379 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Niet via de achterdeur

Deelnemers moesten dus een inschatting maken van de kwaliteiten en plannen van het team achter DSCO. Euronext en de Autoriteit Financiële Markten eisten dat de risico's en onzekerheden omstandig werden uitgelegd, voordat ze hun zegen gaven aan de beursgang van het vehikel. Daarom was er geen sprake van een lege beurshuls: DSCO zat vol met geld (€55 mln) en had bovendien al veel papierwerk geregeld. Vandaar dat DSCO-bestuurder Hoek spreekt over een entree via de voordeur.

Dat is een belangrijk verschil met een entree via de achterdeur: de omgekeerde beursgang of reverse listing. Daarbij neemt een beursaspirant een bestaande notering over, waaruit de eerdere activiteiten zijn verdwenen. Op die manier kan een aandeelhouder van bijvoorbeeld een mediabedrijf eindigen met een stuk van een afvalverwerker. Eind 2017 legde Euronext deze route na meerdere problematische episodes aan banden.

Zo blijft de spac over als instrument om kleinere bedrijven naar het Damrak te brengen. Een andere mogelijkheid is een zogeheten direct listing, waarbij een bedrijf een notering krijgt zonder dat het vers kapitaal ophaalt. Een recent voorbeeld daarvan is het (weliswaar nogal grote) Prosus, een dochterbedrijf van het Zuid-Afrikaanse media- en techbedrijf Naspers.

Lagere prijs

Als de transactie definitief rond is, zal moeten blijken hoe het beursfonds, met de nieuwe ticker (beurscode) CMCOM, presteert. Het techbedrijf heeft een flinke zak geld opgehaald, en kan een groot agendapunt afvinken. Voor de komende jaren mikt CM.com op 30% autonome groei. De verrassend ingestapte investeringsmaatschappij Teslin houdt het op 25%.

De lager uitgevallen waardering lijkt ruimte te bieden voor een koersstijging. 'Het is een goede zaak dat een notering die niet leek door te gaan, nu bij een lagere prijs wel lijkt te lukken', zegt belegger Willem Burgers van het Add Value Fund.

Genoeg handel?

Maar er spelen ook technische factoren. Hoewel in principe twee derde van de aandelen op de markt komt, is het nog maar de vraag hoeveel handel er zal zijn. Als de investeerders van DSCO in het groeiverhaal van CM.com geloven, waarom zouden ze dan (snel) verkopen? Hoek wijst erop dat de investeerders al winst kunnen boeken via de toegekende warrants, en ook Van Vlerken denkt dat er wel degelijk gehandeld gaat worden. Daarbij is het volgens marktkenners zaak dat CM.com in beeld blijft bij beleggers, en bijvoorbeeld binnen afzienbare tijd opnieuw geld ophaalt.

Loopt het team achter DSCO zich al warm voor de volgende ronde? 'Het ziet er goed uit, maar het moet wel eerst een succes worden,' zegt Hoek. 'Maar het is niet zomaar dat we in ons logo “Dutch Star Companies” in donkerblauw schrijven, en “One” in lichtblauw. Als we dit kunnen herhalen, zullen we dat zeker niet laten.'

www.fd.nl
bik
0
UND: Krijgt Morefield nu een opwaardering van U,of wat zijn de kansen? Wat is Uwen Ridderlijke Zwarte inschatting? Dat gaat Petertje toch wel lukken? Eerst een accountant zoeken,en dan knallen gelijk SnowWorld.~~~~~~~~~~~~~~
bik
0
Easy2Pay van Gijs van Lookeren was precies op tijd toen het aandeel op 1 januari 2018 van: 0,350 - 2.50 spoot. Genoot hij toen nog van de oude regeling,die eind dec. afliep,of viel hij al onder de nieuwe strengere regeling van de AFM en had hij wel een accountant? Grommmms.
DeZwarteRidder
0
Accountants willen wel, maar hebben geen ruimte meer voor Value8
Datum
07 januari 2020

De zoektocht van Value8 naar een nieuwe accountant duurt al bijna een jaar. Accountantskantoren willen de investeringsmaatschappij best als controlecliënt, maar ze hebben domweg een capaciteitsprobleem, stelde bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries op de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) van Value8.

De Vries wees als oorzaak van die nog altijd durende zoektocht naar capaciteitsproblemen bij de grote kantoren. “De controleteams worden aan het begin van het jaar samengesteld. Om daar gaandeweg het jaar nog tussen te komen, is heel moeilijk”, aldus de bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder. “Zeker als je geen Unilever of Shell bent”.

Dat microcap DGB Group onlangs in EY wel een nieuwe accountant wist te vinden, deed hij af als “geluk”.

De investeringsmaatschappij zit al sinds mei vorig jaar zonder boekencontroleur. Na de jaarrekeningcontrole 2018 werd afscheid genomen van Accon avm, het kantoor dat twee boekjaren de controle op zich had genomen. Accon leverde onverwacht begin dit jaar zijn vergunning in om beursfondsen en andere organisaties van openbaar belang (oob) te mogen controleren. De regeldruk en de eisen die onder andere de Autoriteit Financiële Markten (AFM) oplegt waren volgens het kantoor de reden.

Twee gegadigden
Value8 spreekt op dit moment volgens De Vries nog met twee gegadigden. Hij zei “het volste vertrouwen” te hebben dat het in deze eerste jaarhelft wel gaat lukken om een accountantsorganisatie te presenteren.

Er is door Value8 inmiddels een rondgang gemaakt langs de vijf grote kantoren die een optie kunnen zijn. Die reageerden allemaal “positief”, maar geen van hen had capaciteit om Value8 als controlecliënt klant te accepteren, aldus De Vries. Signalen dat wellicht de reputatie of interne governance van Value8 een rol zou spelen, had hij niet gekregen.

Behalve de traditionele grote vier kantoren behoort waarschijnlijk ook BDO tot die selecte groep waarmee is gepraat. Mazars valt op voorhand al af. Na een stroef verlopen laatste controlejaar 2016 gingen partijen uit elkaar omdat Mazars de maximale wettelijke termijn had gefungeerd als accountant. Baker Tilly en Grant Thornton kozen er net als Accon vorig jaar voor niet langer oob-instellingen te controleren.

De lange zoektocht bevreemdt hoe dan ook wel. In de jaarlijkse aandeelhouders van mei zei de inmiddels vertrokken commissaris Abel Slippens vertrouwen te hebben in de zoektocht naar een nieuwe accountant. De zogeheten tenderprocedure was op dat moment al in volle gang. In november vorig jaar dacht Value8 vervolgens nog dat jaar een accountant te kunnen aanstellen.

Strafbankje
Beursgenoteerde ondernemingen moeten voor 1 mei een jaarrekening met accountantsverklaring publiceren over het voorgaande boekjaar. Lukt dat niet, dan verbant beursuitbater Euronext een bedrijf naar het strafbankje.

Dat overkwam Value8 al eens in 2017. Toen tekende de toenmalige accountant Mazars pas eind november 2017 de jaarrekening over 2016 af, ruim een half jaar te laat. Vorig jaar overkwam bijvoorbeeld Oranjewoud en stamcelbank Esperite hetzelfde.

Om niet te hoeven vrezen voor zo’n sanctie, koos Value8 voor een onorthodoxe maatregel. Door een aanpassing van de statuten telt het boekjaar 2019 van de investeringsmaatschappij namelijk 730 dagen en eindigt pas op 31 december 2020. Het haalt de druk er enigszins af om snel een nieuwe accountant te strikken die dan binnen enkele maanden de jaarrekening moet aftekenen. Enige spoed was geboden. Het oude boekjaar zou immers op 31 december 2019 eindigen. De aandeelhoudersvergadering moest daarom nog snel tussen Kerst en de jaarwisseling plaatsvinden.

Ook mediabedrijf IEX en MKB Nedsense, ondernemingen waarin Value8 een meerderheid heeft en vertegenwoordigers heeft afgevaardigd voor sleutelposities, gingen op diezelfde dag over tot eenzelfde statutenwijziging.

Aandeelhouders zullen geen nadeel ondervinden van het verlengde boekjaar, zo meldde De Vries. Er zal halverwege het jaar een informatiedocument komen waarin de gang van zaken wordt gepresenteerd, gevolgd door een informele aandeelhoudersbijeenkomst.


Cobalt-48
0
Née das voor de Schout, haantjes zijn weer in zwang......de "Haanster"...hahaha, goede Bik..
bik
0
bik
0
Wat weet "Den Zwarten Ridderd" dat wij niet weten??? Is U nou zo slim,of zijn wij nu zo dom? GRMPFFT.
bik
0
Vrijdag 43K verkocht/gekocht. Er komen Believers aan!!! Morgen effe die 0,290 uitkopen,dan kunnen we weer verder stroomopwaarts. Zie Dutch Star C War: Van: 0,30 - 2.80 in a few days. Vraag niet hoe her kan,maar verwonderd U slechts.Succes allen,je zult er maar niet inzitten. Het zijn "The Happy Few". Funny Sunny Sunday. AU DEMAIN!!! grrrr.
bik
0
bik
0
Wat een enorme onsportieve vastbijterd,die 0,290 !!! Morgen maar eens uitkopen,die Spelbreker. GRMPFFFT\.
Cobalt-48
0
quote:

bik schreef op 26 januari 2020 11:51:

Straks stroomafwaarts is natuurlijk het doel waar wij allen naar streven!!!
Nou ehh..liever stroomopwaards Bik...gooi de de slagboom maar open.....
bik
0
Waar kan ik het boekje van Morona Virus vinden? Ziet U ook in de verte een horde kopers aan komen hollen,om stukjes in te rollen? GRRRRR.
1.379 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:29
Koers 0,500
Verschil -0,020 (-3,85%)
Hoog 0,530
Laag 0,492
Volume 15.563
Volume gemiddeld 15.235
Volume gisteren 1.263

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront