Lotus Bakeries « Terug naar discussie overzicht

Lotus Bakeries 2020

281 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Gino Scheppers
0
Ziehier de link naar de officiële bekendmaking/persbericht van de resultaten:
www.lotusbakeries.com/sites/default/f...

Zie ook de verschillende positieve persberichten;
www.tijd.be/ondernemen/voeding-drank/...

En ook het zeer positief bericht in kanaalZ
kanaalz.knack.be/nieuws/z-nieuws-10-0...

Weeral blijft dit familiaal bedrijf uit Oost-Vlaanderen iedereen verbazen. Is er nog groei mogelijk?
De penetratiegraad in USA is momenteel slechts 5% en nu reeds de grootste afzetmarkt!. In België heeft Lotus een penetratiegraad van 66%. Maw Lotus B. kan nog jaren lang aan een groeiverhaal werken in USA en de rest van de wereld. . Maar nu blijkt ook dat het in april te lanceren sandwich-koekje wel eens de volgende kaskraker kan worden.En meteen kan het onmiddellijk naast de andere koekjes internationaal in de markt worden gezet.
Scan ook eens op de zoekstring 'Biscoff' op youtube. Speculoos en de pasta wordt gewoon een hype in het gebruik van tal van gerechten.
Ook gaat men voluit gaan voor Italy. Want daar (en hiermee wat dichter bij huis) kan men nog veel groeien halen.
Het aandeel is met zijn hoge koers/winst verhouding geprijsd naar perfectie. Ook nominaal is de aanschaf van zelfs maar één aandeel reeds een hoge investering. Jan Boone wenst niet te splitsen, hij bakt immers koekjes en geen aandelen, heeft hij ooit gezegd.
En terecht, speculanten daar heeft het bedrijf geen behoefte aan. Maar wel lange termijn investeerders. Diegene die deze redenen aanhalen om niet te kopen, hebben nu jaar na jaar mooie winsten aan hun neus zien voorbijgaan.
Groeten

Gino Scheppers
0
Artikel uit het Nieuwsblad 12/02/2020

Ze liggen vanaf april als ‘Gevulde Speculoos’ in de rekken. Kleine, ronde speculooslekkernijen gemaakt in Lembeke. “Schijfjes speculoos gevuld met chocolade, vanillecrème of speculoospasta”, zegt Jan Boone, CEO bij Lotus Bakeries.

Officieel gaan ze door het leven als Sandwich Coockies. “Toch geven wij ze veel liever de naam mee van Gevulde Speculoos”, zegt Jan Boone, duidelijk tevreden over de nieuwe lekkernij die vanaf april 2020 in de rekken van de grote supermarktketens, maar ook bij de winkel om de hoek, zal liggen.

“Het is een nieuw product dat we vanuit onze thuishaven Lembeke op de wereld willen loslaten.” Het concept is eenvoudig. Twee schijfjes speculoos met een vulling. “Bescheiden, maar daarom niet minder aantrekkelijk”, gaat Boone verder. “Over het concept hebben we heel wat jaren nagedacht. Binnen Lotus Bakeries hebben we het iconische rechthoekige speculooskoekje dat over een groot deel van de wereldbol reeds zijn weg heeft gevonden. We bieden ons producten in diverse verpakkingen aan. Speculoos in gezinspakken, los verpakte koekjes voor de horeca of verpakking voor onderweg.”

Afwijkende vorm

“Omdat we nu een nieuw product in de markt wilden zetten, werden eerst een aantal smaaktesten gedaan. Jarenlang kwamen we niet tot het gewenste resultaat, tot plots iemand opperde om eens van onze klassieke vorm af te wijken. Op dat ogenblik een gedurfde gedachte, maar gaandeweg won het idee veld. We bleven proeven en smaken vergelijken tot we bij iets lekkers uitkwamen, de Gevulde Speculoos.”

Lotus Bakeries liet de nieuwe lekkernij los op een testpubliek en zag tot haar grote tevredenheid dat het koekje bijzonder enthousiast onthaald werd. “Het testpubliek reageerde, net als onze klanten, heel positief” gaat Boone verder.

“De Gevulde Speculoos komt vanaf april in België, Groot-Brittannië, Frakrijk en de Verenigde Staten, onze vier grootste speculoosmarkten, in de rekken. De productie gebeurt in Lembeke. Later op het jaar, in de loop van de maand oktober, starten we een nieuwe lijn op speciaal voor het nieuwe koekje dat vanaf dan mondiaal zal verdeeld worden.”

Nieuwe productielijn

Lotus Bakeries wil in de loop van het eerste jaar zowat 1.500 ton Gevulde Speculoos in de markt zetten. “Dat is best veel”, zegt Boone. “Het nieuwe koekje mag dan al een atypische ronde vorm hebben, het is overheerlijk en past ongetwijfeld perfect in de smaakbeleving van onze klanten.”

Het ribbeltje op het nieuwe ronde koekje is de link met de alom gekende rechthoekige vorm. “Als de nieuwe lijn volledig operationeel wordt, rekenen we dat er een 25-tal nieuwe arbeidsplaatsen bijkomen” besluit Boone.
simidoc
0
Ze liggen vanaf april als ‘Gevulde Speculoos’ in de rekken. Kleine, ronde speculooslekkernijen gemaakt in Lembeke. “Schijfjes speculoos gevuld met chocolade, vanillecrème of speculoospasta”, zegt Jan Boone, CEO bij Lotus Bakeries.

Wordt een concurrent van het befaamde Oreo koekje.
Tonydwi
0
De berg sinterklaasspeculoos is ondertussen bijna weggewerkt en dus is het tijd voor de jaarcijfers van hofleverancier Lotus Bakeries (+1,4%). En die resultaten worden duidelijk gesmaakt. De groep slaagt er vooral dankzij de internationalisering in om groeicijfers voor te leggen. Dat verdient een hoger koersdoel bij KBC Securities, maar na de recente beursprestatie wordt het “Opbouwen”-advies wel ingeslikt.

Kerncijfers

De omzet van Lotus Bakeries steeg in 2019 met 10,1% tot 612,7 miljoen euro (KBCSe 605,5 miljoen euro) in vergelijking met 556,4 miljoen euro een jaar eerder. De solide groei in de eerste jaarhelft (11,5%) zette zich in de laatste zes maanden door (8,9%). De belangrijkste bijdrage was - zoals verwacht – die van Kiddylicious en goed voor 2,4% omzetgroei.

De REBITDA kwam uit op 123,6 miljoen euro (KBCSe 122,7 miljoen euro) en ook de REBIT presteerde met een groei van 8,3% tot 102,9 miljoen euro (KBC Securities: 102,7 miljoen euro) in lijn met de verwachting. Het nettoresultaat steeg van 66,9 naar 74,9 miljoen euro (KBC Securities: 73,6 miljoen euro). Het dividend gaat van 29 naar 32 euro.

Drie pijlers
1.De Lotus Biscoff-fabriek in de VS is sinds augustus operationeel. Tijdens de opstartfase waren de geproduceerde volumes zoals eerder aangegeven door het management nog steeds onvoldoende om de overheadkosten en de afschrijvingen te dekken. De resultaten van de fabriek hadden dus een negatieve invloed op het resultaat voor de tweede jaarhelft. Niettemin groeit Lotus Biscoff het sterkst in absolute termen (dubbelcijferige groei in FY19) omdat de VS, het VK, Frankrijk en China sterk blijven groeien. De VS is sinds 2016 de grootste markt voor Biscoff met een huidige penetratie (aantal huishoudens dat minstens één keer per jaar koopt) van bijna 5%. Dat komt overeen met 6 miljoen huishoudens of 1 miljard koekjes.
2.Binnen Natural Foods (de 2e strategische pijler van Lotus Bakeries) profiteerde Natural Snacking van een TV-commercial voor Nakd in de UK, België en Nederland. Ook Bear wint geleidelijk aan een sterkere positie in zijn categorie in de VS, terwijl Kiddylicous zijn groei in het Verenigd Koninkrijk voortzette.
3.De derde pijler van de Lotus Bakeries strategie (de focus op 'local heroes' in de thuismarkten van België, Nederland, Frankrijk en Zweden) profiteerde van de focus op productinnovaties met de introductie van de met chocolade gevulde Madeleine, de Luikse wafel Suzy melkchocolade en de uitbreiding van het Tartelice-assortiment. Hoewel de categorie peperkoek onder druk kwam te staan, bleef de omzet in Nederland stabiel over de verschillende merken heen.

Investeringen

De voorbije twee jaar investeerde Lotus Bakeries meer dan 200 miljoen euro in zowel de overnames van Kiddylicious en de BEAR-fabriek in Zuid-Afrika als in grote Capex-projecten (bv. de Biscoff-fabriek in de VS). Dankzij de sterke operationele cashflow is de netto financiële schuld in de tweede jaarhelft verder gedaald van 153 tot 130 miljoen euro. De nettoschuld/REBITDA daalde van 1,3x op het einde van juni 2019 naar 1.1x per einde december 2019.

De mening van KBC Securities

De internationalisering van Lotus Biscoff en Lotus Biscoff Spread blijven de belangrijkste organische groeimotor met een solide en brede groei in de grote consumentenmarkten en andere landen. In 2020 streeft Lotus ernaar om Lotus Biscoff Ice Cream verder internationaal uit te rollen in nog een tiental andere landen. Met de resultaten over 2019 in de hand zal KBC Securities aan de cijfers in het model sleutelen, maar voorlopig verhogen ze hun koersdoel van 2700 naar 2900 euro. Na de recente prestatie van het aandeel gaat het advies wel van “Opbouwen” naar “Houden”.
Gino Scheppers
0
Lotus is en blijft een groei-verhaal. Zie onderstaand artikel.
www.entertainmentdaily.co.uk/food/min...
Beleggen in dit aandeel (ook al is men geprijsd naar perfectie) is zo goed als risicoloos. Dit is het Belgisch succesverhaal bij uitstek. Het potentieel in USA is nog gigantisch. Hun nieuwe fabriek in de USA kan nu al de productie niet aan. Volgens Jan Boone moet men nog steeds containers vanuit België verschepen. En is er dringend nood aan bijkomende productie-capaciteit in USA.

[verwijderd]
0
Lotus inkopen aan 3030, een goed idee? Lijkt me wat hoog, maar op lange termijn lijkt dit nog steeds slim, niet?
Becb
0
ik wilde eind vorig jaar nog een aandeel bijkopen aan 'minder dan 2500 euro'. Dat is toen net niet meer gelukt, waarna er plots een stevige spurt is gekomen. Toen kloeg ik dat een k/w van 31 hoog was. Nu is het zelfs meer dan 35. Persoonlijk kijk ik toch even de kat uit de boom voordat ik een extra aandeel koop. Het is wachten op een dip richting pakweg 2850 (k/w 31), al komt die misschien nooit. Zeker in tijden van corona virus (duidelijkheid over de winsten zullen we met de kwartaalcijfers zien) is Lotus een defensief aandeel. Zien we ooit nog de 2800... dat is koffiedik kijken.
Gino Scheppers
0
quote:

Becb schreef op 18 februari 2020 16:45:

ik wilde eind vorig jaar nog een aandeel bijkopen aan 'minder dan 2500 euro'. Dat is toen net niet meer gelukt, waarna er plots een stevige spurt is gekomen. Toen kloeg ik dat een k/w van 31 hoog was. Nu is het zelfs meer dan 35. Persoonlijk kijk ik toch even de kat uit de boom voordat ik een extra aandeel koop. Het is wachten op een dip richting pakweg 2850 (k/w 31), al komt die misschien nooit. Zeker in tijden van corona virus (duidelijkheid over de winsten zullen we met de kwartaalcijfers zien) is Lotus een defensief aandeel. Zien we ooit nog de 2800... dat is koffiedik kijken.
Puur volgens technische analyse zou dit nog mogelijk moeten zijn. Zelfs een terug-test van de weerstandszone rond 2680 (de bovenkant van een range van meer dan 3.5 jaar).
Maar, maar, nu we éénmaal uit de range zijn en men in april het sandwich koekje gaat lanceren. Hmm, er komt misschien nog wel veel positief nieuws......
En zie die fabriek in USA eens.Potentieel genoeg.
www.bing.com/videos/search?q=lotus+ba...
en
www.bing.com/videos/search?q=lotus+ba...

Gino Scheppers
0
Momenteel is de impact van het Corona-virus veel minder erg voor het Lotus aandeel, dan bij vele andere aandelen. Corona is van tijdelijke aard. Maw de huidige dip, is volgens mij bescheiden mening een ideaal instapmoment. Nog even wachten kan natuurlijk nog altijd.... Maar market timing is niet éénvoudig.
Gino Scheppers
0
Kopen op een dip. Nu is het moment. Momenteel noteren we aan 2830 euro. De vroegere weerstand van 2680 euro, is nog helemaal niet inzicht, en zitten we nog een stijgende trend.
In april lanceert Lotus zijn nieuw sandwich koekje. Meteen zal dit gebeuren in de grootste afzet landen. USA, UK, België,...
Dit positief nieuws kan zeker een driver zijn voor verdere koersondersteuning.
simidoc
0
Voorlopig nog altijd geen paniek onder de Lotus beleggers.Maar wat niet is kan nog komen.
Gino Scheppers
0
Even wat feiten.
-vandaag gaat Lotus mee in het paniekvoetbal, en eindigt met 11.34% in de min.
-in TA blijft de koers (gelukkig) juist boven 50% fibonacci level
-steun van 2680 is gesneuveld (minder goed nieuws)
-koers eindigt gelukkig op een schuinsteunlijn (=positief)
De ultieme dip voorspellen blijft moeilijk. Maar je moet kopen wanneer het bloed in de straten stroomt. En dat is duidelijk het moment.
Fundamenteel heeft Lotus het voordeel, dat men niet geplaagd wordt door de capriolen van Trump. Men produceert nu immers in USA, in hun gloednieuwe fabriek.
Voeding zal blijven aangeleverd worden. En als troost kan men dan nog koekjes kopen met een lange bewaartermijn.Hun schulden zijn gering, maw een solid bedrijf. Mensen die altijd wenste te kopen, maar het altijd te duur vonden, krijgen nu alvast een kans.

Gino Scheppers
0
Vandaag herstelt Lotus B. en eindigt terug boven zijn vroegere weerstandszone van 2680. Deze kan als nog voor steun zorgen voor de volgende weken. De voedingssector heeft het gelukt om in deze crisis-situatie gewoon verder te draaien. Door te eindigen op 2700 zit Lotus B. nog steeds op een winst tov begin dit jaar.
Nog even ter informatie. Het is niet gebruikelijk om in dit forum andere aandelen of indexen te bespreken. Maar ik volg al jaren met wat TA ook andere indexen. Door de sterke koersdaling zijn we deze week geëindigd met de Euro stoxx 600 financials (=banken index van de 600 grootste banken van Europa). op het zelfde dieptepunt van de financiële crisis van 2008! Zeer opmerkelijk, want toen stond gans de banksector voor een implosie. En nu ziet niemand blijkbaar dit zeer belangrijk gegeven. Ook opmerkelijk
Duitsland is de slechte leerling van de klas!. Van alle landen hebben zij een banksector met de hoogste kost/inkom ratio, en presteren het slechts op rendement op eigen vermogen (info terug te vinden in het jaarverslag van onze nationale bank). De marktkapitalisatie van de Deutsche Bank en de Commerz Bank samen (twee grootste banken van Duitsland) is lager dan de marktkapitalisatie van KBC! We steven dus af op een horror-scenario voor de banken. Maar de redding is nabij, onze ECB kan corona aangrijpen om geld te drukken...
Johny
0
Lotus was bij de vorige crisis 1 van de stijgers.
Mensen gaan binnen zitten en eten meer koeken.
Speculoos , wafels enz...
Bedrijf met weinig schulden .
Veilige haven al twintig jaar ...
Familiebedrijf
simidoc
0
Graag had ik van Lotus een pluk bij gekocht aan 2050€.Maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat deze limiet gaat bereikt worden.Een taai aandeel Lotus.
[verwijderd]
0
Ik prop mij altijd vol met Lotus koekjes; elke crisis opnieuw :o) wereldwijd worden ze gretig afgenomen.
Gino Scheppers
0
quote:

simidoc schreef op 21 maart 2020 11:37:

Graag had ik van Lotus een pluk bij gekocht aan 2050€.Maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat deze limiet gaat bereikt worden.Een taai aandeel Lotus.
Kopen aan deze prijs zal enkel kunnen wanneer de productie zou stilvallen.
En momenteel is dit niet geval:
www.hln.be/nieuws/lotus-bijt-en-bakt-...
281 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 feb 2023 17:35
Koers 5.980,000
Verschil +40,000 (+0,67%)
Hoog 6.010,000
Laag 5.930,000
Volume 465
Volume gemiddeld 511
Volume gisteren 327

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront