DSM « Terug naar discussie overzicht

Corona en DSM

7 Posts
Fm56
0
Zal de vraag naar vitamines van DSM explosief stijgen doordat mensen zich willen beschermen tegen het corona virus?
[verwijderd]
0
quote:

Fm56 schreef op 26 februari 2020 09:15:

Zal de vraag naar vitamines van DSM explosief stijgen doordat mensen zich willen beschermen tegen het corona virus?
Vanuit een gezondheids overweging....zou kunnen.

Vanuit een gestagneerde aanvoer uit China, daar is de bescherming in de vorm van voorraad opbouwen al gebeurd. Zowel DSM als BASF zijn volledig uitverkocht t/m Q2 2020 vwb vitamines. Als één van de weinigen produceren deze twee firma's ook nog vitamines in Europa.

Tussen de eerste week van januari 2020 en vandaag zijn vitamine prijzen gemiddeld rond de 40% in prijs gestegen als gevolg van coronavirus.

Voor wie het interessant vindt, nu zijn de aminozuren aan de beurt. De markt is rood momenteel, maar bedrijven zoals ADM en Evonik en Ajinomoto (die amino zuren produceren) zijn interessant om te gaan volgen. Hebben ook productie buiten China.

Ben pas sinds kort actief hier. Ben analist en volg micro grondstoffen die in diervoeding gaan zoals vitamines en aminozuren.
Jan66
0
[verwijderd]
0
quote:

TP66 schreef op 26 februari 2020 12:20:

Wat ik begrijp uit de media is dat de productie weer langzaam wordt opgestart!!

Klopt, maar het komt de fabriek niet uit, laat staan het land. Vitamines worden vooral in Zhejiang en Shandong geproduceerd en daar zijn nauwelijks vrachtwagen chauffeurs te vinden momenteel. Zitten nog verplicht thuis. Situatie is iets verbeterd, dat wel.
henrico26
0
Vooralsnog is de schade van koersdaling van DSM nog redelijk beperkt gebleven.

Even los gezien van de Corona perikelen, wat van de week duidelijk zijn weerslag had op de beurs, is het aandeel echt zwaar overgewaard en duur. (zeker wanneer je naar K/W verhouding kijkt)

Ik verwacht een neergaande trend en dat het aandeel naar de 80 a 85 Euro gaat. Kortom een meer reële waardering, ook met de onzekerheden qua wereldeconomie, maar er ook al tekenen zijn dat de groei stokt.

Verder is er een wisseling van de top geweest, heeft het bedrijf een dure overname gedaan, waarvan nog duidelijk moet worden of dit een goede keuze is geweest. Ook kan het haast niet meer beter gaan dan onder het beleid/roer van Feike Sijbesma
havik of duif
0
Vrijdag toen velen hun angst niet onder controle hadden zijn er toch 1,7 miljoen aandelen GEKOCHT door beleggers die er anders over denken en die weten allemaal dat de ceo Sijbesma vertrekt. DSM bijna geen schulden en een volle overname kas!
[verwijderd]
0
Even afgezien van het huidige beurs sentiment, denk ik dat DSM snel weer zal opklimmen. Ik hoor vaker dat ze te hoog gewaardeerd zijn, maar ik vind het zelf wel realistisch. Het is een gezond begrijf, met een unieke positie in het nutritie segment. Veel van het nieuws (wisseling van de wacht/recente overname) zit wat mij betreft al in de koers verwerkt.

Vergeet niet dat ze laat Q2/Q3 2020 volop gaan cashen van de huidige hoge vitamine prijzen. In Q1 en deels Q2 worden nog oude vitamine contracten weg gewerkt aan lagere prijzen, maar daarna krijgt de nutritionele business een boost.

De operatie in China zal een knauw krijgen door virus, maar dat is echt een tijdelijk effect. Ik krijg steeds meer bevestiging dat fabrieken deze week weer kunnen opstarten en ook daadwerkelijk hun eindproduct weer in de havens krijgen.

Per saldo verwacht ik tot aan de zomer een taaie periode, maar daarna ziet het er goed uit qua koersontwikkeling.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 jul 2024 17:36
Koers 110,750
Verschil +0,050 (+0,05%)
Hoog 111,450
Laag 110,000
Volume 353.771
Volume gemiddeld 433.211
Volume gisteren 281.531

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront