Oranjewoud « Terug naar discussie overzicht

Oranjewoud 2020

42 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
shaai
0

Ook pensioenfonds Waterbouw weg bij Centric
Centric raakt met het bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw voor de derde keer in ruim een week een grote klant kwijt. Het pensioenfonds noemt de pensioenadministratie van Centric ‘onvoldoende duurzaam’ en vertrekt eind dit jaar.
shaai
0
shaai
0
quote:

shaai schreef op 26 mei 2020 13:31:


Ook pensioenfonds Waterbouw weg bij Centric
Centric raakt met het bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw voor de derde keer in ruim een week een grote klant kwijt. Het pensioenfonds noemt de pensioenadministratie van Centric ‘onvoldoende duurzaam’ en vertrekt eind dit jaar.
www.agconnect.nl/artikel/centric-ziet...

IT-dienstverlener Centric verliest in korte tijd nu zijn tweede pensioenfonds als klant. Na het aangekondigde vertrek van pensioenfonds Meubel maakt bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw bekend per eind dit jaar zijn contract te beëindigen, schrijft het FD. Waterbouw is in januari 2019 juist naar Centric gegaan, maar heeft begin dit jaar aangegeven dat het traject nog niet is afgerond. Terwijl Waterbouw spreekt van 'onvoldoende duurzaam' qua de uitbesteding aan Centric, stelt Meubel dat het elke 3 jaar een marktverkenning doet voor zijn pensioenadministratie.

fd.nl/ondernemen/1345982/centric-verl...

ouder pf bericht uit feb:

www.accountancyvanmorgen.nl/2020/02/0...

Het pensioenfonds Tandtechniek probeert extra kosten die zijn gemaakt door een afkeurende accountantsverklaring bij de pensioenafdeling van automatiseerder Centric te verhalen op dat bedrijf, meldt het FD.
shaai
0
www.tubantia.nl/hof-van-twente/bedrij...

...Rian van Rijbroek
Multimiljonair Sanderink, volgens rijkenlijst Quote-500 goed voor zo’n 620 miljoen euro, kwam het afgelopen jaar in opspraak door zijn relatie met zelfbenoemd cyberexpert Rian van Rijbroek. Zij beweert zowel cybersecurity- als financieel expert te zijn, maar wordt door velen beschouwd als charlatan. Sinds zij in zijn leven kwam vecht hij aan de lopende band rechtszaken uit met voormalige topmensen van zijn bedrijven. Ook in deze rechtszaken lijdt hij keer op keer verlies.
shaai
0
www.businessinsider.nl/cegeka-belgie-...

Het Belgische Cegeka daagt IT-bedrijf Centric van miljonair Gerard Sanderink uit in Nederland, met oud-Centric-directeuren aan het roer
Profielfoto Business Insider Nederland
Business Insider Nederland
09 jun 2020

In een verklaring liet Centric eerder weten dat Van Rijbroek geen positie heeft binnen het bedrijf. Maar ze levert wel “informatie aan de business-unit Cyber Defense Services”.

“Die jongens zijn in een slechte droom terechtgekomen”, zegt Schrijver nog over zijn oud-collega’s bij Centric.

fd.nl/ondernemen/1345413/automatiseer...
8 juni
Johan LeupenStijn van Gils
ICT-DIENSTEN
Automatiseerder Cegeka kaapt klanten en ex-toplieden van Centric
Het Belgische IT-bedrijf Cegeka bombardeert Nederland tot thuismarkt, en beconcurreert marktleider Centric met hulp van diens voormalige top.

In het kort
Karim Henkens en Hans Schrijver werkten jarenlang in de top van het Geplaagde Centric.
Nu werken de twee voor het Belgische Cegeka, dat in Nederland hard wil groeien.
Een interview met de twee topfunctionarissen.

Het interview moest eigenlijk helemaal niet over Centric gaan, maar al snel beseffen Karim Henkens en Hans Schrijver zich dat ze niet om hun voormalige werkgever heen kunnen. Beide heren brachten ruim twee decennia door bij het geplaagde bedrijf van ondernemer Gerard Sanderink, waarvan de laatste jaren aan de top. Anno 2020 staan ze regelmatig tegenover hun voormalige baas, en jagen ze op dezelfde klanten.

De uitdager heet Cegeka (omzet € 561 mln in 2019, bijna 5000 medewerkers), een uit België afkomstig familiebedrijf dat zijn Nederlandse voetafdruk enkele weken geleden verdubbelde via de overname van KPN Consulting. (shaai: dat is voormalige Getronics NL)

‘'Ik wil de mensen daar echt niet verder in de put duwen'’
Hans Schrijver
shaai
0
www.agconnect.nl/artikel/dnb-sust-cen...
27 mei

Het eerder uitgesproken vertrouwen van De Nederlandsche Bank (DNB) in IT-dienstverlener Centric houdt voorlopig stand, maar de relatie wordt tegenover AG Connect ook genuanceerd. De bank noemt cybersecurity en informatiebeveiliging nu ‘buiten beeld’ bij de afgenomen IT-diensten. “DNB blijft de ontwikkelingen rond Centric van nabij volgen en zal acteren indien nodig.”
shaai
0
interessante en brisante reconstructie, die weer de hele 'soap'kant extra bizar eruit laat zien, man man man

www.tubantia.nl/hof-van-twente/fraude...

Fraude of valstrik? De bijzondere ‘bewijsvoering’ van Gerard Sanderink
RECONSTRUCTIEDe Twentse miljonair Gerard Sanderink blijft ervan overtuigd dat zijn ex-vriendin Brigitte van Egten fraude heeft gepleegd bij zijn zonne-energiebedrijf DSS in Goor. De zaak werd door zes verschillende partijen onderzocht maar bewijs werd niet geleverd.

Angelique Kunst 30-05-20, 09:30

Sanderink is hardnekkig: hij is inmiddels een zevende onderzoek begonnen. Reconstructie van een schimmig verhaal.
shaai
0
www.deondernemer.nl/financien/dossier...

23 mei
Een weer nieuw hoofdstuk in het intussen veelbesproken Dossier Sanderink: zonne-energiebedrijf DSS uit Goor staat op punt van omvallen en eigenaar Gerard Sanderink weigert het bedrijf echter uit de financiële penarie te helpen. Dat bleek tijdens een online zitting van de voorzieningenrechter in Almelo. Sanderink verloor ook dit kort geding.

Angelique Kunst
shaai
0
voda
0
Oranjewoud duikt in rode cijfers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Oranjewoud
6,10 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Oranjewoud heeft na vier winstgevende jaren op rij in 2019 verlies geleden. Dit maakte Oranjewoud, dat bestaat uit Antea Group en Strukton Groep, bekend.

Vorig jaar stond er een verlies onder de streep van 3,9 miljoen euro tegen een winst van 15,4 miljoen euro in 2018.

Oranjewoud zegt zich vooral zorgen te maken over de prestatiegerichte spooronderhoudscontracten in Nederland.

"Ondanks het feit dat ProRail al een aantal jaren bezig was met deze contracten, kunnen wij stellen dat zowel ProRail als de aannemers niet goed voorbereid waren op deze nieuwe contractvorm. De komende twee jaar zal gewerkt moeten worden aan de misverstanden rond deze contracten en zullen partijen zich beter moeten voorbereiden op de volgende serie aanbestedingen", aldus Oranjewoud.

Ook wees het op een contract voor de aanleg van ERTMS, het nieuwe Europese railverkeersmanagementsysteem, in ongeveer de helft van Denemarken. " Dit project bleek niet goed gemanaged. Wij hebben ingrijpende stappen gezet in het management en gaan ervan uit dat vanaf 2020 dit project een goede weg vooruit zal vinden."

Het EBITDA-resultaat trok op jaarbasis wel aan van 72,4 miljoen in 2018 tot 105,1 miljoen euro afgelopen jaar.

De kasstroom bedroeg 10,3 miljoen euro tegen 86,0 miljoen euro in 2018. De omzet steeg van 2,3 miljard naar 2,4 miljard euro.

Oranjewoud merkte op dat de gevolgen van de coronacrisis voor de bedrijfsactiviteiten en de resultaten vooralsnog beperkt zijn. "Hoewel onzeker, zijn wij op dit moment niet van mening dat de gevolgen van het Covid-19-virus een materieel negatief effect zullen hebben op onze financiële conditie of liquiditeit."

De orderportefeuille van Oranjewoud is voor 3,1 miljard euro gevuld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
shaai
1
www.tubantia.nl/enschede/woedende-ger...

"Ik ben een net mens. In de media word ik afgeschilderd alsof ik een oplichter ben. En dat wordt gesteund door de Nederlandse staat en alle overheden. Ik voel me geschoffeerd, ik voel me geen lid meer van dit land. Iedereen weet dat ik me het snot voor de ogen werk. "

Volgens mij wordt hij helemaal niet als oplichter afgeschilderd,maar als iemand die zich in de luren laat leggen, en daardoor veel goede en lange banden met zijn die geuren kapot maakt.en door influisteringen met wilde beschuldigingen strooit naar jarenlange medewerkers etc
shaai
0
Holy s...!
30000 stukken in de laat in 1 order op 5,75
En op 6 liggen ook nog 10k
Benieuwd of Sanderink deze nog op gaat rapen
Nel
0
Kan je nu al verklappen dat deze worden opgekocht, want als de mogelijkheid zich toe dient!
shaai
0
www.deondernemer.nl/actueel/zakenimpe...

Zakenimperium Sanderink op het spel: cel dreigt voor topondernemer

Als de topman van Centric en Strukton, Gerard Sanderink, blijft weigeren zich aan vonnissen van de rechter te houden, moet hij de cel in. Dat was de eis van zijn ex-partner tijdens de zitting in de rechtbank Den Haag.

Angelique Kunst (Tubantia) 20 september 2020

shaai
0
fd.nl/achtergrond/1357847/gerard-sand...

Gisteren fd:

Stijn van Gils

ICT-DIENSTENGerard Sanderink van Strukton knokt door met ex in elfde rechtszaak

Het conflict tussen Gerard Sanderink en zijn ex-vriendin Brigitte van Egten sleept voort. Vorige week stond de Twentse ondernemer, eigenaar van onder meer bouwbedrijf Strukton en IT-bedrijf Centric, twee keer voor de rechter tegenover zijn ex. Woensdag zien de twee elkaar opnieuw in de rechtszaal. 'Ik eis rehabilitatie.'

voda
0
Oranjewoud boekt verlies

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Oranjewoud
5,75 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Oranjewoud dook in de eerste zes maanden van 2020 in de rode cijfers vanwege herstructureringskosten maar ondervindt vooralsnog weinig impact van de Covid-19 uitbraak. Dit maakte het bedrijf, dat bestaat uit Antea Group en Strukton Groep, vrijdag nabeurs bekend.

Na de eerste zes maanden van 2020 stond er een verlies onder de streep van 10,5 miljoen euro tegenover een winst van 6,7 miljoen euro in dezelfde periode in 2019. Oranjewoud boekte in de verslagperiode voor 11,4 miljoen euro aan herstructureringskosten.

Het EBITDA-resultaat daalde op jaarbasis van 50,4 miljoen tot 41,1 miljoen euro. De omzet daalde van 1.041,8 miljoen tot 1.019,5 miljoen euro. De orderportefeuille van Oranjewoud was eind juni voor 3,2 miljard euro gevuld.

Oranjewoud herhaalde vrijdag dat de gevolgen van de coronacrisis voor de bedrijfsactiviteiten en de resultaten vooralsnog beperkt zijn.

"Of de inkomsten en winstgevendheid in de resterende maanden van 2020 zullen verbeteren, hangt af van de periode waarin de gebieden waarin wij actief zijn, worden blootgesteld aan Covid-19 en in hoeverre overheidsmaatregelen worden verlengd, uitgebreid of afgebouwd", aldus het bedrijf.

"Hoewel onzeker, zijn wij op dit moment niet van mening dat de
gevolgen van het Covid-19-virus een materieel negatief effect zullen hebben op onze financiële conditie of liquiditeit."

Een concrete outlook voor 2020 werd niet gegeven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Jan 59
0
Wie oh wie koopt toch al die aandelen Oranjewoud.

Sinds 14-7-2020 zijn er 424096 aandelen Oranjewoud verhandeld.
Allemaal beneden de € 6.10
Daar waren ook enkele grote pakketten bij van 90000 stuks

Op 14-7-2020 had Dhr.G.Sanderink 98.87% van alle aandelen (zie jaarverslag)
710463 vrije aandelen in omloop.

Volgens mij zijn er weinig liefhebbers voor de aandelen Oranjewoud.
Er van uitgaande dat Dhr. Sanderink alles opkoopt onder de € 6,10 dan zijn er
nu nog 286367 aandelen in vrije omloop.
Dat is dus 0.4555%

Bij een beurskoers van €6.00 is hij nog € 1718202.00 nodig om Oranjewoud van de beurs te hebben.

In dit tempo van de laatste maanden van verhandelde stukken heeft hij ze op 1-1-2021
allemaal.

Mits de laatste aandeelhouders akkoord gaan.

42 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -23,16 -0,13% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 19 apr
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 19 apr
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront