Heijmans « Terug naar discussie overzicht

3e kwartaal Heijmans

661 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
tradersonly
0
Nieuwe ronde nieuwe kansen.
Stikstof en PFAS normen zijn versoepeld; dit waren vorig jaar twee belangrijke triggers voor een daling van het aandeel. Niettemin heeft Heijmans tijdens de trading update laten weten in lijn - of zelfs licht beter - te presteren in vergelijking met het resultaat van vorig jaar.
Dat is dus een sterke performance, waarbij de versoepeling van beide normen het resultaat dit jaar verder kan opschroeven. Volgende maand weten we meer over H1. Mijn verwachting is een gelijk resultaat t.o.v. 2019. Dit vanwege de corona.

lokeend
0
ik vind wel de omzetten de laatste tijd extreem laag, ben dan nog steeds van mening dat er te veel aandelen in handen van particulieren zijn waardoor er momenteel koersdruk aanwezig is op dit aandeel en dan los van dit feit dat dit aandeel nu nog niet goed verkoopbaar is aan grote opkopers. zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen.
allemaal vanwege het risico profiel bedrijf
dat risico profiel is gecreëerd is door belanghebbende grootaandeelhouders !
de meeste aandelen zijn dan ook momenteel in het bezit van grote partijen die uiteindelijk grote winst op hun stukken willen maken en die winst is vaak vooraf bepaald voor de grotere partij, omdat de potentiële koper de aankoopkoers pas wil / en vooral mag betalen als aan strikte voorwaarden is voldaan waaraan het bedrijf zich moet voldoen , geduld is een schone zaak in deze heijmans staat er idd heel goed voor momenteel maar dit zegt dus helemaal niets kwa koers!

ben dan mede ook zeer benieuwd naar de aankomende update en anders de volgende of die daarop. winst is goed te sturen namelijk voor een bedrijf en het verlies idem.
uiteindelijk willen we allemaal onze aandelen duurder verkopen dan de gemiddelde inkoop, dit geld voor alle betrokkenen, er is echter 1 wezenlijk verschil de grote aandeelhouder stuurt het bedrijf feitelijk en de kleine particulier niet!
het is zo dat als er niet zo goede resultaten komen omdat de grote aandeelhouders dat hebben gevraagd en besproken met het bestuur en uiteraard tegen hoge vergoeding dit ook daadwerkelijk gerealiseerd word, wie betaald die bepaald zo is het altijd. net wat beste uitkomt voor de grootaandeelhouder.
belangen belangen en nog eens belangen
de werkelijke Transparantie is er alleen voor de groot aandeelhouder en niet voor de particuliere belegger!

mijn motto is plukjes blijven bijkopen op deze koers en onder de 6 euro plukken bijkopen.
koers gaat nog lager!!
succes allemaal!!

salud
0
www.ad.nl/wonen/kabinet-erkent-bouw-e...

Kabinet erkent: bouw en verduurzaming sociale huizen in gevaar

Op de lange termijn kunnen woningcorporaties niet genoeg huizen bouwen en verduurzamen om aan hun maatschappelijke taak te voldoen. De inmiddels omstreden verhuurdersheffing brengt ze financieel in de problemen. Dat blijkt uit een onderzoek dat drie ministeries en koepelvereniging Aedes hebben laten doen in opdracht van de Tweede Kamer.

Het rapport van bureau ABF Research, dat vanmiddag door het kabinet naar de Kamer is gestuurd, bevat een stevige boodschap aan de politieke partijen: er moet jaarlijks extra geld worden vrijgemaakt om de broodnodige sociale huurhuizen te blijven bouwen, woningen gasvrij te maken of de huren niet te hard te laten stijgen. De kosten stijgen nu te hard ten opzichte van de huuropbrengsten.

Om de lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning te verkleinen, zijn tot 2035 naar verwachting 378.400 woningen extra nodig, gemiddeld 25.000 huizen per jaar. Dat is een sterke toename ten opzichte van de 14.000 woningen die in laatste jaren zijn gebouwd. ,,Als er niks aan onze financiën gebeurt, gaan we alleen maar minder huizen bouwen dan nu”, zegt René Scherpenisse namens het bestuur van Aedes, de koepelorganisatie van alle corporaties. ,,Voor alle woningzoekenden zou dat nog langere wachttijden betekenen en qua verduurzaming zouden we ons niet aan de afspraken van het Klimaatakkoord kunnen houden. Of de huren moeten omhoog en daar zijn we mordicus tegen. De sociale woningbouw is in gevaar. Sommige corporaties komen al in 2024 in de problemen en vanaf 2028 bijna allemaal.”

Verhuurdersheffing
Het prijskaartje voor het kabinet is behoorlijk. Er is tot 2035 een tekort van 30 miljard euro, oftewel 2 miljard euro per jaar. ,,Toevallig is dat net de hoogte van de verhuurdersheffing, waarvan wij al jaren roepen dat die moet worden afgeschaft”, zegt Scherpenisse. ,,Als wij het rapport zelf hadden gemaakt, zou je zeggen: daar hebben jullie mooi naartoe gerekend. Maar wat nu zo politiek uniek is, is de erkenning van het kabinet. Hier staan de handtekeningen van drie ministers onder.”

In het rapport zelf worden als effectiefste beleidsopties het halveren van de verhuurdersheffing én het verhogen van de huren genoemd. Ook het verkleinen van de opgave kan effectief zijn, al zou dat betekenen dat de duurzaamheidsdoelstellingen moeten worden uitgesteld. Ook moeten er dan op een andere manier woningen worden gerealiseerd voor corporatiehuurders in de vrije huursector of goedkope koop.

Dat de verhuurdersheffing nog deze kabinetsperiode wordt afgeschaft is onwaarschijnlijk. De belastingmaatregel werd in 2013 ingevoerd om de staatsfinanciën op orde te brengen. Met name de VVD houdt z'n poot stijf omdat in het regeerakkoord is afgesproken dat de heffing blijft gehandhaafd, dus pas na de verkiezingen van volgend jaar maart zou er iets kunnen veranderen. Al moet dat geld dan wel op de begroting worden vrijgemaakt.

Op korte termijn nog geld
Het kabinet heeft middels verschillende kortingen en regelingen al extra geld geïnvesteerd in met name nieuwbouw en verduurzaming van woningen. Vlak voor Prinsjesdag is 1 miljard euro vrijgemaakt voor de bouw van extra sociale huurhuizen in de komende tien jaar. Vandaag is bekendgemaakt dat op die regeling voor maar liefst 2,66 miljard euro is ingeschreven. Minister Kajsa Ollongren (D66) van Wonen is van plan om dat geld sowieso vrij te maken, zegt haar woordvoerder vandaag. Dat zou kunnen leiden tot de bouw van 119.000 woningen in de komende vijf jaar.

Het is aan een volgend kabinet om hier fundamente­le keuzes in te maken

Minister Kajsa Ollongren
,,Voor de korte termijn heb ik financiële ruimte gerealiseerd door een tariefsverlaging en verminderingen van de verhuurdersheffing’’, zegt Ollongren als reactie op het rapport. ,,Zo heb ik ervoor gezorgd dat er gebouwd kan worden. Voor de lange termijn moet er een structurele oplossing gezocht worden. Ik ga daarmee aan de slag en zal een aantal oplossingsrichtingen uitwerken. Het is aan een volgend kabinet om hier fundamentele keuzes in te maken. Met Aedes en de Nederlandse gemeenten maak ik afspraken om ervoor te zorgen dat er gebouwd wordt. De bouw moet versneld worden, praktische belemmeringen moeten we gezamenlijk wegnemen.”

Volgens de Woonbond, die opkomt voor de belangen van huurders, is de actiebereidheid van het kabinet nog steeds te laag. ,,Het zijn uiteindelijk huurders en woningzoekenden die hiervoor betalen. Ze wachten jarenlang op een woning omdat er te weinig wordt gebouwd of wonen in een woning die maar niet wordt opgeknapt terwijl ze wel de flinke huren betalen”, reageert Woonbonddirecteur Zeno Winkels.
[verwijderd]
0
Bam geeft vorig weekend alweer een winstwaarschuwing, maar stijgt wel meer dan Heijmans vandaag. Waar is de logica.....
salud
0
@Dr. Oogkloot: De enige logica die in het aandeel Heijmans te vinden is zit in het gebruik van algoritmes door snelle computers die de koers naadloos (een veelvoud van) 12 cent op en neer laten schommelen om een niveau van rond de € 6,6(6).
De prijs wordt kunstmatig laag gehouden zodat men de koers relatief goedkoop kan manipuleren bij een laag volume.
Heeft niets met het gebeuren binnen het bedrijf te maken.
En.... oh ja .....
Zoals reeds eerder geschreven..... BAM en Heijmans vergelijken is als Heijmans met Tesla vergelijken of appels met peren.
[verwijderd]
0
Oke, mijn fout. Ik vergelijk namelijk altijd bedrijven die in dezelfde sector opereren.
salud
0
@Dr Oogkloot: Heijmans zit alleen in Nederland..... BAM opereert in heel veel landen en op een heel andere manier....
Ze hebben een kleine ploeg die in het buitenland projecten aanneemt en daarvoor "onderaannemers" aannemen en aansturen en missen daardoor veel lokale info en kennis waardoor dingen vaak mis gaan en veel geld verloren gaat en beland in zakken van mensen die daar eigenlijk geen recht op hebben.
Ook gaan daardoor projecten soms helemaal mis.

De logica in de stijging van vandaag zit hem in het feit dat er nu een nieuwe CEO is gevonden die de boel gaat reorganiseren en het bedrijf gaat terugbrengen naar een staat die daarná wél te vergelijken is met de staat waarin Heijmans nu verkeert.
Eigenlijk zijn beleggers in BAM dus blij dat BAM het net zo wil gaan doen als Heijmans dat het nu redelijk goed doet.

Die onderwaardering van Heijmans heb ik hierboven al uitgelegd... pure speculatie door computerhandel. Die is alleen mogelijk door de schaalgrootte van het bedrijf .... je kan met weinig aandelen de koers omhoog of omlaag brengen.
Is bij BAM door de schaalgrootte ook lastiger.
spijkerharde winst
0
quote:

buf schreef op 6 juli 2020 12:46:

21 augustus koers boven de 7.50.
Mark my words.
Gaat niet gebeuren. Read my lips.
[verwijderd]
0
Daar is een positieve uitspraak van de rechter voor nodig. Of een eerste halfjaar wat boven de verwachting ligt.
lokeend
0
quote:

Dr. Oogkloot schreef op 6 juli 2020 13:38:

Daar is een positieve uitspraak van de rechter voor nodig. Of een eerste halfjaar wat boven de verwachting ligt.
Zijn de aandelen Heijmans dan opeens goed verkoopbaar en in trek door een positieve uitspraak rechter?
Of cijfers boven verwachting ?
Ik ga van beide uit van niet!

En een vraag aan jou wie worden dan de kopers Op hogere koersen volgens jou ?

lokeend
0
quote:

buf schreef op 6 juli 2020 12:46:

21 augustus koers boven de 7.50.
Mark my words.
Hoop is de vader van de gedachte, hoezo koers boven de 7.50 ? Wie worden de nieuwe kopers dan?
Als je met 7.5 genoegen neemt is dat een slechte keuze mi!

Japio_
0
Lokeend, €22,50 is boven €7,50 en verder is er van alles mogelijk, zelfs een inkeer van TenneT.
tradersonly
0
April 2017 noteerde de koers €6,50. In november van datzelfde jaar stond de koers bijna €11,00.
Het kan dus vrij snel gaan en ergens verwacht ik dit ook voor huidig jaar.
Misschien is de wens de vader van de gedachte, maar Heijmans is gewoon goed on track na de ommezwaai in 2016. Zelfs €7,50 doet geen recht aan de performance imo. We gaan het zien.

Daexter
0
quote:

lokeend schreef op 7 juli 2020 23:02:

[...]

Hoop is de vader van de gedachte, hoezo koers boven de 7.50 ? Wie worden de nieuwe kopers dan?
Als je met 7.5 genoegen neemt is dat een slechte keuze mi!

Je haalt 2 dingen door elkaar:

De wens is de vader van de geachte
Hoop is uitgestelde teleurstelling

Genoegen nemen met 7,50 kan heel lucratief zijn. Het ligt er maar net aan hoe je ernaar kijkt. Ik keek met een scheef oog begin van het jaar naar bijvoorbeeld Alfen. Als je de helft van je Heijmans rond 8 euro verkocht had wat ook veel te vroeg was, en in Alfen had gestoken, was je nu spekkoper geweest. Andersom kan natuurlijk ook. Maar het punt is dat het moeilijk is te bepalen wat wel of niet slim is om te doen, het gaat uiteindelijk om wat het alternatief is. Ik heb mijn verkopen Heijmans tijdelijk op de spaarrekening gezet. Ja tegen 0,01% rente, maar dat is meer dan Heijmans die een procent of 8 gedaald is. Het merendeel van mijn positie had ik nog :-( Als we weer onder de 5,8 komen haal ik mijn centen weer van de "spaar"rekening
lokeend
0
quote:

Daexter schreef op 9 juli 2020 00:44:

[...]

Je haalt 2 dingen door elkaar:

De wens is de vader van de geachte
Hoop is uitgestelde teleurstelling

Genoegen nemen met 7,50 kan heel lucratief zijn. Het ligt er maar net aan hoe je ernaar kijkt. Ik keek met een scheef oog begin van het jaar naar bijvoorbeeld Alfen. Als je de helft van je Heijmans rond 8 euro verkocht had wat ook veel te vroeg was, en in Alfen had gestoken, was je nu spekkoper geweest. Andersom kan natuurlijk ook. Maar het punt is dat het moeilijk is te bepalen wat wel of niet slim is om te doen, het gaat uiteindelijk om wat het alternatief is. Ik heb mijn verkopen Heijmans tijdelijk op de spaarrekening gezet. Ja tegen 0,01% rente, maar dat is meer dan Heijmans die een procent of 8 gedaald is. Het merendeel van mijn positie had ik nog :-( Als we weer onder de 5,8 komen haal ik mijn centen weer van de "spaar"rekening

Ja daexter, je ruil heijmans ruil naar pharming heeft je ook windeieren gelegd op 1.14 en
Heijmans Verkocht op 7.35
Maar zo blijft het geduld is een schone zaak !
Echter de totale positie bepaald de invloed op de koers
Succes !
lokeend
0
Pharming nu 1,16 dus je hebt je verlies beperkt en minimale winst op pharming goede deal!!

lokeend
0
Dus Pharming weer Verkocht begrijp ik En nu cash, dat onder de 6 begrijp ik doe met je mee plukken bijkopen -:)))
Daexter
0
Nee, Pharming heb ik aangehouden. Heijmans heeft een negatieve onzekerheid boven de koers hangen, namelijk dat schade tennet groter is dan voorzien.

Pharming heeft een positieve onzekerheid boven de koers namelijk dat het medicijn ook in de Coronabestrijding op grotere schaal kan worden ingezet.

Beide bedrijven zijn naar mijn idee vet ondergewaardeerd. Ik zit dan ook fors in beide, maar op de termijn van een jaar verwacht ik dat pharming veel meer koerspotentieel heeft, om de eenvoudige reden dat Heijmans aangegeven heeft niet verwacht in 2020 met tennet tot een overeenkomst te komen. Komt die er toch, dan kan de koers als een raket omhoog, maar die kans lijkt dus heel klein.
salud
0
@Daexter: -"om de eenvoudige reden dat Heijmans aangegeven heeft niet verwacht in 2020 met tennet tot een overeenkomst te komen.-"

Heijmans komt niet tot een overeenkomst met TenneT ..... daarom de arbitrage.
Wat beide partijen na die bindende uitspraak besluiten over een toekomstige hernieuwde samenwerking en hoe ze daarbij in onderling overleg met de uitspraak in de arbitrage omgaan is weer een andere zaak.....
De kans dat ze vóór die uitspraak alsnog tot een vergelijk komen acht ik nihil.
Denk jij daar anders over?

Ik denk wel dat het ook in het belang van TenneT is dat er snel een uitspraak in de zaak komt.... er ligt veel werk op de plank en het is in hun belang dat er meerdere partijen meedoen met aanbestedingen daar op. Je ziet dat ze dat ze nu al problemen hadden om voldoende partijen te vinden bij de hernieuwde aanbesteding voor Wintrack in Zeeland.

Het is in beider belang dat er nadien weer normale onderhandelingsverhoudingen ontstaan en dat ze in de toekomst samen verder kunnen op de Nederlandse (Duitse ???) markt.
661 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 jul 2022 11:44
Koers 10,440
Verschil -0,060 (-0,57%)
Hoog 10,620
Laag 10,400
Volume 6.158
Volume gemiddeld 73.765
Volume gisteren 69.667

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront