Amerikaanse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Amazon 2021

20 Posts
Tonydwi
0


Bij de presentatie van de kwartaal- en jaarcijfers maakte Amazon AMZN$3.380,00+1,11% bekend dat oprichter en ceo Jeff Bezos in het derde kwartaal een stapje terug zal doen. Bezos blijft aan als voorzitter van de raad van commissarissen, of executive chairman. Andy Jassy neemt als voorzitter van de raad van bestuur of ceo de dagelijkse leiding van het bedrijf over. Jassy leidde de afgelopen jaren de succesvolle cloud-divisie Amazon Web Services (AWS).

'Amazon is wat het is vanwege uitvindingen. We doen samen gekke dingen die we vervolgens de norm maken. Wij zijn pioniers voor wat betreft klantenrecensies...., Prime's krankzinnig snelle verzending... en veel meer', schrijft Bezos in een persbericht. 'Als je het goed doet wordt het nieuwe ding een paar jaar later normaal. Mensen beginnen te gapen. Zo'n gaap is het grootste compliment dat een uitvinder kan krijgen. Als je naar onze financiële resultaten kijkt, zie je de cumulatieve resultaten van onze uitvindingen. Ik zie Amazon op dit moment in z'n meest innovatieve fase ooit. Dat maakt het een optimaal moment om een transitie te maken.'

In een brief aan Amazon-werknemers schrijft de 57-jarige Bezos: 'Als voorzitter van de raad van commissarissen blijf ik betrokken bij belangrijke Amazon-initiatieven, maar heb ik ook de tijd en energie om aan andere zaken te werken, zoals het Day 1 Fund, het Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post, en mijn andere passies.' Bezos voegde toe: 'Ik zit nog vol energie, en deze stap betekent niet dat ik met pensioen ga.'
Timing

Sucharita Kodali, analist bij marktonderzoeksbureau Forrester, stelt vragen bij de timing van Bezos' aankondiging. De Amerikaanse autoriteiten doen immers onderzoek naar vermeende anti-concurrentiepraktijken bij Amazon. 'Bill Gates vertrok bij Microsoft na het mededingingsonderzoek. Jack Ma vertrok onder druk van de Chinese overheid bij Alibaba. Eisen de mededingingsonderzoeken hun tol?'

Kodali verwacht voorlopig 'business as usual' bij Amazon. 'Maar op de lange termijn vraag ik me wel af de nieuwe CEO veel interesse gaat hebben om flink te investeren in de retail business. Hij heeft misschien een voorkeur voor AWS of andere technologische investeringen. Zullen zaken die nu nog op de to do-lijst staan minder prioriteit krijgen onder Jassy?'

Kodali sluit tenslotte niet uit dat Bezos ooit nog terugkeert als ceo. 'Hij is nog jong. En Steve Jobs kwam ook terug bij Apple.'
Winst bijna verdubbeld in 2020

Bezos' aankondiging komt na een bijzonder succesvol jaar voor Amazon. Aangejaagd door de coronapandemie zag het e-commercebedrijf z'n omzet en winst flink groeien. In het vierde kwartaal haalde Amazon een omzet van $125,6 mrd (44% meer dan het in het vierde kwartaal een jaar eerder). Daarmee haalde het bedrijf uit Seattle voor het eerst een kwartaalomzet van meer dan $100 mrd. Vorige week rapporteerde Apple al een dergelijk record.

De flinke groei in Amazons omzet in het vierde kwartaal kwam deels omdat Prime Day - een uitverkoopevenement waarmee Amazon elk jaar miljarden omzet - vanwege de pandemie van juli naar oktober werd verzet. Het bedrijf verwacht in het huidige kwartaal opnieuw de $100 miljard-grens te overschrijden. Amazon verwacht een omzet van tussen de $100 mrd en $106 mrd.

Over het hele jaar 2020 steeg de omzet van Amazon met 38% naar $386,1 mrd. De winst kwam uit op $21,3 mrd, oftewel $41,83 per aandeel. In 2019 lagen die cijfers nog op respectievelijk $11,6 mrd winst en $23,01 winst per aandeel.

Noord-Amerika is verreweg de belangrijkste markt voor Amazon. 61% ($236,3 mrd) van de jaaromzet kwam ervandaan. Andere markten waren goed voor $104,4 mrd, oftewel 27% van de omzet. AWS haalde $45,4 mrd oftewel 12% van de omzet binnen. Van die segmenten is AWS verreweg het meest lucratief. Uit de omzet van $12,7 mrd in het vierde kwartaal haalde AWS ruim $3,5 mrd winst.
Begonnen in garage

Jeff Bezos begon Amazon op dertigjarige leeftijd in 1994 in een garage in Seattle als online boekenwinkel. Zijn ouders investeerden $300.000 in het bedrijf. Drie jaar later ging Amazon naar de beurs, toen er van winst nog geen sprake was. Dat veranderde binnen enkele jaren. In 1998 besloot Bezos ook muziek- en videoproducten te verkopen. Een jaar later was Bezos miljardair. Tijdens de dotcomcrash rond de eeuwwisseling moest Amazon flinke klappen incasseren, maar het bedrijf wist te overleven. Sinds 2013 staat Amazon bekend als grootste e-commerceplatform ter wereld (wat omzet betreft).

In 2002 begon Amazon met AWS, dat in eerste instantie vooral data compileerde van bijvoorbeeld weerstations en webverkeer. In 2003 kreeg de divisie een make-over en kreeg Andy Jassy, die al sinds 1997 bij het bedrijf werkte, de leiding. Jassy bouwde AWS uit tot de cloudgigant die het vandaag is. AWS is veruit de grootste aanbieder van clouddiensten, in de VS op afstand gevolgd door Microsoft. Sinds 2016 is zijn titel al ceo van AWS, daarvoor was hij senior vice-president bij Amazon. Vanaf het derde kwartaal wordt Jassy dus ceo van Amazon. Wie hem opvolgt bij AWS is nog niet bekend. De Nederlander Werner Vogels is al sinds 2005 chief technology officer bij Amazon en hij is zeer nauw betrokken bij
Mr sponge
0
Goed dat je een draadje opent!
Bizar dat de cijfers niet eens worden vermeld op IEX.
Het is een van de grootste bedrijven ter wereld, maar IEX vind het blijkbaar niet de moeite waard om de cijfers te publiceren als nieuws. Alleen een melding dat de topman een stap terug gaat zetten.
Dat de NOS de cijfers niet op de voorpagina zet snap ik. Maar de IEX.... kom op zeg. Wie zit daar te slapen?
Tonydwi
0
Amazon haalt met beste kwartaal ooit voor het eerst omzet van 100 miljard - 3 februari 2021
Voor Amazon was het laatste kwartaal van vorig jaar het beste ooit. Voor het eerst was de omzet meer dan 100 miljard dollar: 125,56 miljard (dat is ruim 104 miljard euro). Het bedrijf profiteerde vooral van online bestellingen rond de feestdagen, en van het gegeven dat veel mensen thuis moesten blijven en winkels gesloten bleven. Ook viel de uitverkoopdatum Black Friday in de laatste drie maanden van vorig jaar, net als Prime Day. Dat is een dag waarop Amazon korting geeft aan Prime-leden. Die werd verplaatst van juli naar oktober vanwege de covid-19-pandemie.

Bij de presentatie van de cijfers maakte topman Jeff Bezos bekend terug te treden als ceo, hij wordt uitvoerend voorzitter. De dagelijkse leiding draagt hij over aan een van zijn vertrouwelingen: de 53-jarige Andy Jassy, die nu nog CEO van Amazon Web Services is. Dat is de tak van het bedrijf die servers levert aan diensten die van een cloud gebruik willen maken.
Tonydwi
0
Daarnaast was er applaus voor Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, die bekend maakte dit najaar als CEO af te treden. Hij draagt de dagelijkse leiding over aan Andy Jassy. Laatstgenoemde is al sinds het begin bij het bedrijf en, niet verwonderlijk, het hoofd van de Cloud divisie AWS is.

Jeff Bezos bracht zijn Amazon in 1997 naar de beurs tegen een koers van 16 dollar. Tegenwoordig staan we op 3.380 dollar. Zonder drie aandelensplitsingen zou dat echter een koers van 40.560 dollar zijn geweest. Hiermee heeft hij de aandeelhouders van het eerste uur een jaarlijks rendement van 38,6 procent bezorgd. Jeff Bezos stopt, zoals iedere topsporter dat het liefst wil, op zijn hoogtepunt. Dit wil echter niet zeggen dat er voor de koers van het aandeel Amazon geen stijgingspotentieel meer is.

In het vierde kwartaal 2020 dikte de omzet van Amazon met 44 procent aan tot 125,6 miljard dollar, waar analisten op 119,7 miljard dollar hadden gerekend. De nettowinst die ze daarop behaalden kwam uit op 7,2 miljard dollar, ofwel 14,09 dollar per aandeel. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar en ook veel hoger dan de consensus van 7,30 dollar. Aankomend topman Andy Jassy zag de omzet van zijn kindje AWS met 28 procent stijgen. Dat was in lijn met de verwachtingen.

Over heel 2020 steeg de omzet met 38 procent naar 386,1 miljard dollar, een prestatie van jewelste. De nettowinst steeg met 83 procent naar 21,3 miljard dollar. Amazon profiteerde als geen ander van de maatregelen rondom de wereldwijde lockdown. Dat kwam echter niet zomaar uit de lucht vallen. Om al dat werk te verzetten zijn 500.000 extra werknemers aangenomen. Dat zijn maar liefst 1.370 werknemers per dag.

Het waren dus uitstekende cijfers die nabeurs op een stijging van slechts 1 procent werden getrakteerd. Dat laatste zal ongetwijfeld te maken hebben met het terugtreden van Jeff Bezos als CEO. Hij verdwijnt overigens niet geheel van het toneel, maar wordt voorzitter van de raad van bestuur.
Boekenbelegger1
0

Ik volg het aandeel Amazon al een tijdje. Ik wil Amazon graag in mijn portefeuille opnemen maar ik vind de aandelen vrij duur, waardoor ze een te zware weging hebben binnen mijn portefeuille. Ik overweeg twee opties en ik ben benieuwd naar jullie mening hierover. '

Optie 1 is het aanschaffen van een turbo met een kleine hefboom. Ik kan deze kopen en verkopen wanneer ik wil en ik hoef geen 3000 euro te investeren maar bijvoorbeeld 500 of 1000. De kleine hefboom houdt het risico binnen de perken

Optie 2 is een zogenaamde Call warrant: Call 17.06.22 Amazon 3150 D a 5,15 euro per stuk. Deze warrant keert op 22 jun 2022 Het verschil tussen de actuele Amazonprijs en de uitoefenprijs uit (ratio 0,01). Het breakeven punt ligt bij een koers van 3700. Bij een turbo heb ik rond die koers al winst. Echter boven deze prijs loopt de winst snel op. Bij een koers van 4000 UCD heb ik 64,7 procent rendement. Het verlies is beperkt tot de inleg. In dit geval zou ik een kleinere positie innemen van max 500 euro. Uiteraard kan het product tussentijds worden verkocht.

Hebben jullie hier ideeën over?

Tonydwi
0
quote:

Boekenbelegger1 schreef op 10 februari 2021 14:06:

Ik volg het aandeel Amazon al een tijdje. Ik wil Amazon graag in mijn portefeuille opnemen maar ik vind de aandelen vrij duur, waardoor ze een te zware weging hebben binnen mijn portefeuille. Ik overweeg twee opties en ik ben benieuwd naar jullie mening hierover. '

Optie 1 is het aanschaffen van een turbo met een kleine hefboom. Ik kan deze kopen en verkopen wanneer ik wil en ik hoef geen 3000 euro te investeren maar bijvoorbeeld 500 of 1000. De kleine hefboom houdt het risico binnen de perken

Optie 2 is een zogenaamde Call warrant: Call 17.06.22 Amazon 3150 D a 5,15 euro per stuk. Deze warrant keert op 22 jun 2022 Het verschil tussen de actuele Amazonprijs en de uitoefenprijs uit (ratio 0,01). Het breakeven punt ligt bij een koers van 3700. Bij een turbo heb ik rond die koers al winst. Echter boven deze prijs loopt de winst snel op. Bij een koers van 4000 UCD heb ik 64,7 procent rendement. Het verlies is beperkt tot de inleg. In dit geval zou ik een kleinere positie innemen van max 500 euro. Uiteraard kan het product tussentijds worden verkocht.

Hebben jullie hier ideeën over?

Koers nu 3715 usd zij al niet ver meer van de 4000 usd Datum volgende resultaten
29 jul. 2021 en Daarnaast lijkt Amazon de volgende kandidaat te zijn voor een aandelensplitsing, waarin Tesla en Apple de e-commercegigant al voor gingen. Dit alles maakt het aandeel extra aantrekkelijk, schrijft Investorplace.
Duwtje in de rug

Tesla en Apple kozen onlangs voor een aandelensplitsing, wat de koersen van de bedrijven een impuls gaf. Als de optimisten gelijk hebben, dan kan een splitsing voor Amazon de gehoopte duw in de rug betekenen.

Een aandelensplitsing zal ook de aandacht trekken van de Dow Jones. Het lijkt verbazingwekkend dat een van de machtigste bedrijven ter wereld niet in deze fameuze index is opgenomen, maar dat komt omdat de Dow Jones prijsgewogen is. Een bedrijf als Amazon zou de index te veel domineren. Tenzij... er een aandelensplitsing doorgevoerd wordt.
Amazon overtreft steeds weer verwachtingen

Maar ook de recente cijfers van de webwinkelgigant trekken de aandacht. Het bedrijf overtreft elk kwartaal de verwachtingen: de omzet zit in de lift, net als de vrije kasstroom. Daarnaast blijft Amazon Web Services nieuwe klanten toevoegen.

Bovendien heeft Amazon toestemming gekregen voor een drone-bezorgsysteem. Bezorging per drone kan een game-changer worden en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de winst van Amazon. Drones helpen namelijk om de personeelskosten aanzienlijk te drukken.

Enige smetje is dat Walmart onlangs met een concurrent voor Amazon Prime op de markt kwam. De tijd zal leren of het een plek weet te veroveren op de door Amazon gedomineerde markt.
'Iedereen die voor de voeten loopt, wordt opgeslokt'

Duidelijk is wel dat Amazon revolutionair is. Het bedrijf innoveert en blijft vooroplopen. Het is zo groot, dat het iedereen die voor de voeten loopt opslokt. De recente correctie van de koers maakt het aandeel alleen maar interessanter voor beleggers.
haas
0
quote:

Tonydwi schreef op 10 juli 2021 08:37:

[...] Koers nu 3715 usd zij al niet ver meer van de 4000 usd Datum volgende resultaten
29 jul. 2021 en Daarnaast lijkt Amazon de volgende kandidaat te zijn voor een aandelensplitsing, waarin Tesla en Apple de e-commercegigant al voor gingen. Dit alles maakt het aandeel extra aantrekkelijk, schrijft Investorplace.
Duwtje in de rug

Tesla en Apple kozen onlangs voor een aandelensplitsing, wat de koersen van de bedrijven een impuls gaf. Als de optimisten gelijk hebben, dan kan een splitsing voor Amazon de gehoopte duw in de rug betekenen.

ook Nvidia (koers $ 802)heeft gekozen voor aandelensplitsing per 21 Juli 2021.

PS:
Amazone:met als koopdatum van nov 2008: heeft ze 'n groei% bereikt deze week met 9000 %.
haas
0
quote:

haas schreef op 10 juli 2021 09:32:

[...]

ook Nvidia (koers $ 802)heeft gekozen voor aandelensplitsing per 21 Juli 2021.

PS:
Amazone:met als koopdatum van nov 2008: heeft ze 'n groei% bereikt deze week met 9000 %.
Martine Hafkamp(Ja,die van "goed tijden,slechte tijden " :):)
Op de beurs is Amazon intussen 1.735 miljard dollar waard.
De onderneming is ‘nagenoeg’ netto schulden vrij met een uitstaande schuld van ongeveer 100 miljard dollar en 73 miljard dollar cash op de rekening.
De koerswinstverhouding voor ’21 ’22 en ’23 ligt respectievelijk op 62, 48 en 36.
Dat is niets teveel gezien de nog steeds onstuimige groei.

Auteur heeft privé geen positie, cliënten van Fintessa hebben het aandeel Amazon in portefeuille.

PSje van Martine:
Winstgevender:
Amazon wordt dus steeds winstgevender. Daarbij wordt de kwaliteit van de inkomsten steeds beter door de bredere spreiding.
Amazon behaalt steeds meer omzet buiten Noord-Amerika en uit de diensten.
Zo stegen de internationale netto verkopen in het eerste kwartaal met ruim 60 procent tot 30,65 miljard dollar.
In de Verenigde Staten stegen de verkopen ‘slechts’ met 39,5 procent tot 64,37 miljard dollar.
Realiseerden de internationale markten in de eerste drie maanden van 2020 nog een operationeel verlies van 398 miljoen dollar, nu is dat een winst van 1,25 miljard dollar.
De diensten waren in het eerste kwartaal goed voor 47 procent van de totale omzet, een jaar geleden nog voor 44,55 procent.
Op diensten wordt een hogere marge behaald.
Tonydwi
0
Technologiegigant Apple Inc. ( AAPL - Get Rating ), die bekend staat om zijn innovatieve producten, zoals de iPhone, overschreed in augustus vorig jaar de marktkapitalisatie van $ 2 biljoen. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 2,44 biljoen. Ter vergelijking: met een marktkapitalisatie van $ 1,80 biljoen, heeft e-commercegigant Amazon.com, Inc. ( AMZN - Get Rating ) aanzienlijke vooruitgang geboekt in de cloudruimte via Amazon Web Services (AWS) en in de entertainmentruimte via zijn Amazon Prime-aanbiedingen, onder andere.

De detailhandelsverkopen in de VS stegen in juni onverwacht met 0,6% en verschillende financiële bedrijven rapporteerden eerder deze maand sterke winsten. Bezorgdheid over de verspreiding van de zeer besmettelijke COVID-19 Delta-variant, hoge inflatie en een afname van het consumentenvertrouwen hebben echter vragen doen rijzen over de stabiliteit van de aandelenmarkt. Tegen deze achtergrond denken we dat het verstandig kan zijn om in megacapaandelen te beleggen vanwege hun indrukwekkende marktdominantie en solide groeivooruitzichten op lange termijn. Dus zowel AMZN als AAPL zijn goede weddenschappen om op lange termijn een stabiel rendement te genereren.

AAPL heeft de afgelopen maand 12,5% gewonnen, terwijl AMZN 4,6% heeft behaald. Ook is de winst van 23% van AAPL over de afgelopen negen maanden aanzienlijk hoger dan het rendement van 9,2% van AMZN. Bovendien is AAPL, in termen van de prestaties van de afgelopen jaren, de duidelijke winnaar met 51,7% winst versus AMZN's 19,1% rendementen.

Maar welke van deze twee aandelen is nu een betere koop? Dat zoeken we uit.

Laatste ontwikkelingen

Op 7 juni onthulde AAPL nieuwe tools en technologieën die zijn ontworpen om ontwikkelaars te helpen boeiendere app-ervaringen te creëren. Susan Prescott, vice-president van Worldwide Developer Relations van het bedrijf, zei: "Met de robuuste set tools in Xcode Cloud, voortdurende innovatie in de Swift-programmeertaal, een breed scala aan nieuwe API's en nog meer manieren om gebruikers te bereiken - Apple's platforms zijn nog nooit zo sterk geweest.”

AMZN's AWS kondigde op 11 juni aan dat het in de eerste helft van 2023 een infrastructuurregio in Israël zou openen omdat het werd geselecteerd als primaire cloudprovider voor de digitale transformatie van de Israëlische regering. Dit zal naar verwachting klanten in staat stellen om workloads uit te voeren en gegevens op te slaan in Israël, terwijl eindgebruikers met een lagere latentie worden bediend.
De netto-omzet van AAPL steeg met 53,6% op jaarbasis tot $ 89,58 miljard voor het fiscale tweede kwartaal, eindigend op 27 maart 2021. Het bedrijfsresultaat steeg met 114% op jaarbasis tot $ 27,50 miljard. Het nettoresultaat steeg met 110,1% op jaarbasis tot $ 23,63 miljard. Ook kwam de winst per aandeel uit op $ 1,40, een stijging van 118,7% op jaarbasis.

De netto-omzet van AMZN steeg met 43,8% op jaarbasis tot $ 108,52 miljard voor het eerste kwartaal eindigend op 31 maart 2021. Het bedrijfsresultaat groeide met 122,2% op jaarbasis tot $ 8,86 miljard, terwijl het nettoresultaat op jaarbasis met 219,8% steeg. jaar tot $ 8,12 miljard. Ook kwam de winst per aandeel uit op $ 1,91, een stijging van 215,2% op jaarbasis.

Eerdere en verwachte financiële prestaties

De omzet en winst per aandeel van AAPL stegen in de afgelopen drie jaar met respectievelijk 9,6% en 19,8% CAGR's. Analisten verwachten dat de omzet van AAPL met 25,3% zal stijgen voor het kwartaal eindigend op 30 september 2021 en 29,2% in het fiscale jaar 2021. De winst per aandeel van het bedrijf zal naar verwachting met 52,1% groeien voor het kwartaal eindigend op 30 september 2021 en 57,9% in het fiscale jaar 2021. jaar 2021. De winst per aandeel zal naar verwachting de komende vijf jaar met 17,9% per jaar groeien.

Ter vergelijking: de omzet en winst per aandeel van AMZN groeide de afgelopen drie jaar met CAGR's van respectievelijk 29,5% en 87,7%. De omzet van het bedrijf zal naar verwachting met 23,4% stijgen voor het kwartaal eindigend op 30 september 2021 en met 27% in het fiscale jaar 2021. De winst per aandeel zal naar verwachting met 4,9% groeien voor het kwartaal eindigend op 30 september 2021 en 33,5% in het fiscale jaar jaar 2021. De winst per aandeel van AMZN zal naar verwachting de komende vijf jaar met 37,9% per jaar groeien.

winstgevendheid

AMZN's omzet over 12 maanden is 1,29 keer de AAPL. AAPL is echter winstgevender, met een EBIT-marge van 27,32% en een nettowinstmarge van 23,45% in vergelijking met de respectievelijke marges van 7,10% en 6,42% van AMZN.

Bovendien steken de ROE, ROA en ROTC van AAPL van respectievelijk 103,40%, 16,90% en 27,71% gunstig af tegen die van AMZN van 31,91%, 6,84% en 10,69%.

waardering

In termen van forward non-GAAP P/E handelt AMZN momenteel op 64,82x, wat 129,2% hoger is dan de 28,28x van AAPL. En de 24,36x voorwaartse EV/EBITDA van AMZN is 14,9% hoger dan de 21,21x van AAPL.

AAPL is dus de meer betaalbare voorraad.

POWR-beoordelingen

AAPL heeft een algemene B-rating, wat overeenkomt met Kopen in ons eigen POWR Ratings- systeem. AMZN heeft in vergelijking een algemene C-beoordeling, wat zich vertaalt naar Neutraal. De POWR Ratings worden berekend rekening houdend met 118 verschillende factoren, waarbij elke factor optimaal wordt gewogen.

Zowel AAPL als AMZN hebben een B-kwaliteit voor kwaliteit. Dit is gerechtvaardigd gezien de ROCE van 103,40% van AAPL, die 1.407,3% hoger is dan het sectorgemiddelde van 6,86%. AMZN's ROCE van 31,91% is 162,6% hoger dan het sectorgemiddelde van 12,15%.

AAPL heeft een A-cijfer voor sentiment, in lijn met de verwachtingen van analisten dat de omzet en de winst per aandeel de komende kwartalen in een hoog tempo zullen stijgen. AMZN heeft daarentegen een B-cijfer voor Sentiment. Nogmaals, dit komt overeen met de verwachtingen van analisten dat de omzet en de winst per aandeel in een gematigd tempo zullen stijgen.

Van de 45 aandelen in de technologie-hardware- industrie met een B-rating , staat AAPL op de 23e plaats. AMZN staat echter op nummer 15 van de 74 aandelen in de internetindustrie met een F-rating .

Naast wat we hierboven hebben vermeld, hebben we beide aandelen ook beoordeeld op stabiliteit, momentum, waarde en groei. Klik hier om alle AAPL-beoordelingen te bekijken. Ook krijgen alle AMZN ratings hier .

De winnaar

Zowel AMZN als AAPL zijn top-mega-capaandelen en genieten enorme aandacht van beleggers, gezien hun solide groeivooruitzichten en toonaangevende posities. Hoewel beide namen op de lange termijn naar verwachting zullen winnen, denken we dat het beter is om nu op AAPL te wedden vanwege de lagere waardering, betere winstgevendheid en indrukwekkende groeivooruitzichten.

Ons onderzoek toont aan dat de kans op succes toeneemt wanneer men belegt in aandelen met een algemene rating van sterk kopen of kopen. Bekijk alle the-top gewaardeerde aandelen in de ICT - Hardware-industrie hier . Klik ook hier om toegang te krijgen tot alle best beoordeelde aandelen in de internetindustrie .
Oradur
0
Weinig berichten hier op het forum over Amazon. De koers doet ook niet veel afgelopen jaar, hopelijk 2022 een inhaalslag
[verwijderd]
0
Ik zie de Volkswagen busjes rijden, grijs grauw en niet elektrisch.
De website ziet er wel heel simpel uit, is dit de gigant die de Bols en Cool Bleus moeten bedreigen? verre van dat zelfs!

Ze zouden ons landje wel ff platwalsen, wij zijn gewoon beter gewend dan de verzadigde Amerikaan, Amazon is grauwe middelmaat, dat het bedrijf 2 of 3 triljalala US dollar beurswaarde doet is nog vreemder!

In NL zwaar verlies latend.
Businessmen
0
quote:

drooglegging schreef op 27 december 2021 19:24:

Ik zie de Volkswagen busjes rijden, grijs grauw en niet elektrisch.
De website ziet er wel heel simpel uit, is dit de gigant die de Bols en Cool Bleus moeten bedreigen? verre van dat zelfs!

Ze zouden ons landje wel ff platwalsen, wij zijn gewoon beter gewend dan de verzadigde Amerikaan, Amazon is grauwe middelmaat, dat het bedrijf 2 of 3 triljalala US dollar beurswaarde doet is nog vreemder!

In NL zwaar verlies latend.
Amazon is zwaar onder gewaardeerd. Daarnaast Amazon is niet alleen een soort van Bol.com, het is namelijk ook tech bedrijf. Ze waren de eerste die Cloud hebben geintroduceerd. Ik zit zelf in IT en we hebben genoeg klanten die AWS gebruiken. AWS is Azure maar dan van Amazon.

Ik denk dat ze niet zijn gestegen, omdat Jeff niet meer als CEO opereert, waardoor mensen hiervan schrikken in het eerste instantie. Ik bedoel als je kijkt naar de cijfers ze zijn niet dramatisch ofzo.
Joni-2
0
De koers van Amazon staat reeds 21 maanden, zowat gelijk.

Toch breekt Amazon de laatste tijd verschillende records in de USA.

1.
Het is het 3e grootste USA-bedrijf, maar wel met het grootst aantal werknemers die legaal recht hebben op voedselbonnen in 9 verschillende staten (zo’n 15000 mensen, die fulltime werken, tegen het minimum loon) (nr 2 is Walmart)
www.thedailybeast.com/amazon-is-worth...

Zelfs FOX news is hier al jaren verbolgen over.
www.foxbusiness.com/technology/4k-bez...

2.
Het is eveneens het bedrijf met het grootste personeelsverloop, inclusief kaderleden.
www.bloomberg.com/news/newsletters/20...,actual%20turnover%20is%20far%20lower.)

3.
Tenslotte afgelopen vrijdag:
Het is een historische overwinning.
Vrijdag stemden de arbeiders van een magazijn in het Amazone ( AMZN ) Staten Island om zich aan te sluiten bij een vakbond , wat de eerste Amerikaanse vakbond in de geschiedenis van de e-commercegigant markeert.

Waar blijft een hangende vakbondsstemming voor Amazon-magazijnarbeiders in Bessemer, Alabama? Hoewel 6.153 werknemers in aanmerking kwamen voor die stem, werden donderdag 1.868 geldige stemmen geteld - 875 stemden "ja" tegen vertegenwoordiging door de Retail, Wholesale and Department Store Union (RWDSU), terwijl 993 "nee" stemden. Het lijkt erop dat Amazon daar tot nu toe voorop is gelopen, hoewel de honderden betwiste stemmen, iets ten noorden van 400, de verkiezingen in de richting van de vakbond zouden kunnen zwaaien.

Op Staten Island, waar de arbeiders stemden om vertegenwoordigd te worden door de opkomende Amazon Labour Union, was het echter een klinkende overwinning. Het verschil, zeiden experts, is gedeeltelijk een kwestie van locatie, locatie, locatie.

"Alabama is een anti-vakbondsstaat die recht heeft op werk", zegt Patricia Campos-Medina, arbeidsdeskundige aan de Cornell University. “De druk van buitenaf tegen de vakbond in Alabama is zo hoog, terwijl New York een pro-vakbondsstaat is.”

In een recht op werk-staat zijn werknemers niet verplicht om lid te worden van of contributie te betalen aan een vakbond om voor een bepaald bedrijf te werken.

In 2021 waren Hawaii en New York de staten met de meeste vakbonden in het land, met een lidmaatschapspercentage van respectievelijk 22,4% en 22,2%, volgens een rapport van het Bureau of Labor Statistics . De cijfers in Alabama zijn veel lager, ongeveer 6%. Zeker, de buren van Alabama in het diepe zuiden zijn nog minder vakbondsvriendelijk - South Carolina is de staat met de minste vakbonden, met een lidmaatschapspercentage van 1,7%.

Toch zou de overwinning op Staten Island gevolgen kunnen hebben voor Amazon-arbeiders in het hele land. "Het zou Amazon kunnen dwingen om landelijk met een nieuwe strategie te komen", vertelde Tamara Lee, een professor aan de Rutgers University, aan Yahoo Finance.

Het bedrijf bracht vrijdag een verklaring uit waarin stond dat het, hoewel het teleurgesteld was over de uitkomst in Staten Island, volgende stappen aan het onderzoeken was. Het bedrijf suggereerde ook dat de National Labor Relations Board (NLRB) de stemming op oneerlijke wijze had beïnvloed.

"We evalueren onze opties, inclusief het indienen van bezwaren op basis van de ongepaste en ongepaste invloed door de NLRB waarvan wij en anderen (inclusief de National Retail Federation en de Amerikaanse Kamer van Koophandel) getuige zijn geweest bij deze verkiezingen", aldus het bedrijf.

finance.yahoo.com/news/amazon-union-b...

De rek is er bij de koeriersbedrijven duidelijk uit...er zijn nu eenmaal grenzen....:(
Tonydwi
0
De omzet steeg met 7% op jaarbasis tot 121,23 miljard dollar, terwijl op 119,09 miljard dollar gemikt werd. Zonder wisselkoerseffecten steeg de netto-omzet zelfs met 10%. Het bedrijfsresultaat lag met 3,3 miljard dollar ook veel hoger dan de (lage) verwachtingen van 2 miljard dollar. KBC AM . KBC Asset Management blijft van oordeel dat Amazon goed gepositioneerd is als marktleiderin e-commerce en public cloud en hanteert een “Kopen”-aanbeveling en een koersdoel van 200 dollar.

Overzichtje van de cijfers

De Noord-Amerikaanse omzet (60% van de groep) steeg met 10% tot 74 miljard dollar. De bedrijfsomzet daalde met 120% op jaarbasis tot een verlies van 627 miljoen dollar, wat nog steeds beduidend beter is dan verwacht. Vorig kwartaal rapporteerde Amazon een groter dan verwacht verlies door overinvesteringen in reservecapaciteit. Het lijkt er nu op dat het bedrijf in deze overtollige capaciteit aan het groeien is.
De internationale omzet (25% van alle inkomsten) daalde met 12% tot 27 miljard dollar. Dit was echter grotendeels te wijten aan de sterke dollar. Op een voor wisselkoersen gecorrigeerde basis zou de omzet slechts met 1% zijn gedaald. Het bedrijfsresultaat verslechterde verder tot een verlies van 1,77 miljard dollar en bleef achter bij de verwachtingen.
De omzet van Amazon Web Services (AWS, 15% van de inkomsten van het bedrijf) steeg met 33%, wat in de lijn van de verwachtingen lag. De marges daalden echter lichtjes als gevolg van de timing van de subsidies en de hogere energiekosten, maar het orderboek nam verder toe zodat de vraag sterk blijft.

Vanuit een categorieperspectief bekeken, daalde alleen de online verkoop door wisselkoerseffecten als gevolg van de sterke dollar. Zonder deze daling zou de omzet vlak gebleven zijn. De omzet van diensten van derden steeg met 9%, abonnementsdiensten met 10%, fysieke winkels met 12% en advertentiediensten met 18%. AWS steeg met een groei van 33% relatief gezien het meest, weliswaar na de kleine categorie 'overige' (+131%). Beleggers waren duidelijk té bezorgd na de zoveelste waarschuwing van Walmart eerder deze week, want die sukkelt stevig met lagere discretionaire uitgaven en de noodzaak om extra kortingen te geven. De marge van Amazon's first-party merchandise verraste niet, wat onze analist als een groot positief punt ziet.

Verwachtingen

Voor het derde kwartaal verwacht Amazon nu een netto-omzet van 125 tot 130 miljard dollar, wat neerkomt op een groei van 13 à 17% ten opzichte van vorig jaar, inclusief 390 basispunten aan nadelige wisselkoerseffecten. Het bedrijfsresultaat zal naar verwachting tussen 0 en 3,5 miljard dollar bedragen. De bovenkant van de guidance laat ruimte voor upgrades.

De mening van KBC Asset Management

De cijfers van Amazon zijn een zeer welkome verrassing in deze onzekere tijden, vooral na de teleurstelling van vorig kwartaal. Beleggers belonen het bedrijf dan ook terecht met een hogere aandelenkoers. Na de aankondiging van prijsstijgingen in de VS in februari, werden recent ook prijsstijgingen voor Prime-lidmaatschap in Europa aangekondigd. Dat kan het bedrijf helpen het hoofd te bieden aan de inflatiedruk.

KBC Asset Management blijft van oordeel dat Amazon goed gepositioneerd is als marktleider in e-commerce en public cloud. Daarom herhalen zij de “Kopen”-aanbeveling en het koersdoel van 200 dollar.
nine_inch_nerd
0
quote:

Petex schreef op 23 september 2022 21:16:

Ingestapt. Fijn weekend
Een 2021 draadje waar nog in september 2022 in geschreven wordt. Knap. Dooie boel hier.
Ga vandaag instappen, denk ik.
Petex
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 27 september 2022 16:10:

Top!
Amazon draadje is ook aangemaakt onder amerikaanse aandelen
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -23,16 -0,13% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 19 apr
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 19 apr
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront