BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

En de volgende klus

2 Posts
McKnife
1
BAM en Heijmans bundelen krachten rond Feyenoord City
Met de combinatie Feyenoord City gaan Heijmans en AM samen de ontwikkeling van het gebied rond de nieuwe Rotterdamse voetbaltempel aanpakken. Behalve woningen en commercieel vastgoed maken ook maatschappelijke voorzieningen deel uit van de integrale gebiedsontwikkeling.
Heijmans en BAM-dochter AM gaan nauw samenwerken met de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam), die de grondexploitatie uitvoert van het gebied. Na het vaststellen van het bestemmingsplan door de Rotterdamse gemeenteraad eind 2020 is een nieuwe fase aangebroken voor de gebiedsontwikkeling. Behalve het nieuwe voetbalstadion moet er ook een aantrekkelijke stadswijk komen met woningen, hotel, horeca en winkels. Het masterplan ziet ruimte voor in totaal zo’n 3.700 woningen en circa 60.000 vierkante meter commercieel en maatschappelijk vastgoed in een periode van tien jaar.

Deelprojecten
Dat programma is verdeeld over verschillende deelprojecten. De eerste fase bestaat uit de ontwikkellocaties Stadskant (Rosestraat en Colosseumweg), Mallegatpark en Waterfront. In daaropvolgende fases worden ook de Strip, Kuip Park en De Veranda (her)ontwikkeld. Het AM-project Imagine (voorheen Parkstad-Zuid) wordt toegevoegd aan de portefeuille van de ontwikkelcombinatie Feyenoord City. Dit project heeft een totale omzet van circa 90 miljoen euro. De bouw daarvan moet dit jaar al van start.
Stigam is blij met de vorming van de ontwikkelcombinatie en de ambities. “De slagkracht wordt nog verder vergroot. Zo kunnen we goed uitvoering geven aan de doelstellingen van het Masterplan en de kennis en kunde van twee gerenommeerde partijen maximaal benutten”, aldus Hans van Rossum, bestuurder van de stichting. De gemeente Rotterdam steunt de komst van de combinatie: “Deze grote partijen kunnen op basis van gelijkwaardigheid samenwerken, wat de samenhang en de kwaliteit van het gebied ten goede komt”, aldus gemeentelijk programmamanager Sander Geenen.
Illiminate
0
Inmiddels rommelt het weer.
Gaat er een nieuw stadion komen ik denk dat het er komt.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 dec 2021 17:35
Koers 2,680
Verschil -0,020 (-0,74%)
Hoog 2,788
Laag 2,670
Volume 2.161.427
Volume gemiddeld 1.753.104
Volume gisteren 1.344.626