ING Groep « Terug naar discussie overzicht

De inflatie en de rentestijging is in aantocht !

2 Posts
hegveld4
0
Dat de inflatie in aantocht is, had ik twee weken terug niet durven zeggen. Ook de FED gaf aan, dat de inflatie en als gevolg daarvan de rente laag zou blijven . Wat is er dan veranderd?
In het westen van de VS en in Canada lopen de temperaturen flink op. In Canada is in de buurt van Vancouver zelfs 49,5 graden gemeten. Als gevolg van de droogte zal een groot deel van de oogsten in het Westen van de VS en in Canada mislukken, waardoor de prijzen van akkerbouwproducten flink zullen stijgen . Hogere graanprijzen laat ook het voer voor de dieren stijgen, waardoor ook het vlees duurder wordt.
Hoewel voedsel tegenwoordig gemiddeld maar relatief een klein deel is van de consumentenuitgaven, de burger gaat het wel merken. Voor een deel van de bevolking is het wel een relatief groot deel van van de uitgaven, daarnaast stijgende voedselprijzen merkt men dagelijks als men gaat winkelen. De werknemer zal hogere lonen gaan eisen en dat leidt tot een hogere inflatie.
hegveld4
0
In voorafgaande mail zei ik dat de rente gaat stijgen als gevolg van hogere prijzen grondstoffen en dan met name de grondstoffen voor de voeding. Denk hierbij aan de graanprijzen, koffie , groenteprijzen. Vanuit Brazilië komt het bericht dat de koffieprijs flink gaat stijgen , in dit geval als gevolg van de kou. . In het ene deel is het de warmte die voor de prijsstijging zorgt , in het andere deel van de wereld de kou. Als de voedingsprijzen stijgen , stijgt de inflatie ook .
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 nov 2021 17:37
Koers 12,208
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 12,370
Laag 11,834
Volume 32.717.811
Volume gemiddeld 16.414.676
Volume gisteren 32.717.811