Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ordina - November 2021

315 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
analyse_A3CD
0
Alweer een nieuwe maand, met nieuwe kansen en donderdag Q3 cijfers over 2021.
Het zal mij benieuwen of men de verwachtingen waar kan maken en of men nog over voldoende personeel beschikt. We zitten wel in een markt, dat als e.e.a. niet wordt waargemaakt de reactie niet mals is. Maar goed, laten we positief blijven, totdat het tegendeel bewezen wordt!;-)

Ordina believers veel succes maar weer, deze maand.
pietje-2005
0
Ja, Analyse: Gaat spannend worden na de tegenvaller bij de vorige cijfers, waarna de reactie ook tot nu nog doordendert, zo ongeveer.
Benieuwd of recente kleine overname als succes gezien wordt en bijdraagt aan beoogde groei van omzet.
Omzet en marge wordt weer het verhaal, met eventueel ook inderdaad voortdurende zorgen en aandacht voor personeelsaanwas ?
Verwacht op alle punten eigenlijk positief nieuws, om door te kunnen stomen naar volgend jaar een dividendje van een cent of 15 ?. ;-)
Succes
groene appel
0
Afgelopen kwartaal wist Ordina op de krappe arbeidsmarkt het bescheiden aantal van tien nieuwe medewerkers te werven.

en nog steeds 115 vacatures open

klinkt dus allemaal niet zo heel positief maar we laten ons graag verrassen donderdag
groene appel
0
Ordina
Totale netto shortpositie op 1 november 2021: 3,42% (inclusief de laatst bekende positie van partijen die onder de meldingsgrens zijn gekomen).
Bekende shortposities die onder de 0.5% vallen hebben geen meldingsplicht meer. Het is dus niet bekend of deze posities na de slotmelding nog bestaan en welke omvang ze hebben

pietje-2005
0
Juist, groene appel ! Niet bekend welke omvang ze hebben !
Waar komt dan die 3,42 vandaan ??? (drie vraagtekens ;-))
Laatste afmelding van augustus 2017 , toch ?
Succes
pietje-2005
0
Met redelijk volume mooi bescheiden in het grrroen ! ;-)
Niet te overspannen worden vlak voor de cijfers, haha.
Morgen weer een dag !
Succes
Biobert
0
Toch maar wat putjes gekocht voor de Q3 cijfers van Ordina. Want veel werknemers haalden vakantiedagen in deze zomer. Dus veel minder declarabele uren dan andere jaren in Q3.
Biobert
0
In NRC van vandaag staat een artikel over Ordina. Daarin wordt gerept dat Ordina in een kleine vijver vist voor nieuw personeel want er is een groot tekort aan IT-ers.
pietje-2005
0
Zie post 0905, van Analyse, Biobert ;-)
Zou wel eens wat extra omzet kunnen kosten :-(
Donderdag weten we het ;-)
Succes
De Zalm
1
logisch dat de koers zakt.........die cijvers zijn niet om aan te zien...................
pietje-2005
0
Beetje afkoelen is wel lekker, maar hoeft nu niet gelijk (weer) onder moeders van 200 te duiken; we zaten er net weer boven :-(
Het algemeen sentiment werkt niet mee, zullen we maar zeggen ;-)
Succes
De Zalm
0
De Zalm
0
het is jaren geleden zo s lecht gestaan op de beurs door dit fondsje.............cijvers van de week vera nderen daar ook niks aan.......................
hjs64
1
@De Zalm, wat loop je nou te mekkeren, Ordina doet even een stapje terug na een heel aardig herstel, normaal toch?
groene appel
1
zat gewoon in de verkeerde maand :) te posten....

groene appel
2 november 2021 14:17
auteur info
goedemiddag, ik ga er nu 2190 aanschaffen op 3.565 en daarna plaats ik nog een bericht wat ik niet ben tegengekomen op het forum maar leuk om te lezen
0 ” Quote Reageren
Niet oké
forum rang 4
groene appel
2 november 2021 14:21
auteur info
binnen:)

Ordina en ProRail lanceren dataplatform voor scenario-analyse
26 oktober 2021 Consultancy.nl

ProRail heeft onlangs het BODI-platform gelanceerd. Hiermee opereert de spoorwegbeheerder meer datagedreven en kan het voortaan scenario-analyses draaien. Ordina ontwikkelde hiervoor een Microsoft Azure-cloudplatform.

Spoorwegbeheerder ProRail telt in ons land zo’n 4.500 medewerkers, die zich bezighouden met de aanleg, het onderhoud en beheer en de veiligheid van het Nederlandse spoornetwerk. Door het hele land beheert ProRail meer dan 7.000 kilometer spoor, 400+ stations, 725 spoorviaducten, 455 spoorbruggen, 56 beweegbare bruggen en 15 tunnels.

De komende jaren zal dit enorme spoorwegnet steeds intensiever worden gebruikt, zo verwachten ProRail en diverse personenvervoersbedrijven. Waar de coronacrisis het aantal reizigers tijdelijk flink deed afnemen, lijken de maatschappij en vervoerssector zich weer te normaliseren. Daarmee zal ook de groei van vóór de crisis terugkeren. Dat betekent dat de capaciteit van de opstelterreinen van ProRail zal moeten meegroeien.

De spoorsector heeft voor het verbeteren van het proces van vraag en aanbod op opstelterreinen het project Behandelen en Opstellen Data en Informatie (BODI) in het leven geroepen. In dit kader heeft ProRail de handen ineengeslagen met ICT-dienstverlener Ordina, dat een schaalbaar Microsoft Azure-cloudplatform heeft ontwikkeld, waarmee toekomstige scenario’s inzichtelijk gemaakt kunnen worden.

Scenario-analyses
Het nieuwe platform dient ter ondersteuning van enkele belangrijke hoofdprocessen van ProRail. Zo kan ProRail hiermee jaarlijkse vraag- en aanbodanalyses, een knelpuntenanalyse op vraag en aanbod en scenario-analyses draaien. Het BODI-platform brengt de capaciteitsbehoefte van vervoerders in kaart en zet deze af tegen het aanbod.

Verder wordt het platform ingezet om capaciteitvergrotende maatregelen te identificeren en hierover te besluiten. Daarbij helpt het de realisatie en opbrengst van maatregelen ten uitvoer te brengen en deze te monitoren. Ook levert het BODI-platform, dat inmiddels operationeel is, de spoorwegbeheerder waardevolle datagedreven inzichten op, waarmee ProRail de risico’s en kansen op infrastructurele projecten in een vroeg stadium kan identificeren.

De huidige versie van BODI ondersteunt in analyses voor reizigersmaterieel. Op termijn is het de wens om het platform ook uit te breiden met analyses voor het opstellen van goederenmaterieel.

Hans van Heukelum, accountmanager ProRail bij Ordina, laat in een reactie weten: “De vernieuwende aanpak en samenwerking tussen ProRail en Ordina heeft geresulteerd in één van de eerste PaaS-oplossing (Platform as a Service) die in de eigen ProRail Cloud draait.”

Hij besluit: “Het mooie aan BODI is dat het zowel door ProRail als door vervoerders is te raadplegen. Alle gebruikers hebben toegang tot hetzelfde dashboard, wat de interactie tussen de partijen bevordert.
315 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 mrt 2023 11:38
Koers 5,880
Verschil +1,100 (+23,01%)
Hoog 5,940
Laag 5,800
Volume 10.833.497
Volume gemiddeld 481.725
Volume gisteren 791.241

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront