IMCD « Terug naar discussie overzicht

IMCD 2022

46 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
BowmoreBoerke
1
Mooi aandeel. Ik heb er pas kennis mee gemaakt toen de -7 op het bord stond. Ik sta nu nog dik in de min (GAK: 174) maar ik heb wel vertrouwen in dit aandeel. Hooggewaardeerd, maar als ik het nieuws zo lees, zit het wel goed met de omzet- en groeiversnelling.

Ik maak een vergelijking met ASML - ook marktleider en al jáááren wordt geroepen dat ASML "zo verschrikkelijk duur" is.
De Porscheknakker
0
Aandelen om te mijden

Volgens Degroof kunnen beleggers dit jaar beter wegblijven bij HAL Trust, IMCD, Adyen, Proximus en Vastned.
Kojo2
0
Mijn goesting om in te stappen rond de € 160 is snel vergaan. Nico Bakker stelde op zijn webinar "Buy the dip" van 17/01/22 dat er daar een bodem ligt en een pullback nakende is, maar een paar dagen later lijkt dit al een historisch gegeven te zijn. Op het eerste zicht lijkt de vrije val naar € 100 nu ingezet te zijn. Mogelijk met een valscherm op € 146?
rene66
0
Ik heb IMCD op mijn lijst staan en het instap moment is altijd moeilijk te bepalen. Omdat ze in de VS nog steeds bezig zijn het drukken van de markt ivm de rente stappen blijf ik nog even aan de zijlijn staan. Het maakt weinig uit of nu 3 of 4 rentestappen komen in de VS, maar de shortende hedgefunds gebruiken het mooi als argument om de boel neerwaarts te manipuleren.

Ik denk niet dat IMCD nog heel veel gaat zakken in vergelijk met de recente daling. Wellicht kan er 10 Euro vanaf als er geen heel gekke dingen gebeuren.

Bijlage:
voda
1
Advies van Goldman Sachs over IMCD
Beurshuis Goldman Sachs
Aandeel IMCD
Datum 03 februari 2022
Advies Kopen
Koersdoel 194,00 EUR

Detail advies
LONDON (Trivano.com) - Op 3 februari 2022 brengen de analisten van Goldman Sachs het beleggingsadvies "kopen" uit voor IMCD (IMCD; ISIN: NL0010801007).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 194,00 EUR.

Op 9 november 2021 publiceerde IMCD kwartaalcijfers.
Jelle Trader
0
Ehhhh,....IMCD een Buy? Van mijn 'Je naait me steeds' (United States of America)vrienden van Goldmann Sachs? Mensen, trap er niet in,....
voda
0
Ameriprise Financial meldt kleiner belang in IMCD

Door ABM Financial News op zaterdag 5 februari 2022
Views: 120

(ABM FN-Dow Jones) Ameriprise Financial heeft een kleiner belang in IMCD gemeld en noteert nu onder de meldingsdrempel. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 2 februari 2022.

Ameriprise meldde een kapitaalbelang van 2,97 procent bij een dito stemrecht.

Op 23 september vorig jaar meldde Ameriprise nog een kapitaalbelang van 4,99 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden.

Bron: ABM Financial News
wiegveld
0
gewoon een simpele vraag die deze week ook voor FAGRON geldt:

vanuit mijn werk zie ik dat grondstofprijzen fors stijgen. kan IMCF/ Fagron deze doorberekenen aan de klanten?
Zo niet dan volgen er hele slechte resultaten! Mss nog niet in Q4 maar wel in Q1
rene66
0
quote:

wiegveld schreef op 7 februari 2022 09:19:

gewoon een simpele vraag die deze week ook voor FAGRON geldt:

vanuit mijn werk zie ik dat grondstofprijzen fors stijgen. kan IMCF/ Fagron deze doorberekenen aan de klanten?
Zo niet dan volgen er hele slechte resultaten! Mss nog niet in Q4 maar wel in Q1
Als ik kijk naar de prijsverhogingen voor de particulier (gewoon in supermarkten maar ook bouwmarkten ed) en ook de doorberekeningen op mijn werk dan heb ik stellig het idee dat bedrijven zoals IMCD de prijsverhogingen één op één doorrekent aan afnemers. Uiteindelijk is het de consument die de rekening betaald. Ik las van de week een artikel dat veel bedrijven zelfs nog een extra marge er boven op gooien. Ik ben niet zo bang dus voor de cijfers van IMCD.
wiegveld
0
Hangt van de contracten af denk ik. Ik ken die niet maar vraag is hoe omgegaan wordt met prijzen en of IMCD prijzen die ze afspreken ook aan de achterkant goed regelen
voda
0
IMCD neemt Lantijns-Amerikaanse Quelaris over
Geen financiële details gemeld.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Quelaris Internacional, een distributeur van grondstoffen in Latijns-Amerika. Dat maakte de Nederlandse distributeur van chemicaliën en ingrediënten donderdagochtend bekend, zonder financiële details te geven.

"Na de overname van Andes Chemical negen maanden geleden, zal de aankoop van Quelaris het aanbod en de positie van IMCD in het noorden van Latijns-Amerika versterken", aldus IMCD.

Quelaris boekte in 2021 nog een omzet van 52 miljoen dollar en is actief in 14 landen in Latijns-Amerika. IMCD krijgt er met de overname 46 werknemers bij.

De afronding van de deal wordt in maart verwacht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Kojo2
0
Zijn er forumleden die Azeilis Group volgen?

Is min of meer een concurrent van IMCD Is in september 2021 naar de beurs (Brussel) gekomen tegen € 26,00. Steeg daarna door tot bijna € 30,00 maar is sindsdien gedaald tot nu minder dan € 21,00.

Zelf vind ik geen goede verklaring voor die felle koersdaling. Daarom de vraag of er leden zijn die dit aandeel ook volgen en mogelijk verklaringen zien voor de koersdaling.
John48
0
Koers IMCD vanaf begin januari in een rechte lijn naar beneden waarmee de koerst winstverhouding ook flink gezakt is. Vrijdag zullen we het weten....
voda
0
Beursblik: IMCD overtreft waarschijnlijk verwachtingen
Distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten publiceert vrijdag cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in 2021 waarschijnlijk beter dan verwacht gepresenteerd. Dit voorzien analisten van Berenberg in aanloop naar de cijferpublicatie van de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten op vrijdag.

Berenberg rekent op een aangepaste EBITA van 379 miljoen euro, in vergelijking met 253,5 miljoen euro in 2020. Onder de streep resteert naar verwachting een nettowinst van 258 miljoen euro. De omzet wordt door de zakenbank geraamd op ruim 3,4 miljard euro, in vergelijking met krap 2,8 miljard euro een jaar eerder.

Berenberg spreekt zelf van niet bijzonder ambitieuze schattingen, omdat de aanhoudende krapte in de aanvoerketen en inflatiedruk IMCD op korte termijn wel eens in de kaart zouden kunnen spelen.

Hoewel IMCD tijdens de presentatie van de jaarcijfers van 2020 vanwege alle onzekerheden geen concrete outlook afgaf, zei het bedrijf eind april te verwachten dat de operationele EBITA in 2021 zou stijgen.

Kwartaal op kwartaal kon de distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten over de eerste negen maanden van 2021 zelfs een versnelling van de groei laten zien. De operationele EBITA steeg in de eerste negen maanden met 51 procent op jaarbasis tot 286 miljoen euro. Dat was in de eerste jaarhelft nog een plus van 46 procent en in het eerste kwartaal een plus van 28 procent.

De omzetgroei liet een vergelijkbaar beeld zien. De omzet steeg in de eerste drie kwartalen van 2021 met 22 procent tot ruim 2,5 miljard euro. In de eerste zes maanden van dit jaar groeide de omzet met 19 procent, terwijl in het eerste kwartaal nog een omzetgroei van 8 procent werd gerapporteerd.

Onder de streep restte er voor IMCD in de eerste negen maanden van dit jaar een winst van 202 miljoen euro tegen 131 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel kwam dit neer op een winst van 2,66 euro.

CEO Piet van der Slikke sprak in een toelichting op de derdekwartaalcijfers van sterke resultaten, waarbij IMCD ondanks beperkingen in de aanvoerketen profiteerde van een sterke vraag. "Alle regio's boekten een dubbelcijferige groei van de EBITA. Hoewel we voor de rest van het jaar aanhoudende uitdagingen in de aanvoerketen voorzien, hebben we er vertrouwen in dat onze [...] infrastructuur ons in staat zal stellen onze groei-ambities te realiseren", zei de topman op 9 november.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
07:02
*IMCD omzet 2021 3,4 miljard euro, was 2,8 miljard euro
07:02
*IMCD aangepaste EBITA 374 miljoen euro, was 243 miljoen euro
voda
0
Sterke groei voor IMCD
Dividend met bijna 60 procent omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in 2021 de resultaten zien stijgen, zoals ook was verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten.

"Een recordgroei", aldus CEO Piet van der Slikke. Alle regio's droegen hieraan bij, zei de topman, zowel autonome als door overnames. Van der Slikke was in het bijzonder te spreken over de ontwikkelingen in Mexico, Centraal Amerika, China en Indonesië. "De economische omstandigheden zijn nog altijd gunstig voor ons en we zijn best optimistisch over de toekomstige groei van de groep", voegde de CEO toe.

De omzet steeg op jaarbasis van 2,8 naar 3,4 miljard euro en de operationele EBITA liep op van 243 naar 374 miljoen euro. Dit leverde een nettowinst op van 207 miljoen euro, 87 procent meer dan in 2020.

Berenberg rekende vooraf ook op een omzet van 3,4 miljard euro en een operationele EBITA van 379 miljoen euro.

IMCD had geen concrete outlook afgegeven, maar louter gezegd te verwachten dat de operationele EBITA in 2021 zou stijgen.

Vrijdag bleek dat de omzetgroei gedurende het jaar versnelde. In heel 2021 bedroeg de groei 24 procent. De omzet steeg in de eerste drie kwartalen met 22 procent en in de eerste zes maanden met 19 procent, terwijl in het eerste kwartaal nog een omzetgroei van slechts 8 procent werd gerapporteerd.

De operationele EBITA steeg afgelopen jaar met 54 procent. Dat was in de eerste negen maanden nog 51 procent en in de eerste jaarhelft 46 procent. Het eerste kwartaal boekte IMCD een plus van 28 procent.

Per aandeel verdiende IMCD afgelopen jaar 3,64 euro. Aandeelhouders kunnen een dividend van 1,62 euro per aandeel tegemoet zien. Dat is 59 procent meer dan over 2020.

IMCD gaf vanwege alle onzekerheden geen concrete outlook voor 2022 af.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
IMCD draagt nieuwe commissaris voor
Willem Eelman genomineerd.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft Willem Eelman genomineerd als commissaris. Dit maakte het bedrijf vrijdagochtend bekend.

De benoeming wordt tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering op 2 mei in stemming gebracht.

Eelman vervangt Arjan Kaaks, die per 2 mei zal vertrekken. Kaaks heeft er dan twee termijnen in de raad van commissarissen opzitten.

Eelman is de CFO van Grandvision.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
46 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 aug 2022 17:35
Koers 154,350
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 155,000
Laag 147,550
Volume 135.370
Volume gemiddeld 139.303
Volume gisteren 135.370

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront