HAL « Terug naar discussie overzicht

HAL TRUST Unit - 2022

163 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
ZJZDOBIZS
0
MOEdig Voorwaarts
0
HAL vergroot belang in Technip verder

(ABM FN-Dow Jones) HAL Trust heeft een groter belang in Technip Energies gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 januari 2022.

HAL meldde een belang van 11,79 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 20 oktober vorig jaar meldde HAL nog een kapitaalbelang van 9,79 procent bij een dito stemrecht.

Technip Energies is een engineering- en technologiebedrijf dat zich voornamelijk richt op energie- en downstreammarkten, waaronder de energietransitie. De onderneming heeft ongeveer 15.000 werknemers en is genoteerd aan Euronext Parijs. De omzet over 2020 bedroeg 5,7 miljard euro.
joostUSA
1
Mooi dat HAL blijft investeren. Vopak van de beurs halen zou de kers op de taart zijn. De recente aanwinsten laten wel zien dat ook HAL wellicht wat een draai in zet qua investeringen. Persoonlijk blijf ik belegd en blijf ik mijn positie uitbreiden, HAL gaat zeker weer aandeelhouders waarde creëren. Ik zal het draadje blijven volgen:) Succes in 2022!
Toddemij
0
Ik las een Belgisch advies, ff kwijt van wie, dat je weg moest blijven van HAL. Echt onderbouwd werd dit niet.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Toddemij schreef op 12 januari 2022 10:49:

Ik las een Belgisch advies, ff kwijt van wie, dat je weg moest blijven van HAL. Echt onderbouwd werd dit niet.
Dat was deze:

Update: Degroof Petercam presenteert 6 nieuwe favoriete aandelen voor 2022
Een mix van cyclische en defensieve aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft voor zijn favorietenlijst voor 2022 gekozen voor een mix van cyclische en defensieve aandelen. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

De rente is volgens Degroof de belangrijkste bron van onzekerheid dit jaar.

Verder is er bij de analisten van de zakenbank geen twijfel dat de inflatie dit jaar hoog zal blijven, omdat een aanzienlijk deel van van de kostenstijgingen nog moet worden doorberekend in alle onderdelen van de aanvoerketen. Dit maakt bedrijven die prijskracht hebben een aantrekkelijke belegging, aldus de analisten.

Met al deze onzekerheid in het achterhoofd, heeft Degroof Petercam een mix van cyclische en meer defensieve aandelen geselecteerd.

Favorieten

Bekaert, Fagron, Greenyard, Kinepolis, TKH Group, VGP worden toegevoegd aan de lijst, waarop AB InBev, ASML, Deceuninck en Just Eat Takeaway al stonden.

Volgens analist Fernand de Boer heeft AB InBev veel vooruitgang geboekt, en wist de brouwer de laatste vijf kwartalen de analistenverwachtingen steeds te kloppen. Ook over de toekomstige groei is de analist positief.

ASML is volgens analist Michael Roeg één van de winnaars van de coronacrisis. Het mondiale tekort aan halfgeleiders zorgt er volgens de analist voor dat bedrijven zoals ASML in de komende jaren de omzet en de winst zien blijven groeien.

Analist Frank Claassen is van mening dat de structurele verbeteringen bij Bekaert nu effect beginnen te sorteren, met een indrukwekkend verbetering van de REBIT-marge sinds 2019. Verder beschikt Bekaert ook over een sterke vrije kasstroom, die ruimte biedt om overnames te doen, of om de aandeelhouders te belonen.

Volgens analist Kris Kippers zit er veel onderliggende waarde in Deceuninck, wat nog niet is ingeprijsd in de koers. Het bedrijf profiteert van een sterke onderliggende vraag in de Verenigde Staten en Europa. Ook benadrukte Kippers de sterke kasstroom van Deceuninck.

Over Fagron schrijft Claassen dat de koersdaling van bijna 30 procent in 2021 een mooi instapmoment biedt. Volgens de analist zal de beleggersdag medio maart het structurele groeiverhaal van Fagron wel moeten bevestigen.

De Boer benadrukte verder dat Greenyard in de afgelopen jaren zowel operationeel als financieel vooruitgang heeft geboekt. Niet voor niets handhaafde Greenyard de outlook voor het hele boekjaar, ondanks dat de kosten stijgen.

Just Eat Takeaway heeft het volgens Roeg enorm zwaar gehad in 2021. Deze 'reset' betekent echterook dat de risico's kleiner zijn geworden, aldus de analist. Just Eat takeaway zal echter wel het vertrouwen van beleggers moeten terugwinnen.

Kinepolis is volgens Kippers de coronacrisis in goed e conditie ingegaan en zal er nog sterker uitkomen.

Volgens Roeg heeft TKH Group in 2021 een sterk herstel geboekt, waar dit jaar een vervolg aan zal worden gegeven. De analist rekent op een verdere margeverbetering.

VGP is perfect gepositioneerd om van de sterke vraag naar logistiek vastgoed te profiteren, aldus analist Vivien Maquet. Afgelopen jaar was een recordjaar voor VGP, en dit jaar verder zal het bedrijf hierop voortbouwen.

Aandelen om te mijden

Volgens Degroof kunnen beleggers dit jaar beter wegblijven bij HAL Trust, IMCD, Adyen, Proximus en Vastned.
MOEdig Voorwaarts
0
Ben benieuwd of ze dan wel positief zijn over Ackermans; dat aandeel is de lucht in geschoten in anticipatie op het afsplitsen van de baggeractiviteiten bij deelneming CFE. Ik heb het niet doorgerekend, maar het zou mij niet verbazen als de verwachte waardering van die baggeractiviteiten omgerekend naar Boskalis neerkomt op een koers van €50, zeker als je de resterende bouwactiviteiten van CFE zou waarderen als Heijmans of BAM. Ook de impliciete waardering van de vermogensbeheeractiviteiten zijn volgens een factor X van die van bijvoorbeeld VLK.

Kortom, qua holdings zou ik eerder wegblijven bij Ackermans dan bij HAL.

Voor wie er echter van af wil, ik blijf ze graag opvangen ;-)

PS

Valt mee zie ik:

www.trivano.com/aandeel/ackermans-van...
Rob C
1
Het koersverloop van Hal blijft de laatste tijd achter terwijl de beursgenoteerde belangen zijn opgelopen. Coolblue komt over plm 1 maand met cijfers die ook weleens mee zouden kunnen vallen. Een meevaller zou onder andere zijn als de groei in Duitsland er goed inzit en daar lijkt het wel op. Mooi aankoop moment voor Hal aandelen ?
MOEdig Voorwaarts
0
Op Tijd.be nog een stukje argumentatie gevonden van Degroof:

"Ook voor Hal Trust raadt Degroof een positie à la baisse aan. Na de verkoop van de brillenketen GrandVision bestaat de portefeuille van de Nederlandse holding voor 40 procent uit cash. 'Er lijkt geen haast of strategie om die cash te besteden', zegt analist Joren Van Aken. 'Het hamsteren van contanten in tijden van hoge inflatie is geen goede aanpak.' Ook de geschrapte beursgang van de participatie in de onlinewinkel Coolblue haalt wat van de magie weg, klinkt het."

www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...

Voor de hand liggende en legitieme argumenten om terughoudend te zijn, maar je kunt ook overdrijven. Het feit dat veel niet beursgenoteerde belangen voor een appel en een ei in de boeken staan wordt even niet meegenomen.

Meningen kunnen verschillen en als dit wat aanbod uit kan lokken op povere koersen dan is dat mij ook best.
domin8tor
0
Ja, en die bak met cash komt wel van pas bij dalende koersen zoals nu. Tevens bij stijgende rente heft dat deels het inflatie probleem op. Liever kopen tegen P/E's van 15 dan tegen die van 20 (dan mag je behoorlijk wat negatieve rendementen dankzij inflatie oplopen)
biobert
0
Zou HAL vanavond mededelen dat ze extra dividend gaan uitkeren of dat ze aandelen gaan inkopen?
MOEdig Voorwaarts
0
Of een delisting.

Koers wordt de laatste tijd in ieder geval goed gedrukt, met gisteren als een van de mooiste voorbeelden (euforische beurs, HAL dik down).

Misschien zie ik echter spoken en bedien ik me nu van hetzelfde Calimero-gedrag waar ik me bij anderen vaak aan stoor; slechte performance kan wellicht ook komen omdat HAL vanwege Coolblue (en de dagelijks verslechterende perspectieven voor een zoveelste poging tot IPO) in de hoek zit waar de klappen vallen.

Gezien de recente correctie van het aandeel en het relatief kleine belang dat Coolblue in de totale portefeuille van HAL vertegenwoordigt zou ik dat onterecht vinden, maar een goede andere verklaring heb ik niet.
Rob C
0
Heer Melchers is al jaren tot grote tevredenheid grootaandeelhouder bij Hal en die gaat daar volgens mij niet aan meewerken. Denk net als Dominator dat ze met de cash wachten op goede gelegenheden.
Bart Meerdink
0
quote:

Rob C schreef op 27 januari 2022 10:47:

Heer Melchers is al jaren tot grote tevredenheid grootaandeelhouder bij Hal en die gaat daar volgens mij niet aan meewerken. Denk net als Dominator dat ze met de cash wachten op goede gelegenheden.
Eigen aandelen inkopen ligt toch wel erg voor de hand lijkt me. Warren Buffett trok eenzelfde conclusie. HAL heeft te veel cash nu, en ziet blijkbaar geen aantrekkelijke mogelijkheden om zoveel geld te investeren. En er is een flink negatieve reële rente. Maar het eigen aandeel heeft een discount. Dan voegt inkoop van eigen aandelen aanzienlijk waarde toe. Inkoppertje lijkt me.
Mariah
0
De reden dat HAL beursgenoteerd is zou kunnen zijn dat het aantal familie-aandeelhouders zo groot is dat er een markt nodig is om soepeler transacties te doen. De free float is echter nogal beperkt. Meer dividend zit geen familielid op te wachten lijkt mij. Daar moeten ze dan weer een belegging voor vinden en in hun ogen zou dat toch HAL moeten zijn. Ze hebben jarenlang het dividend gedrukt door de decemberkoers te drukken.
voda
0
Nettovermogenswaarde HAL met half miljard gestegen
Dividendvoorstel 5,70 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) De nettovermogenswaarde van HAL is in 2021 met circa 500 miljoen euro gestegen. Dit meldde de holding donderdag nabeurs in een update.

De stijging is het gevolg van "de hogere waarde van GrandVision en een hogere beurswaarde van Boskalis", aldus HAL, terwijl de "daling van de beurswaarde van Vopak een negatief effect had."

Hiermee bedroeg de nettovermogenswaarde per 31 december 2021 13.085 miljoen euro, of 151,03 euro per aandeel, tegenover 12.791 miljoen euro, of 149.93 euro per aandeel in 2020.

Op 30 maart volgen volledige jaarcijfers.

Dividend

Over 2021 wil HAL 5,70 euro per aandeel uitkeren, waarvan 50 procent in contanten en 50 procent in aandelen. In 2020 werd 4,70 euro per aandeel dividend uitgekeerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
09:13
*Degroof Petercam verlaagt koersdoel HAL van 143,00 naar 141,00 euro
09:13
*Degroof Petercam herhaalt Reduceren advies op HAL
MOEdig Voorwaarts
0
Weer een heerlijk nietszeggende update, zoals we van ze gewend zijn.

Het "rommelen" met vastgoed aan de overkant van de plas gaat ze overigens wel goed af, hoewel het op het geheel geen zoden aan de dijk zet:

"Onroerend goed
In het vierde kwartaal van 2021 is HAL vier joint venture overeenkomsten aangegaan
voor de ontwikkeling van 318 appartementen en 31 woningen in de omgeving van
Seattle. De totale verwachte kosten bedragen $ 168 miljoen waarvan $ 57 miljoen
door HAL zal worden gefinancierd.
In december 2021 heeft een joint venture waarin HAL een 90% belang had een
kantoorgebouw op Mercer Island, een voorstad van Seattle, verkocht. Dit gebouw was
in april 2020 verkregen. De verkoop resulteerde in een verkoopopbrengst voor HAL
van € 46 miljoen en een boekwinst, voor belastingen, van € 25 miljoen."
voda
0
Advies van KBC Securities over HAL Trust
Beurshuis KBC Securities
Aandeel HAL Trust
Datum 28 januari 2022
Advies Houden
Koersdoel 145,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 28 januari 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor HAL Trust (HAL; ISIN: BMG455841020) herhaald. Het advies van KBC Securities voor HAL Trust blijft "houden".

Het koersdoel wordt door KBC Securities verlaagd van 150,00 EUR naar 145,00 EUR.

Op 24 november 2021 publiceerde HAL Trust kwartaalcijfers.
Bart Meerdink
0
Geen idee waarom HAL wederom 50% in nieuwe aandelen uitkeert. Alsof ze niet al veel te veel cash hebben.

€5,70 p/a : 2 = €2,85 en bij de huidige koers krijg je op elke 48 aandelen er één nieuw bij. Fracties keren ze uit in cash.

Wel een extreem slechte prestatie van HAL dat ze de nettovermogenswaarde per aandeel in 2021 slechts van 149,93 naar 151,03 = 0,7% hebben weten te laten toenemen, of met dividend van €4,70 erbij +3,9% waar de bv de AEX GR (dwz incl dividenden) van 2213,17 naar 2889,59 steeg, dwz 30,6%

Een underperformance van maar liefst 26,7%.

Wat dat betreft kunnen ze beter om het even welke index-tracker kopen dan de eigen aandelen.

Het vasthouden van zoveel cash is een poging om de markt te timen.

Maar 'time in the market' beats 'timing the market'.
163 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 aug 2022 17:35
Koers 125,600
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 126,600
Laag 125,000
Volume 5.633
Volume gemiddeld 5.789
Volume gisteren 5.633

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront