ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2023

12.131 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 603 604 605 606 607 » | Laatste
rene66
3
Alvast het nieuwe draadje voor 2023. Ik verwacht dat het een beter jaar gaat worden, maar dat gaat snel
eric_29
1
Dank, Rene. We gaan voor de 800 Euro, zonder lijken in de kast en als China met haar fascistische tengels van Taiwan afblijft. Een goed 2023 reeds gewenst!
rene66
0
quote:

eric_29 schreef op 27 december 2022 19:54:

Dank, Rene. We gaan voor de 800 Euro, zonder lijken in de kast en als China met haar fascistische tengels van Taiwan afblijft. Een goed 2023 reeds gewenst!
Graag gedaan eric_29. Jij ook de beste wensen voor 2023 gewenst net zoals de overige forumleden.

Eerlijk gezegd zie ik de kwestie Taiwan ook als het grootste probleem komend jaar. Ik heb hier eerder dingen op het forum over geplaatst maar ik ben echt bang dat het uit de hand gaat lopen richting einde 2023. Ik zou haast nog de maand oktober aangeven als start van de escalatie maar dat is puur gis werk. Het zal een flinke negatieve impact hebben op de wereld economie dus ik hoop dat ik er volledig naast zit.
rene66
1
quote:

*voetnoot schreef op 31 december 2022 15:53:

Dit klinkt als muziek in mijn oren:
www.telegraaf.nl/financieel/503500759...
Ik geloof er ook in. in de tweede helft van het jaar gaat het goed komen. De eerste 6 maanden is het nog even aanzien wanneer de fed gas gaat terugnemen en de rust weer op de markt terug komt
The voice
1
Alle forumgangers een gezond en mooi 2023 gewenst!

We gaan uitzien naar mooie ASML ontwikkelingen met elkaar.
[verwijderd]
0
quote:

eric_29 schreef op 27 december 2022 19:54:

Dank, Rene. We gaan voor de 800 Euro, zonder lijken in de kast en als China met haar fascistische tengels van Taiwan afblijft. Een goed 2023 reeds gewenst!
verkoop je dan ook ?
*voetnoot
1
quote:

rene66 schreef op 31 december 2022 19:49:

[...]Ik geloof er ook in. in de tweede helft van het jaar gaat het goed komen. De eerste 6 maanden is het nog even aanzien wanneer de fed gas gaat terugnemen en de rust weer op de markt terug komt
Eerder herstel zie ik ook wel zitten. Iedereen een mooi en fantastisch beursjaar. We gaan er weer met volle moed in.
The voice
1
Ik denk dat diverse partijen weer de aandelen terugkopen. Kan zo maar es zijn dat gegeven de per saldo koersdaling in 22, ASML bij sommige investeerders per 31.12 niet in de portefeuille mogen zitten. Zeg maar window dressing.
En ze nu dus wel weer terug gaan kopen door de 20% daling in 2 weken tijd.
Dividend Collector
1
Ik heb op 530 euro verkocht en achteraf weer spijt als haren op mijn hoofd. Dus vorige week weer begonnen mijn positie opnieuw op te bouwen. Daar ga ik de komende maanden bij dalingen mee door, ditmaal buy & hold. Zit nu long ASML, ASMI en Besi.
beleggertje2020
0
Ik hoop maar dat het goedkomt met mijn zeer recent aangeschafte calls in ASML Mocht het met ASML niet goedkomen dan denk ik wel dat ik binnenkort veel geld kan gaan verdienen op mijn aandelen Flowtraders !
Verder zie ik ook brood in AMG ( heb ik een relatief bescheiden porto in t.o.v van FLOW en ASML. )
eric_29
0
quote:

etap2 schreef op 1 januari 2023 12:52:

[...]verkoop je dan ook ?
Lastige, doch wel terechte vraag. Ik moet t.z.t. eens kijken. De wereld anno 2023 is wat onvoorspelbaar.
voda
2
Videobericht: beursexperts tippen ASML en Philips voor 2023

AEX stijgt vermoedelijk met 5 procent dit jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat in 2023 stijgen en ASML en Philips zijn de favoriete aandelen. Dit blijkt maandag uit de enquête die analist Corné van Zeijl afnam onder beursexperts.

"Volgens de experts wordt 2023 een aardig jaar [...] maar we gaan eerst een dip zien in het eerste halfjaar", aldus Van Zeijl.

De experts verwachten verder dat de rente niet zal dalen. Ook komt er een recessie aan en zal de euro versterken ten opzichte van de dollar.

Voor dit jaar is ASML verreweg het meest favoriete aandeel onder de beursexperts. De tweede naam is een opvallende, aldus Van Zeijl, want dat is Philips. Maar de nummer drie is dan wel weer een "oude vertrouwde", namelijk ING. En op de vierde plek staat Adyen. "Dat aandeel stond voor 2022 nog bij de floppers", merkt Van Zeijl op. En afgelopen jaar daalde het aandeel Adyen ook 45 procent. "Dat was puur een waarderingskwestie. De onderliggende winsten stegen wel met 24 procent."

ASM International sluit de lijst met toppers af.

De floppers voor 2023 zijn Unibail-Rodamco-Westfield, ArcelorMittal, nieuwkomer Exor en Randstad. Daarbij valt het Van Zeijl op dat de aandelen die voor 2022 als flopper werden getipt, bijna ook allemaal weer worden getipt als flopper voor 2023.

De experts zijn voor de AEX in 2023 redelijk positief gestemd. Zij rekenen op een slotstand aan het einde van dit jaar van 725 punten. De AEX sloot 2022 af op 689,01 punten, wat betekent dat de experts op een koersstijging van circa 5 procent rekenen.

Verwachtingen januari

Voor januari is ASML ook het favoriete aandeel van de experts. "Dat komt onder andere omdat beleggers verwachten dat de orders blijven binnenstromen als gevolg van het feit dat iedere regio zijn eigen chip-industrie wil opbouwen", zegt Van Zeijl.

ING staat nummer twee, "want die profiteert van de gestegen rente".

Adyen en KPN maken de topperslijst compleet.

De lijst met floppers voor januari bestaat uit ArcelorMittal, Besi, Exor, Randstad en Unibail-Rodamco.

De AEX zal in januari vermoedelijk stijgen. Van de experts rekent 45,0 procent op een stijging en 31,7 procent op een daling.

youtu.be/v52frOKEqLo

Klik hier voor: beursexperts tippen ASML en Philips voor 2023

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
*voetnoot
1
quote:

*voetnoot schreef op 2 januari 2023 11:13:

Nasdaq blijft dicht vandaag? Waarom?
Oké, gevonden:

Is the Stock Market Open or Closed on New Year's Day?
New Year’s Day is a U.S. Stock Market Holiday, during which the U.S. Stock Market, including the Nasdaq and New York Stock Exchange (NYSE), is typically closed. Since New Year’s Day falls on a Sunday this year, Monday, January 2, 2023, will be observed as a stock market holiday. This day off from trading gives time to work on those New Year’s resolutions, spend quality time with family and friends, and take in the new year.
$Dagobert$
10
Dit zijn de vier meest kansrijke AEX-aandelen voor 2023

Analisten verwachten dat de aandelen Shell, DSM, Prosus en ASML in 2023 een stevige koerssprong zullen maken. De experts houden rekening met koersstijgingen die in de tientallen procenten lopen.
Dit viertal bedrijven wordt gevolgd door tientallen analisten en zij hebben deze vier Amsterdamse hoofdfondsen vrijwel zonder uitzondering op een ‘koop’ staan. Hun koersdoelen liggen veel hoger dan de beurskoersen die nu op het bord staan.
Wat maakt deze aandelen zo geliefd onder analisten en hoeveel opwaarts potentieel hebben ze?

1. ASML

Koersdoel: 695 euro, +39 procent

Grote chipmakers als Intel en TSMC zijn van plan de komende jaren tientallen miljarden euro’s te investeren in nieuwe fabrieken, om de enorme vraag naar chips te kunnen bijbenen. Daarbij is één ding duidelijk: in die fabrieken zullen machines van ASML komen te staan.
ASML heeft een monopolie op de nieuwste generatie zogeheten EUV-technologie (extreem ultraviolet licht). De veelgevraagde EUV-machines kunnen chips fijnmazig opbouwen, waardoor de rekenkracht en snelheid toenemen.
Volgens JP Morgan-analist Sandeep Deshpande bevindt ASML zich in de sweet spot bij de belangrijkste overgang in halfgeleiderapparatuur, namelijk de verschuiving naar EUV-technologie. “ASML is de enige leverancier van EUV-machines, waardoor het marktaandeel in lithografie verder zal toenemen”, aldus de analist van dienst.
ASML maakt daarnaast ook de wat oudere variant machines (in jargon: DUV, wat staat voor diep ultraviolet) voor bijvoorbeeld chips in elektrische auto’s. Ook op het gebied van DUV domineert het bedrijf uit Veldhoven, met een marktaandeel van 90 procent.
Het afgelopen jaar was sprake van toenemende onzekerheid bij consumenten, gierende inflatie en angst voor een stevige recessie. Ook klanten van ASML ontkomen niet aan dit krachtenveld. Zo maken volgens bestuursvoorzitter Peter Wennink sommige chipfabrikanten minder gebruik van hun huidige chipmachines, en zijn investeringsplannen wat naar beneden bijgesteld.
En dat merkt ASML. Voor het eerst in lange tijd heeft zich een klant op het hoofdkantoor in Veldhoven gemeld die zijn machines later geleverd wil krijgen. Tegelijkertijd wil het leeuwendeel van de klanten nog altijd niets liever dan zo snel mogelijk de nieuwste chipmachines op zijn productielocaties hebben.
Sterker nog: andere klanten laten ASML weten het plekje op de wachtlijst te willen overnemen van klanten die orders uitstellen. Wie bewijs hiervan wil zien, hoeft alleen maar naar de ontwikkeling van het orderboek te kijken.
Volgens ASML zit er voor 38 miljard euro aan orders in de portefeuille (bijna drie keer de omzet uit chipmachines over het afgelopen jaar). “Wij denken dat het orderboek veerkrachtig genoeg is om een ??grote impact van vertragingen te voorkomen”, zo schrijft Deutsche Bank-analist Robert Sanders in zijn laatste rapport.

www.veb.net/artikel/08843/lange-wacht...
The voice
0
Om naar uit te kijken:

Vrijdag 6/1 - VS industrie
Dinsdag 10/1 - Inflatie NL
Donderdag 12/1 - Inflatie VS > !!!!!!!!!!!!
Vrijdag 13/1 - industrie VS
Maandag 16/1 - VS gesloten
Woensdag 25/1 - Jaarcijfers ASML !!!!!!!!!!!!!
Vrijdag 27/1 - Consumenten VS
12.131 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 603 604 605 606 607 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:38
Koers 910,900
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 930,800
Laag 907,200
Volume 606.551
Volume gemiddeld 574.134
Volume gisteren 606.551

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront