OCI « Terug naar discussie overzicht

gevolgen delisting OCI ?

6 Posts
IMILLIONAIR
0
Wat gebeurt er als een positie delisted is?
Answer

Een bepaald aandeel kan om verschillende redenen haar beursnotering kwijtraken. Aangezien de beurs de beslissende partij is betreffende de criteria voor de notering hebben wij hier helaas geen invloed op.

Als u een aandeel bezit dat delisted is betekent het dat dit aandeel niet meer verhandeld kan worden via de betreffende beurs. U kunt uw positie dus niet vergroten, maar ook niet sluiten; u kunt uw stukken immers niet meer te koop aanbieden via de betreffende beurs.

Indien u nog aandelen bezit van een bedrijf dat niet meer verhandelbaar is via de ene beurs kan het soms voorkomen dat het nog wel verhandelbaar is via een andere beurs. In sommige gevallen kan er dan een beursomzetting plaatsvinden.

U blijft bij het bezitten van aandelen die haar beursnotering zijn kwijtgeraakt wel economisch eigenaar van de stukken. Dat betekent dat u nog steeds bijvoorbeeld eventuele dividenden ontvangt. U kunt uw positie daarom ook aanhouden in de afwachting van een relisting.


Zelf zou ik nu geen aandelen meer van een bedrijf kopen als delisting boven de markt hangt.
Leefloon
0
quote:

IMILLIONAIR schreef op 9 mei 2023 10:56:

Zelf zou ik nu geen aandelen meer van een bedrijf kopen als delisting boven de markt hangt.
Ik zou vooral een betere, minder zichzelf indekkende, angstaanjagende bron gebruiken. Een bedrijf kan niet "zomaar" van de beurs af, of vertrekken naar de effectenbeurs van Asjchabad. Een delisting is vooral een probleem wanneer je "belegt" in failliete meuk of incourante Amerikaanse aandelen. Onder andere Euronext denkt aan de belangen van beschermingswaardige beleggers.
Bulletje Rozenwater
0
Wat er kan gebeuren is een notering aan een andere beurs of dat het bedrijf v/ beurs wordt gehaald tegen een premie. In het slechtste scenario zul je je broker even een mailtje moeten sturen om van je stukken af te komen als die geen handelsmogelijkheden biedt aan de beurs waar het aandeel genoteerd staat. Daarvoor kun je de stukken echter ook gewoon verkopen.
[verwijderd]
0
OCI kan PR opschroeven en de beursnotering aanhouden, dat waterstofverhaal meer gaan promoten zodat beleggers dat ook wat meer gaan waarderen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:20
Koers 24,790
Verschil -0,130 (-0,52%)
Hoog 25,140
Laag 24,570
Volume 122.304
Volume gemiddeld 404.210
Volume gisteren 175.615

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront