'Parkeer geld even in goud'

Door Redactie op 16 januari 2017 11:10 | Views: 6.001

'Parkeer geld even in goud'

Todd Colvin, vicepresident van Ambrosino Brothers, ziet een aantal tekenen dat het aanhouden van goud nu ondersteunt. Volgens hem zijn aandelenwaarderingen zo hoog dat een terugval waarschijnlijk is, zo verklaart hij tegenover Cnbc.

“Aandelen zijn duur en het rendement op Treasuries zakt ook. Er zijn veel zaken in beweging en goud is daarom een goede plek om wat geld te parkeren tot het stof is neergedwarreld.”

Sinds de presidentsverkiezingen in november maakten de Amerikaanse aandelenmarkt een flinke rally door. Hoewel de Dow Jones Industrial Average net niet de 20.000 punten bereikte, kreeg deze er wel zo’n 8% bij. Goud moest in dezelfde periode 6% inleveren en noteert nu rond de 1202 dollar per troy ounce.

Oversold

Colvin ziet het edelmetaal als 'zeer oversold'. “Het lijkt alsof alles weer opgelost is, de economie weer helemaal gezond is en de Fed de rente verder gaat verhogen. Ik moet dat nog zien, en ik zie graag de eerstekwartaalcijfers als bewijs.”

“Goud is daarom een mooie plek voor een wait and see-modus. Natuurlijk heeft de Fed invloed, evenals de dollar. Maar ik denk dat dat overdreven is, en dat de markt een stapje terug moet doen." 

1250 dollar

Colvin verwacht dat goud in de komende 30 tot 60 dagen kan stijgen naar 1250 dollar. Toch waarschuwt hij beleggers voorzichtig te zijn. “Als we door de 1200 dollar zakken, is 1175 dollar het moment om uit te stappen, want vanaf dat punt begint het plaatje er negatief uit te zien.”

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.