'Goud naar 1300 dollar op Trump-zorgen'

Door Redactie op 7 februari 2017 16:15 | Views: 6.213

'Goud naar 1300 dollar op Trump-zorgen'

Goud zal richting het einde van het jaar zo’n 6% in waarde stijgen, doordat beleggers zullen zoeken naar onderdak tegen de toenemende politieke risico's die president Donald Trump met zich meebrengt.

Dat stelt David Roche van het financiële consultingbedrijf Independent Strategy tegenover Bloomberg.

Terwijl goud gepositioneerd is om te stijgen naar 1300 dollar per ounce, leveren veel andere beleggingscategorieën, zoals obligaties, negatieve rendementen op, zo vertelt Roche afgelopen vrijdag.

"Het politieke risico dat wordt gecreëerd door de nieuwe Amerikaanse president en zijn regering gaat zorgen voor een enorme hoeveelheid internationale spanning en onzekerheid en zal waarschijnlijk uitlopen op een handelsoorlog met in ieder geval China maar mogelijk ook met andere gebieden."

Terugval goudprijs

Roche geeft aan momenteel eerder geneigd te zijn om posities op te bouwen dan af te bouwen. "Ik zou dat doen wanneer de goudprijzen een beetje zwak zijn, wanneer de prijs terugvalt tot laten we zeggen 1160 dollar."

De visie van UBS Wealth Management op de vooruitzichten voor goud is ongeveer gelijk aan die van Roche. Het edelmetaal zal naar verwachting van UBS stijgen naar 1300 dollar als de reële rente in toenemende mate negatief wordt en de dollar verzwakt, zei Dominic Schnider, hoofd grondstoffen tegenover Bloomberg.

Goud naar 1000 dollar

Toch verwacht niet iedereen een stijging. Zo verwachten ze bij National Australia Bank dat de goudprijs in december op 1140 dollar staat en tegen het eind van volgend jaar zal dalen naar 1060 dollar, door het krappere beleid van de Federal Reserve.

BNP Paribas voorspelt dat de stijgende stijgende rentetarieven de dollar versterken en daarmee de goudprijs richting de 1000 zullen drukken.

Lees ook: Handelsoorlog? Deze bedrijven lopen gevaar

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.