'Nu tijd voor draai naar Europese aandelen'

Door Redactie op 10 februari 2017 11:28 | Views: 6.158

'Nu tijd voor draai naar Europese aandelen'

Het is tijd dat beleggers hun blik richten op Europese aandelen in plaats van aandelen uit de VS. Dit vanwege de hoge waardering van Amerikaanse aandelen, zo stellen strategen van Bank of America Merrill Lynch.

Amerikaanse aandelen noteren op het hoogste niveau in 40 jaar ten opzichte van hun Europese evenknieën, zo illustreert MarketWatch op basis van een note van Bank of America Merrill Lynch. Volgens de strategen zijn aandelen uit de VS duur in vergelijking met zo'n beetje alles behalve Amerikaanse staatsobligaties.

Europese aandelen zien er daarom aantrekkelijker uit. In de outlook verbinden de strategen wel twee voorwaarden aan hun stelling. "Ten eerste moet de winstcyclus in Europa het dieptepunt hebben bereikt, en dus de weg omhoog kunnen vinden. De eerste tekenen zien er positief uit. Relatief gezien stijgen de winsten in vergelijking met de VS en we verwachten een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel in 2017."

Deksel 

"De tweede is dat de politieke staartrisico's in de regio, vooral de mogelijkheid dat de eurozone uit elkaar gaat vallen, vermeden worden. De risico's kunnen ook nog positief uitpakken. Pas richting het einde van 2017 zullen we daar duidelijkheid over hebben. Op de korte termijn zal echter de politieke onrust in de regio nog het deksel op Europese aandelen houden."

Wat betreft sectoren is Bank of America Merrill Lynch positief over Europese utilities en energie- en grondstofbedrijven. Daarnaast is de bank overwogen in bankaandelen, zowel in de VS als de eurozone. Als het gaat om luxe consumentengoederen kiest BoA voor de VS.

Bekijk ook: Merkel: Europa heeft lot in eigen handen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.