Tien Nasdaq-aandelen met veel opwaarts potentieel

Door Redactie op 1 maart 2017 14:24 | Views: 7.392

Tien Nasdaq-aandelen met veel opwaarts potentieel

Februari was een zeer sterke maand voor aandelen. De meeste indices deden het goed, maar van de grotere indices is de Nasdaq één van de best presterende year to date. MarketWatch zocht uit over welke aandelen in de index analisten het meest positief zijn.

Als over de Nasdaq gesproken wordt, wordt meestal de Nasdaq Composite Index bedoeld, bestaande uit maar liefst 3200 aandelen. De Nasdaq-100 bestaat uit de 100 grootste bedrijven, gewogen naar marktkapitalisatie. 

Buy-rating

Uit deze 100 bedrijven pikte MarketWatch eerst de 42 aandelen die een buy-rating krijgen van ten minste twee derde van de analisten. Vervolgens werden de 10 bedrijven geselecteerd die volgens de analisten het meeste opwaarts potentieel hebben in de komende 12 maanden.

Ook vraagt MarketWatch zich af of de Nasdaq niet oververhit is. De koers-winstverhouding was sinds 2007 niet zo hoog, maar aan de andere kant is deze lang nog niet zo hoog als in 2003 en 2004, zoals in onderstaande grafiek is te zien.

In onderstaand overzicht staan dezelfde 10 aandelen, nu met koers-winstverhouding en de rendementen over drie tijdsperiodes.

Bekijk ook: Tien Favoriete Europese aandelen van fondsmanagers

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.