Welke markten zijn momenteel aantrekkelijk?

Door Redactie op 10 april 2017 11:50 | Views: 4.287

Welke markten zijn momenteel aantrekkelijk?

In welke markten zijn voor waardebeleggers kansen te vinden? Specialisten van Schroders laten hun licht schijnen over de vraag welke regio's of sectoren momenteel goedkoop geprijsd zijn. 

James Sym, fondsbeheerder Europese aandelen stelt dat beleggers nog over het hoofd zien waar waarde te vinden is. Volgens hem wordt er met het oog op de relatief goedkope assets in Europa namelijk vaak de verkeerde kant op gekeken.

Hij ziet de aandacht uitgaan naar grote beleggingsfondsen die het goed hebben gedaan maar overwogen zijn in groeiaandelen die het de laatste tien jaar zeer goed hebben gedaan. Sym denkt daarom dat beleggers er goed aan doen op beleggers te letten die het net een beetje anders doen. 

Lees ook: 'Seinen op groen voor Europa'

Aantrekkelijke bankaandelen

Fondsbeheerder Equity Value, Nick Kirrage, noemt vooral bankaandelen aantrekkelijk. "We zijn positief over banken. Dat is met name gebaseerd op waarderingen maar ook op basis van het feit dat er de afgelopen tien jaar dingen zijn veranderd die mensen niet zijn opgevallen."

De risico's voor banken zijn volgens Kirrage veranderd. "Ik kan geen andere sector noemen waarvan het risico de afgelopen negen jaar ieder jaar is afgenomen." Hij noemt het ironisch dat de bankensector een cyclische sector is die gevoelig is voor de eb en vloed van de economische cyclus, maar dat de sector toch een van plekken is die het meest goed voorbereid is op wat er dan ook kan komen. 

Japan en Europa

Marcus Brookes, Head of Multi-Manager ziet juist waardekansen in Japan en Europa. Op allebei de regio's is Brookes voor zijn portefeuilles overwogen. Ook delen van Azië zien er qua value goed uit volgens hem. 

Europa is, zo stelt Brookes, een van de laatste gevallen waarvoor de situatie nog niet helemaal is ontwikkeld zoals het zou moeten. Hij wijst op Brexit en daaraan gerelateerde zorgen die ertoe hebben geleid dat Europa het lastig heeft gehad en dat internationale beleggers niet bereid zijn geweest hun geld er te investeren. Ook zijn er tot nu toe altijd redenen geweest om ergens anders te kijken, zoals naar aandelen in de VS die er nu ontzettend duur uitzien in termen van waarderingen. 

Zie ook: Wanneer zijn hoge waarderingen te hoog?

Fundamentals VS

"De fundamentals in de VS zien er beter uit dan voorheen, maar het is voor ons puur een valuation call. Wij denken dat de Amerikaanse markt zijwaarts kan bewegen of in waarde kan afnemen. Japan, opkomende markten, Europa en Azië krijgen daardoor de kans de valuation gap te dichten", stelt Brookes die daarbij opmerkt absoluut geen bear market voor de VS te verwachten. 

Ook Azië ziet er best goedkoop uit in verhouding tot het verleden, al is er geen sprake van extreem goedkope waarderingen. Matthew Dobbs, Head of Global Small Cap: "Ik investeer enkel in een erg select groepje aandelen in Azië. Daardoor ben ik wat minder geobsedeerd in waarde dan andere managers."

Dobbs raadt beleggers vooral aan te letten op disrupties en grote veranderingen die plaatsvinden in de manier waarop men zaken doet. 

Lees ook: Experts somber over Altice, Unilever en Philips

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.