De aantrekkelijkste Europese aandelen voor april

Door Redactie op 12 april 2017 15:01 | Views: 12.014

De aantrekkelijkste Europese aandelen voor april

Iedere maand publiceert Morningstar de Europe Core Pick List, een lijst met de aantrekkelijkst gewaardeerde aandelen van het moment. Ten opzichte van de lijst van maart hebben er 10 wisselingen plaatsgevonden.

Voor de lijst kijkt Morningstar naar bedrijven die enerzijds een narrow of wide moat (een sterke concurrentiepositie) hebben, en anderzijds een aantrekkelijke waardering. Iedere maand maken aandelen die hun fair value naderen en dus niet meer ondergewaardeerd zijn, plaats voor aandelen waar nog wel ruimte zit tussen de actuele koers en de fair value.

Duurder

De positieve stemming op de Europese aandelenbeurzen en de stijgende koersen hadden gevolgen voor de waardering van een groot aantal aandelen. De lijst als geheel werd deze maand duurder.

Vier bedrijven verdwenen van de lijst omdat er in hun sector alternatieven met een gunstigere koers/fair value-ratio voorhanden waren. In de sector cyclische consumentengoederen maakte Johnson Controls plaats voor Pearson.

Novartis in plaats van Bayer

Bij gezondheidszorg verdween Bayer ten gunste van Novartis. De energiesector wisselde Petrofac in voor Core Laboratories. En bij nutsbedrijven viel Red Electrica Corporacion van de lijst om te worden vervangen door SSE.

De overige afvallers verdwenen omdat hun koersen opgelopen waren. Dat zijn de financials BNP Paribas en Henderson Group, gezondheidszorgbedrijf Sanofi, industriespelers Bureau Veritas en GEA Group en voor de technologiesector Sensata Technologies.

Nieuwkomers

Voor hen in de plaats zijn gekomen: Syngenta, HSBC Holdings, Lloyds Banking Group, Shire, Prosegur Compania de Seguridad en Zodiac Aerospace.

De verdeling naar sectoren leert dat voor het verdwenen technologiebedrijf Sensata er geen sectorgenoot terugkwam. Dat werd er een uit de sector grondstoffen: Syngenta.

Klik op de afbeelding voor een overzicht van alle aandelen op de lijst.

Lees meer: Experts somber over Altice, Unilever en Philips

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.