Deze largecaps zijn nog wèl aantrekkelijk geprijsd

Door Redactie op 28 april 2017 09:40 | Views: 6.694

Deze largecaps zijn nog wèl aantrekkelijk geprijsd

Aandelen wereldwijd zijn aan de dure kant. Largecaps zijn iets overgewaardeerd, maar er zijn wel degelijk sectoren die nog onder hun fair value noteren. Voor de Large Cap Global Core Pick List pikt Morningstar de meest interessante aandelen uit die sectoren.

De aandelenanalisten van Morningstar selecteren voor elke sector ‘top picks’ die concurrentievoordeel hebben en tegelijk ondergewaardeerd zijn. Daarin verschilt de lijst van die van de Ultimate Stock Pickers, want die wordt samengesteld uit de aandelen die favoriet zijn bij een groep van 26 vooraanstaande fondsmanagers.

Er zijn drie sectoren die volgens de aandelenanalisten van Morningstar momenteel gemiddeld goedkoper zijn dan de rest: Consumentengoederen noteert op 85% van de fair alue, net als de sector gezondheidszorg. Vastgoed is de goedkoopste sector op 83% van de fair value.

Consumentengoederen

We bekijken de sectoren meer in detail, te beginnen Consumer Discretionary. Daar moeten Sigent Jewelers en VF Corp plaatsmaken voor Under Armour en General Motors.

Over autofabrikant General Motors zegt Morningstar-analist David Whiston het volgende: “Wij zijn van mening dat GM uitstekend winstpotentieel heeft omdat het nu eindelijk zijn Noord-Amerikaanse divisie gezond heeft gemaakt en de marketing in de Verenigde Staten kan concentreren op 4 merken in plaats van 8.” 

“Aanpassing van de kosten voor gezondheidszorg van gepensioneerde medewerkers en fabriekssluitingen hebben de kosten zodanig verlaagd dat het break-even punt voor GM North America is gedaald. Dat ligt nu bij een totale jaarlijkse autoverkoop van 10-11 miljoen voor de hele markt waarin GM dan volgens Whiston een marktaandeel van 18-19% heeft. De analist denkt dat de autoverkopen kunnen stijgen naar 16,6-17,8 miljoen auto's. Dat betekent een behoorlijk potentieel.”

Kijken we vervolgens naar de sector Consumer Staples. Daar verdwijnen Nestlé en Estee Lauder. Voor hen in de plaats komen Mondelez International en Kroger.

Morningstar-analist Erin Lash motiveert de keuze voor Mondelez: “Het heeft een sterke merkenmix met 7 merken die ieder meer dan 1 miljard dollar jaaromzet hebben en sterke, goed verdeelde wereldwijde posities. Ongeveer een derde van de groepsomzet komt uit opkomende markten, iets minder dan 40% uit Europa en de rest uit Noord-Amerika. De voorsprong op de concurrentie komt ook tot uiting in het rendement op het geïnvesteerd vermogen dat we schatten op 16% voor de komende 5 jaar en dat is hoger dan de concurrentie.”

Financials

Dan de sector financials. Omdat de koers van BNP Paribas is opgelopen, is het niet meer zo aantrekkelijk gewaardeerd. Dat geldt ook voor Citigroup, Royal Bank of Scotland en Aviva, en daarom verdwijnen deze vier. De vier nieuwe bedrijven zijn Wells Fargo, Capital One Financial, Lloyds Banking Group en Invesco.

Analist Colin Plunkett over Capital One: “Capital One heeft een sterke kaarthoudersbasis opgebouwd door jaren van informatie verzamelen via beloningsprogramma's, advertenties en goed getimede overnames. Ook profiteert het bedrijf van klantentrouw. Die trouw blijkt vrij groot te zijn; nadat klanten eenmaal een kaart hebben ontvangen stappen ze niet snel over. Om de portefeuille van Capital One na te bouwen zou een concurrent jaren investeren nodig hebben.”

Gezondheidszorg

De sector Gezondheidszorg kent meerdere wisselingen: Valeant, Perrigo, Vertex, Bayer, Sanofi en Regeneron Pharmaceuticals eruit. Daarvoor in de plaats komen Mallinckrodt, Novartis, Shire, Alexion Pharmaceuticals, Gilead Sciences en Biogen.

Analist Karen Anderson motiveert de keuze voor Gilead: “Het concurrentievoordeel van Gilead is gebaseerd op de geneesmiddelen tegen HIV. Drie gepatenteerde medicijnen zorgen, ondanks concurrentie, voor marktleiderschap en spectaculaire winstgevendheid. Gilead bedient daarmee 80% van de Amerikaanse HIV-patienten. Keerzijde voor het Gilead portfolio is dat vanaf 2018 een aantal cruciale patenten aflopen. Daar moet Gilead sterke opvolgers voor ontwikkelen om de resultaten ook vanaf 2021 op een goed niveau te houden.”

Lees meer: Top 10 sterke dividendaandelen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.