'Aandelen kunnen deze zomer nog wel even doorstijgen'

Door Redactie op 7 juni 2017 10:20 | Views: 8.014

'Aandelen kunnen deze zomer nog wel even doorstijgen'

Waar beleggers traditiegetrouw vaak in de zomer voor ze op vakantie gaan hun blootstelling aan aandelen afbouwen, doen ze er goed aan dat dit jaar niet zomaar te doen. Door het brede wereldwijd economisch herstel en positieve technische indicatoren, zou de aandelenrally zich deze zomer namelijk zo maar eens kunnen voortzetten. 

Dat schrijft het Zwitserse Pictet Asset Management op basis van zijn Barometer voor juni. 

Naast de wereldwijde groei, wijst Pictet ook op de vooruitzichten voor de bedrijfswinsten die prima zijn, en op de monetaire omstandigheden die wereldwijd gunstig blijven doordat centrale banken zorgen voor de nodige stimulans.

Ook technische indicatoren die Pictet volgt, impliceren dat de aandelenrally voorlopig nog wel aan kan houden. Hoewel aandelen volgens veel maatstaven duur zijn, hebben ze naar verwachting nog ruimte om te stijgen. Zeker in Europa en opkomende markten. 

Britse aandelen

Pictet verwacht dat binnen de beursstijging Britse aandelen zeer aantrekkelijk zullen worden vanwege het verder afzwakkende pond en de verrassende veerkracht van de Britse economie. De blootstelling naar Britse beleggingen is om die reden verhoogd van onderwogen naar overwogen. Wat betreft het pond werd de blootstelling juist verlaagd van overwogen naar onderwogen. 

Ook voor aandelen uit Japan is de blootstelling aangepast. Deze is van een maximale blootstelling verlaagd naar overwogen. Pictet wijst op de economische dynamiek die in het land aan het matigen is door onder andere de langzame groei van lonen. Vanwege de aantrekkelijke waarderingen, de blootstelling aan het wereldwijde productieherstel en vanwege de correlatie met wereldwijde obligatieyields die naar verwachting zullen stijgen, blijft Pictet toch overwegend positief over Japanse aandelen. Tegelijkertijd zien Europese bedrijven een sterke winstgroei, waardoor Pictet overwogen blijft op de regio. 

Nutsbedrijven aan de prijs

Op sectorniveau werd de blootstelling aan de financiële sector verlaagd. De sterke rally kan er best eens wat afzwakken. Ook ten aanzien van nutsbedrijven is de blootstelling afgezwakt en wel naar neutraal. De bedrijven hebben inmiddels goed gepresteerd maar zijn een vervanger voor obligaties, denkt de asset manager. Er worden om die reden mindere prestaties verwacht wanneer de obligatieyields stijgen. De aandelen zijn daarnaast ook nog gewoon behoorlijk aan de prijs. 

Op de zorgsector is Pictet positief. De sector vormt een goede inkomstenbron en aandelen in de sector zijn aantrekkelijk gewaardeerd. De blootstelling is daarom verhoogd naar overwogen en de sector biedt een uitstekende kans om blootstelling te behouden aan een meer defensiever gedeelte van de markt. 

Lees ook: Aegon, Ahold Delhaize en Shell favoriet voor juni

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.